Top 10 manier waarop je hond zegt “Ik hou van jou”

hond liefde

In dit artikel bespreken we de top 10 manieren waarop je hond zegt “ik hou van jou”. We willen allemaal wel eens weten wat er in dat koppie van onze trouwe viervoeter omgaat. Bepaald gedrag zal altijd een raadsel blijven, maar dankzij nieuwe ontwikkelingen in de wetenschap, zijn we een stapje dichterbij. Als je de volgende 10 stappen leest weet je zo of de liefde wederzijds is.

1 Gapen als jij ook gaapt

Gapen werkt aanstekelijk. Maar deze impuls beperkt zich niet alleen tot mensen! Honden gapen ook wanneer zij iemand zien gapen om wie ze geven, omdat ze gefokt zijn om mensen te begrijpen.

2 Direct in je ogen staren

Wanneer je hond naar je kijkt terwijl jullie aan aan het knuffelen of spelen zijn, dan wordt het hormoon oxytocine vrijgemaakt. Dit is hetzelfde hormoon dat er voor zorgt dat ouders met hun baby een band opbouwen.

3 Gezichtsuitdrukkingen

Een kwispelende staart is natuurlijk heel leuk en belangrijk, maar gezichtsuitdrukkingen van een hond zijn net zo belangrijk. Een recent onderzoek in Japan liet honden lopen naar hun baasje, een vreemdeling en een item dat ze niet leuk vonden. Wanneer ze hun baasje zagen, gingen direct hun wenkbrauwen (vooral de linker wenkbrauw) omhoog. Wanneer ze een vreemde zagen, was er een stuk minder beweging in het gezicht, al bewoog de rechterwenkbrauw wel meer. We kunnen dus best veel aflezen uit het gezicht van onze honden!

Lees ook: Top 20 keer het beste hondenvoer
Product advies

4 Knuffelen nadat hun bakje leeg is

Volgens Gregory Berns is het knuffelen na een maaltijd, een sterk signaal dat je hond van je houdt. Honden zijn sterk gemotiveerd om te eten. Maar zodra dit op is, is wat hij er na doet veelzeggend wat hij nog meer belangrijk vindt.

5 Tegen je aan leunen

Soms leunt een hond tegen een mens omdat hij bang is, omdat hij iets van je wil of omdat hij ergens naar toe wil. Maar het tegen je aan leunen is ook een teken van affectie.

6 Je nakijken als je weggaat

Sommige mensen denken dat als hun hond heel druk doet wanneer ze zelf weggaan. Dit een teken is dat hun hond veel van ze houdt. Dit hoeft niet waar te zijn. Als een hond in paniek raakt als je weggaat, is dit meer een teken dat hij scheidingsangst heeft dan dat hij van je houdt. Als een hond in zijn mand gaat liggen of accepteert dat je weggaat en dus rustig blijft betekent dit wel dat je hond van je houdt en er op vertrouwt dat je weer terug komt.

7 Tekeer gaan als je terug komt

We voelen ons allemaal speciaal als we thuiskomen en we worden begroet door onze hond met zijn zwiepende staart in combinatie met een hoop enthousiast gespring en geblaf. Het is maar goed dat we dit leuk vinden. Want het is een manier dat ze ons vertellen dat ze van ons houden.

8 Slapen in jouw kamer

Het is eigenlijk onderdeel van een grote controverse: je hond laten slapen op bed. Maar als je hond op je bed wil slapen. Zelfs als je dit niet toestaat, dan is dit een teken dat hij erg veel van je houdt.

9 Zijn of haar favoriete speeltje komen brengen

Als je hond zijn favoriete speeltje brengt betekent dit niet alleen dat hij gewoon wil spelen. Alhoewel het samen willen spelen op zichzelf een teken van affectie is. Is het geven van zijn favoriete speeltje een teken dat hij jou ziet als de roedelleider.

10 Genieten van jouw liefde!

Hou jij van je hond? Honden voelen dit feilloos aan! Als je je hond geen liefde geeft, dan zal je er ook weinig liefde van ze terug krijgen. Maar geef je ze aandacht, speel je met ze en vertroetel je ze? Dan is de kans groot dat je een maatje voor het leven ervoor terug krijgt. Het zijn niet voor niets trouwe viervoeters.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige artikel
honden fabels

De meest gehoorde fabels over honden

Volgende artikel
hond wil iets vertellen

Top 10 manieren waarop je hond je iets wil vertellen