Top 10 manieren waarop je hond je iets wil vertellen

Dit artikel is voor het laatst geupdate op 30 januari 2023 door Kimberly

Wil je weten wanneer je hond je iets wil vertellen? Dat hangt natuurlijk af van hoe je hond naar je kijkt, maar als een hond langer dan normaal in je ogen kijkt, is dat zijn manier om genegenheid te tonen. Japans onderzoek heeft aangetoond dat door in de ogen te kijken het hormoon oxytocine vrijkomt, wat invloed heeft op hoe we onze verbindende en verzorgende eigenschappen laten zien.

1 Maak oogcontact

Het hangt er natuurlijk van af hoe uw hond naar u kijkt, maar als een hond langer dan normaal in uw ogen kijkt, toont hij zo zijn genegenheid. Japans onderzoek heeft aangetoond dat door in de ogen te kijken het hormoon oxytocine vrijkomt, wat invloed heeft op hoe we onze verbindende en verzorgende eigenschappen laten zien.

2 Spullen brengen

Het klinkt alsof je hond met je wil spelen, vooral als hij je z’n favoriete hondenspeelgoed brengt. Maar de honden die je spullen dragen, zien het als een geschenk. Dit fenomeen blijkt een overgebleven roofzuchtig instinct te zijn dat je iets geeft dat het leuk vindt of denkt dat je leuk zult vinden, in plaats van een dode prooi.

3 Hij geef je een pootje

Wanneer uw hond zijn poot opheft en hij niet naar u kijkt maar alleen naar beneden kijkt, moet u voorzichtig zijn. Dit gedrag laat zien dat het jaagt en klaar is om zijn prooi te vangen. Daarom is het ook slimmer om dit gedrag in het onderwijsproces te voorkomen.

Lees ook: Top 15 keer de beste hondensnacks
Product advies

4 Hij maakt zich klein

Dit zijn de tekenen van een bange hond. Als een hond dit ongevraagd doet, kan dit een teken zijn van een angststoornis. Daarom is het verstandig om direct te beginnen. Wanneer genegeerd, kan de kans op herstel erg klein zijn of niet bestaan.

5 Bijten aan de meubels

Voor honden, maar met name puppy’s is het knagen op meubels een manier om de wereld te verkennen. Natuurlijk is het belangrijk om dit gedrag af te leren. Wanneer een volwassen hond aan meubels begint te knagen, is dat een manier om te zeggen dat hij zich verveelt. Daarom is het verstandig om de hond uit te rusten met voldoende speelgoed en voldoende tijd met de hond door te brengen.

6 De hond gaat op je voet zitten

Er zijn verschillende verklaringen voor dit gedrag. Uw hond wil misschien dominantie tonen of kan last hebben van verlatingsangst. Wanneer uw hond jaloers is, kan hij voorbijgangers laten zien dat u van hem bent door op uw poot te gaan zitten. Maar een heel andere verklaring zou kunnen zijn dat hij het deed om contact met je te houden. Zijn andere zintuigen worden gebruikt om zijn omgeving in de gaten te houden en zo voelt hij wat je doet en waar je bent.

7 Je hond begint te gapen

Het geeuwen van een hond is niet alleen een teken van vermoeidheid, het kan ook een teken zijn van angst of stress. Wanneer een hond veel gaapt naar iemand die hij niet goed kent, vertellen ze je dat hij er nog niet klaar voor is om deze persoon te ontmoeten. Dan zal hij het initiatief nemen om deze persoon zelf te komen bekijken.

8 Ontspannen gapen

Om de zaken nog ingewikkelder te maken, gapen honden ook als ze zich op hun gemak voelen. Deze manier van geeuwen kan zien wanneer hij gaapt wanneer jij gaapt. Is het nog te volgen?

9 Tegen je aan leunen

Honden ervaren dit als lekker samen knuffelen. Ze willen je genegenheid en aandacht. Op je zij liggen helpt je ook om je veiliger te voelen. Daarom komt vertrouwen op jezelf voort uit de behoefte om beschermd en beveiligd te worden.

10 Samen in bed slapen

Het hebben van zo’n goed bed heeft niets te maken met het feit dat je hond bij je wil zijn. Er is enige discussie geweest over de vraag of dit een goed idee is, maar tenzij je geen allergieën of astma hebt, zou het niet uit moeten maken. Het helpt natuurlijk als je hond begrijpt dat het jouw mand is en je dus toch voldoende ruimte laat.


kimberly

Over de auteur

Hoi! Ik ben Kimberly en ik ben schrijver voor Hondendeal. Als trots baasje van een Toller en mijn jarenlange ervaring met allerlei uiteenlopende hondenrassen help ik mijn bezoekers graag een goede keuze te maken. Dit kunnen nieuwe hondenproducten zijn, maar ik geef ook graag handige tips omtrent opvoeding en de leukste hondensporten. Als je een vraag hebt over één van de blogs op mijn website, neem dan gerust contact met mij op!

Plaats een reactie