Puppybrokken kopen? Alle puppybrokken online

Dit artikel is voor het laatst geupdate op 25 oktober 2023 door Kimberly

Ben je op zoek naar de beste puppybrokken? Deze brokjes zijn specifiek ontwikkeld voor puppy’s en zijn afgestemd op de behoeftes van een jonge hond. Meestal krijg je de eerste zak puppybrokken mee van de fokker, het is dan ook verstandig om deze brokjes voorlopig aan jouw nieuwe hond te geven.

In dit artikel nemen we je mee in ons onderzoek naar de beste puppybrokken! Je leest hier alles over de aanschaf van puppybrokken, waar je bijvoorbeeld op moet letten, welke soorten er allemaal verkrijgbaar zijn maar vooral welke je het beste kunt kopen.

Dit op basis van onze persoonlijke mening, maar ook de meningen van andere hondenliefhebbers. Deze puppybrokken hebben zich namelijk al ruimschoots bewezen, zo maak je altijd een verstandige keuze.

Het is vooraf van belang dat je weet waarvoor je puppybrokken koopt. Het is ook aan te raden om deze brokjes te bewaren in een hondenvoer container, dit zorgt ervoor dat het lekker lang vers blijft! Ook vertel ik je hoe je erachter komt welk type puppybrok jouw jonge hond nodig heeft.

Tot slot geven we je in dit artikel graag een aantal bruikbare tips mee, zodat jij het meeste plezier hebt van de brokjes! Mocht je na het lezen van dit artikel nog vragen hebben, stel ze dan gerust onderaan deze pagina!

Let op: bij de meeste verpakkingen zijn er meerdere maten, en of smaken verkrijgbaar, klik op de button “controleer prijs” om naar het product te gaan.

De beste puppybrokken

Onze vijf favoriete puppybrokken

Ik hoop dat je na het zien van de bovenstaande producten een goede keuze hebt kunnen maken. Als dat nog niet zo is lees dan gerust verder! Hieronder hebben wij een top vijf samengesteld, op basis van onze eigen ervaring met het product, of op de beoordeling van andere gebruikers.

Cavom Compleet Puppybrokken

Op de eerste plaats in onze top vijf favorieten staan de puppybrokken van Cavom. Deze wordt beoordeeld met een 4,8 van de maximaal 5 sterren op basis van 60 reviews op Bol.com. Deze hondenvoeding is ontwikkeld voor jongen vanaf ongeveer 5 weken oud tot 6 á 7 maanden oud. Dit product bevat alle ingrediënten die jouw jonge hond nodig heeft.

Ingrediënten zoals mais, granen en tarwe zijn bij deze voeding vrijwel geheel weggelaten, dit om ervoor te zorgen dat zo goed als iedere hond deze voeding kan eten! Dit puppy voer zit verder vol met gezonde vetten en eiwitten. De verpakking is verkrijgbaar in de hierboven afgebeelde 20 kilo zak, of een kleinere verpakking van 5 kilo.

Royal Canin Mini Puppybrokken

Het tweede product in onze top vijf favorieten is van Royal Canin. Wie kent dit merk niet? Deze puppybrokken worden beoordeeld met een 4,8 van de maximaal 5 sterren op basis van 101 reviews op Bol.com. Het is één van de populairste puppybrokken op dit moment, en dat is zeker niet voor niets! Het hierboven afgebeelde product is geschikt voor kleine jonge honden, vandaar de naam mini.

Dit type is echter ook verkrijgbar voor honden tot 25 kilo en voor honden vanaf 25 kilo. Bekijk ze allemaal door op de afbeelding hierboven te klikken! De verpakkingen zijn verkrijgbaar in verschillende groottes, zoals de 2 kilo, 4 kilo en 8 kilo.

Pro Plan Medium Puppy brokken

Op de derde plaats staan de puppybrokken van Pro Plan. Deze is geschikt voor honden vanaf 4 weken, tot ongeveer 1 jaar met een gewicht tussen de 15 en 30 kilo, dit zijn de middelgrote hondenrassen. Dit product wordt beoordeeld met een 4,8 van de maximaal 5 sterren op basis van 39 reviews op Bol.com. Als één van de weinige hondenvoer merken bevat deze voeding colostrum, dat is een soort eerste moedermelk.

Ook bevat het stukjes kippenvlees en zorgt deze voeding voor een optimale verzorging van het gebit en gewrichten! Deze puppyvoeding is verkrijgbaar in verschillende verpakkingen, en voor verschillende hondenrassen. Klik op de afbeelding hierboven om ze allemaal te bekijken! Het afgebeelde product hierboven bevat 12 kilo, maar er is ook een kleinere variant verkrijgbaar met 3 kilo.

