Top 6 Griekse hondenrassen

Dit artikel is voor het laatst geupdate op 20 oktober 2023 door Kimberly

Benieuwd naar de populairste Griekse hondenrassen? Griekenland staat bekend om haar imposante en indrukwekkende kunst en filosofie. Dit land heeft een geschiedenis als het gaat om wereldwijde bekende mythologie. Honden zijn hierin geen uitzondering.

Wij zijn net zoals zovelen geïnteresseerd in de prachtige architectuur, maar het is niet zo boeiend als de honden die oorspronkelijk uit dit land komen. Benieuwd naar onze top zes Griekse hondenrassen? Bekijk ze allemaal in de volgende alinea!

kokoni

Kokoni

De Kokoni wordt ook wel “de hond van Griekenland” genoemd, en komt buiten Griekenland maar zelden voor. In Nederland zijn het vooral de honden die overgekomen zijn vanuit Griekenland naar Nederland. Het is een klein hondenras dat ongeveer 8 kilo weegt. Ze hebben een verscheidenheid aan verschillende kleur- en vacht soorten. Ze hebben voor hun grootte een imposante blaf waardoor ze ideaal zijn om te dienen als waakhond.

griekse hondenrassen

Griekse herder

De Griekse herder is een grote hond die oorspronkelijk werd gefokt om het vee te beschermen op het bergachtige land. Ze kunnen meer dan 50 kilo wegen en hebben veelal een zwarte, witte of grijze vacht. Ze hebben een brede kop en werden mede daardoor gebruikt als jachthond.

Lees ook: Top 20 keer het beste hondentuigje

Product advies

Griekse Harehound

Dit Griekse hondenras werd oorspronkelijk gefokt om mee te helpen tijdens de jacht op konijnen. Je kunt deze honden herkennen aan hun zwarte n bruine vacht. Ze worden ongeveer 22 kilo zwaar en zijn van nature jachthonden. Dit betekent dat ze een goede neus hebben die ze maar al te graag gebruiken om alles wat ze tegenkomen te onderzoeken.

Alopekis

De Alopekis lijkt meer op een vos dan op een hond. Het is dan ook niet verwonderlijk dat Alopekis “lijkt op een vos” betekent in het Grieks. Gelukkig hebben ze niet het schuwe karakter van een vos, integendeel zelfs. Ze zijn dol op mensen en willen graag aan zoveel mogelijk mensen laten zien hoe leuk ze zijn. Tegenwoordig komt deze hond nauwelijks voor en wordt met uitsterven bedreigd.

Molossus van Epirus

De voorlaatste hond in onze top zes Griekse hondenrassen is de Molossus van Epirus. Zoals de naam al enigszins doet vermoeden is het een gigantische hond die maar liefst 70 kilo kan worden. De eerste Molossus werd voor het eerst geregistreerd in de tijd van Alexander de Grote, toen deze honden werden ingezet om vee te beschermen. Volgens experts is de Molossus van Epirus de voorouder van de tegenwoordig bekende Mastiff hondenrassen. Het is onduidelijk of dit waar- of onwaar is

Kretenzische windhond

De laatste Griekse hond uit onze top zes is de Kretenzische windhond die oorspronkelijk afkomstige is van het eiland Kreta. Het is één van de oudste hondenrassen en geschat wordt dat deze hondensoort al tenminste 3500 honderd jaar op deze wereld voorkomt. Net zoals alle windhonden zijn ze atletisch en ongelofelijk snel en wendbaar. Ideaal tijdens de jacht op klein wild.

Conclusie

Je bent aan het einde gekomen van dit artikel over Griekse hondenrassen. Griekenland is misschien niet het land waar de meeste hondenrassen vandaan komen, maar de honden die hun oorsprong in Griekenland hebben zoals de vosachtige Alopekis tot de Molossus van Epirus zijn indrukwekkend te noemen.


kimberly

Over de auteur

Hoi! Ik ben Kimberly en ik ben schrijver voor Hondendeal. Als trots baasje van een Toller en mijn jarenlange ervaring met allerlei uiteenlopende hondenrassen help ik mijn bezoekers graag een goede keuze te maken. Dit kunnen nieuwe hondenproducten zijn, maar ik geef ook graag handige tips omtrent opvoeding en de leukste hondensporten. Als je een vraag hebt over één van de blogs op mijn website, neem dan gerust contact met mij op!

Plaats een reactie