Verschillende soorten Bulldogs: Top 13 populairste

Dit artikel is voor het laatst geupdate op 30 januari 2023 door Kimberly

Ken jij alle verschillende soorten bulldogs? Het is niet moeilijk om verliefd te worden op alle soorten bulldogs. Ze hebben een aantrekkelijke uitstraling en slordige kussen te geven. Hoewel je waarschijnlijk bekend bent met de meer voorkomende rassen bulldogs, kan het je verrassen hoeveel er eigenlijk zijn.

1 Engelse Bulldog

engelse bulldog

Als je de term “bulldog” hoort, is dit misschien het eerste beeld dat je in gedachten krijgt. Hun beroemde gerimpelde gezicht en gedrongen lichaam hebben een indruk gemaakt op hondenliefhebbers overal. Deze krachtige honden zijn kort maar stabiel, met een gemiddeld gewicht van zo’n 25 kilo.

Hoewel ze misschien enigszins intimiderend uitzien vanwege hun structuur, zijn ze eigenlijk erg rustig en liefdevol. De meesten zijn laid-back en ongeïnteresseerd, waardoor ze geduldig en liefdevol zijn naar kinderen. Ze dienen als geweldige metgezellen die zeer sociaal en vrolijk zijn.

Ze gaan geweldig samen met andere huisdieren als ze correct gesocialiseerd zijn. Echter, ze kunnen territoriaal agressief zijn tegen onbekende honden. Vanwege hun waakhond-natuur zullen ze ook alarm slaan als ze een potentieel gevaar waarnemen.

De maximale leeftijd van dit ras ligt tussen 8 en 10 jaar. Als gevolg van generaties slechte fokkerij lijden ze aan meerdere gezondheidsproblemen zoals kanker, hartfalen, allergieën, huidplooi-infecties en ademhalingsobstructies.

2 Olde English Bulldogge

old english bulldog hond

Veel mensen denken dat de Engelse en Olde Engelse Bulldogge hetzelfde zijn. Dat is niet waar. Dit is een combinatie van een Engelse Mastiff, Amerikaanse Bulldog, Engelse Bulldog en Pit Bull Terrier. Als volwassenen wegen deze reuzen tussen de 60 en 130 pond.

Hoewel ze vriendelijk zijn, zijn ze op hun hoede, verdedigend en beschermend tegenover hun eigenaars. Ze hebben een alpha-minded mentaliteit, dus het is belangrijk om vanaf een vroege leeftijd te laten zien dat jij de baas bent om de hiërarchie van het huishouden te stellen.

In tegenstelling tot hun slome neven, zijn ze uitgerust met uithoudingsvermogen, kracht en atletische vaardigheden. Ze hebben matig oefenen nodig. Omdat ze actiever zijn, kunnen speelgoed helpen verveling te verlichten en destructief gedrag te voorkomen.

De levensduur van dit ras ligt tussen de 9 en 14 jaar. In tegenstelling tot andere bull rassen, blijven gezondheidsproblemen een lage risico. Het meest genoteerde probleem is heupdysplasie.

3 Franse Bulldog

franse bulldog

Deze kleintjes hebben een schattig opvallend uiterlijk, waardoor ze direct herkenbaar zijn voor de meeste mensen. Ze zijn een van de kleinste bull rassen met overmatig gepunte oren en een gesmoorde snuit. Deze honden zijn compacter, met een gewicht van slechts 20-28 pond als volwassenen.

Deze stevige kleine knuffels zijn uitstekende gezelschap dieren. Ze zijn niet de beste keuze als waakhond vanwege hun enthousiaste, vriendelijke persoonlijkheden. Ze vertonen eigenschappen zoals speelsheid, nieuwsgierigheid en een bereidheid om tevreden te stellen.

