Top 30 gezondste hondenrassen

Dit artikel is voor het laatst geupdate op 25 oktober 2023 door Kimberly

Benieuwd wat de gezondste hondenrassen zijn? Je bent niet alleen. Iedereen wil dat zijn hond zo lang mogelijk leeft. Hoewel er sommige rassen zijn die vatbaarder zijn voor gezondheidsproblemen, zijn er andere waarvan bekend is dat ze langer dan gemiddeld meegaan.

In deze samenvatting delen we de top 30 gezondste hondenrassen op basis van rassen waarvan bekend is dat ze de minste gezondheidsproblemen hebben in vergelijking met andere rassen, evenals rassen die een langere levensduur hebben als ze kwaliteitszorg krijgen (de juiste voeding, beweging, regelmatige dierenartscontroles, en natuurlijk: heel veel liefde!). Klaar om te ontdekken wat de top 30 gezondste hondenrassen zijn?

Iedereen die eerder een hond heeft gehad, weet dat het zoveel meer is dan een huisdier: het is familie! Helaas leven honden niet zo lang als mensen, wat betekent dat, hoewel jullie samen veel geweldige herinneringen zullen maken, dit slechts voor een beperkte tijd zal zijn.

Lees ook: Top 20 keer het beste honden speeltouw

Product advies

Het is dan ook geen verrassing dat zoveel mensen willen weten wat de gezondste hondenrassen zijn. Wie wil zijn hondenmaatje niet zo lang mogelijk aan hun zijde hebben?

Hieronder hebben we een lijst samengesteld van de 30 gezondste hondenrassen op basis van rassen waarvan bekend is dat ze de minste gezondheidsproblemen hebben in vergelijking met andere rassen, evenals rassen die een langere levensduur hebben als ze kwaliteitszorg krijgen.

De gezondste hondenrassen

gezondste hondenrassen

30 Beagle

Beagles zijn vriendelijk en geweldig met kinderen, waardoor ze uitstekende gezinshonden zijn. Ze zijn een zeer gezond ras en kunnen, mits goed verzorgd, ongeveer 15 jaar leven. Beagles houden ervan om te blaffen en te huilen, dus ze zullen moeten worden getraind om dat te minimaliseren en ze zijn geweldige emotionele ondersteunende dieren.

shiba inu

29 Shiba Inu

Op de 29’ste plek gezondste hondenrassen staat de Shiba Inu. Dit zijn middelgrote honden die agressief kunnen zijn als ze niet jong worden getraind. Dit ras doet het niet goed met kinderen of andere huisdieren omdat ze erg territoriaal zijn. Als ze goed worden verzorgd, kunnen deze honden ongeveer 16 jaar leven. Shiba’s hebben een zelfverzekerde baas nodig die geduldig is tijdens het trainen en socialiseren met andere honden.

siberische husky

28 Siberische Husky

Siberische Husky ’s zijn zeer aanhankelijke, vriendelijke en extraverte honden. Dit gezondste hondenras is ook intelligent, onafhankelijk en kan behoorlijk ondeugend zijn, daarom hebben ze een ervaren trainer nodig. Deze honden hebben een zeer dikke dubbele vacht waardoor ze een geweldig huisdier zijn voor zeer koude gebieden. Siberische Husky’s zijn zeer gezonde honden en kunnen ongeveer 12 jaar oud worden.

Alaskan Malamute

27 Alaskan Malamute

Alaskan Malamutes zijn vriendelijke en speelse honden. Ze geven de voorkeur aan koude temperaturen en staan ​​​​erom bekend dat ze ‘praten’. Ze houden van klimmen en zwerven, daarom heb je een hoge, sterke behuizing nodig om hem/haar veilig te houden. Dit ras is geweldig met kinderen, maar doet het niet goed met andere dieren. Deze honden kunnen ongeveer 13 jaar oud worden als ze goed worden verzorgd.

