Top 10 best getrainde honden ter wereld

Dit artikel is voor het laatst geupdate op 26 oktober 2023 door Kimberly

Benieuwd naar de beste getrainde honden ter wereld? In dit artikel lees je daar alles over! Ze zeggen dat honderden beste vrienden van de mens zijn. En dat is zeker niet gelogen. Maar als deze viervoeters goed opgeleid worden, kunnen ze bovendien zelfs veel meer dan dat zijn. Van serieuze politiehonden tot ware game experts.

Pups kunnen worden getraind om vrijwel alles te doen. In deze video zetten we voor jou de tien best getrainde honden ter wereld op een rijtje. Houd je van deze indrukwekkende dierenverhalen? Abonneer je dan op het kanaal en klik op het belletje.

Toto de balletje balletje expert

Balletje balletje is de naam van een spel dat bestaat uit minstens drie kleine bekers en één balletje. Het spel zit vrij simpel in elkaar. Er wordt snel gehusseld met de bekers en de bedoeling is dat je dan raadt onder welk bekertje het balletje zit.

Dit klinkt best gemakkelijk, maar elke beweging brengt je meer en meer in de verwarring. Hierdoor wordt het spel soms op straat gespeeld door zogenaamde goochelaars die eigenlijk niets anders willen doen dan hun toeschouwers oplichten.

Deze schattige witte hond heet Toto en hij is een ware balletje balletje expert. Je ziet hoe de eigenaar Toto het hapje toont en het vervolgens onder een bekertje plaatst. Toto kijkt goed toe en het baasje begint de bekers te verwisselen. Maar liefst een halve minuut lang worden de bekers voortdurend verschoven.

Toto kijkt verbaasd toe Maar laat je niet beetnemen. Hij weet maar al te goed waar het hapje zich bevindt. Keer een keer opnieuw. De slimme hond moet dan misschien wel wat werken voor z’n hapje, maar dat is het zeker waard. Misschien kan zijn baasje hem eens meenemen om die straat charlatans een koekje van eigen deeg te geven.

Jumpy de waaghals

Ben jij er al wel eens in geslaagd een hond te laten zitten? Waarschijnlijk was je toen best trots. Stel je nu eens voor dat je een hond ook allerlei trucjes kan laten doen. Dit is Jumpy, een Bordercollie Blue Healer Mix die in de loop van zijn carrière in minstens tachtig advertenties speelde en meerdere virale video stunts deed. Zijn baasje is Omar van Muller, een professionele hondentrainer.

Hij leerde Jumpy en zijn twee andere honden een heleboel trucjes aan. Jumpy kan bijvoorbeeld achterwaartse salto’s doen, hoog springen, elegant in een zwembad duiken, een scooter besturen en zelfs wakeboarden. Allemaal dingen die zelfs de meeste mensen niet eens kunnen doen. Zou jij jaloers zijn als jouw hond meer zou kunnen dan jij? Laat het ons weten in de reacties onderaan deze pagina!

Lees ook: Top 15 keer de beste hondentondeuse

Product advies

In 2018 had Omar helaas droevig nieuws te delen. Jumpy was overleden aan kanker. De diep bedroefde Omar liet het weten via een Instagram post waarin hij ook een video en enkele foto’s van Jumpy pups deelde. De kleine pups zagen er net als Jumpy uit en waren ook zo leuk aan het ravotten. Denk je dat ze hun vader in de voetsporen zullen treden?

Mister Bizkit

Je zit net heerlijk in de zetel, klaar om naar de televisie te kijken wanneer je beseft dat de afstandsbediening aan de andere kant van de kamer ligt. Vervelend is dat. Maar als je een hond als Mister Bizkit zou hebben, dan zou dit helemaal geen problemen zijn. Carol Chan is Mister Bizkit eigenaar en hij heeft zijn lieve hond al heel wat trucs geleerd en de wat luie kijkers onder ons zullen waarschijnlijk wensen dat dit hun hond kon zijn.

Zo kan Mister Bizkit bijvoorbeeld een portemonnee uit je tas halen, een lepel brengen voor je kom, cornflakes en een ovenwant uit de kast nemen en het naast de oven plaatsen. En ook de afstandsbediening zou Mister Bizkit met veel plezier voor je halen. De slimme hond heeft al meer dan 300 trucjes geleerd en begrijpt maar liefst 900 woorden.

Volgens Carl heeft zijn hond slechts 5 minuten nodig om iets nieuws aan te leren, zelfs als dit een heel complexe taak is. En het aller bijzonderste? Mister Bizkit heeft hier helemaal geen beloningen voor nodig. Kaos enthousiasme is meer dan voldoende.