Hoewel ze misschien geen uitgebreide oefening nodig hebben, houden ze ervan om te ravotten. Ze zijn erg opgewonden, mondig en humoristisch. Hoewel lief, ze kunnen een beetje egoïstisch zijn met aandacht, wat kan leiden tot jaloerse neigingen naar andere huisdieren. De levensduur van dit ras varieert van 10-14 jaar. Ze zijn gevoelig voor gezondheidsproblemen zoals allergieën, ademhalingsproblemen en oorinfecties.

4 Amerikaanse Bulldog

amerikaanse bulldog

De Amerikaanse Bulldog is een langere, slankere aanvulling op de stierenrassen. Hoewel ze gelijkaardige gezichtskenmerken hebben zoals een kortere neus en gezichtplooien, hebben ze slankere en langere frames. Een volwassen Amerikaanse Bulldog weegt gemiddeld 60-120 pond.

Ze staan bekend als grote, gekke knuffelhonden die leven om je te beminnen. Amerikaanse Bulldogs zijn ook ongelooflijk moedig en klaar om te verdedigen. Ze zijn erg lief voor kinderen en komen meestal goed overeen met andere dieren. Ze zijn voorzichtig met nieuwkomers maar meestal vriendelijk tegen vreemden.

Krachtig en atletisch gebouwd, zijn ze lenig en vol energie. Ze hebben een passende oefening nodig om hun dynamische persoonlijkheid te accommoderen. Als ze geen passend uitlaatventiel hebben, kunnen ze destructief worden. De levensduur van dit ras varieert van 10-14 jaar. Ze kunnen lijden aan gezondheidsproblemen zoals een kersoog, heupdysplasie, kruisbandscheuren en schildklierproblemen.

5 Alano Español

De Alano Español is met één blik op hun intense ogen duidelijk dat ze bedrijf betekenen. Het is zeer intelligent, fysiek capaciteit en gemakkelijk op te leiden. Ze zijn een goed gevormd hond die weegt tussen de 55 en 88 pond. Hoewel ze erg liefdevol, trouw en verzorgend zijn voor hun meesters en kinderen, delen ze zelden dezelfde sentimenten voor buitenstaanders. Ze hebben een dominante houding, dus ze moeten voldoende en assertieve training krijgen.

Ze werden oorspronkelijk bedoeld als werkhonden en moeten veel fysieke activiteit krijgen. Vanwege hun hardheid en aanpassingsvermogen aan het weer, doen veel het goed als buitenhuisdieren. De levensduur van dit ras varieert van 11-14 jaar. Ze zijn ongelooflijk weerstandig tegen ziekte of stoornissen. Hoewel ze vele algemene problemen kunnen hebben als elke andere hond, zijn ze erg gezond.

6 Victoriaanse Bulldog

Vanwege de fokproblemen van de Engelse Bulldog heeft dit ras het doel om deze complicaties voorgoed te elimineren. Ze houden een nauwelijks vergelijkbare look vast, waardoor ze bijna niet te onderscheiden zijn van hun Engelse familieleden. Volwassen, ze wegen tussen de 50 en 75 pond.

Ze zijn een combinatie van een Engelse Bulldog, Bull Terrier, Bull Mastiff en een Staffordshire Terrier. Deze hond heeft dezelfde vrolijke, maar luie persoonlijkheid, rustige houding en zachte rolls van de Engelse Bulldog. Ze zijn ook net zo liefdevol en emotioneel intuïtief. De levensduur van dit ras is 12-14 jaar. Door selectief fokken zijn problemen voor hen veel zeldzamer. Het enige overgebleven probleem is huidgerelateerde aandoeningen, zoals allergieën en infecties.

7 Catahoula Bulldog

Het is de hybride van de Amerikaanse Bulldog en de Catahoula Leopard. Ze staan bekend om hun jas van vele kleuren, intensief levendige ogen en aangename houding. Deze prachtige gezelschapshond is ongelooflijk trouw, situatie-beschermend en intelligent. Niet alleen zijn ze geweldige gezinshonden, maar ze dienen ook als efficiënte werk- en waakhonden. De levensduur van deze hond is 13 – 15 jaar. Ze zijn gevoelig voor blindheid, doofheid en heupdysplasie.

