Senior hondenvoer kopen? Alle hondenvoer online

Dit artikel is voor het laatst geupdate op 25 oktober 2023 door Kimberly

Senior hondenvoer is ontwikkel voor de behoeftes van de oudere hond vanaf ongeveer 8 jaar. Oudere honden hebben op later leeftijd andere voedingsstoffen nodig om gezond en fit te blijven, dit komt onder andere doordat een oudere hond gemiddeld minder beweging krijgt dan een jong volwassen hond.

Maar het kan ook zijn dat een oudere hond gewrichtsproblemen krijgt, ook in dat geval is het goed om z’n voeding hierop aan te passen. In dit artikel nemen we je mee in ons onderzoek naar het beste senior hondenvoer! Je leest hier alles over de aanschaf van graanvrij hondenvoer, waar je bijvoorbeeld op moet letten, welke soorten er allemaal verkrijgbaar zijn maar vooral welke je het beste kunt kopen.

Dit op basis van onze persoonlijke mening, maar ook de meningen van andere hondenliefhebbers. Dit hondenvoer voor oudere honden heeft zich namelijk al ruimschoots bewezen, zo maak je altijd een verstandige keuze.

Het is vooraf van belang dat je weet waarvoor je senior hondenvoer koopt. Het is ook aan te raden om hondenvoer te bewaren in een hondenvoer container, dit zorgt ervoor dat het lekker lang vers blijft!

Tot slot geven we je in dit artikel graag een aantal bruikbare tips mee, zodat jij het meeste plezier hebt van het senior hondenvoer! Mocht je na het lezen van dit artikel nog vragen hebben, stel ze dan gerust onderaan deze pagina!

Het beste senior hondenvoer

Onze vijf favoriete senior hondenvoer

Ik hoop dat je na het zien van de bovenstaande producten een goede keuze hebt kunnen maken. Als dat nog niet zo is lees dan gerust verder! Hieronder hebben wij een top vijf samengesteld, op basis van onze eigen ervaring met het product, of op de beoordeling van andere gebruikers.

Pedigree Senior Honden Droogvoer kip

Op de eerste plaats staat het senior hondenvoer van Pedigree. Deze wordt beoordeeld met een 4,6 van de maximaal 5 sterren op basis van 63 reviews op Bol.com. Dit is één van de populairste hondenvoeding voor oudere honden op dit moment.

Dit product is geschikt voor honden vanaf ongeveer 7 jaar. Het afgebeelde product hierboven heeft een inhoud van 13 kilo en smaakt naar kip, groenten en rijst. Op de website van Bol.com zijn meerdere smaken verkrijgbaar, klik op de afbeelding hierboven om ze allemaal te bekijken!

Royal Canin Dog Maxi Mature

Het tweede product in onze top vijf is van het welbekende merk Royal Canin. Dit senior hondenvoer wordt beoordeeld met een 4,9 van de maximaal 5 sterren op basis van 92 reviews op Bol.com. Zoals je kan zien wordt deze hondenvoeding door heel veel mensen als uitstekend ervaren.

Dit product is geschikt voor honden vanaf 5 jaar, en is met name geschikt voor de grotere honden. Deze voeding is verkrijgbaar met een inhoud vanaf 4 tot 36 kilo. Het hierboven afgebeelde product heeft een inhoud van 15 kilo, bekijk ze allemaal door op de afbeelding hierboven te klikken!

Eukanuba Dog Senior hondenvoer

Op de derde plaats staat de senior hondenvoeding van Eukanuba. Deze wordt beoordeeld met een 4,8 van de maximaal 5 sterren op basis van 27 reviews op Bol.com. Dit hondenvoer is geschikt voor honden van alle rassen, en geschikt vanaf de leeftijd van 8 jaar.

Op de website van Bol.com kan je kiezen uit 4 verschillende verpakkingen met een inhoud vanaf 3 tot 24 kilo. Genoeg keuze dus! Dit merk staat bekend om haar kwalitatief hoogwaardige hondenvoer en is ook verkrijgbaar voor kleine- en middelgrote honden.

Pro Plan Adult 7+ Senior hondenbrokken

Het vierde product in onze top vijf favorieten is van Pro Plan. Deze senior hondenbrokken worden beoordeeld met een 4,8 van de maximaal 5 sterren op basis van 31 reviews op Bol.com. Deze brokken zijn specifiek ontwikkel voor honden die last hebben van een overgevoelige huid. Deze voeding zorgt voor een glanzende vacht en een gezonde huid!