Carocroc Premium Puppy brokken

Het vierde product in onze top vijf is van Carocroc. Deze puppy brokken worden beoordeeld met een 4,8 van de maximaal 5 sterren op basis van 38 reviews op Bol.com. Ook dit bekende merk maakt brokjes die aan alle behoeftes voldoen van jonge honden van allerlei soorten rassen.

Het afgebeelde product hierboven is geschikt voor middelgrote en grote honden, maar je kan deze brokjes ook kopen voor kleinere rassen. De brokjes zitten vol met goede voedingsstoffen, waaronder omega-3 en 6. Verder bevat dit product geen toegevoegde stoffen, en dat is wel zo fijn! De verpakking is verkrijgbaar in een 3 kilo variant, en een 15 kilo zak.

Lobo Puppy Complete brokken

We sluiten onze top vijf af met de puppy brokken van Lobo. Deze wordt beoordeeld met een 4,9 van de maximaal 5 sterren op basis van 29 reviews op Bol.com. Deze brokjes zijn geschikt voor alle pups, en voor pups die last hebben van maag- en darmklachten.

Dit product is verrijkt met zalmolie, melkpoeder en allerlei gezonde sporenelementen. De verpakking is verkrijgbaar in een 5 kilo zak, zoals hierboven afgebeeld en een 15 kilo zak.

Ik hoop dat je inmiddels een goede keuze hebt kunnen maken, als dat niet zo is kijk dan nog even rond op Bol.com, waar ze 1128 verschillende soorten puppybrokken hebben!

beste puppybrokken

Wat zijn puppybrokken?

Je hebt nu vast wel een idee wat puppybrokken zijn en welke tot onze favorieten behoren. Als dat nog niet zo is, of je wilt er graag meer over weten, lees dan zeker verder! Wat maakt deze brokjes zo speciaal voor jonge honden? Ik vertel je hier graag meer over!

De naam van het product verraad natuurlijk het product al, het zijn brokken specifiek ontwikkeld voor puppy’s. De meeste zijn geschikt om te geven totdat jouw hondje 12 maanden oud is.

Ze bevatten alle ingrediënten die jonge opgroeiende honden nodig hebben. Denk hierbij aan gezonde vetzuren zoals omgega-3 en 6, veel eiwitten, vitaminnen et cetera. Allemaal ontzettend belangrijk voor opgroeiende honden!

Omdat er zoveel keuze is kan het best lastig zijn om de beste puppy brokken uit te zoeken. Ik hoop dat ik je met dit artikel al een heel eind op weg heb geholpen. In de volgende alinea vertel ik je graag meer over deze brokjes!

Waarom zou je puppybrokken kopen?

Als jullie een puppy verwachten dan moet je in overleg met de fokker puppybrokken, of andere voeding kopen dat geschikt is voor de pup. Dit hangt af van welk soort hond jullie krijgen. Gelukkig doet een verantwoorde fokker hier onderzoek naar.

De hondenfokker zal er in de meeste gevallen voor zorgen dat je precies weet welke puppybrokken je moet kopen, vaak krijg je er ook een verpakking brokken bij als je de pup op gaat halen.

Een misverstand die wij regelmatig horen is dat je jonge honden ook wel normale hondenbrokken kunt geven. Dat is echter geen goed idee, dat komt omdat een opgroeiende hond een andere voedingsbehoefte heeft dan een oudere hond.

Puppy brokken zijn namelijk niet zomaar op de markt gebracht, net zoals je ook specifieke hondenbrokken hebt voor senior honden, of honden met een allergie. Ook groeien pups ontzettend snel en hebben ze eerder last van diarree. Dit kan je grotendeels voorkomen als jij de pup geschikte brokjes geeft!

Je wilt dat jouw puppy opgroeit tot een sterke en gezonde hond. Kies daarom altijd voor puppy brokken van hoge kwaliteit! Hieronder heb ik een aantal redenen opgesomd waarom je puppybrokken moet kopen.

Puppybrokken bevatten hoogwaardige voedingsstoffen die puppy’s nodig hebben.

Ze bevatten meer calcium dat goed is voor de snel groeiende botten en tanden.

Als je de juiste puppy brokjes geeft voorkom je grotendeels diarree.

De voeding is afstemt op wat jonge honden nodig hebben.

Er zijn dus genoeg redenen te bedenken waarom je de pup speciale brokken moet geven. Voordat je deze producten gaat kopen zijn er nog wel een aantal belangrijke punten waar je rekening mee moet houden. Daar vertel ik je graag meer over in de volgende alinea!

puppy brokken

Waar moet je rekening mee houden?

