Tekentang hond kopen? Alle tekentangen online

Dit artikel is voor het laatst geupdate op 26 oktober 2023 door Kimberly

Een tekentang is één van de onmisbare producten die je in huis moet hebben als je een hond hebt. Een teek kan allerlei nare ziektes overbrengen op jouw hond, met dit product kan je moeiteloos een teek verwijderen.

In dit artikel neem ik je graag mee in onze zoektocht naar de beste tekentang! Ook vertel ik je graag alles over het gebruik van deze tang en waarom je deze zou moeten kopen. Mocht je na het lezen van dit artikel nog vragen hebben, stel ze dan gerust in de reacties hier onder aan de pagina!

Tijdens onze zoektocht naar de beste tekentang kijken we naar een aantal punten. Denk hierbij aan de prijs en kwaliteitsverhouding van de tangen, de voor- en nadelen van sommige van deze producten en de beoordelingen van andere hondeneigenaren.

Op die manier ben ik er van overtuigd dat jij geen miskoop zal doen! Tot slot sluiten we af met de werking van deze teken tang. Let op: vaak kun je de onderstaande producten in meerdere maten kopen, klik op “controleer prijs” om naar het product te gaan.

De beste tekentang

Onze vijf favoriete teken tangen

Ik hoop dat je na het zien van de bovenstaande producten een goede keuze hebt kunnen maken! Als dat nog niet het geval is kan je hieronder onze top vijf favorieten bekijken. Dit op basis van onze eigen ervaring, maar ook op die van andere hondenliefhebbers. Dit zijn producten die zichzelf inmiddels al bewezen hebben, en dus aan te raden zijn!

Tekentang merkloos 13 centimeter

De eerste tekentang in onze lijst is de 13 centimeter lange merkloze tang. Deze wordt beoordeeld met een 3,8 van de maximaal 5 sterren op basis van 8 reviews op Bol.com. Zoek jij een tang om teken te verwijderen zonder allerlei snufjes? Dan is dit hét product voor jouw!

Deze tekentang, ook wel tekenpincent genoemd is gemaakt van sterk metaal en zorgt ervoor dat jij zonder problemen teken kan verwijderen. Dit product is duurzaam en gaat bij normaal gebruik tientallen jaren mee. Dankzij de lengte van 13 centimeter ligt het prettig in de hand en met de lage prijs is het een echte aanrader!

Heltiq Steken en Beten Set

Het tweede product in onze top vijf favoriete tekentangen is de complete set van Heltiq. Deze wordt beoordeeld met een 3,9 van de maximaal 5 sterren op basis van 18 reviews op Bol.com. Dit is één van de meest populaire sets om teken te verwijderen! Naast het verwijderen van teken kan je de hond ook behandelen als hij bijvoorbeeld gestoken is door een das, muggen en een wespensteek. Waarbij het laatste helaas regelmatig voorkomt.

Deze complete set bestaat uit een teken pincet, koelspray, een pompje waarmee je direct na de beet of prik gif kan uitzuigen en aanverwante artikelen. Dit is echt zo’n product dat je aanschaft als je verder nog geen van deze producten in huis hebt. Zo ben je goed voorbereid als er iets met jouw trouwe viervoeter gebeurd!

Tekentang van Coghlans

Op de derde plaats staat de tekentang van Coghlans. Deze mag niet ontbreken in onze top vijf, voor een kleine prijs koop je namelijk een prima tekentang! Deze wordt beoordeeld met een 4 van de maximaal 5 sterren op basis van 6 reviews op Bol.com. Dit product is gemaakt van stevig kunststof en is het eenvoudig om te gebruiken.

Deze tang verwijderd teken door deze boven de teek te plaatsen. Daarna kan je de teek er als het ware uit trekken. Controleer wel altijd of je ook de kop van de teek hebt meegenomen, dat is belangrijk!

Teken verwijder Set van RVS

Het vierde product in onze lijst is wederom een set. Ditmaal bestaat de set uit verschillende teken tangen en teken pincetten. Ook dit product is niet verbonden aan een bepaald merk, maar dat maakt ze niet minder geschikt! Deze set wordt beoordeeld met een 5 van de maximaal 5 sterren op basis van 6 reviews op Bol.com.

Deze handige set is gemaakt van duurzaam RVS materiaal en bestaat uit 3 hulpmiddelen waarmee je teken kan verwijderen. Dit setje krijgt gegarandeerd iedere teek moeiteloos weg. Een echte aanrader!

JPro TickTool Tekentang

We sluiten onze top vijf favorieten af met de tekentang van JPro. Deze wordt beoordeeld met een 4,5 van de maximaal 5 sterren op Bol.com. Deze tang doet alles wat je ervan mag verwachten, namelijk het moeiteloos verwijderen van teken bij een hond! Met deze tang kan je de teek als het ware uitwippen.

