Tibetaanse Spaniël

tibetaanse spaniel

De naam Spaniël is eigenlijk misplaatst want deze Tibetaanse Spaniël is zeker geen waakhond. Zijn naam is door een misverstand ontstaan. Oorspronkelijk werd deze hond in kloosters gefokt. Daar werden ze zeer goed verzorgd omdat ze hem als een talisman beschouwden en noemden hem Gebedshond.

Door zijn alertheid en goed zicht diende hij als waakhond. Zo alarmeerde hij zijn omgeving wanneer er bezoek in aantocht was. Maar hij was ook een aangename kameraad voor de monniken. Pas in het begin van de twintigste eeuw kwam de Tibetaanse Spaniël naar Engeland.

Uiterlijke kenmerken

AfkomstTibet
GroepGezelschapshonden
Hoogte24-28 cm
Gewicht4-7 kg
KleurAlle kleuren en combinaties mogen zoals bruin, wit, zwart,… maar goudgeel is de voornaamste kleur.

Karakter van de Tibetaanse Spaniël

Dit is een sympathiek hondje dat graag in de omgeving van mensen vertoeft. Hoewel hij gereserveerd is ten overstaande van vreemden, zal hij hen als familielid beschouwen indien hij met hen vertrouwd geraakt. Ze mogen nooit agressie vertonen hoe waaks ze ook zijn.

Het zijn vrolijke hondjes die af en toe heel actief, maar nooit nerveus of opgejaagd zijn. Ook met kinderen gaan ze heel goed samen indien ze goed opgevoed worden.

De Tibetaanse Spaniëls zijn gevoelige honden die gemakkelijk de sfeer in huis of het humeur van het baasje aanvoelen. Ze willen steeds de aandacht van het baasje en zullen hier alles voor doen.

Lees ook: Top 10 keer de beste houten hondenmand

Product advies

Verzorging van de Tibetaanse Spaniël

De Tibetaanse Spaniël heeft een dubbele vacht die korter is in het aangezicht en matig lang aan de rest van het lichaam. De verzorging vraagt niet veel inspanning. Af en toe een borstelbeurt is voldoende. Deze honden moeten niet getrimd worden.

De gehoorgang moet vrij zijn van vuil en haren en ook de nagels mogen bijgeknipt worden. Zet hem één keer om de acht weken in bad. Let erop dat deze hond matig verhaart.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige artikel
shih tzu

Shih Tzu

Volgende artikel
tibetaanse terrier

Tibetaanse Terriër