Ozzy de Koorddanser

Heb je ooit al eens een hond gezien die kan balanceren op een touw? Nou, nu wel. Dit is OS. Bart Humperdinck, Pamper Nickel, Ozzy voor de vrienden. Deze bordercollie is door het Guinness Record Boek uitgeroepen tot s werelds snelste koorddanser. In 1822 seconden loopt de behendige hond over een touw van maar liefst 3,5 meter. Was de hond gedwongen om hier zo goed in te worden? Nee hoor, Zijn eigenaar Nick zag ooit hoe leuk ze het vond om te balanceren.

In parken sprong de hond steeds op kettingen en probeerde hij van de ene naar de andere kant te wandelen of gewoon zijn evenwicht te houden. Voor Ozzy was dit niet een karwei, maar een heus plezier. Nick besloot daarom dit speciale talent verder te ontwikkelen.

Na heel wat geoefend kon Ozzy steeds sneller en sneller over het touw lopen en zo is hij uiteindelijk in het Guinness record boekt beland. Ozzy kan bovendien nog veel meer dan enkel supersnel koorddansen. Hij kan bijvoorbeeld schommelen op een schakelketting en op de schouders van zijn bazin staan terwijl die fietst.

Hiken

Zijn naam staat voor Can’t do Anything en dat is zeker niet gelogen. De bordercollie is een echte paardenliefhebber. Dat is op zich niet zo vreemd. Veel honden schieten goed op met andere diersoorten. Wat hier kent echter zo speciaal maakt, is dat hij paarden niet alleen leuk vindt, maar ze ook berijdt met een lange ij.

De eigenaar van deze mooie hond heet Steve en hij heeft een eigen boerderij. Een extra knechtje heeft hij echter niet nodig, want zoals hier Kens naam al aangeeft kan hij nog veel meer dan alleen paardrijden. Zo kan hij paarden rondleiden en ze laten stilstaan terwijl ze gezadeld worden. Verder kan hij ook items halen voor zijn baasje. Maar het aller bijzonderste is natuurlijk dat hiken kan paardrijden. Bovendien zit hij niet simpelweg op het paard, maar bestuurt hij het echt.

Door middel van de paarden teugels kan hij paard naar voren of naar achter laten wandelen. Samen met hinkend traint Steve beroemde stunt paarden, die vervolgens allerlei indrukwekkende trucjes in films uitvoeren. Dat moet leuk zijn om zo’n trouwe viervoeter te hebben die je met alles kan helpen.

Colt de hulphond

Iedereen denkt dat zijn hond de beste hond in de wereld is en stuk voor stuk hebben ze gelijk. Honden zijn lieve beesten die heel wat voor hun baasjes overhebben. En Colt is hier een perfect voorbeeld van. Jnj was ooit een erg uitbundig persoon die veel van de natuur hield. Ze ging graag kajakken en skydiven en genoot ten volle van het leven.

Op een dag sloeg het noodlot echter toe. Ze viel hard op haar hoofd en moest een hersenoperatie ondergaan. Ze moest hard vechten voor haar leven en heeft meerdere maanden moeten revalideren. Tijdens deze moeilijke periode kwam Cold in haar leven. Deze prachtige hond is een mix tussen Weimaraner en een Engelse labrador en hij werd speciaal getraind om Jane te kunnen helpen. Als Dien bijvoorbeeld op het punt staat een beroerte te krijgen, kan Colt haar vooraf waarschuwen.

Als ze vervolgens bewusteloos is, likt hij haar handen en haar gezicht om haar weer wakker te maken. Verder checkt hij ook haar hartslag en helpt hij haar te kalmeren. Dat Jeane rotsvast van overtuigd is dat Cold de allerliefste hond ter wereld is, is zeker te begrijpen.

Nana de balancerende hond

Boeken, basketballen, koekjes, appels en etens borden. Er is haast niets dat Nana niet mooi kan laten balanceren op haar hoofd en poten. Net als de andere bordercollies in dit filmpje toont deze bekwame hond nogmaals aan wat voor een slim hondenras dit is. Maar naast slim is Nana ook erg behendig en heeft ze een hele goede focus. Haar eigenaars hebben haar bijvoorbeeld geleerd hoe ze enorme stapels hondenkoekjes op haar hoofd kan laten balanceren.

De toeren lijkt wel hoger dan een Jenga toren. Ook op haar poten kan Nana dingen in evenwicht houden. Zo balanceert ze koekjes op haar twee voorpoten, terwijl ze enkel op haar achterpoten steunt. En ze is ook in staat een popje in evenwicht te houden door ze enkel op haar voorpoten loopt. Verder kan ze aaien, lopen en een glas water dragen terwijl haar baasje het bijvult.