Bergamasco

26 Bergamasco

De Bergamasco is één van de gezondste hondenrassen met een dreadlock dat erg populair is bij hondenshows. Ze zijn geweldig met kinderen en zijn een van de gezondste hondenrassen. Helaas heeft hun populariteit geleid tot veel inteelt door onethische fokkers. Bergamasco’s van een goede fokker kunnen ongeveer 14 jaar oud worden als ze goed worden verzorgd.

duitse herder

25 Duitse herder

Duitse herders zijn geweldige waakhonden omdat ze hun mensen beschermen. Deze honden zijn energiek en geweldig met kinderen. Ze zijn buitengewoon intelligent en kunnen gemakkelijk worden getraind. Deze honden zijn zeer gezond en kunnen met de juiste voeding wel 11 jaar oud worden.

australische herder hond

24 Australische herder

De Australische herder is perfect voor buitenmensen die op zoek zijn naar de meest energieke en gezondste hondenrassen. Ze zijn intelligent, speels en vriendelijk, en ze houden er absoluut van om buiten te zijn. Deze gezondste hondenrassen zijn geweldig voor zeer actieve mensen of mensen met kinderen, omdat ze de actieve levensstijl van het gezin kunnen bijhouden. Deze honden zijn gemakkelijk te trainen en extreem gezond, vaak tot ongeveer 15 jaar oud.

Australian Cattle Dog

23 Australian Cattle Dog

Australian Cattle Dogs zijn ook vriendelijk en speels. Dit ras staat bekend om zijn intelligentie en hoge energieniveau. Ze gaan graag op avontuur en zijn geweldige gezinshonden. Deze honden staan ​​ook bekend om het hoeden en zijn geweldig voor mensen die samen met andere dieren op een boerderij wonen. Als ze goed verzorgd worden, kunnen ze ongeveer 13 jaar oud worden.

22.Engelse jachthond

Engelse jachthonden zijn vriendelijk en speels. Het zijn perfecte gezinshonden omdat ze geweldig zijn met kinderen en huisdieren. Zoals de meeste gezondste hondenrassen, houden deze honden ervan om hun neus te verkennen en te volgen. Daarom is het belangrijk om uw Engelse jachthond te beveiligen en te overwegen om ze te chippen om ervoor te zorgen dat ze, als ze verdwalen, gevonden kunnen worden en naar huis kunnen worden gebracht. Met de juiste oefening en goed verzorgd, kunnen Engelse jachthonden ongeveer 13 jaar oud worden.

21. Engelse springerspaniël

Engelse springerspaniël is een liefdevol en energiek ras. Ze vinden het heerlijk om bij hun mensen te zijn en zijn geen geweldige waakhonden omdat ze gewoon de hele tijd willen spelen. Deze honden zijn zeer gehoorzaam en gemakkelijk te trainen. Ze kunnen ongeveer 15 jaar oud worden. Ze houden van apporteren en zwemmen, dus een actief gezin is de beste optie voor hen.

Chihuahua

20 Chihuahua

Dit ras heeft een slechte reputatie gekregen omdat veel onethische fokkers inteelt deden, wat leidde tot veel ongezonde chihuahua’s. Wanneer ze echter van een gerenommeerde fokker zijn gekocht, kunt u er zeker van zijn dat ze gezond zullen zijn omdat ze op de juiste manier zijn gefokt. Chihuahua’s zijn uitstekende schoothondjes vanwege hun kleine formaat. Ze hebben een lange levensduur voor een hond, sterker nog, als ze goed worden verzorgd, kunnen ze ongeveer 20 jaar oud worden, waardoor ze tot de gezondste hondenrassen behoren.

19 Azawakh

Azawakhs zijn erg rustige honden en blaffen zelden. Ze houden niet van katten en doen het niet goed met luidruchtige kinderen, maar ze zijn aanhankelijk met hun mensen. Ze willen zoveel mogelijk tijd met hun mensen doorbrengen, daarom zijn ze betere binnen honden. Het zijn gezonde honden en kunnen ongeveer 11 jaar oud worden.

windhond karakter

18 Windhond

Windhonden behoren tot de gezondste hondenrassen ter wereld. Ze zijn mager en daarom verdragen ze de kou niet zo goed. Deze honden zijn aanhankelijk en doen het goed met kinderen, katten en andere honden. Windhonden zijn zowel intelligent als loyaal, waardoor ze gemakkelijk te trainen zijn. Ze zijn energiek en hebben veel oefeningen nodig. Deze honden houden van rennen en zouden geweldig zijn voor mensen die graag met hun huisdieren sporten. Ze kunnen ongeveer 13 jaar oud worden.

