Hondenrassen

Schnoodle

2 Minuten

De Schnoodle werd voor het eerst gefokt in de jaren tachtig als gevolg van de groeiende populariteit van het kruisen van Poedels. Fokkers hebben ontdekt dat de buitengewone intelligentie en hypoallergene jassen van

Poedel veel waarde toevoegen aan hybriden. Het kruisen van dit ras met andere rassen in de stamboom blijft nog steeds een van de meest populaire kruisingen. Hoewel de Schnoodle niet zo populair is als sommige andere Poedel kruisingen is hij geliefd vanwege zijn speelse karakter en het lage aantal afgescheiden huidschilfers.

Helaas is er weinig bekend over de geschiedenis van dit ras. In tegenstelling tot rashonden is er weinig documentatie over de geschiedenis van kruisingen.

Geschiedenis van de Schnoodle

De Schnoodle is intelligent en altijd blij. De Schnoodle is ook aanhankelijk, beschermend en intelligent. Dit ras is geweldig voor gezinnen omdat het vriendelijk en gemakkelijk te verzorgen is. Dit ras is zeer trouw aan zijn familie.

Dit ras is geweldig voor alle leeftijden en kinderen zullen er dol op zijn. Schnoodles doen het het beste in een woonsituatie waar ze veel structuur en regels hebben. Dit zal helpen voorkomen dat ze angst gerelateerde gedragsproblemen krijgen.

Soms kan de Schnoodle prikkelbaar zijn, dus het is belangrijk om hem te trainen om in deze situatie niet op mensen te springen. Deze hond is meestal gemakkelijk in de omgang met mensen en andere dieren.

Lees ook: Dit zijn de 20 beste hondenmanden

Product advies

Schnoodles zijn het resultaat van het paren van twee intelligente hondenrassen, dus ze zijn meestal gemakkelijk te trainen, zolang ze gemotiveerd zijn en een uitdagende omgeving krijgen. Met de juiste training en discipline kan je Schnoodle de basis gehoorzaamheidstraining met succes voltooien en klaar zijn voor meer geavanceerde gehoorzaamheids- en behendigheidstraining.

U moet de juiste technieken en methoden gebruiken om succes te behalen. Wanneer u met een Schnoodle werkt, vertrouw dan op positieve bekrachtigingstraining om hen te helpen leren en zich correct te gedragen.

schnoodle kruising

De slimheid en gretigheid zijn er al, maar als je deze hond beloont met traktaties en complimenten is succes gegarandeerd. Alle honden reageren goed op beloningsgerichte trainingstechnieken omdat het de relatie met hun baasje versterkt en ze extra motivatie geeft om te leren.

Aan de ene kant hebben schreeuwen en straffen geen echte voordelen voor je relatie met je huisdier. Aan de andere kant kunnen ze de band tussen jou en je huisdier alleen maar schaden. Dit soort versterking staat meer in de buurt van misbruik dan effectieve training en moet kosten met zich meebrengen.

Gezondheid van de Schnoodle

De Schnoodle produceert vaak veel haar in het oor, wat kan leiden tot oorontstekingen. Zorg ervoor dat u uw hond naar de dierenarts of trimmer brengt om overtollig haar te laten verwijderen.

Dit ras is over het algemeen gezond, maar er kunnen enkele veelvoorkomende gezondheidsproblemen zijn voor ouderrassen, zoals progressieve retinale atrofie, cataracten, de ziekte van Legg-Calve-Perthes, patellaluxatie, epilepsie, diabetes, de ziekte van Addison, enz.appels

Regelmatig een dierenarts raadplegen uw huisdier controleren op mogelijke gezondheidsproblemen is een goed idee om hen gezond te houden.

Verzorging van de Schnoodle

Deze hond kan een vacht hebben die lijkt op een van de rassen van zijn ouders, zoals een stugge vacht zoals een Schnauzer of een zachte, gekrulde vacht zoals een poedel. Omdat Schnoodles een breed scala aan vachtkleuren hebben, zijn ze altijd een hypoallergeen ras.

Dit ras heeft een laag uitvallende vacht die bestaat uit fijn haar. Je moet je Schnoodle elke week borstelen met een goede hondenkam en elke 2 tot 3 maanden naar een trimsalon brengen om klitten te voorkomen en de vacht in goede conditie te houden.

622 Artikelen

Over de auteur
Ik ben het trotse baasje van Evie, een Nova Scotia Duck Tolling retriever en Noa, een Boxer. Ik deel graag mijn passie en liefde voor honden met de lezers van Hondendeal. Het uitproberen, testen en een kritische blik werpen op honden producten en het delen van informatie over hondenrassen.
Artikelen
Vergelijkbare artikelen
Hondenrassen

Yakutian Laika

8 Minuten
De Yakutian Laika, ook bekend als de Yakutische Laika of de Siberische Laika, is een oude Arctische werk- en sledehond die afkomstig…
Hondenrassen

Blue Lacy

8 Minuten
De Blue Lacy is een unieke hondenras afkomstig uit Texas, Verenigde Staten. Het ras is genoemd naar de oprichters van het ras,…
Hondenrassen

Black and Tan Coonhound

9 Minuten
De Black and Tan Coonhound is een unieke en aantrekkelijke hondenras, bekend om zijn scherpe neus en trouwe aard. Het ras is…

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *