Top 10 sterkste honden ter wereld

Dit artikel is voor het laatst geupdate op 26 oktober 2023 door Kimberly

Wil jij weten welke honden er tot de sterkste honden ter wereld horen? Ben jij ook een hondenliefhebber? Dan wil je vast graag weten welke honden de alle sterkste zijn. We hebben ze hier voor je op een rijtje gezet.

Van de nummer één stonden wij zelfs versteld. Wie laat wie daar nou eigenlijk uit? Laat ons in de reacties onderaan deze pagina weten wat je van dit artikel vindt.

duitse herdershond

Duitse herder

De Duitse herder is een van de meest populaire hondenrassen van de wereld. Duitse herders zijn loyaal, aanhankelijk, intelligent en ook vooral heel erg sterk. Deze honden hebben dan ook veel beweging en zowel fysiek als mentaal voldoende uitdaging nodig. Ken jij iemand met een Duitse herdershond of heb je er zelf eentje?

Duitse herder zijn zoals je misschien door de naam al kunt raden. Oorspronkelijk gefokt om mee te helpen schapen te hoeden. Ze zijn daarom ook erg beschermend en zullen er alles voor doen om te zorgen dat hun kudde, of dat nu echte schapen zijn of een mensen gezin, veilig is. Duitse herders kunnen ontzettend lang en snel rennen en hebben een geweldig uithoudingsvermogen.

Door hun natuurlijke waakzaamheid en omdat ze erg goed getraind kunnen worden, zijn Duitse herders erg geliefd bij de politie als waakhonden en bijvoorbeeld als blinde geleidehonden. De Duitse herder is erg indrukwekkend en zeker een van de sterkste honden van de wereld.

amerikaanse bulldog

Bulldog

De Bulldog is een sterke, maar tegelijkertijd ook zachtaardige hond. Waar denk je dat de Bulldog oorspronkelijk voor gefokt is? Je hebt gelijk als je denkt dat het iets met stieren te maken heeft.

Bulldogs waren bedoeld voor iets wat in het Engels Bull beating heet. Voor deze wrede sport moesten ze met een stier vechten en je ziet ook aan een bouwden ze erg sterk, gespierd en stevig zijn. Gelukkig is bull dating sinds 1835 verboden. De Engelse bulldog is dus een pittig beestje. Toch houden ze ook heel erg van knuffelen. Het is een soort brommende knuffelbeer.

Door een rimpelige gezicht en bijna chagrijnige look zijn andere honden soms een beetje bang voor Bulldogs. Ook maken Bulldog door de aparte bouw van hun luchtwegen vaak knorren en snurkende geluiden die door andere honden als bedreigend kunnen worden beschouwd.

kangal hond

Kangal

Nog Een indrukwekkende hond is de Kangal. Al deze dieren komen oorspronkelijk uit Turkije, maar zijn tegenwoordig over de hele wereld populair door hun karakter. De hond is van nature een bewakings hond en ze staan erom bekend dat ze nergens bang voor zijn. De hond werd vaker ingezet bij schaapskuddes, niet om de schapen te hoeden, maar om de kuddes te beschermen tegen aanvallende roofdieren.

Kangals zijn erg groot. Zeer wendbaar, snel en boven alles heel erg sterk. Geen watjes dus en dat moet ook wel als je als hond wolven, beren en jakhalzen af moet houden.

Lees ook: Top 10 keer de beste nylon hondenbot

Product advies

Het zijn goed gebouwde honden met een gespierde borstkas en ze staan tot wel 80 tot 90 centimeter hoog. En wat dit hondenras helemaal indrukwekkend maakt is een bijtkracht. De bijtkracht van een kangal is een van de sterkste van alle honden en zelfs sterker dan dat van wolven of leeuwen.

ierse wolfshond

Ierse Wolfshond

Dacht je dat de kangal al groot en indrukwekkend was? Dan heb je de Ierse Wolfshond nog niet gezien. Deze honden behoren tot de reuzen van de diersoort en ze bestaan al heel erg lang. Deze honden soort werd oorspronkelijk gefokt in Ierland voor de jacht. Door hun enorme grootte kon ze het landschap goed overzien en een wegschieten.

Maar ook buiten Ierland zijn de goedaardige reuzen al jaren populair. Zelfs in het oude Rome maakten ze al een verschijning. Daar werden ze gebruikt in gevechten tegen beren en andere roofdieren. In een soort gladiatoren gevecht, maar dan met dieren. Tegenwoordig zijn Ierse wolf zonder vrouw geliefde huisdieren.

Maar vergis je niet. Naast dat deze honden soort enorm is, zijn ze ook ontzettend sterk. Ze kunnen met gemak met een zwiep van hun staart de koffietafel even afruimen of met een paar kleine duwtjes de bank aan de andere kant van de kamer zetten. Wil je een Ierse Wolfshond uitlaten? Zorgen ervoor dat je sterk genoeg bent voor de enorme trekkracht van deze geweldige grote honden.

rottweiler hond

Rottweiler

Een Rottweiler is een hond die liever niet alleen in een verlaten steegje tegenkomt. Ook de Rottweiler heeft een lange geschiedenis en staat bekend als een imposante verschijning die een soort oerkracht uitstraalt. Rottweiler is een onverschrokken en ontzettend moedig, maar ook heel erg trouw en aanhankelijk.

Een ideale combinatie dus voor een gezin dat een trouwe waakhond zoekt. Ben je van huis weg, dan kun je ervan uitgaan dat een Rottweiler jouw huis fel beschermt. Rottweilers zijn stevig gebouwd aan alle kanten, zeer gespierd en hebben een sterke beet. Het zijn zeer intelligente dieren die goed te trainen zijn en ze worden dan ook vaak ingezet als waaks, speur of reddingshond.

In Duitsland worden Rottweilers officieel als vechthonden geclassificeerd, waar onder bepaalde omstandigheden dan ook een muilkorf nodig is voor deze krachtige en eventueel gevaarlijke beesten. Sterk zijn Rottweiler zeker, maar als ze echt gevaarlijk zijn hangt van de training af. Heb jij de verantwoordelijkheid en discipline om zo’n machtige hond als een Rottweiler te trainen?

deense dog

Duitse Dog

Er bestaat veel verwarring over de naam van deze hond. Is het nu een Duiste of Deense dog? Maar één ding is duidelijk deze honden zijn niet makkelijk over het hoofd te zien.

Speaker1: Heb jij wel eens een Duitse dog op straat gezien? Beer Toen met een grote boog omheen gelopen. Dit mega grote hondenras komt oorspronkelijk uit Duitsland. Daar worden ze al sinds de zeventiende eeuw gehouden als waakhond en voor de jacht op herten, zwijnen en zelfs beren. In de negentiende eeuw was de Duitse staatsman Otto von Bismarck zo ingenomen met deze grote, vriendelijke reuzen dat hij de Duitse dokter, officiële hond van Duitsland uitriep.

De Duitse Dog is zeer gespierd, maar ook elegant gebouwd en heeft sterke lange ledematen. Je moet van goede huize komen om dit enorme beest uit te kunnen laten. Voor je het weet gaat de Duitse Dog er met jou vandoor. In 2009 werd een vrouw in de buurt van Utrecht helaas gruwelijk aangevallen door een grote Duitse dog. Ze werd in haar arm en hoofd gebeten en moest voor meerdere hechtingen naar het ziekenhuis. Met zijn enorme hoektanden en sterke kaken kan het dier heel wat schade aanrichten.

De hond in kwestie moest daarom helaas worden afgemaakt. Wat is jouw mening over het hebben van honden die potentieel gevaarlijk kunnen zijn? Laat het ons weten in de reacties onderaan deze pagina!

sint bernard

Sint Bernard

De Sint Bernard hond ken je waarschijnlijk als reddingshond. Deze viervoetige reuzen komen oorspronkelijk uit Zwitserland, waar ze inderdaad als reddingshonden zijn gefokt. Dat ze hierbij echter altijd een vaatje brandewijn om de nek dragen om verkleumde reizigers te kunnen verwarmen is echter een fabeltje.

Jammer. Deze boot is ooit de wereld in geholpen door een zeer populair schilderij met twee Sint Bernhard honden die een klimmer in de sneeuw redden en daarbij inderdaad een vaatje alcohol om de nek hebben. Maar dat deze honden groot, sterker, ontzettend dapper zijn is geen fabeltje. Er is een schatting gemaakt dat Sint Bernard wel minstens 2000 mensen in de Zwitserse Alpen hebben gered.

Zelfs over grote afstanden en door vele meters sneeuw heen kunnen ze mensen ruiken en vervolgens helpen uitgraven. Het zijn werkelijk onvermoeibare dieren. De Sint Bernard is trouwens verwant aan de nummer één sterkste hond in ons lijstje hier. Blijf dus nog even kijken, dan ontdek je welke hond dat is.

dogo argentino

Dogo Argentino

Deze indrukwekkende hond is de nationale hond van Argentinie en bij het fokken van deze soort werden er hoge eisen aan het ras gesteld. Het moest een sterke en dappere jachthond worden die tegelijkertijd een goede en trouwe familiehond zou zijn.

Het beest zou wilde zwijnen, poema’s en zelfs jaguars aan moeten kunnen en als krachtige waakhond kunnen dienen. Een super hond dus. En dat is het geworden. De Dogo Argentino is geen hond waar je ruzie mee wilt krijgen. Het dier heeft grote sterke kaken en zijn tanden staan op dezelfde hoek als de tanden van een krokodil.

Dogo Argentinos hebben een brede gespierde borstkas, stevige poten en krachtige botten. Hoewel de Argentijnse dog minder groot is dan bijvoorbeeld de Duitse Dog, is het beest daarvoor wel extra zo sterk. Tijdens de jacht jagen Dogo Argentinos vaak in groepen waarbij ze vrijwel onverslaanbaar zijn en poema’s de stuipen op het lijf jagen. Jij zou waarschijnlijk ook snel de andere kant op lopen als deze hond dit een keer op jouw heeft voorzien.

pitbull

Pitbull

Hoewel de voorgaande honden nog allemaal vaak een dubbelrol hebben als een familiehond, is de pitbull een ander verhaal. Deze honden zijn er specifiek voor gefokt om te vechten. En in Nederland staan pitbulls op de lijst met hoog risico honden. Er hebben zich verschillende incidenten voorgedaan waarbij kleine kinderen zijn doodgebeten door pitbull achtige honden.

Hoewel pitbulls over het algemeen niet groot zijn, zijn ze wel heel stevig gebouwd en hebben ze ontzettend krachtige kaken. Hebben ze eenmaal een prooi te pakken, dan zullen ze niet snel loslaten en ook wild met een prooi heen en weer schudden.

De bijtkracht van een hond wordt uitgedrukt in psi, wat staat voor pounds per square inch. Een pitbull heeft een gemiddelde psi van 235. Dit is echter nog niets vergeleken met de ware nummer één van dit lijstje.

Tibetaanse Mastiff

De Tibetaanse Mastiff heeft namelijk een psi van maar liefst 556. Yup, tussen die kaken wil je niet terechtkomen met welk deel van je lichaam dan ook. Er is nog meer indrukwekkends aan de Tibetaanse Mastiff. Als een van de oudste honden in het oosten zijn Tibetaanse mastiffs al te vinden in de reisverslagen van Marco Polo.

Ze werden gefokt als waakhonden om de kuddes schapen en koeien van Tibetaanse boeren te beschermen tegen alle roofdieren in de bergen. Ze zijn dan ook extreem beschermend en hebben een sterke eigen wil. Ze bepalen graag zelf wie vriend of vijand is. Mocht je dus bezoek krijgen, maar jouw Mastiff vindt één van de personen maar verdacht, dan komt deze het huis ook niet binnen.

Tibetaanse Mastiffs zijn erg groot en vooral erg krachtig. Zeker hun kaken. Wanneer ze zich ook maar een beetje vervelen in huis, dan zullen ze al gauw korte metten kunnen maken met de meubels. Zeg maar dag nieuwe bank. Dat gezegd, ik kan een Tibetaanse Mastiff, mits goed getraind, wel een ontzettende mooie aanvulling voor een gezin zijn.

Dit waren ze dan, de top tien sterkste honden ter wereld. Je bent aan het einde gekomen van dit artikel en we hopen dat je er iets aan hebt gehad. Als je op basis van dit artikel nog vragen hebt horen wij dat graag in de reacties hieronder!


kimberly

Over de auteur

Hoi! Ik ben Kimberly en ik ben schrijver voor Hondendeal. Als trots baasje van een Toller en mijn jarenlange ervaring met allerlei uiteenlopende hondenrassen help ik mijn bezoekers graag een goede keuze te maken. Dit kunnen nieuwe hondenproducten zijn, maar ik geef ook graag handige tips omtrent opvoeding en de leukste hondensporten. Als je een vraag hebt over één van de blogs op mijn website, neem dan gerust contact met mij op!

Plaats een reactie