Tips voor het meenemen van je hond in een tas

Dit artikel is voor het laatst geupdate op 29 januari 2023 door Kimberly

Hoe leuk is dat? Je loopt in de stad en kunt je hond meenemen in je tas? Uiteraard geldt dit niet voor iedere hond en is het met name praktisch voor de wat kleinere rassen. Je kunt je natuurlijk wel voorstellen dat het meenemen van een labrador in je tas alles behalve praktisch is.

Wat je daarom ook vooral ziet, is dat het de pomeriaantjes en chihuahua’s zijn die worden vervoerd in een tas. Het ziet er natuurlijk allemaal ontzettend leuk uit, maar het welzijn van je hond is hierin van essentieel belang. Daarom hebben wij een aantal tips voor je, zodat jij je hond op een veilige en ook comfortabele manier kunt nemen.

Kies voor het juiste formaat

Hondentassen zijn er in allerlei soorten en maten. Het is daarom dus ook van belang dat je kiest voor een tas die past bij het formaat van je viervoeter. Niet alleen een te kleine tas is alles behalve prettig, maar ook een te grote tas is niet fijn. Wat je ongeveer kunt aanhouden, is dat je hond zich kan draaien in de tas.

Zo heeft je hond voldoende bewegingsvrijheid en hoef je niet bang te zijn dat ze alle kanten op kunnen. Naast het formaat, is ook de sterkte van de tas belangrijk. Je tas moet natuurlijk wel sterk genoeg zijn om het gewicht van je hond te kunnen dragen.

Wel is het zo dat je je hond voor de kleine stukjes, bijvoorbeeld op vakantie, prima even mee kunt nemen in een strandtas met rits. Voor de langere stukken is dit een absolute no-go.

De tas moet goed kunnen ventileren

Wanneer jij je hond meeneemt in de tas, dan wil je wel dat je hond hier veilig en comfortabel zit. Je zit er immers ook zelf niet op te wachten om een flinke tijd in een afgesloten ruimte te moeten zitten. Zorg er daarom dus ook voor dat de tas goed kan ventileren.

Dit zorgt ervoor dat je hond voldoende frisse lucht krijgt, waardoor je hond fit en gezond blijft. Is dit namelijk niet het geval, dan zal je hond iedere keer zijn eigen lucht inademen, waardoor het aandeel zuurstof steeds lager wordt. Je kunt je dus wel voorstellen wat het effect op lange termijn kan zijn.

Zorg er dus voor dat je goed kijken naar een tas met voldoende ventilatie. Daarnaast is het ongeacht de kwaliteit van de tas wel verstandig je hond er zo nu en dan even uit te laten.

Zorg voor een praktisch tas

Je hond op een stijlvolle manier vervoeren in een tas willen we het liefst allemaal. Toch is het vooral belangrijk dat de tas praktisch is. Een te klein telefoontasje waar je telefoon niet in past, heeft immers ook weinig zin. Kijk dus goed of de tas waar je je hond in wilt vervoeren ook praktisch is.

Dat wil zeggen dat je hond er eenvoudig in en uit kan, maar dat ook het dragen voor het ‘baasje’ prettig is. Je zult zien dat wanneer je eerst naar de praktische aspecten van de tas kijkt, er voldoende mogelijkheden overblijven om ook voor een stijlvolle tas te kiezen.


kimberly

Over de auteur

Hoi! Ik ben Kimberly en ik ben schrijver voor Hondendeal. Als trots baasje van een Toller en mijn jarenlange ervaring met allerlei uiteenlopende hondenrassen help ik mijn bezoekers graag een goede keuze te maken. Dit kunnen nieuwe hondenproducten zijn, maar ik geef ook graag handige tips omtrent opvoeding en de leukste hondensporten. Als je een vraag hebt over één van de blogs op mijn website, neem dan gerust contact met mij op!

Plaats een reactie