Shar Pei

Dit artikel is voor het laatst geupdate op 26 oktober 2023 door Kimberly

De Shar Pei is een typische en herkenbare hond die bekend staat voor zijn rimpelige huid en blauwzwarte tong. Shar Pei betekent zoiets als zand huid en geeft een beschrijving van zijn vacht, die kort en ruw is.

Het is een ras dat reeds eeuwenlang bestond in de zuidelijke provincies van China, maar hoe oud dit ras precies is, is niet bekend. De Shar Pei zou afstammen van Shar Pei achtige honden die reeds tijdens de Han dynastie (200 v. Chr.) bestonden.

Er zijn afbeeldingen gevonden op werken uit deze tijd van dit ras. Het is mogelijk dat deze hond gefokt werd voor het vechten, maar zeker is dat hij ook gegeerd was als voedsel.

In 1947 was deze hond nog maar een zeldzaamheid geworden omdat de belastingen op honden in China de pan uitrezen en ze uit het straatbeeld verdwenen. Gelukkig hebben fokkers in de jaren 1970 hun aantal weer op punt gesteld.

Uiterlijke kenmerken

AfkomstChina
GroepMolossers, Pinschers en Schnauzers
Hoogte44-51 cm schofthoogte
GewichtReuen: 20-25 kg; teven: 16-20kg
KleurAlle egale kleuren zijn toegestaan

Kenmerken van de Shar Pei

De Shar Pei is een zeer vriendelijke hond die een goede kameraad kan zijn voor de familie. Hij is zeer tevreden binnenshuis en is erg toegewijd aan zijn baas. Deze hond is zeer intelligent en gemakkelijk te trainen (vooral gehoorzaamheidstraining), hij heeft namelijk een bijzondere wil om zijn baas te plezieren.

Lees ook: Top 20 keer het beste hondenspeelgoed

Product advies

Het is belangrijk om deze honden vanaf jonge leeftijd te socialiseren met andere honden en mensen. Toch is hij nogal wantrouwig tegenover vreemden en zal hij zijn taak als beschermer van de familie en waakhond serieus nemen. Tot slot nog een kleine wetenswaardigheid: deze honden snurken.

Verzorging van de Shar Pei

Het onderhoud van de vacht van een Shar Pei is minimaal. Hij heeft een korte, borstelige vacht die enkele malen per week geborsteld moet worden om zijn vacht in uitstekende conditie te houden. Hij moet enkel in bad gestopt worden als hij vuil is of een geurtje heeft en moet dan gewassen worden met een speciale hondenshampoo.

De nagels van de Shar Pei groeien snel en moeten regelmatig bijgeknipt worden. Zijn kleine oren regelmatig controleren en schoonmaken.


kimberly

Over de auteur

Hoi! Ik ben Kimberly en ik ben schrijver voor Hondendeal. Als trots baasje van een Toller en mijn jarenlange ervaring met allerlei uiteenlopende hondenrassen help ik mijn bezoekers graag een goede keuze te maken. Dit kunnen nieuwe hondenproducten zijn, maar ik geef ook graag handige tips omtrent opvoeding en de leukste hondensporten. Als je een vraag hebt over één van de blogs op mijn website, neem dan gerust contact met mij op!

Plaats een reactie