Skye Terriër

Dit artikel is voor het laatst geupdate op 26 oktober 2023 door Kimberly

Het verhaal doet de ronde dat in het begin van de 17de eeuw een Spaans schip schipbreuk leed aan de kust van de Skye eilanden in Schotland. Aan boord van het schip waren Maltezers meegebracht die aan land met de lokale Terriërs gekruist werden.

Zo zou een ras zijn ontstaan dat geschikt was voor de jacht onder de grond en het uit de weg ruimen van schadelijk ongedierte. Maar al gauw werd deze Skye Terriër een gezelschaps- en modehond, die vooral geliefd was aan adellijke hoven. Tegenwoordig komt dit ras eerder zeldzaam voor.

Uiterlijke kenmerken

AfkomstGroot-Brittannië
GroepTerriërs
Hoogte25 cm
GewichtOngeveer 11 kg
KleurDonker- of lichtgrijs en blauw; roomkleurig; steeds met zwarte oren en een zwarte snuit.

Karakter van de Skye Terriër

De Skye Terriër is geen makkelijk beestje, hoewel dit afhankelijk is van het standpunt dat men inneemt. Hij is namelijk erg gehecht en toegewijd aan zijn baas en mag gerust een hond genoemd worden die zich op één persoon richt. Voor de familie is hij immers ook erg lief en aanhankelijk. Bij vreemden voelt hij zich niet op zijn gemak en kan dan wel eens bijten.

Lees ook: Top 15 keer de beste autobench

Product advies

Het is geen hond voor beginnelingen, hij vraagt veel aandacht. Hij moet streng en vooral consequent aangepakt worden tijdens de opvoeding, maar mag daarbij niet van zijn vrijheid beroofd worden. Dit zou zeker een averechts effect hebben. Als hij op jonge leeftijd goed gesocialiseerd is met kinderen worden zij goede kameraden.

Verzorging van de Skye Terriër

De Skye Terriër heeft een rechte, lange en harde beharing, maar een zachte onder vacht. Hoewel het uitzicht van de vacht anders doet vermoeden, is deze vacht nog tamelijk gemakkelijk in onderhoud. Enkele malen per week stevig borstelen en kammen om de vacht mooi en vrij van klitten te houden volstaat. De hond mag eens per maand of zelfs om de drie weken in bad. Zorg er ook voor dat de nagels niet te lang worden en knip ze dus tijdig bij.

Beelden adam w @Flickr


kimberly

Over de auteur

Hoi! Ik ben Kimberly en ik ben schrijver voor Hondendeal. Als trots baasje van een Toller en mijn jarenlange ervaring met allerlei uiteenlopende hondenrassen help ik mijn bezoekers graag een goede keuze te maken. Dit kunnen nieuwe hondenproducten zijn, maar ik geef ook graag handige tips omtrent opvoeding en de leukste hondensporten. Als je een vraag hebt over één van de blogs op mijn website, neem dan gerust contact met mij op!

Plaats een reactie