Tips om je hond mee te nemen tijdens een dagje weg

Dit artikel is voor het laatst geupdate op 3 mei 2024 door Kimberly

Heb jij een hond? Dan hoort deze natuurlijk ook bij het gezin. Toch zijn er ook momenten dat je hond niet mee kan, bijvoorbeeld wanneer je naar een pretpark of dierentuin gaat. Omdat we ons ook heel goed kunnen voorstellen dat je je trouwe vriend niet altijd alleen thuis wilt laten, hebben we een aantal tips voor je, voor het geval je besluit je hond wel mee te nemen. Natuurlijk gaan we er dan wel vanuit dat je vooraf hebt gekeken of het toegestaan is om je hond mee te nemen, zodat je hier in ieder geval geen problemen door krijgt. Gelukkig kun je, wanneer je gaat zoeken naar uitjes met flinke korting op actievandedag.nl slim gebruikmaken van de zoekfilters, zodat je direct kunt zien wat wel of niet is toegestaan voor honden. Is dit gelukt, lees dan nog wel even de volgende tips goed door, zodat ook je hond het naar zijn zin heeft die dag.

Houd je hond onder controle

Wanneer je gezellig met het hele gezin naar bijvoorbeeld het bos gaat, dan is het wel belangrijk dat je je hond onder controle houdt. Zelf zit je er ook niet op te wachten dat er een vreemde hond tegen je aanspringt. Zorg er dus ook voor dat die van jou dit niet doet. Daarom is het belangrijk je hond aangelijnd te houden, mits er natuurlijk een losloopgebied is. Doe je dit namelijk niet, dan kan dit niet alleen voor een flinke discussie zorgen met andere mensen die in het bos rondlopen, maar je ook een boete opleveren als er een boswachter rondloopt. In de meeste gebieden ben je namelijk verplicht om je hond aangelijnd te houden. Houd je hier dan dus ook aan.

Let op andere honden

Heb jij net een gezellig dagje weg geboekt met het hele gezin en mag de hond ook mee? Dan is het wel belangrijk dat je niet alleen je kinderen, maar ook goed kijkt of er geen andere honden zijn. Niet alle honden zijn namelijk even sociaal en zitten te wachten om te snuffelen met elkaar. Heb je het gevoel dat een hond dit niet prettig vindt, zorg er dan ook voor dat je wat meer afstand houdt. Je zit er namelijk niet op te wachten dat je straks twee vechtende honden hebt.

Zorg voor voldoende water

Wanneer je hond de hele dag met je meegaat, is het wel belangrijk dat ze voldoende te drinken krijgen. Thuis staat er vaak standaard een bak met water, maar dat is tijdens een dagje weg natuurlijk lastig. Zorg er daarom dus ook voor dat je een drinkfles meeneemt voor je hond, zodat ze regelmatig even wat kunnen drinken. Vooral wanneer het wat warmer wordt, ligt uitdroging natuurlijk veel sneller op de loer, dan wanneer het buiten een graad of 10 is. Je zult zien dat wanneer je de bovenstaande tips niet alleen onthoudt, maar ook toepast, je prima een dagje weg kunt met je hond, zolang je maar rekening houdt met het type uitstapje dat je gaat doen.


kimberly

Over de auteur

Hoi! Ik ben Kimberly en ik ben schrijver voor Hondendeal. Als trots baasje van een Toller en mijn jarenlange ervaring met allerlei uiteenlopende hondenrassen help ik mijn bezoekers graag een goede keuze te maken. Dit kunnen nieuwe hondenproducten zijn, maar ik geef ook graag handige tips omtrent opvoeding en de leukste hondensporten. Als je een vraag hebt over één van de blogs op mijn website, neem dan gerust contact met mij op!

Plaats een reactie