Deze is verkrijgbaar in twee groottes, de hierboven afgebeelde 14 kilo zak, en een kleinere van 3 kilo. Dit voer zit vol met eiwitten, waarvan meer dan 90% van zalm, maar ook essentiële oliën, vetten en allerlei vitaminen. Dit is pas echt compleet hondenvoer!

Carocroc Senior hondenbrokken

We sluiten onze top vijf af met de senior hondenbrokken van Carocroc. Deze wordt beoordeeld met een 4,7 van de maximaal 5 sterren op basis van 32 reviews op Bol.com. Deze hondenbrokken bevatten alle vitaminen en voedingsstoffen die jouw oudere hond nodig heeft om gezond te blijven! Je kunt kiezen uit twee verschillende verpakkingen, de hierboven afgebeelde zak met een inhoud van 15 kilo, of de kleinere met een inhoud van 3 kilo.

Net zoals bij veel van de andere producten kan je deze ook in meerdere smaken kopen. Mijn advies hierin is om eerst een kleine verpakking te proberen, en verschillende te proberen totdat je er eentje gevonden hebt die jouw hond het lekkerste vindt!

Ik hoop dat je na het lezen van onze top vijf favoriete anti trektuigjes een goede keuze hebt kunnen maken! Als dat nog niet zo is dan raad ik je aan om even een kijkje te nemen op Bol.com. Hier hebben ze 1299 verschillende soorten senior hondenvoer! Daar zit er vast wel eentje tussen die bij jouw hond past!

beste senior hondenvoer

Wat is senior hondenvoer?

Na het zien van de bovenstaande producten heb je vast een goed beeld bij wat senior hondenvoer precies is. Als dat nog niet zo is, of je wilt er meer over weten, lees dan snel verder!

De naam van dit product verklapt natuurlijk al wat het is. Het is hondenvoer dat specifiek ontwikkeld is voor senior, ook wel oudere honden genoemd. Meestal is dit type voeding geschikt vanaf 8 jaar.

Senior hondenvoer bevat in de meeste gevallen extra omge-3 en een lagere hoeveelheid granen ten opzichte van normale hondenvoeding. Daarnaast zie je dat er vaak bepaalde vitaminen worden toegevoegd die goed zijn voor een oudere hond.

Als we het hebben over senior hondenvoer dan vallen hier meerdere producten onder. Denk bijvoorbeeld aan hondensnacks, natvoer of hondenbrokken. Over deze verschillende soorten vertel ik je verderop in dit artikel graag meer!

Vanwege het enorme aanbod van meer dan 1300 verschillende soorten kan het uitkiezen van het beste senior hondenvoer best lastig zijn. In dit artikel heb ik je hopelijk al een heel eind op weg geholpen! In de volgende alinea vertel ik je graag waarom je senior hondenvoer moet kopen, en welke voordelen dit heeft ten opzichte van normaal hondenvoer.

Waarom zou je senior hondenvoer kopen?

Je weet nu welk senior hondenvoer tot onze favorieten behoren, en waar deze voeding voor gemaakt is. Maar waarom zou je dit soort hondenvoer moeten kopen? Er zijn een aantal belangrijke redenen waarom je dit zou moeten doen. Deze heb ik hieronder voor je op een rijtje gezet!

Honden die ouder worden hebben doorgaans minder energie en ook hun metabolisme neemt af. Daardoor hebben oudere honden minder calorieën nodig dan jongere honden.

Ook voor senior honden is het verstandig om voldoende te blijven bewegen. Dit kan je doen door samen een lekkere wandeling te maken in het bos of om samen met apporteerspeelgoed te spelen. Zorg er wel voor dat je die afstemt op jouw hond.

Maar waarom is het verstandig om senior hondenvoer te kopen? Het antwoord is eigenlijk simpel, namelijk vanwege de andere voedingsbehoefte van een oudere hond. Ze hebben simpelweg meer nodig van bepaalde ingrediënten, en anderen juist minder.

Ook neemt de kans op overgewicht bij honden af door te kiezen voor uitgebalanceerde voeding. Daarnaast zorgt het er ook voor dat de kans op gewrichtsklachten kleiner wordt. En dat is met name bij middelgrote- en grote honden van belang.

Tot slot is senior hondenvoer gemakkelijker verteerbaar dat kan helpen bij een betere stoelgang, gevoelige maag of een ander mogelijk probleem bij de spijsvertering.

Tegenwoordig is er gelukkig ontzettend veel keuze in senior hondenvoer dat er altijd wel eentje tussen zit die jouw hond echt lekker vindt! Denk aan de bekendere smaken zoals Lam & Rijst, kip of zalm. Maar er zijn ook allerlei lekkere smaken te vinden met groentes et cetera.