Je schuift deze tang onder de teek, en trekt hem er vervolgens uit. De tang is gemaakt van sterk RVS materiaal en heeft een comfortabele grip. Een zeer goed product dat het overwegen waard is!

Ik hoop dat je na het zien van onze top vijf favoriete producten een goede keuze hebt kunnen maken! Als dat nog niet zo is neem dan even een kijkje op de website van Bol.com. Daar heb je de keuze uit 65 verschillende teken tangen!

teek verwijderen hond

Wat is een tekentang?

Na het zien van de bovenstaande producten heb je vast al een goed beeld bij wat een tekentang precies is. Als dat nog niet zo is, of je wilt er gewoon meer over weten, lees dan snel verder!

Een teken tang lijkt vaak op een pincet, en de kans is groot dat jij die zelf wel eens gebruikt. Het verschil is dat dit product specifiek is ontwikkeld om een teek zo gemakkelijk mogelijk te verwijderen. De tekentang wordt ook wel teken pincet genoemd.

Met dit product kan je de teek gemakkelijk zelf verwijderen. De teek bijt zich vast in de huid van de hond om vervolgens bloed op te zuigen. Met dit product verwijder je de teek waar hij zich vast heeft gebeten.

Doordat er best veel verschillende tangen verkrijgbaar zijn kan het best lastig zijn om de beste tekentang te vinden. Ik hoop dat ik je met dit artikel al een heel eind op weg heb geholpen! Hieronder vertel ik je graag waarom jij dit product moet kopen, en hoe deze tang precies werkt.

Waar moet je een tekentang kopen?

Je weet nu wat een teken tang precies is, en welke tot onze favorieten behoren. Maar waarom moet je dit product kopen? Dit is een echte must-have als je het mij vraagt.

De kans is namelijk heel groot dat jouw hond vroeg of laat een teek oploopt tijdens een wandeling. Hieronder heb ik een aantal punten op een rijtje gezet waarom jij dit product in huis moet hebben!

Je kan gemakkelijk teken verwijderen

Ten eerste kan je met dit product zonder al teveel moeite teken bij de hond verwijderen. Dit is hét doel van dit product. Dit is dan ook de belangrijkste reden om er eentje aan te schaffen.

Een tekentang is niet duur

Een ander voordeel van dit product is dat het erg goedkoop is. Voor een paar euro heb je een goede teken tang of pincet. Dit is trouwens niet het enige product dat je kan kopen om teken tegen te gaan. Je kan natuurlijk ook een vlooienband kopen, of een bepaalde hondenshampoo. Deze zijn echter wel een stuk duurder dan een tekentang.

De van Lyme ziekte voorkomen

Tot slot kan het vroegtijdig verwijderen van een teek ervoor zorgen dat jouw hond geen ziekte van Lyme krijgt. Deze ziekte is namelijk overdraagbaar van hond op mens. En mensen kunnen ontzettend ziek worden van Lyme!

Een hond kan deze ziekte binnen 24 tot 48 uur aan mensen overdragen. Daarom is het belangrijk dat je de teek zo snel mogelijk verwijderd. Als je wilt weten hoe je dit het beste kunt doen lees dan snel verder!

Zoals je kunt zien zijn er genoeg redenen te bedenken waarom jij echt een tekentang moet kopen. Er zijn wel een aantal dingen waar je rekening mee moet houden, deze vertel ik je graag in de alinea hieronder!

tekenpincet

Waar moet je rekening mee houden?

Er zijn een paar dingen waar je voordat je een tekentang koopt rekening mee moet houden. Hieronder heb ik de belangrijkste voor je op een rijtje gezet.

Kies je een tang of pincet?

Ten eerste moet je kijken welk type het beste bij jouw past. Je kunt namelijk kiezen tussen een tangetje en een pincet. Beide hebben hetzelfde doel, namelijk het gemakkelijk verwijderen van een teek. Met een pincet kan je de teek als het ware vastknijpen om ‘m eruit te trekken. Een pincet heeft vaak een haakje waarmee je de teek eruit kan wippen. Deze lijken op een hele kleine koevoet.

Van welk materiaal is de tekentang gemaakt?

Een ander punt om rekening mee te houden is het materiaalgebruik. De meeste teken tangen zijn gemaakt van kunststof of metaal. Maar je ziet ook vaak een combinatie van beide materialen.