8 Alapaha Blue Blood Bulldog

Deze prachtige, gespierde hond is krachtig en aanpasbaar. Ze zijn meestal zeer goedhartig, maar kunnen voor onervaren hondenbezitters een uitdaging zijn. Ze zijn redelijk groot, met een gewicht van 55 – 99 pond. Het is het beste om ze te socialiseren vanaf de adolescentie. Deze dieren zijn zeer liefdevol voor hun eigenaren. Maar omdat ze zo gespierd zijn, kunnen ze moeilijk te beheersen zijn. Het opleiden van ze om gehoorzaam en welopgevoed te zijn is noodzakelijk.

Dit ras dient als een uitstekende waakhond. Ze hebben de neiging zeer selectief te zijn met nieuwe mensen en reageren niet altijd goed op andere honden. De levensduur van dit ras is 12 – 13 jaar. Ze hebben de klassieke aandoeningen van veel bull honden, waaronder heupdysplasie, oogproblemen, doofheid en huidproblemen.

9 Ca De Bou

Ca de Bou is een Spaans woord dat vertaald naar “bulldog”. Deze dikke, robuuste krachtpatser is bekend om zijn enorme, blokkige kop. Ze zijn van middelgrote formaat en wegen maximaal 84 pond. Ze zijn ongelooflijk toegewijd aan hun gezinnen en geduldig met kinderen. Maar vanwege hun enorme omvang en scherpe intelligentie is het essentieel om een hiërarchie in de relatie te stellen.

Ze moeten respect hebben voor eigenaren en weten dat je de alpha bent. Ze hebben een zeer hoog defensief alarm. Als ze goed getraind worden om dit instinct te kanaliseren, zijn ze uitstekende waakhonden. De levensduur van dit ras is 10 – 12 jaar. Hoewel de gezondheid van deze hond over het algemeen goed is, kunnen ze lijden aan heupdysplasie of bloat.

10 Rode-Tijger Bulldog

Deze stevig gebouwde Bulldog is een relatief nieuwe ras, dat pas in de afgelopen twintig jaar is ontstaan. Ze hebben een krachtig lichaam met oren naar binnen geknipt, waardoor ze er intimiderend uitzien. Volwassenen wegen tussen de 70 en 110 pond.

Ze zijn geweldige gezinshonden omdat ze lief en trouw zijn. Ze hebben een afkeer van vreemden en zullen nieuwe mensen wantrouwen. Ze hebben ook een zeer sterke jachtdrang, waardoor ze mogelijk gevaarlijk zijn voor kleinere dieren. De levensverwachting van dit ras is 12-16 jaar. Hoewel ze gezond zijn, moeten puppies voldoende voeding krijgen. Ze zijn gevoelig voor “down patterns”, wat een afwijking is in het onderste deel van het been.

11 Mammut Bulldog

Deze prachtige wezens zijn het gecombineerde product van alleen bulldogbloedlijnen. Door hun langere snuit hebben ze minder ademhalingsproblemen. Ze zijn ook slanker en atletischer dan sommige bullrassen. Deze honden zijn van middelmatige grootte, met een gewicht van maximaal 60 pond als volwassenen.

Ze zijn lief en liefdevol tegen alle mensen in hun hechte gezin. Vreemden en andere dieren kunnen een ander verhaal zijn. Ze kunnen terughoudend, verlegen of zelfs agressief zijn tegenover buitenstaanders.

Vanwege hun atletisch vermogen en fokkerij kunnen ze intensief actief zijn in verschillende temperaturen. Ze kunnen koppig zijn en moeilijk te handelen zijn als ze niet met discipline zijn opgevoed. De levensverwachting van deze hond is 9-11 jaar. Hoewel ze niet bijzonder ongezond zijn, kunnen ze lijden aan ademhalings- en huidproblemen.