Er zijn dus genoeg redenen te bedenken waarom het goed is om jouw hond senior hondenvoer te geven als de hond op een hogere leeftijd is. Voordat je iets gaat kopen zijn er een aantal punten waar je rekening mee moet houden. Deze vertel ik je graag in de volgende alinea!

senior voer

Waar moet je rekening mee houden?

Voordat je senior hondenvoer gaat kopen zijn er een aantal belangrijke zaken waar je rekening mee moet houden. Denk hierbij aan bijvoorbeeld de leeftijd van de hond, de smaak van de voeding en de inhoud van de verpakking. Hieronder heb ik deze voor je opgesomd!

Afstemmen op de leeftijd van de hond

Ten eerste moet je dit type voer afstemmen op de leeftijd van jouw hond. Bekijk ook altijd op de verpakking, of in de product omschrijving of deze voeding geschikt is voor de leeftijd van de hond.

Als het gaat om hondenvoer dan zijn er vier verschillende mogelijkheden, puppy, junior, adult en senior. Het senior hondenvoer is geschikt voor oudere honden vanaf zo’n 8 jaar oud. Het kan ook zijn dat er in de omschrijving staat dat het geschikt is voor alle leeftijden, dan weet je ook dat je goed zit!

Hoe smaakt het senior hondenvoer?

Naast dat je het hondenvoer moet afstemmen op de leeftijd van jouw viervoeter moet je rekening houden met de verschillende smaken. Ik heb het hierboven al even kort aangestipt, er is voldoende keuze!

Wat wij zelf altijd doen al we nieuw hondenvoer uitproberen is eerst een kleine verpakking kopen. Op die manier kan de hond het voer proeven en kom je erachter of hij of zij het lekker vindt. Op die manier voorkom je dat je blijft zitten met veel hondenvoer dat jouw hond niet lekker vindt.

Hoeveel inhoud zit er in de verpakking?

Nog een belangrijk punt is de inhoud van de verpakking senior hondenvoer. In dit geval kan je het beste kijken naar de prijs per kilo. Over het algemeen is het zo dat deze bij kleine verpakkingen veel hoger is dan bij grote verpakkingen.

Zodra je weet welk hondenvoer je moet kopen is het verstandig om de grootste verpakking te kopen. In veel gevallen krijg je ook een aantrekkelijke “stapel korting” als je meerdere verpakkingen in één keer koopt. Hoe je de geopende verpakking senior hondenvoer het beste kunt bewaren vertel ik je later in dit artikel!

De beoordelingen van andere gebruikers

Een andere belangrijke over wegingsfactor zijn de meningen en ervaringen van andere gebruikers. Laat jezelf dus vooraf goed informeren door anderen door ervaringen te lezen.

Veel mensen hebben dit senior hondenvoer namelijk al gekocht voordat jij dat van plan bent te doen. Het kan zijn dat deze mensen zeer positief zijn, of juist niet. Producten die geen positieve reviews krijgen kun je het beste links laten liggen.

De prijs van het senior hondenvoer

Tot slot is de prijs vaak een doorslaggevende factor. Probeer in ieder geval een prijs te betalen die in verhouding staat tot de kwaliteit van het voer. De meeste mensen kijken niet op een paar euro meer of minder, maar niet iedereen kan zomaar meer uitgeven aan senior hondenvoer.

Veel geld betalen betekent overigens niet dat het product perse beter is. Prijzen van deze voeding beginnen bij ongeveer € 14,- en kunnen oplopen tot wel € 145,-. Dit is natuurlijk ook afhankelijk van de inhoud van de verpakking. Het is dan ook verstandig om te kijken naar de prijs per kilo.

Verschillende soorten senior hondenvoeding

Eerder in dit artikel heb ik het al kort gehad over de verschillende soorten van deze senior hondenvoeding. Zo weet je zeker dat er altijd wel eentje tussen zit die perfecte bij jullie passen, en die jouw hond lekker vindt!

Er zijn twee verschillende soorten verkrijgbaar, namelijk de bekende hondenbrokken variant en natvoer. De bekendste zijn de brokjes die in iedere dierenwinkel verkrijgbaar zijn. Het natvoer is iets specifieker, maar deze producten zijn heel leuk om te geven!

Ook is het zo dat senior hondenbrokken een stuk voordeliger zijn dan het natvoer. Wat wij zelf doen is de normale hondenbrokken geven, en afwisselen met natvoer, maar je kan het ook combineren. Zo blijft het altijd lekker en leuk!