Je moet met een aantal belangrijke punten rekening houden als je voor het eerste puppy brokjes gaat kopen. Zo moet je deze afstemmen op jouw hond. Denk hierbij aan de leeftijd, grootte, gewicht et cetera. De belangrijkste heb ik hieronder op een rijtje gezet!

Brokken voor de grootte van de pup

Ten eerste moet je kijken naar de grootte van jouw pup. De brokjes moet je hierop afstemmen, in dit geval weet de fokker het beste antwoord. Puppy’s die opgroeien tot grote honden hebben een ander soort brok nodig dan pups die klein blijven. Dat klinkt logisch!

Er zijn veel bekende producenten die brokken ontwikkelen voor kleine, middelgrote en grote hondenrassen. Zo heeft Royal Canin een speciale voeding samengesteld op grootte van de hond.

Hoe smaken de puppy brokken?

Naast het soort puppy brok moet je rekening houden met de smaak van de brokjes. Het kan namelijk zijn dat jouw kleine viervoeter de brokjes niet lekker vindt. Daarom is het verstandig om in eerste instantie een kleine verpakking te kopen.

Als je merkt dat hij of zij de brokjes lekker vindt, koop dan een grotere verpakking. Vanwege het grote aanbod zit er altijd wel een product tussen die jouw puppy lekker vindt!

Qua smaken kan je tegenwoordig alles krijgen, denk hierbij aan de bekende Lam & Rijst combinatie, maar ook zalm, eend en kip zijn een populaire keuze onder nieuwe hondeneigenaren.

Als je echt niet weet wat jouw puppy moet eten, informeer dan in eerste instantie bij de fokker. Mocht je deze om welke reden dan ook niet kunnen bereiken kan je altijd jouw dierenarts bellen voor meer informatie.

Hoeveel zit er in de verpakking?

Naast de smaak en de grootte van de puppy brokjes moet je kijken naar de inhoud van de verpakking. Hierboven heb ik het al kort aangestipt, maar probeer in eerste instantie een kleine verpakking uit om te kijken of jouw pup ze graag eet.

Daarna kan je een grotere verpakking kopen. Het voordeel daarvan is dat de prijs per kilo veel gunstiger is als bij een kleine verpakking brokjes. Zo bespaar je veel geld! Het bewaren van de puppy brokken kan je het beste doen in een hondenvoer container, daar vertel ik je later meer over.

Puppybrokken voor een bepaald hondenras

Na het bekijken van de bovenstaande producten zal het mij niet verbazen dat je nog iets anders op is gevallen, namelijk puppy brokken voor een specifiek hondenras!

Deze producten zijn specifiek ontwikkeld voor bepaalde rassen, denk bijvoorbeeld aan een uitgebalanceerde hondenvoeding voor de Labradoodle of een andere hond. Deze brokjes zijn afgestemd op de behoeftes van deze specifieke hond, echt ideaal!

Welk soort puppybrok kies je?

Als je op het punt staat puppybrokken te kopen dan is er ook nog de mogelijkheid om te kiezen voor verschillende soorten. Denk hierbij niet alleen naar het formaat van de brokjes of de vorm.

Het kan namelijk zijn dat jouw hond een allergie heeft en hypoallergeen voer nodig heeft, maar jouw pup kan ook allergisch zijn voor bijvoorbeeld granen of gluten.

In dit geval heeft jouw hond een overgevoeligheid voor bepaalde voedingsstoffen. Meestal kom je daar al in een vroeg stadium achter. Gelukkig kan je daar tegenwoordig ook volop uit kiezen en is er voor iedere pup wel een geschikte brok!

De beoordelingen van anderen

Tijdens onze zoektocht naar de beste puppybrokken kijken we niet alleen naar onze eigen mening, maar ook de meningen van anderen. Want wie kan je beter advies geven over een product, dan diegene die ze daadwerkelijk gebruikt? Puppy brokken die slechte reviews krijgen kan je beter niet kopen, zo weet je zeker dat je geen miskoop doet!

De prijs van de puppybrokken

Tot slot is de prijs vaak een doorslaggevende factor. Mijn persoonlijke mening is dat je beter één keer iets aan kunt schaffen dat duurder is, dan meerdere keren iets moet kopen.

De meeste mensen letten niet op een paar euro, maar dit kan natuurlijk niet iedereen. De prijs van de brokjes beginnen bij zo’n € 10,- en kunnen oplopen tot wel € 125,-. Dit is met name afhankelijk van de inhoud van de verpakking. Koop in ieder geval iets dat binnen je eigen budget ligt.

puppy brokken kopen

Hoeveel puppybrokken moet ik geven?

