Verjaardag hond: De verjaardag feestelijk vieren!

Dit artikel is voor het laatst geupdate op 26 oktober 2023 door Kimberly

Verjaardag hond: Is jouw hond jarig? Tijd voor een feestje! Net zoals mensen onze verjaardag vieren, is het ook hartstikke leuk om de verjaardag van jouw trouwe viervoeter te vieren. Het is de dag om eens goed uit te pakken!

De verjaardag van een hond is anders dan wij mensen dat vieren, maar het is voor iedereen leuk om er samen een leuk feestje van te maken! Maak er een dag van die in het teken staat van spelletjes doen, lekker wandelen, met natuurlijk genoeg lekkere snoepjes voor jouw hond.

In dit artikel leg ik je graag uit hoe je de verjaardag van een hond onvergetelijk kan maken! Voor veel mensen maakt de hond onderdeel uit van het gezin, dat is bij ons in ieder geval zeker zo.

Daarom is het tegenwoordig steeds normaler om zijn of haar verjaardag te vieren. Als hij jarig is, dan is dit het moment om dat lekker samen te vieren! Hieronder zie je 10 tips om inspiratie op te doen, als je zelf nog leuke ideeën hebt, laat ze dan achter in de reacties onderaan deze pagina!

verjaardag hond

Zoek het ideale cadeau uit

De meeste honden worden, als het goed is, iedere dag verwend, maar de verjaardag van jouw hond is toch een speciaal moment. Een goed excuus om jouw hond meer in de watten te leggen dan anders!

Ga samen naar de dierenwinkel en laat de hond snuffelen tussen al dat moois. De kans is groot dat de hond zelf een keuze maakt! Zeg nou zelf, een cadeau die je helemaal zelf uit mag kiezen, dat is het het leukste?

Je kan de hond ook met een cadeau verassen, en deze is met name geschikt voor honden die gek zijn op hondenballen. Vul en emmer met tennisballen en ga er lekker tussen zitten. Samen spelen is het leukste! Wil je graag meer inspiratie? Bekijk dan ons artikel over het beste hondenspeelgoed op dit moment!

Hang de slingers op

Wat is er leuker dan een vrolijk versierde huiskamer? Hang slingers en andere leuke accessoires op om jouw hond op zijn of haar verjaardag te verassen!

Je kan hier natuurlijk de gebruikelijke versiering voor gebruiken, maar tegenwoordig kan je ook leuke artikelen kopen speciaal voor de verjaardag van een hond. Denk hierbij aan hond vriendelijke confectie, of een speciaal ontwikkeld hondensnack menu, superleuk!

Cup cakes voor honden

Je leest het goed, er zijn zelfs cup cakes verkrijgbaar die specifiek voor honden zijn ontwikkeld. Deze zijn natuurlijk veel gezonder dan cup cakes die wij mensen eten. Alhoewel de meesten voor ons ook niet zo gezond zijn.

Net zoals je een verjaardagstaart voor jouw hond kunt kopen, kan je ook cup cakes kopen. Maar je kan ze natuurlijk ook zelf bakken. Let er dan wel op welke ingrediënten je niet moet gebruiken.

hondenijs

Eet samen een lekker ijsje

Het ijs dat wij mensen eten is niet zo geschikt voor honden, gelukkig is ook daar een oplossing voor! Tegenwoordig kan je namelijk honden ijs kopen via de website van Bol.com. Zo kunnen jullie voor zijn of haar verjaardag samen genieten van een lekker ijsje!

Trek de hond vrolijke kleertjes aan

Er zijn maar weinig dingen zo schattig als kleertjes voor de hond. Wat dacht je bijvoorbeeld van een zelfgemaakte feestmuts? Deze kan je heel makkelijk zelf maken. Het enige dat je nodig hebt is papier, plakband en een elastiek. Maak een kegelvorm en plak deze dicht, daarna kan je deze met het elastiek op de hond zetten. Het kan voor de kinderen leuk zijn om deze te versieren met kleurpotlood!

