Top 10 snelste hondenrassen ter wereld

Dit artikel is voor het laatst geupdate op 26 oktober 2023 door Kimberly

Wil jij weten welke honden tot de snelste hondenrassen ter wereld horen? Is het je wel eens opgevallen hoe snel een hond kan rennen? De meeste honden kunnen rennen met snelheden die de mens ruimschoots overtreffen.

Zelfs de snelste mensen op aarde kunnen niet zo snel rennen als sommige honden. Natuurlijk rennen sommige rassen helemaal niet, zoals Engelse bulldogs of mopshonden, maar sommige van de meer atletische rassen rennen heel snel. Vandaag bekijken we enkele van de snelste hondenrassen ter wereld voor.

windhond karakter

Windhond

Windhonden zijn het snelste hondenras ter wereld. Ze zijn uitsluitend gefokt om te rennen. Ze worden nog steeds gebruikt op veel racebanen. Wereldwijd zijn honden die supersnel kunnen rennen. Windhonden kunnen tot 72 kilometer per uur rennen.

Met een snelheid van 72 kilometer per uur rennen. Windhonden houden van sprinten, maar als ze thuis zijn, zijn ze vrij ontspannen. Als ze hun energie kwijt zijn door een paar supersnelle sprints, geven ze de voorkeur aan ontspannen en slapen. Deze zachtaardige reus zou de ideale kameraad kunnen zijn voor een druk gezin met oudere, meer relaxte kinderen.

Je hoeft ze maar één keer per dag mee te nemen naar het park waar ze kunnen rennen en al hun opgeslagen energie kwijt kunnen. Als ze al hun energie hebben verbruikt, worden ze heel meegaand en slaperig. Windhonden zien er heel eigenaardig uit met hun slanke lichaam en lange poten. Ze hebben het ook snel koud, dus je geeft ze het best een leuke trui om in de winter buiten te dragen.

jack russel

Jack Russell Terriër

De Jack Russell Terriër is het kleinste hondenras op deze lijst van de snelste hondenrassen. Iedereen kent deze energieke kleine honden. Ze zijn gefokt om op vossen te jagen en zijn graag het middelpunt van de belangstelling van het gezin. Jack Russell Terriërs zijn energieke honden. Ze zijn afhankelijk van veel lichamelijke activiteit en stimulatie. Ze lijken geen ernstige gezondheidsproblemen te hebben.

De Jack Russell stamt net als de moderne Fox Terriër, af van honden die werden opgevoed en gebruikt door dominee John Russell in het begin van de negentiende eeuw. Hieraan dankt het ras zijn naam. De Jack Russell is een uitstekend familie huisdier. De belangrijkste eigenschap van deze honden is dat ze meestal een lang en gezond leven hebben. Jack Russell Terriërs zijn meestal werkende terriërs.

Oorspronkelijk werden ze gefokt om vossen uit hun holen te jagen tijdens de jacht. Veel dieren, waaronder marmotten en dassen, worden ook door hen opgejaagd. Jack Russels zijn honden die intelligent, atletisch, onbevreesd en luidruchtig zijn. Als deze honden niet goed worden gestimuleerd en uitgelaten, kunnen ze humeurig of destructief worden, omdat ze de neiging hebben zich snel te vervelen en vaak hun eigen plezier zullen maken als ze alleen worden gelaten.

barzoi

Barzoi

Ook wel bekend als de Russische windhond, werd gefokt om op wolven te jagen. Deze adellijke, elegante honden zijn uitstekende huisdieren. Je moet er wel mee oppassen, want ze kunnen ook behoorlijk zelfstandig zijn. De stammen af van de werkhonden van mensen die voor de zeventiende eeuw vanuit Centraal Azië naar Rusland kwamen. Barzoi de mannelijke enkelvoud vorm van een Russisch woord dat snel betekent por.

Zoiets zijn enorme Russische jachthonden die lijken op Afghaanse jachthonden Saluki en Kirgizische taai gans uit Centraal Azië. Mannelijke bourgeois kunnen meer dan 45 kilogram wegen. Reuen zijn minstens 76 centimeter hoog op de schouder zal teven ongeveer 66 centimeter groot zijn. Ondanks hun grootte stralen ze verfijning en gratie uit.

De Barzoi is komen voor in vele verschillende kleuren. Hun vacht is zijdeachtig en plat en vaak golvend of licht gekruld. In de winter neemt de zachte onder vacht toe, maar in de zomer wordt hij afgeworpen om warmte te vermijden. Als je besluit een Barzoi in huis te nemen, zorgen ervoor dat hij voldoende ruimte heeft om zijn favoriete bezigheid uit te oefenen.

vizsla

Vizsla

Deze levendige, vriendelijke en zachtaardige middelgrote hond is een plezier om mee om te gaan. Een Vizsla in Hongarije, gefokt om te apporteren, kan het ideale huisdier zijn voor een actief gezin. De Vizsla is een goede mensenvriend en een sportieve hond. Een van de leukste aspecten van de Vizsla is hem middelmatig gegoten.

