Top 11 dingen die alleen eigenaren van kleine honden snappen

Dit artikel is voor het laatst geupdate op 30 januari 2023 door Kimberly

Terwijl alle honden bijzonder zijn, is er iets unieks aan het hebben van een kleine hond. Kleine honden krijgen vaak een slechte reputatie omdat ze te fragiel, en minder dynamisch zouden zijn dan grotere honden. Het leven met een kleine hond kan echter leuk en spannend zijn en het komt met zijn eigen set.

We houden ervan honden te vieren en hebben een grote waardering voor kleine honden. Ze zijn schattig en perfecte metgezellen om mee te nemen en zijn altijd in de buurt om je op te vrolijken. Hier zijn enkele dingen die alle eigenaren van kleine honden te relatable vinden.

Ze zijn klein maar krachtig

Eigenaren van kleine honden weten dat hun kleine honden vol persoonlijkheid zitten. Er zijn genoeg kleine hondenrassen die elke groep honden kunnen commanderen. Toy-rassen, zoals Chihuahuas en Shih Tzus, staan bekend om hun grootse persoonlijkheid, en er zijn genoeg kleine terriërs die nieuwe uitdagingen aangaan. Dus laat hun kleine formaat je niet misleiden. Veel kleine honden kunnen goed voor zichzelf zorgen en zitten boordevol verrassingen.

Reizen kan niet makkelijker

Kleine honden zijn de perfecte reisgenoot. Ze vallen meestal onder de gewichtslimieten van veel luchtvaartmaatschappijen voor huisdieren en ze kunnen gemakkelijk rusten in een kleine carrier of opgerold in je schoot. Hun uitrusting is ook kleiner, dus het is makkelijk om hun spullen in te pakken voor reizen, en je hoeft je geen zorgen te maken over het dragen van te veel extra bagage.

Omdat veel kleine honden in tasjes en rugzakken passen, kunnen ze overal met je meegaan. Veel huisdierettasjes zijn ook ontworpen om hands-free te zijn, zodat je je dag door kunt brengen met het dragen van je hond met comfort en gemak.

Ze zijn erg slim

Kleine honden zijn erg goed in het krijgen van wat ze willen. Misschien komt het door hun formaat, maar deze honden kunnen erg goed zijn in het uitvinden van manieren om bij moeilijk bereikbare plekken te komen. Ze zijn ook super schattig en zijn deskundigen in het uitdelen van onweerstaanbare puppyogen om wat extra traktaties van je te krijgen.

Je kunt ook veel intelligente kleine hondenrassen vinden die makkelijk te trainen zijn. Toypoodles, dwergschnauzers en foxterriers zijn allemaal kleine honden die bekend staan om hun extreme intelligentie en liefde voor het leren van nieuwe dingen.

Alle hondenkleding

Mensen houden ervan honden te kleden, vooral kleine honden. Je kunt veel meer opties vinden voor kleine hondenkleding dan voor grotere hondenkleding. Sommige kledingmerken produceren alleen kleren voor kleine honden.

Omdat het maken van kleine hondenkleding minder materiaal vereist, zijn ze vaak goedkoper dan kleren voor grotere honden. Dus je kunt meer schattige kleren en accessoires voor je kleine hond kopen tegen een betaalbare prijs.

Hard blaffen

Kleine honden kunnen sommige van de hardste barks hebben. Veel kunnen ook erg spraakzaam zijn en een gewoonte ontwikkelen van alles te blaffen. Ze kunnen blaffen elke keer als de deurbel gaat of als ze een persoon of een andere hond zien lopen voorbij het raam. Gelukkig kun je verschillende dingen doen om je kleine hond te trainen of voorkomen dat hij te veel blaft. Aangezien veel kleine hondenrassen ook intelligent zijn, is training minder waarschijnlijk erg uitdagend te zijn.

Wandelingen zijn een makkie

Terwijl je één stap zet, kan je kleine hond tien stappen hebben gezet. Dus, ook al heb je een energieke hond, het kan niet zoveel inspanning kosten om aan hun oefenbehoefte te voldoen. Ze hebben misschien gewoon een snelle wandeling van 20 minuten nodig.