Achterwaarts op de trappen lopen met een boek op haar hoofd is ook kinderspel. Denk jij dat je dit alles kunt nadoen? Probeer het eens en laat het ons zeker weten hoe het afloopt.

De honden die auto rijden

Honden zijn geweldige dieren die ons veel liefde geven, maar helaas worden ze niet altijd zo lief behandeld. Veel honden die in een hondenasiel terechtkomen, worden bijvoorbeeld geëuthanaseerd als er geen eigenaar gevonden wordt. Om ervoor te zorgen dat meer honden een nieuw tehuis vinden, besloot een Nieuw-Zeelandse dierenorganisaties marketingcampagne te starten.

De Spier is Nieuw-Zeelands oudste en grootste liefdadigheidsinstelling voor dierenwelzijn. En om mensen aan te sporen een hond te adopteren, hebben ze drie asielhonden geleerd hoe ze kunnen autorijden. De drie honden heten Monty, Jimmy en Porter en Porter werd s werelds eerste auto rijdende hond. De auto’s waren voorzien van poot vriendelijke sturen en waren makkelijk op te starten.

De slogan van de campagne was Honden die zo slim zijn, verdien een tehuis. Tegen het einde van 2017 was de video meer dan 15 miljoen keer bekeken. Hopelijk hebben de mensen die de video gezien hebben vervolgens ook besloten een hondje uit het asiel te redden, of deze nou een genie was of niet.

Chaser

Zijn talent leverde hem niet alleen hapjes op, maar zorgde er zelfs voor dat hij in een klaslokaal terechtkwam. Zijn eigenaar, de professor John Dobby Billy, was erg nieuwsgierig van aard en hij wou te weten komen hoeveel woorden een hond onthouden kan. Rekening houdend met het feit dat Border collies enorm slim zijn, wist Billy dat hij waarschijnlijk zijn eigen hond kon gebruiken voor dit leerrijke experiment.

Hij kocht honderden speeltjes en gaf elk speeltje naam. En na wat geoefend kon Chaser elke naam van elk speelgoed onthouden. Professor Billy kon lukraak een naam luidop zeggen en Chaser wist meteen welk speeltje haar uit moest kiezen. Tot op de dag van vandaag heeft Chaser het meest uitgebreide dierlijk geheugen dat getest is geweest.

Al toen hij nog maar vijf maanden oud was, kon de border collie al objecten bij naam herkennen. Daarnaast kan hij voorwerpen naar functie en vorm categoriseren. Dit is iets wat een kind pas op 3-jarige leeftijd beheerst. Petje af dus voor Chaser!

Oliver Twist

Ze zien eruit alsof ze samen met Oliver Twist in de rij staan te wachten op een kommetje pap. Met een kom in de bek staan ze geduldig in een mooie rij te wachten tot ze gevoederd worden. Zo blijven ze soms meerdere uren per dag staan. Ze verroerde geen vin, of beter gezegd de steek geen honden poot uit en ze bewegen zich pas naar voren als hun naam geroepen wordt. Hoe indrukwekkend is dat?

Er is een goede reden waarom deze honden dit moeten en kunnen doen. Dit alles maakt deel uit van hun training. Dit zijn namelijk speciaal getrainde politiehonden uit China. Die ziplijnen moet ze dus zeker worden bijgebracht. Ook moeten ze natuurlijk ontzettend gehoorzaam zijn, anders kan dit later tijdens het werk heel wat problemen opleveren. Het ziet er echter naar uit dat dit wel goed zit bij deze honden.

Welk trucje zou jij een hond graag aanleren? Laat het weten in de reacties hieronder! Dit waren ze alle tien! Je bent aan het einde gekomen van dit artikel en we hopen dat je er iets aan hebt gehad. Als je op basis van dit artikel nog vragen hebt horen wij dat graag in de reacties hieronder!


kimberly

Over de auteur

Hoi! Ik ben Kimberly en ik ben schrijver voor Hondendeal. Als trots baasje van een Toller en mijn jarenlange ervaring met allerlei uiteenlopende hondenrassen help ik mijn bezoekers graag een goede keuze te maken. Dit kunnen nieuwe hondenproducten zijn, maar ik geef ook graag handige tips omtrent opvoeding en de leukste hondensporten. Als je een vraag hebt over één van de blogs op mijn website, neem dan gerust contact met mij op!

Plaats een reactie