Hij werd gefokt om te jagen op gevogelte en wild. De Vizsla heeft echter een belangrijke positie onder de sport honden behouden dankzij zijn veelzijdigheid als gezelschapshond en gezinshond. Hij werd gefokt om te werken op boerderijen, in bossen en op het water.

Ze zijn moedig en voorzien van een uitstekend ontwikkeld beschermingsinstinct. Ondanks het feit dat ze speels, zachtaardig en zichtbaar, aanhankelijk en gevoelig zijn. De neus van de Vizsla heeft altijd een roodachtige tint die past bij de kleur van de vacht.

Een neus die zwart, bruin, lichtroze of een andere tint is, duidt op een ander ras. Oog en nagel kleur van een Vizsla moeten bij de vachtkleur passen. De Vizsla is een natuurlijke jager met een scherp reukvermogen en is gemakkelijk te trainen.

duitse herdershond

Duitse herder

De Duitse herder is het op één na populairste hondenras ter wereld. Het is het op één na meest geregistreerde ras in de Verenigde Staten en het op zes na meest geregistreerde ras in het Verenigd Koninkrijk. Volgens de Amerikaanse Kennel Club. Als je een Duitse herder in huis wenst te halen, houd er dan rekening mee dat ze veel ruimte nodig hebben voor lichaamsbeweging. Deze aanhankelijke honden worden vaak gebruikt als

politie en militaire honden, maar ze zijn ook geweldige gezelschapsdieren. In het Verenigd Koninkrijk was het ras officieel bekend als de Elzasser Wolfshond. Vanaf het einde van de Eerste Wereldoorlog tot 979, toen ze de naam Duitse Herder kregen. De Duitse herder is ondanks zijn wolfachtige uiterlijk een relatief nieuw hondenras dat dateert uit 1899.

Duitse herder zijn herdershonden die van oorsprong gebruikt werden om schapen te hoeden. Sindsdien zijn Duitse herders het favoriete ras. Worden voor vele soorten werk, waaronder hulp bij invaliditeit, opsporing, redding, werk voor politie en leger en acteerwerk. Dit is allemaal te danken aan hun kracht, intelligentie, trainbaarheid en gehoorzaamheid.

whippet

Whippet

De Whippet is een snelle, speelse, zachtaardige en trouwe hond die afstamt van de windhond. Het is een uitstekend huisdier vanwege deze eigenschappen. Whippets zijn een middelgroot hondenras. Whippets lijken tegenwoordig op kleinere windhonden. Deze honden beoefenen graag hondensport als rennen achter lokaas, behendigheid, duiken en flyball. De term komt van een nu verouderde, vroeg zeventiende -eeuwse Engelse uitdrukking die snel bewegen betekent.

Ze lopen het snelst van alle rassen voor hun gewicht. Ze zijn misschien zelfs het ras dat het snelst accelereert. Whippets werden gefokt om te jagen op zicht, waarbij ze met hoge snelheid over uitgestrekte gebieden renden op zoek naar een prooi. In het midden van de negentiende eeuw werden whippets voor het eerst gefokt voor wedstrijden.

Een primitief soort honden. Rennen was de eerste versie van de sport. Een persoon die vaak ook de wedstrijdleider was, hield de honden aan de lijn. Deze persoon maakte tegelijkertijd de halsbanden van de honden los, waardoor ze naar hun eigenaar sprintten die aan de andere kant van de baan met handdoeken stonden te zwaaien.

dalmatier

Dalmatiër

De dalmatiër is beroemd als een populair huisdier. Zoek niet verder als je een trouwe viervoeter zoekt die van fysieke activiteit houdt. Dalmatiërs hebben een uitstekend uithoudingsvermogen, waardoor ze voortreffelijke loopmaatjes zijn. De Dalmatiër is een hondenras dat alert, atletisch, levendig en actief is.

Het is een plezierig ras dat het goed doet in de vrije natuur en een opmerkelijk uithoudingsvermogen heeft. Een krachtige lichaam stelt ze in staat te rennen met snelheden tot zestig kilometer per uur. Dat is razendsnel. Zou jij ook met zo’n snelheid willen rennen? Dalmatiërs werden historisch gebruikt om de grenzen van dominantie te bewaken.

Thomasin ligt in het gebied dat we nu Kroatië noemen. Hun snelheid en waakzaamheid kunnen soms een nadeel zijn, omdat ze een beetje onhandig zijn. Dit ras heeft een uitgebreide gebruiksfunctie gehad. Ze werden gebruikt als jachthond, straathond en grenswachten.