Nodig zijn of haar vriendjes uit

Tijdens het wandelen met de hond heeft jouw hond vast kennis gemaakt met andere leuke honden uit de buurt. Nodig ze uit om samen lekker te spelen, hondensnacks te eten en rond te snuffelen. Samen je verjaardag vieren is toch leuker!

Zorg er wel voor dat je voldoende drinkwater klaar hebt staan, en dat je voldoende hapjes voor de hond hebt. Deze kan je zelf ook maken, denk hierbij aan kleine worteltjes, sperziebonen en ingevroren plakjes banaan.

Blijf er ook altijd bij, zeker als er meerdere honden in een kleine ruimte zijn kan er onderling altijd onenigheid ontstaan! En ja, zelfs als het normaalgesproken de beste vrienden zijn.

Lekker samen spelen en knuffelen

Dit spreekt natuurlijk voor zich, op zijn of haar verjaardag moet er zoveel mogelijk samen gespeeld worden! Ook is dit een goed moment om eens lekker met jouw hond te knuffelen.

Wij besteden altijd extra aandacht op de verjaardag van één van onze honden. Op de ene of andere manier besef je dat er weer een jaartje voorbij is, en dat mag best gevierd worden!

hond verjaardag

Verras jouw hond met een cadeaubox

Hoe kan je een hond nog meer verassen dan samen een cadeaubox te openen en de inhoud te ontdekken? We zien steeds vaker de leukste verjaardagboxen op het internet verschijnen, bijvoorbeeld deze van Snuffelbox.

Een echt feestje in een doos, want er lijkt geen eind te komen aan al die leuke speeltjes die eruit komen! Wij krijgen regelmatig pakketjes binnen, en het is zelfs zo erg dan de honden altijd denken dat er iets leuks voor ze in zit. Het is een succes om jouw hond vrolijk te krijgen!

Leer jouw hond een nieuw trucje

Nog iets dat heel leuk is om te doen als jouw hond jarig is! Leer hem of haar een trucje dat voor de hond nog onbekend is. Zo kan je samen iets nieuws ontdekken, wat is er leuker dan dat? Als wij onze honden nieuwe trucjes willen leren zoeken we vaak op YouTube, daar staan ontzettend veel leuke honden trucjes op!

Geef jouw hond een nieuwe hondenmand

Wat is een beter moment om jouw hond te verassen met een nieuwe hondenmand dan op zijn verjaardag? Honden brengen namelijk het grootste gedeelte van de dag en nacht slapend door. Gemiddeld slaapt een hond maar liefst 15 uur per dag! Dit maakt een goede hondenmand extra belangrijk.

Veelgestelde vragen

Hoe vier je de verjaardag van een hond?

Versier je huis met slingers en ballonnen met honden- en poot afdrukken. Natuurlijk is het ook leuk om een feestmuts voor jouw hond te maken, en ook lekkere hondensnacks mogen niet ontbreken. Maar het belangrijkste is om samen zoveel mogelijk tijd met elkaar door te brengen!

Waar kan ik een hondentaart kopen?

Je kunt zelf een hondentaart maken, maar als je de juiste ingrediënten niet in huis hebt kan je een kant-en-klare hondentaart kopen. Bijvoorbeeld via de website van Bol.com.

Conclusie

Ik hoop dat ik je voldoende inspiratie heb gegeven om er voor jouw hond een geweldige dag van te maken! Nodig zijn vriendjes uit de buurt uit, hang de slingers op, en vergeet vooral niet zoveel mogelijk van elkaar te genieten!

Je bent aan het einde gekomen van dit artikel. Ik hoop dat je er iets aan hebt gehad, mocht je nog vragen hebben, stel ze dan gerust onderaan deze pagina!


kimberly

Over de auteur

Hoi! Ik ben Kimberly en ik ben schrijver voor Hondendeal. Als trots baasje van een Toller en mijn jarenlange ervaring met allerlei uiteenlopende hondenrassen help ik mijn bezoekers graag een goede keuze te maken. Dit kunnen nieuwe hondenproducten zijn, maar ik geef ook graag handige tips omtrent opvoeding en de leukste hondensporten. Als je een vraag hebt over één van de blogs op mijn website, neem dan gerust contact met mij op!

Plaats een reactie