Duitse Pinscher

17 Duitse Pinscher

Duitse Pinschers staan ​​bekend als agressief, maar ze blaffen eigenlijk allemaal en bijten niet. Deze honden kunnen echter worden getraind om fysiek agressief of zelfs selectief agressief te zijn, waardoor ze geweldige waakhonden zijn. Ze doen het niet goed met jonge kinderen en vinden het leuk om regelmatig wat tijd alleen te hebben. Het is een zeer gezond hondenras en kunnen tot 14 jaar oud worden.

duitse kortharige pointer

16 Duitse kortharige Pointer

Duitse Kortharige Pointers hebben een zeer korte vacht en verharen zelden, wat betekent dat ze perfecte huishonden zijn. Ze zijn vriendelijk, speels en intelligent, waardoor ze gemakkelijk (en leuk) te trainen zijn. Ze zijn een zeer actief ras en kunnen ongeveer 14 jaar oud worden. De ideale gezondste hondenrassen!

belgische herder

15 Belgische Herder

De Belgische Herder zijn het soort honden dat levend is om te behagen. Ze zijn zeer intelligent en kunnen allerlei trucjes leren en kunnen verschillende taken leren. Dit ras is actief, maar doet het niet goed met andere huisdieren of jonge kinderen. Het zijn actieve honden en worden vaak tot 14 jaar oud.

Basenji hondenras

14 Basenji

Basenji ’s bestaan ​​al generaties lang. Ze staan ​​bekend als de ‘blafloze’ hond omdat ze zelden blaffen, waardoor ze perfect zijn voor het leven in een appartement. Het zijn zeer energieke gezondste hondenrassen en hebben kort haar dat zelden verhaart. Als ze goed worden verzorgd, kunnen deze honden ongeveer 12 jaar oud worden en kunnen ze een van de honden zijn met de minste gezondheidsproblemen.

13 Labrador retriever

Labradors zijn enkele van de vriendelijkste honden die je ooit zult ontmoeten. De Labrador retriever is zeer intelligent en houdt ervan om te behagen, daarom zijn ze zo gemakkelijk te trainen. Ze houden van speeltijd en zijn geweldig met kinderen en andere huisdieren. Deze honden blijven speels tot ze oud zijn en kunnen ongeveer 13 jaar oud worden.

12 Poedel

Poedels zijn vriendelijk en doen het goed met kinderen en andere huisdieren. Het zijn geen goede waakhonden omdat ze ook vriendelijk zijn tegen vreemden. Als je een actieve levensstijl hebt, zullen deze honden je graag bijhouden. Ze worden als hypoallergeen beschouwd en hoewel ze veel haar hebben, vallen ze zelden uit. Met de juiste voeding en lichaamsbeweging kunnen deze honden een lang en gezond leven leiden tot een leeftijd van ongeveer 14 jaar.

border collie

11 Bordercollie

Border Collies staan ​​bekend om hun intelligentie en hoge empathie. Ze zijn ook erg geduldig, waardoor ze perfect zijn voor beginnende hondenbezitters. Zelfs een onervaren trainer kan een Border Collie trainen. Dit ras is gezond en kan probleemloos zowel warme als koude klimaten verdragen. Ze hebben de neiging om ongeveer 15 jaar te leven als ze goed worden verzorgd en staan ​​bekend als een van de honden met de minste gezondheidsproblemen.

Bichon Frise hond

10 Bichon Frise

De Bichon Frise is een van de gezondste hondenrassen die op een knuffeldier lijken. Hoewel ze absoluut schattig zijn, doen ze het niet goed met jonge kinderen. Ze zijn echter erg aanhankelijk en 100% loyaal aan hun mensen. Deze honden zijn geen ‘blaffers’ en houden niet van zwerven, ze blijven liever dicht bij hun mens. Deze schatjes worden ongeveer 13 jaar oud.

9 Pembroke Welsh Corgi

Corgi’s zijn brutale honden die graag ’taken’ uitvoeren. Als je Corgi geen taken geeft, kan het zijn dat hij of zij zichzelf vermaakt door kinderen of andere huisdieren te hoeden. Ze zijn zeer gemakkelijk te trainen en zeer gehoorzaam. Deze honden zijn comfortabel in alle weersomstandigheden en behoren tot de gezondste honden, ze worden ongeveer 13 jaar oud.

8 Faraohond

Faraohonden worden niet zo goed herkend als sommige andere gezondste hondenrassen, maar ze bestaan ​​al heel lang en ze zijn een van de gezondste hondenrassen die er zijn. Zo lang zelfs dat ze voor het eerst werden gedomesticeerd door de Egyptenaren.