12 Bullmastiff

napolitaanse mastiff

Deze prachtige, grote honden komen van de nu uitgestorven Old English Bulldog en Mastiff. Ze zijn een populaire bull-ras en staan bekend om hun liefdevolle persoonlijkheid. Ze zijn fors, met een gewicht tot 130 pond.

Ze maken geweldige aanvullingen op families met kinderen en andere huisdieren. Bullmastiffs zijn warmhartig, toegewijd en beschermend. Ze zijn niet van nature agressief zonder gepaste provocatie, maar ze zijn wel uitstekende waakhonden.

Vanwege hun grote formaat hebben ze de juiste zorg nodig om de juiste manieren te ontwikkelen. Ze zijn het soort hond dat niet gelijk staat aan hoe groot ze zijn, waardoor ze bulldozer-achtig worden. Dat is te sturen met de juiste opvoeding. Helaas heeft de Bullmastiff maar een levensduur van 7-9 jaar, wat niet ongebruikelijk is voor een hond van dit formaat. Ze hebben een risico op heupdysplasie, schildklierproblemen, huidaandoeningen en bloat.

13 Australian Bulldog

Deze knappe ras lijkt veel op de Engelse en Victoriaanse Bulldog. Niet alleen hun uiterlijk is op hetzelfde niveau, maar ze delen ook gelijkaardige persoonlijkheidstrekken. Deze stevige honden zijn klein van postuur en wegen gemiddeld 50-78 pond.

Ze zijn zeer aanpasbaar aan vele omgevingen, waardoor ze geschikt zijn voor zowel kleine als ruime woonruimtes. Hoewel ze mogelijk problemen hebben met dominantie, gaan ze vaak goed om met mensen en andere wezens. Ze zijn buitengewoon intelligent, charmant geestig en trouw.

De levensduur van dit ras is 10-12 jaar. Vanwege hun fokkerij hebben ze minder ziektes. Maar ze zijn wel gevoelig voor hitte-gerelateerde problemen en huidinfecties.

Veelgestelde vragen

Wat is de meest bijzondere soort Bulldog?

De meest bijzondere soort Bulldog is de “Olde English Bulldogge”. Deze honden zijn een kruising tussen de Engelse Bulldog en de Amerikaanse Bulldog en zijn veel energieker en atletischer dan hun Engelse tegenhangers. Ze hebben ook een uitgesproken persoonlijkheid en zijn meer aanhankelijk.

Wat is de vriendelijkste soort Bulldog?

De Franse Bulldog is over het algemeen de meest vriendelijke soort Bulldog. Deze honden zijn aanhankelijk, liefdevol, maar ook speels en zeer op hun baasje gericht. Ze zijn ook geweldig met kinderen en andere huisdieren.

Conclusie

Hoewel de rassen waarover we hebben gesproken veel gelijkaardige kwaliteiten delen, zijn Bulldogs uniek op hun eigen manier. Elk heeft een uitzonderlijk assortiment aan persoonlijkheid, doel en aantrekkingskracht. Bull-rassen zullen blijven ontwikkelen, waardoor er nog meer kwaliteit wordt toegevoegd aan bestaande bloedlijnen.

Ze zijn alles op het spectrum van groot tot klein, stug tot gek en lui tot ambitieus. U bent er zeker van dat er een is die er bovenuit steekt. Eén ding is zeker: er is geen gebrek aan diversiteit hier.

Je bent aan het einde gekomen van dit artikel over verschillende soorten bulldogs, hopelijk weet je nu iets meer over deze honden! Mocht je nog vragen hebben dan kun je deze hieronder kwijt!


kimberly

Over de auteur

Hoi! Ik ben Kimberly en ik ben schrijver voor Hondendeal. Als trots baasje van een Toller en mijn jarenlange ervaring met allerlei uiteenlopende hondenrassen help ik mijn bezoekers graag een goede keuze te maken. Dit kunnen nieuwe hondenproducten zijn, maar ik geef ook graag handige tips omtrent opvoeding en de leukste hondensporten. Als je een vraag hebt over één van de blogs op mijn website, neem dan gerust contact met mij op!

Plaats een reactie