Terwijl het kort voelt voor ons, kan het de juiste hoeveelheid zijn voor kleine honden, omdat hun kleine poten snel bewegen om bij te houden met je lange passen. Een ander voordeel van wandelen met een kleine hond is dat als hij halverwege moe wordt, het makkelijk is om hem gewoon op te pakken en de rest van de weg naar huis te dragen.

Je bent een expert in verstoppertje spelen

Kleine honden hebben de neiging om te graven voor warmte, vooral als ze korter haar of dunne jassen hebben. Terwijl je leeft met een kleine hond, ben je waarschijnlijk een expert geworden in het vinden van je kleine hond en ken je alle goede verstopplekken. Als alles misgaat, weet je waarschijnlijk ook het perfecte snackje of toetje dat je hond uit zijn comfortabele verstopplaats zal halen en in je armen zal duiken.

Ze zijn populair en benaderbaar

Het is maar goed dat veel kleine honden aandacht genieten, want de meeste vreemdelingen zullen ze erg benaderbaar vinden. Kleine honden zien er over het algemeen minder intimiderend uit dan de grote en reuzenhondenrassen. Ze kunnen zelfs dezelfde grootte hebben als sommige knuffels, dus kinderen zijn vaak minder bang voor hen. Je hebt waarschijnlijk al lang verloren geteld hoeveel keer je jonge kinderen hebt moeten herinneren om “voorzichtig” te zijn bij het spelen met je kleine hond.

Omdat veel kleine hondenrassen zijn gefokt voor gezelschap, zijn ze uitstekende therapiehonden en kunnen ze ziekenhuizen, verzorgingstehuizen en andere plekken bezoeken, nadat ze de juiste training hebben ontvangen.

Alles wordt klein

Kleine honden hebben de kleinste halsbanden, lijnen en voederbakken. Ze hebben ook kleine bedden en zelfs hun hondenvoer is klein. Na verloop van tijd raak je gewend aan het zien van meer kleine dingen in huis en aan het kopen van miniaturen van huisdierproducten. Vanwege hun kleine formaat zijn producten voor kleine honden vaak goedkoper dan producten voor grotere honden.

Je bent voorzichtig met elke stap

Terwijl je met een kleine hond hebt geleefd, ben je waarschijnlijk onbewust voorzichtiger geworden met hoe je loopt. Het is gemakkelijk om een kleine hond niet op te merken en per ongeluk over hen heen te struikelen. Dus je bent een stuk voorzichtiger met je stappen.

Je hebt waarschijnlijk ook de gewoonte ontwikkeld om achterom te kijken voordat je je volledig omdraait en een stap zet. Het laatste wat je wilt, is op je hond trappen terwijl hij je achterna is gelopen.

Je hebt waarschijnlijk meer dan één

Waarom bij één stoppen? Het is makkelijker om kleine honden te verzorgen omdat ze niet veel ruimte innemen en meestal niet veel oefening nodig hebben. Je hoeft je ook niet al te veel zorgen te maken over extra uitgaven aan voedsel en snacks, omdat ze kleinere appetites hebben dan grotere honden.

Er zijn genoeg kleine hondenrassen die sociaal zijn en goed overweg kunnen met andere honden. Bichon Frises, Boston Terriërs, Cavalier King Charles Spaniels en Mopshonden zijn allemaal geweldige kleine hondenrassen die bekend staan ​​om hun vriendelijkheid met andere honden.

Conclusie

Dat is het einde van onze lijst met dingen die kleine hondeneigenaren begrijpen. Als je er even over nadenkt, zul je beseffen hoeveel je kleine hond je al die tijd heeft getraind. Er zijn waarschijnlijk veel kleinere veranderingen in je levensstijl die niet in onze lijst staan. Ondanks hun kleine formaat hebben deze honden invloed op het leven van mensen en het is altijd een genoegen om voor deze schattige en lieve metgezellen te zorgen.


kimberly

Over de auteur

Hoi! Ik ben Kimberly en ik ben schrijver voor Hondendeal. Als trots baasje van een Toller en mijn jarenlange ervaring met allerlei uiteenlopende hondenrassen help ik mijn bezoekers graag een goede keuze te maken. Dit kunnen nieuwe hondenproducten zijn, maar ik geef ook graag handige tips omtrent opvoeding en de leukste hondensporten. Als je een vraag hebt over één van de blogs op mijn website, neem dan gerust contact met mij op!

Plaats een reactie