Schattige honden: Top 25 schattigste hondenrassen

Dit artikel is voor het laatst geupdate op 25 oktober 2023 door Kimberly

Op zoek naar de schattigste hondenrassen? Schattige honden zijn enkele van de meest populaire huisdieren, en met een goede reden. Het is haast onmogelijk om geen vriendschap te sluiten met deze honden! Er is altijd wel iemand blij als je thuiskomt.

Je bent nooit meer alleen en je hond creëert grappige en ontroerende situaties. Sommige honden zijn groot en kunnen veel of luid blaffen. Deze schattigste hondenrassen zien er op het eerste gezicht niet schattig uit. Niets is minder waar.

In de top 25 schattigste hondenrassen van dit blog artikel staan ​​kleine, middelgrote en grote hondenrassen. Benieuwd dat jouw favoriete schattigste hondenrassen in onze lijst staan? Ontdek dan snel het complete overzicht en verdere informatie over deze rassen.

Honden worden vaak als schattig beschouwd vanwege hun grote ronde kop, grote ogen en zachte vacht. Ze zijn meestal schattig en onhandig met hun grote zwarte neuzen en kwispelende staarten. Deze set garandeert dat we verliefd zullen worden op deze viervoeters.

Dit zijn de schattigste hondenrassen

1 Beagle

beagle

Beagles zijn een hondenras dat zijn hele leven lang een puppy-achtig uiterlijk behoudt. Het zijn uitstekende jachthonden en een interessant feit; Door hun oren kunnen ze beter ruiken. De lange, hangende oren van de Beagle duwen de geur naar de neus, waardoor deze de geur beter kan waarnemen. Omdat Beagles veel energie hebben, zijn ze geschikt voor gezinnen met kinderen Echte schattige hondenrassen!

2 Pembroke Welsh Corgi

welsh corgi hondenras

Volgens de Welshe mythologie worden corgi’s geassocieerd met schattige kleine feeën die de Welshe god Pembroke aanbaden. Verhalen over antieke sledehonden en het hoeden van vee zijn er in overvloed. Net zoals ze schattig zijn, is dit ras ook intelligent, speels en aanhankelijk, dus het is geen verrassing dat ze veel beweging en aandacht van hun baasjes nodig hebben.

Lees ook: Top 10 keer de beste honden GPS Tracker

Product advies

3 Dwergkeeshond

dwergkeeshond

De dwergkeeshond lijkt echt de hele tijd te glimlachen. Maar laat je niet misleiden door hun vrolijke uiterlijk, het ras is oorspronkelijk gefokt om vee te hoeden en gigantische sleeën over ruw terrein te trekken. Ze waren ooit een extreem gespierd ras en ze wegen gemakkelijk tussen de 14 -15 kg. Het zijn intelligente maar koppige honden en hebben constante training nodig als we hun natuurlijke instincten willen beheersen.

4 Franse buldog

franse bulldog

De Franse Bulldog is een klein, harig hondenras, gefokt in Frankrijk om de adel warm te houden. Vandaag zitten ze nog steeds bij je op schoot. Met grote oren en knorrige gezichten zijn deze honden aanhankelijk, loyaal en kunnen ze over het algemeen goed overweg met andere honden en kinderen.

5 Yorkshire Terriër

yorkshire terrier

Wat is er beter dan schattige kleine honden met een grote hondenhouding? Natuurlijk houdt een Yorkie je werkplek ongediertevrij! Yorkshire terriërs jagen op knaagdieren met hun grote hondenhouding, omdat ze alles kunnen bereiken dankzij hun kleine formaat.

6 Old English Sheepdog

old english sheepdog

De Old English Sheepdog is enkele honderden jaren oud. Naast andere agrarische beroepen werden ze voornamelijk ontwikkeld voor het hoeden van vee – tegenwoordig meestal schattige hondenrassen die regelmatig moeten worden geborsteld en gewassen! Ze zijn meestal erg speels, alert en intelligent.

