Top 15 rustige hondenrassen

ierse setter

Op zoek naar rustige hondenrassen? Een hond staat er om bekend dat ze trouw en lief zijn, er zijn ook hondenrassen die van naturen alert en beschermend zijn. De vraag is welke hond is van nature rustig en kalm?

In dit artikel hebben we 15 rustige hondenrassen opgesomd die een rustig karakter hebben en weinig blaffen. Want heb jij wel behoefte aan gezelschap van een hond, maar wil je niet gek worden van geblaf?

Dan weet ik zeker dat je blij wordt van een rustige hond! Maar welke hond blaft niet de hele dag? Het is fijn om een hond in huis te hebben, altijd iemand die opgewacht zodra je thuiskomt van een drukke dag werken, altijd iemand die zin heeft om te knuffelen en ontspannen mee te wandelen.

Maar een hond vergt ook werk en sommige honden zijn nou eenmaal drukker dan andere honden. Onder rustige hondenrassen verstaan we niet het zelfde als een luie of in actieve hond. Rustige hond kan zelfs ontzettend veel energie hebben. Laten we de 15 rustig hondenrassen snel bekijken!

Dit zijn de meest rustige hondenrassen

Lees ook: Top 15 keer de beste hondenvoerbak

Product advies

1 Cavalier King Charles Spaniël

cavalier king charles spaniel

Op de eerste plaats in onze top 15 rustige hondenrassen staat de Cavalier King Charles Spaniël. Deze hond geeft van naturen een rustig en vriendelijke karakter en past zich gemakkelijk aan bij het gezinsleven.

2 Berner Sennenhond

berner sennen

De Berner Sennenhond komt oorspronkelijk uit Zwitserland en werd gefokt om mee te helpen op de Zwitserse boerderijen. Deze grote hondenrassen zijn eigenlijk vriendelijke reuzen en Zijn prima huisdieren. Ze willen graag met iedereen spelen raken vaak gehecht aan hun baasjes.

3 Franse Bulldog

franse bulldog

De Franse buldog heeft niet veel lichaamsbeweging nodig maar ik vind het heerlijk om lekker lang met je te wandelen. Het speelse karakter van deze hond zorgt niet voor overmatig geblaf. Hij past prima in het rijtje met rustig hondenrassen.

4 Bulldog

bulldog

Ook de buldog heeft een rustig karakter en zijn liever lui dan moe. Lekker dutten op de bank is een van de hobby’s van de bulldog.

5 Basenji

basenji

De Basenji staat in sommige delen van de wereld ook wel bekend als de hond die niet blaft. En dat is niet helemaal voor niks, als je iets willen zeggen maak eens eerder een vreemd jodelend geluid dan dat ze gaan blaffen.

6 Barzoi

barzoi

De Raad van Beheer beschrijft de Barzoi als een hond met een rustig en stil karakter. Het is een grote hond die veel weg heeft van de windhond en kunnen snelheden bereiken van wel 50 km/h.

7 Schotse Deerhound

schotse deerhound

De Schotse Deerhound is een imposante hond om te zien. Hij gebruikt graag veel tijd door met zijn eigenaar en heeft een rustig en vriendelijk karakter. Hij blaft bijna nooit en dus daarom niet echt geschikt als waakhond.

8 Soft Coated Wheaten Terriër

soft coated wheaten terrier

Deze hond blaft eigenlijk alleen als het echt nodig is en maak er hun aanwezigheid dan kenbaar. In het Engels wordt het ook wel “Wheaten greetin” genoemd. Gevolgd door veel enthousiasme!

9 Shiba Inu

shiba inu

De Shiba Inu is een herkenbare hond met een rustig karakter. Het is een van oorsprong oud Japans ras die werd gebruikt als jachthond. Shiba betekent letterlijk kleine hond.

10 Australische herder

australische herder rustig

De Australische herder is een bijzonder intelligente hond die zijn oorsprong in Amerika kent. Het is een hondenras met een rustig karakter. Meestal blijven ze alleen om hun baasje te waarschuwen, meestal blijven ze niet voor niks.

11 Ierse setter

ierse setter

De Ierse Setter is het echte jachthond en geen waakhond. Ze hebben veel behoefte om hun energie kwijt te kunnen en als het kan zijn dat rustig honden.

12 Shih Tzu

shih tzu

De Shih Tzu is een hond met een lange geschiedenis dat oorspronkelijk uit China komt. Het is een bescheiden, lief en rustig hondenras dat niet zomaar overal om blaft.

13 Glen of Imaal Terriër

glen of imaal terriër

Wil je graag een pittige van een ter hier maar niet het korte lontje? Deze hond is veel minder prikkelbaar dan andere terriërs. Ze zijn daadkrachtig, sterk en trouw.

14 Saluki

saluki

De Saluki is een hond dat lastig te trainen is maar het is een hond met een lief en rustig karakter. Ze zijn loyaal aan hun eigenaren en willen het liefst voor hen aan de slag.

15 Rhodesian Ridgeback

rhodesian ridgeback

De laatste in onze top 15 is de Rhodesian Ridgeback die oorspronkelijk uit Afrika komt. Deze hond zit vol met humor en is zeer atletisch maar is desondanks een rustige hond. Hij kenmerkt zich omdat zijn vacht in tegenovergestelde richting groeit Deze honden hebben een kenmerkende kam langs de ruggengraat heeft gekregen.

Veelgestelde vragen

Heeft een rustig hondenras minder beweging nodig?

Het korte antwoord op deze vraag is nee, rustige hondenrassen hebben niet perse minder beweging nodig. In tegenstelling zelfs. Een rustige hond betekent niet automatisch dat hij of zij geen behoefte heeft aan voldoende beweging. Voldoende beweging is essentieel voor iedere hond, ook rustige honden!

Waarom zijn dit rustige hondenrassen?

Iedere hond is uniek, en niet alle honden in deze lijst zijn altijd rustig. Van nature hebben de bovenstaande honden wel een rustiger karakter dan hele drukke honden.

Je bent aan het einde gekomen van dit artikel over rustige hondenrassen, hopelijk weet je nu iets meer over rustige hondenrassen! Mocht je nog vragen hebben dan kun je deze hieronder kwijt!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige artikel
hondenvoerbak kopen

Hondenvoerbak:Top 15 keer de beste

Volgende artikel
griekse honden

Top 6 Griekse hondenrassen