Sealyham Terriër

Dit artikel is voor het laatst geupdate op 26 oktober 2023 door Kimberly

De Sealyham Terrier is een hondenras, een van de vele terriërrassen. De Sealyham Terrier is inheems in Wales en werd gefokt door kruising met de Basset Hound, de Bull Terrier, de Fox Terrier, de West Highland White Terrier en de Dandie Dinmont Terrier.

In het midden van de 19de eeuw besloot Kapitein Edwards op het landgoed Sealyham in Wales een nieuwe jachtterriër te fokken die aan zijn eisen voldeed. Uit de kruising van de Dandie Dinmont Terriër, de Bull Terriër, de West Highland White Terriër en de ruwharige Fox Terriër verkreeg hij een hond die naar het landgoed werd genoemd.

De Sealyham Terriër was een uitstekende jager onder de grond en rattenvanger. In 1911 werd het ras officieel erkend. Het is nu echter een relatief zeldzaam ras dat maar weinig bekendheid heeft.

Uiterlijke kenmerken

AfkomstGroot-Brittannië; Wales
GroepTerriërs
Hoogte30 cm of kleiner
GewichtReuen: 9 kg; teven: 8 kg
KleurWit of wit met gele, bruine of daskleurige aftekeningen aan het hoofd

Karakter van de Sealyham Terriër

Dit grappig baasje kijkt nieuwsgierig uit naar nieuwe dingen en weet wat plezier maken is. Hij is een rustige en aangename kameraad in huis en vriendelijk voor kinderen indien ze er mee opgevoed zijn. Ze zijn erg alert en waarschuwen hun baas als er bezoek is.

De Sealyham Terriër is erg vastberaden en zal indien nodig erg moedig tot zelfs vechtlustig worden. De opvoeding moet gebeuren door iemand die zelf een sterke persoonlijkheid heeft en hem in de hand kan houden. Anders zal zijn koppigheid sterk te voorschijn komen en zal hij zich aan de bevelen van zijn baas onttrekken.

Lees ook: Top 15 keer het beste honden beloningstasje

Product advies

Verzorging van de Sealyham Terriër

De Sealyham Terriër heeft een lange draadachtige beharing met een dichte maar zachte onder vacht. Ze verliezen bijna geen haar en brengen geen sterke hondengeur met zich mee.

Best gaat hij twee tot vier keer per jaar naar het trimsalon en wordt hij meerdere malen per week flink geborsteld en gekamd.


kimberly

Over de auteur

Hoi! Ik ben Kimberly en ik ben schrijver voor Hondendeal. Als trots baasje van een Toller en mijn jarenlange ervaring met allerlei uiteenlopende hondenrassen help ik mijn bezoekers graag een goede keuze te maken. Dit kunnen nieuwe hondenproducten zijn, maar ik geef ook graag handige tips omtrent opvoeding en de leukste hondensporten. Als je een vraag hebt over één van de blogs op mijn website, neem dan gerust contact met mij op!

Plaats een reactie