7 American Staffordshire Terriër

American Staffordshire terrier

Schattig is een woord dat de schattigheid van deze stier beschrijft. De Pit Bull is geen ras, maar verschillende rassen die bepaalde eigenschappen gemeen hebben, waaronder aanhankelijk, vriendelijk en speels zijn! Deze honden hebben dagelijks veel beweging nodig, dus zorg ervoor dat u ze regelmatig meeneemt voor wandelingen of speelsessies, zodat ze met een hoog energieniveau kunnen functioneren.

8 Labrador Retriever

labrador retriever

Labradors staat bekend om zijn lieve persoonlijkheid en vrolijke glimlach, maar dat is niet alles! De Labrador retriever is al jaren het #1 ras in Nederland. Deze schattige hondenrassen zijn gemakkelijk te trainen, goedaardig, actief en sociaal, waardoor ze de perfecte huisdieren zijn – zolang je ze energiek kunt houden, zijn ze meestal de best passende actieve eigenaar.

9 Boston Terriër

boston terrier

De Boston Terriër is een actieve kleine hond met grote oren en een vacht vergelijkbaar met de Franse Mastiff. Deze schattige hondenrassen zijn altijd blij en genieten van het leven. Ze kregen de bijnaam “American Gentlemen” omdat de kleur van hun pakken ze schattiger maakte. Het zijn uitstekende gezinshonden en reageren goed op training. Ze groeien het beste bij mensen die vaak thuis zijn.

10 Maltezer

maltezer

De Maltezer is een oud hondenras dat wordt afgebeeld in kunst en boeken uit de Griekse, Romeinse en Egyptische tijd. Tegenwoordig kun je deze schattige honden vaak op de schoot van hun geliefde vinden terwijl ze thuis, buitenshuis, wandelend en spelend zijn. De Maltezer heeft veel beweging nodig, maar meestal is een dagelijkse wandeling voldoende om zijn energie kwijt te raken.

11 Samojeed

samojeed

De Samojeed is een hond met een direct herkenbaar smileygezicht. Deze schattige hondenrassen kunnen een nachtmerrie zijn voor mensen met allergieën, maar voor alle anderen is deze vrolijke pup de beste metgezel ooit!

12 Berner sennen

berner sennen

De Berner Sennen is een grote en vriendelijke hond die tussen de 35 en 55 kilo weegt (teefjes zijn lichter). Met hun lieve puppyogen voelen ze zich meteen een goede vriend. Dit dikharige ras houdt niet van warm weer, maar kan elke dag van de winterweek een slee trekken met de kinderen!

13 Amerikaanse Eskimo hond

amerikaanse eskimo hond

De Amerikaanse Eskimo is een schattige kleine puppy met een puppyachtig uiterlijk dat dol is op aandacht. Ze worden gebruikt in circussen en hebben lachende gezichten!

14 Australische herder

australische herder hond

De Australische herder is een energiebal die niets liever doet dan spelletjes spelen met zijn metgezel. Deze schattige honden zijn intelligent, speels en staan ​​te popelen om hun baasjes te plezieren.

15 Engelse cocker spaniël

cocker spaniel

De Cocker spaniël is bij het publiek bekend dankzij de klassieke film “Lady and The Tramp”. Ze trekken altijd onze aandacht met hun lange zachte oren en expressieve ogen die een schattig puppygezichtje creëren. Deze ondeugende hond houdt van wandelen, spelletjes spelen en knuffelen met zijn baasje.

16 Dalmatiër

dalmatier

De Dalmatiër is een speelse en actieve hond die graag dicht bij zijn baasje is. Hij rent met je mee alsof hij op de Olympische Spelen is en kan urenlang apporteren of verstoppertje spelen. Het beste aan deze schattige honden? Als ze het spelen en rennen moe zijn, slapen ze met een glimlach op hun lippen of vlak naast je voeten.

17 Teckel

teckel

Teckels zijn de hotdogs onder de hondenrassen. Deze schattigste hondenrassen zien er lief uit met hun gedrongen benen en lange lichaam, maar het is hun houding die dit ras onderscheidt van de rest! Deze schattige honden hebben veel mentale stimulatie nodig om gelukkig te blijven. Als ze worden verwaarloosd of verveeld, zullen deze schattige en levendige honden blaffen naar alles wat ze ongepast achten. Deze intelligente en actieve hond heeft veel fysieke en mentale stimulatie nodig.

18 Mopshond

mopshond

De mopshond is al jaren één van de populairste hondenrassen in Nederland. Met hun grappige uiterlijk en knorrige koppie vinden ze het heerlijk om de clown uit te hangen!

19 Golden Retriever

golden retriever

Golden retrievers staan ​​bekend om hun lieve en liefdevolle persoonlijkheden. Deze schattige honden zijn al jaren een van de favorieten in Nederland – waarom niet van ze houden? Als puppy smelten ze harten en als volwassen hond is het niet anders.

20 Cairn Terriër

carin terrier hondenras

Cairns zijn een van de schattigste hondenrassen die er zijn. Deze schattige honden hebben leuke persoonlijkheden en zullen ervoor zorgen dat je je hoed afzet voordat je van ze gaat houden wanneer ze hun hoofd naar je toe kantelen, snel je gezicht likken of gewoon stralen.

21 Vlinderhondje

vlinderhondje

De hond met zijn mooie vorm en karakteristieke pluizige oren is de perfecte metgezel als je op zoek bent naar een schattige hond. De elegante vlindervormige oren van de Papillon maken het een onopvallende hond in elke omgeving.

22 Cavalier king charles spaniël

cavalier king charles spaniel

Met hun emotionele ogen is het gemakkelijk te zien hoe knuffelig King Charles Spaniël kan zijn. Deze speelse, knuffelige honden spelen graag met hun baasjes, maar kunnen ook lekker op schoot spelen.

23 Siberische husky

siberische husky

Met hun grote en expressieve ogen en het harige gezicht van de husky maken het een aantrekkelijke keuze voor mensen die van het wilde leven houden. Deze energieke badminton speelt graag met zijn baasjes in de sneeuw.

24 Sheltie

sheltie

Shetlanders zijn kleine, harige honden die op collies lijken, maar een kortere vacht hebben. Deze schattige hondenrassen staan ​​bekend om hun lieve persoonlijkheden en loyaliteit aan hun baasjes. De Sheltie is nog schattiger dan zijn grotere neef – hij heeft leeuwenmanen rond zijn hoofd en een pluizige vacht. Dit maakt het de perfecte knuffelpartner.

25 Havanezer

havanezer

Deze loyale, liefhebbende havanezer honden werden in Cuba gefokt als huisdieren en als zodanig konden ze niet anders dan van hun metgezellen houden. Deze schattige hondenrassen kunnen echter wat verlatingsangst hebben als ze te lang alleen thuis blijven – dus zorg ervoor dat je ze niet te lang alleen laat.

Veelgestelde vragen

Wat zijn de schattigste honden?

Vergis je niet in de honden die in dit artikel besproken worden. Ze zijn heel lief, maar hebben ook een temperamentvol karakter! Uiteraard is iedere hond uniek, maar van nature zitten deze schattige hondenrassen vol liefde!

Wat is een kleine en makkelijke schattige hond?

De Havanezer is één van de kleinere honden met een schattig en liefdevol karakter. Ook zijn deze honden zeer welwillend, en kan je ze gemakkelijk trainen. De meesten doen alles voor een lekkere hondensnack!

Je bent aan het einde gekomen van dit artikel en we hopen dat je er iets aan hebt gehad. Als je op basis van dit artikel nog vragen hebt horen wij dat graag in de reacties hieronder!


kimberly

Over de auteur

Hoi! Ik ben Kimberly en ik ben schrijver voor Hondendeal. Als trots baasje van een Toller en mijn jarenlange ervaring met allerlei uiteenlopende hondenrassen help ik mijn bezoekers graag een goede keuze te maken. Dit kunnen nieuwe hondenproducten zijn, maar ik geef ook graag handige tips omtrent opvoeding en de leukste hondensporten. Als je een vraag hebt over één van de blogs op mijn website, neem dan gerust contact met mij op!

Plaats een reactie