Het ras heeft tot op de dag van vandaag een sterke bewegingsdrang. De honden zijn toegewijd aan degenen die ze kennen en vertrouwen. Maar ze zijn vaak onvriendelijk voor vreemden en andere honden die ze niet kennen.

schotse deerhound

Deerhound

Ook al lijkt de charmante, slimme Schotse Deerhound een pluizige straathond te zijn, hij is het niet. Als je de ideale gezinshond zoekt, zoek dan niet verder, want deze is kalm en vriendelijk. Iedereen houdt van zijn grote, schattige gezicht. Tot het einde van de negentiende eeuw werd de Deerhound gefokt om op edelherten te jagen.

Een enkele Deerhound of een paar Deerhound verder in de nabijheid van edelherten gebracht en dan losgelaten om er met snelheid eentje neer te halen. Als dit lukte, gebeurde dat in een paar minuten. Deze honden konden niet langdurig met hoge snelheid rennen. De Schotse Deerhound is een vriendelijke en gezellige hond. Het ras staat bekend om zijn volgzaamheid en bereidheid te behagen.

Aan de andere kant is het een echte jager die al eeuwenlang gefokt wordt om wilde dieren te achtervolgen. Als gevolg daarvan houden de meeste Deerhound er van dingen na te jagen. Als er jong is, heeft de Deerhound veel beweging nodig om zich goed te ontwikkelen en zijn gezondheid en conditie te behouden. Hij moet regelmatig toegang hebben tot vrije beweging in een omheind of veilig gebied.

Afghaanse windhond

De Afghaanse windhond

De Afghaanse windhond is één van de oudst bekende hondenrassen ter wereld. Dit ras schijnt al duizenden jaren te bestaan. Ondanks hun verfijnde uiterlijk hebben Afghaanse honden een nogal onhandige houding. In de ijskoude hooglanden van Afghanistan wordt het ras selectief gefokt om zijn aparte eigenschappen. Stasi is de lokale naam voor het ras.

De Afghaanse Windhond verscheen vanwege zijn opvallende verschijning in tekenfilms en televisieshows, waaronder Balto en Disney’s Lady en de Vagebond. Twee Afghaanse windhonden verschenen ook in honderd en één Dalmatiërs en 102 Dalmatiërs. Een van de V’s stonden van Cruella de Vil.

saluki

Saluki

Al duizenden jaren bewonderende mensen de schoonheid van Saluki. Ze hebben net als een fantastische atleet of danser, slanke benen die toch buitengewoon sterk en evenwichtig zijn. Vrouwtjes kunnen aanzienlijk korter zijn dan mannetjes en zijn tussen de zestig en zeventig centimeter hoog. Zijn er in een verscheidenheid van kleuren en patronen. Hun aangename ovaalvormige ogen zien er knap en warm uit.

De Saluki is mogelijk het oudst bekende gedomesticeerde hondenras. Het werd beschouwd als de koninklijke hond van Egypte. Toen Alexander de Grote in 329 India binnen viel was het al een uniek ras. Ongelooflijk veelzijdig, geschikt om in allerlei omgevingen te leven en te functioneren. Het zijn lieve honden, maar het bezit ervan brengt een aantal unieke hindernissen met zich mee.

Ze logisch hebben dagelijkse training nodig om hun conditie op peil te houden. Je moet ze elke dag aangelijnd uitlaten. Zal Loek iets houden van rennen en moeten vrij gewaar blijven van verkeer op een goed omheind erf?

Wanneer ze zich thuis vervelen of ongelukkig zijn, kunnen ze dan ook. Kies net als andere honden ontsnapping ze artiesten of Vernielzuchtige kauwers zijn. Dus een goede omheining, een veilig speelgoed en kauwspeeltjes zijn essentieel.

Kende jij alle tien de snelste honden? Laat het weten in de reacties!  Je bent aan het einde gekomen van dit artikel en we hopen dat je er iets aan hebt gehad. Als je op basis van dit artikel nog vragen hebt horen wij dat graag in de reacties hieronder!


kimberly

Over de auteur

Hoi! Ik ben Kimberly en ik ben schrijver voor Hondendeal. Als trots baasje van een Toller en mijn jarenlange ervaring met allerlei uiteenlopende hondenrassen help ik mijn bezoekers graag een goede keuze te maken. Dit kunnen nieuwe hondenproducten zijn, maar ik geef ook graag handige tips omtrent opvoeding en de leukste hondensporten. Als je een vraag hebt over één van de blogs op mijn website, neem dan gerust contact met mij op!

Plaats een reactie