Beide materialen hebben hun voor- en nadelen. Kunststof is een goedkoper materiaal, maar metaal is veel duurzamer en sterker. De prijs van een metalen tekentang is ook een stuk hoger. Wel kan je tientallen jaren met een metalen variant. Het is dan ook mijn advies om voor een product te gaan dat van metaal is gemaakt.

De ervaring van anderen

Vergeet niet om reviews en beoordelingen van andere hondenliefhebbers te bekijken. Wie kan er een betere beoordeling geven dan mensen die de teken tang daadwerkelijk thuis hebben?

Laat je informeren door bij een teken pincet of tang de reviews te lezen om erachter te komen of het product aan jou verwachtingen kan voldoen, en of het de verwachting heeft waargemaakt bij anderen. Producten die slechte reviews krijgen kan je het beste niet aanschaffen.

De prijs van het teken pincet of tang

Een andere overweging is de prijs van het product. Wij kiezen zelf altijd voor een product waarbij de prijs- kwaliteitsverhouding goed is. Veel mensen hebben er geen moeite mee om een duurder product aan de schaffen voor hun hond, maar helaas kan niet iedereen dit betalen. De prijzen van een tekentang beginnen bij zo’n € 4,- en kunnen oplopen tot tientallen euro’s.

Je weet nu al heel veel over de tekentang. Welke tot onze favorieten behoren, wat het precies is en waar je rekening mee moet houden. Hieronder leg ik je graag uit hoe dit product precies werkt.

tekentang

Hoe werkt een tekentang bij honden?

Als jij een tekentang hebt gekocht wil je natuurlijk weten hoe deze werkt. Meestal zoeken mensen hierop als ze een teek ontdekt hebben. Gelukkig is het vrij eenvoudig te doen, maar er zijn een aantal dingen waar je rekening mee moet houden.

Trekt op de eerste plaats handschoenen aan en leg een stukje keukenpapier klaar. Stel de teek knapt open dan zitten jouw handen niet helemaal onder het bloed. Daarna kan je onderstaand stappenplan volgen.

Breng de tekentang of pincet zo dicht mogelijk op de huid van jouw hond.

Plaats de tang om het lichaam van de teek, en let erop dat je zo dicht mogelijk op de huid zit. Zo heb je het grootste gedeelte van de teek te pakken.

Duw de tang of pincet dicht en trek de teek er in één rechte beweging uit. Draai niet aan de teek, en stop niet ondertussen.

Leg daarna de teek op het keukenpapiertje en controleer of je de teek er in zijn geheel uit hebt gekregen. Het is daarbij belangrijk dat je ook de kop van de teek eruit hebt getrokken.

Reinig het gebied waar de teek heeft gezeten met een beetje water.

Als je de bovenstaande stappen goed hebt uitgevoerd kan je de teek in de groenbak weggooien. Lees in ieder geval altijd de gebruiksaanwijzing van het product dat je hebt gekocht goed door.

Veelgestelde vragen

Hoe werkt een tekentang voor honden?

De werking hangt af van de tekentang. Er zijn namelijk verschillende manieren waarop je een teek kan verwijderen bij een hond. Het ene product is een tang waarmee je de teek eruit kan trekken, een andere heeft een grijper die je over de teek plaatst. Er zijn ook tekentangen verkrijgbaar waarbij je de teek er als het ware uit moet wippen.

Wat zijn de symptomen van een tekenbeet?

Een tekenbeet kan een jeukend gevoel veroorzaken, net zoals een muggenbult dat doet. Helaas kunnen teken ook nare ziektes bij zich dragen waar een hond erg ziek van kan worden. Een teek herken je aan een zwart puntje op de hond, deze is bij honden met een lichte vacht vaak goed te zien.

Wat is een teken pincet?

Een tekenpincet is een speciale pincet, deze is uitgerust met een grijpmechanisme. De klem opent met een druk op de knop. Vervolgens kan je het pincet op de kop van de teek plaatsen en de drukknop loslaten. Het teken pincet sluiten zich om het lichaam van de teek en zo kan deze verwijderd worden.

Je bent aan het einde gekomen van dit artikel en we hopen dat je er iets aan hebt gehad. Ook als je op basis van dit artikel een tekentang voor de hond hebt gekocht horen wij dat graag in de reacties hieronder!


kimberly

Over de auteur

Hoi! Ik ben Kimberly en ik ben schrijver voor Hondendeal. Als trots baasje van een Toller en mijn jarenlange ervaring met allerlei uiteenlopende hondenrassen help ik mijn bezoekers graag een goede keuze te maken. Dit kunnen nieuwe hondenproducten zijn, maar ik geef ook graag handige tips omtrent opvoeding en de leukste hondensporten. Als je een vraag hebt over één van de blogs op mijn website, neem dan gerust contact met mij op!

Plaats een reactie