Ik heb je nu bijna alles verteld over senior honden voer! In de volgende alinea wil ik je nog het antwoord geven op de vraag hoe je dit hondenvoer het beste kunt bewaren!

hondenvoer oudere hond

Hoe kan ik senior hondenvoer bewaren?

Het is goed om het senior hondenvoer op de juiste manier te bewaren. Ik leg je graag uit hoe je dit het beste kunt doen. Dit heeft een aantal voordelen, de belangrijkste is dat het voer langer vers blijft. Maar ook dat de voedingsstoffen goed blijven.

Dit is met name belangrijk als je een grotere verpakking koopt, en dat is verstandig omdat de prijs per kilo een stuk lager is. Bewaar senior hondenvoer altijd in een speciale hondenvoer container. Dit zorgt ervoor dat het voer langer goed blijft.

Wanneer kan ik senior hondenvoer geven?

Na het lezen van dit artikel weet je bijna alles over deze producten. Ook heb ik je een indicatie gegeven vanaf welke leeftijd je het beste senior hondenvoer kunt geven, maar dit verdient nog iets meer uitleg.

De leeftijd van 8 jaar is een richtlijn, dit hangt voor een groot deel ook af van welk soort hond jij hebt. De ene hond heeft nu eenmaal een hogere levensverwachting dan de andere. De één is daarmee eerder senior dan de ander.

Controleer altijd op de verpakking voor welke leeftijd deze voeding geschikt is. Vaak wordt dit aangegeven in kleine- middelgrote en grote hondenrassen. Er is ook hondenvoer verkrijgbaar dat geschikt is voor alle leeftijden, dan weet je zeker dat je goed zit!

Hoeveel voer moet ik mijn hond geven?

Er zijn grote verschillen in voedselbehoefte afhankelijk van ras, grootte, leeftijd (jongere honden eten meer), oriëntatie, houding, prestatiepotentieel en de hoeveelheid beweging die de hond krijgt. Ook is het van belang of de hond aanwezig is of gevoerd moet worden.

De ene hond is de andere niet, alleen heeft de ene hond een hoger energieverbruik dan de andere. De meeste complete verpakkingen senior hondenvoer hebben meestal goede richtlijnen die zijn aangepast aan het gewicht van de hond. Houd er rekening mee dat fabrikanten de voedingsbehoeften kunnen overdrijven.

Door jouw hond regelmatig te wegen kan je zien of hij voldoende voer krijgt, of juist minder voer zou moeten krijgen. Je kan dit ook makkelijk controleren door door naar zijn ribben te kijken. De ribben moeten bij de meeste rassen zichtbaar of licht voelbaar zijn.

hondenvoer oudere hond

Veelgestelde vragen

Waarom moet ik speciale senior hondenvoeding geven?

Als jouw hond ouder wordt dan heeft hij behoefte aan een ander soort voer. Zijn energieniveau neemt af, en het kan zijn dat hij bepaalde ouderdomskwaaltjes krijgt. Denk hierbij aan gewrichtsklachten. Door hem of haar senior hondenvoer te geven zorg je ervoor dat jouw hond alles binnen krijgt wat hij nodig heeft.

Wat moet je doen als jouw senior hond niet meer wil eten?

Het kan zijn dat een oudere hond niet meer wil eten. Het is verstandig om dan de dierenarts te bezoeken. Het kan ook zijn dat hij niet meer tegen het hondenvoer kan dat je hem altijd geeft. Bij twijfel neem altijd contact op met de huisarts!

Hoeveel gram senior hondenvoer moet ik geven?

De hoeveelheid hangt af van welk type voeding je geeft, welke hond jij hebt en het gewicht van de hond. Gemiddeld genomen moet een hond 25 gram hondenvoer per kilo lichaamsgewicht binnen krijgen. Bij speciale senior hondenvoeding is dit 10 gram voeding per kilo lichaamsgewicht.

Je bent aan het einde gekomen van dit artikel en we hopen dat je er iets aan hebt gehad. Ook als je op basis van dit artikel senior hondenvoer hebt gekocht horen wij dat graag in de reacties hieronder!


kimberly

Over de auteur

Hoi! Ik ben Kimberly en ik ben schrijver voor Hondendeal. Als trots baasje van een Toller en mijn jarenlange ervaring met allerlei uiteenlopende hondenrassen help ik mijn bezoekers graag een goede keuze te maken. Dit kunnen nieuwe hondenproducten zijn, maar ik geef ook graag handige tips omtrent opvoeding en de leukste hondensporten. Als je een vraag hebt over één van de blogs op mijn website, neem dan gerust contact met mij op!

Plaats een reactie