Deze honden doen het goed in koude en warme klimaten, hoewel ze de voorkeur geven aan de ladder. Ze zijn erg intelligent, maar ze zijn ook onafhankelijk en hebben een sterke wil, waardoor ze wat moeilijker te trainen zijn. Faraohonden zijn zeer gezonde honden en kunnen ongeveer 13 jaar oud worden.

7 Rottweiler

Rottweilers zijn een groter ras, maar ze zijn kalm en zachtaardig als een grote teddybeer. Ondanks hun reputatie, zullen deze honden, tenzij ze gefokt zijn om altijd agressief te zijn, alleen agressie tonen als ze voelen dat hun mens wordt aangevallen. Rottweilers worden normaal gesproken aanbevolen voor meer ervaren eigenaren vanwege hun gigantische formaat. Ze kunnen oplopen tot 130 pond en kunnen ongeveer 11 jaar oud worden.

6 Shetland herdershond

Het Shetland herdershond ras is zeer intelligente honden. Hoewel ze lang haar hebben dat gemakkelijk valt, zijn ze het extra stofzuigen waard! Ze blaffen zelden, kauwen nooit op je schoenen/meubels en staan ​​erom bekend liever thuis te blijven dan weg te rennen. Dit ras kan ongeveer 13 jaar oud worden.

5 Bretagne Spaniël

Bretagne Spaniels zijn uitstekend met kinderen en huisdieren, waardoor ze geweldige gezinshonden zijn. Het is een intelligent ras dat gemakkelijk te trainen is en graag speelt. Ze zijn erg energiek en hebben meer nodig dan alleen een blokje om om mentaal en fysiek gezond te blijven. Met de juiste voeding en lichaamsbeweging kunnen Bretagne Spaniels tot 12 jaar oud worden.

havanezer karakter

4 Havanezer

Havanezers zijn kleine honden die graag geaaid worden. Het zijn per definitie schoothondjes en hebben heel weinig beweging nodig om gezond te zijn. Deze honden zijn erg aanhankelijk en leergierig. Havanezer honden zijn een zeer gezond ras en kunnen ongeveer 13 jaar oud worden.

whippet hondenras

3 Whippet

Whippets zijn een andere ‘blafloze’ hond, rustig om mee te leven. Het zijn vriendelijke en zeer sociale honden, en brengen het liefst zoveel mogelijk tijd door omringd door gelukkige mensen. Deze intelligente honden zijn heel gemakkelijk te trainen. Ze hebben echter veel beweging nodig, daarom moet u hem/haar niet alleen meenemen voor dagelijkse wandelingen, maar ook naar parken en plaatsen waar hij/zij kan rondrennen. Whippet ’s kunnen tot 13 jaar oud worden, als ze goed worden verzorgd.

2 Kanaän hond

Kanaänhonden zijn territoriaal en daarom zijn ze uitstekende waakhonden. Hoewel ze erg aanhankelijk zijn voor hun mensen, houden ze absoluut niet van vreemden. Deze honden zijn kalm, maar ze doen het niet goed met jonge kinderen of andere huisdieren. Canaan Dogs zijn een gezond ras en kunnen ongeveer 13 jaar oud worden.

1 Ibizan Hound

Ibizan Hounds zijn geweldig met kinderen en zijn fantastische huisdieren. Dit hondenras heeft veel energie en houdt ervan om rond te rennen en te springen, daarom heb je een omheining nodig waar ze niet kunnen ontsnappen. Het zijn bekende ontsnappingsartiesten! Ze hebben een korte vacht en verharen nauwelijks. Deze honden kunnen gelukkig leven bij warm weer, niet zozeer bij koud weer. Ibizan Hounds kunnen ongeveer 12 jaar oud worden.


kimberly

Over de auteur

Hoi! Ik ben Kimberly en ik ben schrijver voor Hondendeal. Als trots baasje van een Toller en mijn jarenlange ervaring met allerlei uiteenlopende hondenrassen help ik mijn bezoekers graag een goede keuze te maken. Dit kunnen nieuwe hondenproducten zijn, maar ik geef ook graag handige tips omtrent opvoeding en de leukste hondensporten. Als je een vraag hebt over één van de blogs op mijn website, neem dan gerust contact met mij op!

Plaats een reactie