Er is helaas toch nog vaak onduidelijkheid als het gaat om de hoeveelheid puppybrokken je moet geven. Helaas is hier geen pasklaar antwoord op, dit hangt namelijk af van welk soort puppy jullie hebben. Daarnaast verschilt dit ook per merk brokjes.

Het beste advies wat ik je hierin kan geven is om dit met de hondenfokker te overleggen, en als dat niet kan met jouw dierenarts. Gelukkig hebben de meeste fabrikanten van puppybrokken deze informatie ook op de achterkant van de verpakking geplaatst. Let op, dit is een indicatie!

Hoe vaak moet ik brokjes geven?

Nog een vraag waar regelmatig via de zoekmachine naar gezocht wordt is hoe vaak je de pup brokjes moet geven. Je raad het misschien al, ook dit hangt af van welk soort hond jullie hebben.

Maar ook hierbij is er wel een richtlijn die je in eerste instantie kunt aanhouden. Als je het echt niet weet overleg dan met de fokker of de dierenarts. Zij weten daar namelijk het beste antwoord op te geven.

Kleinere honden

De allerkleinste honden en jonge honden tot ongeveer 10 kilo kan je het beste drie keer per dag hondenvoer geven totdat ze 5 maanden oud zijn. Daarna is vaak het advies om dit te verdelen over twee keer per dag. Kanttekening hierbij is dat jouw hond hiertegen moet kunnen. Wij moeten tenminste drie keer per dag voeding geven om misselijkheid te voorkomen.

Middelgrote honden

Honden van gemiddelde grote vanaf 10- tot ongeveer 25 kilo kan je het beste drie maaltijden per dag geven tot de leeftijd van 6 maanden. Ook is daarna het advies om twee maaltijden per dag te geven.

Grote honden

De grootste honden vanaf 25 kilo kan je het beste drie keer per dag honden voer geven tot de leeftijd van 6 maanden. Net zoals bij middelgrote honden geef je daarna twee keer een maaltijd per dag.

Ik heb je tot nu toe bijna alles verteld wat je moet weten over puppybrokken! In de laatste alinea wil ik je alleen nog iets vertellen over hoe je deze brokjes het beste kunt bewaren.

goede puppybrokjes

Hoe kan ik puppybrokken bewaren?

Het is belangrijk om de puppy brokken op een goede manier te bewaren. Zo zorg je ervoor dat ze lekker vers blijven, de smaak behouden en het belangrijkste dat de voedingsstoffen goed blijven.

Daar is echter één goede oplossing voor, en dat is de hondenvoer container. Met dit product kan je met een gerust hart een grote verpakking kopen en deze op de juiste manier bewaren.

Je bespaart daarmee veel geld, zeker op de langere termijn. Grote verpakkingen zijn namelijk een stuk goedkoper als je naar de prijs per kilo kijk. Zo’n container is dan ook echt een must-have product die jij in huis moet hebben.

Veelgestelde vragen

Welke puppy brokken zijn het beste?

Een opgroeiende pup heeft veel essentiële voedingsstoffen nodig om te groeien. De eerste 8 weken drinken puppy’s bij de moeder, daarna gaan ze over op puppy voeding. Het kan ook zijn dat de moederhond om welke reden dan ook niet genoeg melk kan geven, dan moet je puppymelk aanschaffen om bij te voeden.

Hoe vaak moet een puppy brokken eten?

Regelmaat is belangrijk als het gaat om opvoeding. Daar kan je mee beginnen door jouw pup regelmatig en op gezette tijden voeding te geven. Zo ontstaat er een routine, wanneer je dat doet kan je natuurlijk zelf bepalen. De meeste nieuwe baasjes geven hun pup twee keer per dag puppybrokken.

Waar moet je rekening mee houden?

In dit artikel kan je de beste puppybrokken bekijken. Dit op basis van onze eigen ervaring, en op dat van andere hondenliefhebbers. Omdat er zoveel keuze is kan het zijn dat je niet weet welke je het beste kunt kopen. Goede voeding is voor pups ontzettend belangrijk, net zoals dat op latere leeftijd is!

Je bent aan het einde gekomen van dit artikel en we hopen dat je er iets aan hebt gehad. Ook als je op basis van dit artikel puppybrokken hebt gekocht horen wij dat graag in de reacties hieronder!


kimberly

Over de auteur

Hoi! Ik ben Kimberly en ik ben schrijver voor Hondendeal. Als trots baasje van een Toller en mijn jarenlange ervaring met allerlei uiteenlopende hondenrassen help ik mijn bezoekers graag een goede keuze te maken. Dit kunnen nieuwe hondenproducten zijn, maar ik geef ook graag handige tips omtrent opvoeding en de leukste hondensporten. Als je een vraag hebt over één van de blogs op mijn website, neem dan gerust contact met mij op!

Plaats een reactie