Waakbord hond kopen? Alle borden online

Dit artikel is voor het laatst geupdate op 25 oktober 2023 door Kimberly

We kennen ze allemaal wel, een waakbord aan de buitenkant van de deur of schutting om mensen af te schrikken. In dit artikel neem ik je mee in onze zoektocht naar het beste waakbord.

Tijdens ons onderzoek naar het beste waak bord kijken we naar een aantal punten, denk hierbij aan de prijs- kwaliteitsverhouding, de voor- en nadelen en natuurlijk de mening van anderen. Maar ook hoe je deze het beste kunt bevestigen. Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen? Stel ze dan gerust in de reacties onderaan deze pagina!

Let op: Van de meeste onderstaande producten zijn er meerdere maten of kleuren beschikbaar, klik op de button “controleer prijs” om naar het artikel te gaan. Veel plezier met lezen!

Het beste waakbord

Ik hoop dat je na het zien van de bovenstaande waak borden een goede keuze hebt kunnen maken! Als dat niet zo is, of je wilt gewoon meer weten over waakborden, lees dan snel verder. Zit het juiste model er niet tussen? Bekijk dan de website van Bol.com, daar hebben ze de keuze uit meer dan 1800 verschillende soorten waakborden!

waakbord hond

Wat is een waakbord?

Ne het zien van de bovenstaande producten zou je inmiddels een goed beeld moeten hebben van wat waakborden zijn. Als dat nog niet zo is dan vertel ik je er graag meer over! Een waakbord zie ik zelf vaak rondom mijn huis hangen.

Dit bord geeft aan dat er een hond aanwezig is die het huis beschermt tegen ongewenste gasten. Deze borden geven aan dat het betreden van het terrein op eigen risico is, vaak ook met de nodige wettelijke artikel nummers.

Waarom zou je er eentje kopen?

Je weet nu wat een waakbord is, maar waarom zou je er eentje kopen? Het doel van het waak bord is namelijk het waarschuwen van mensen die ongewenst zijn. Heb je bijvoorbeeld veel overlast van bepaalde mensen in jouw omgeving, dan is het slim om zo’n bord op te hangen.

Het is in Nederland niet verplicht om zo’n bord op te hangen. maar het heeft wel enkele voordelen. Zo schrikt een bord af, en zijn ongewenste bezoekers van tevoren gewaarschuwd.

Waar moet je rekening mee houden?

Je weet nu wat een waakbord is, en welke tot onze favorieten behoren. Voordat je een waakbord wilt kopen zijn er wel een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. Denk hierbij aan het materiaalgebruik, de grootte en de prijs. Ik heb de belangrijkste punten hieronder voor je op een rijtje gezet!

Van welk materiaal is het bord gemaakt?

Het eerste punt is het materiaalgebruik. De meeste borden zijn gemaakt van aluminium, metaal of polystyreen. Een bord gemaakt van aluminium is over het algemeen een stuk duurder dan een bord van polystyreen, maar deze is ook minder stevig.

De grootte van het waakbord

Ten tweede moet je kijken naar de afmeting van het bord. Deze staat altijd aangegeven bij de product omschrijving van het artikel. Het bord moet niet te klein zijn zodat je deze van een afstand niet goed kan zien, maar te groot is ook niet nodig! De meeste borden zijn tussen de 20 en 25 centimeter.

De beoordelingen van anderen

Tijdens onze zoektocht naar het beste hondenwaakbord kijken we niet alleen naar onze eigen mening, maar ook de meningen van anderen. Want wie kan je beter advies geven over een product, dan diegene die het zelf gebruikt? Borden die slechte reviews krijgen kan je beter niet aanschaffen, zo weet je zeker dat je geen miskoop doet!

De prijs van een waakbord

Tot slot is de prijs vaak een doorslaggevende factor. Mijn persoonlijke mening is dat je beter één keer iets aan kunt schaffen dat duurder is, dan meerdere keren iets moet kopen. De meeste mensen letten niet op een paar euro, maar dit kan natuurlijk niet iedereen. De prijs van een bord beginne bij zo’n € 5,- en kunnen oplopen tot wel € 75,-. Koop in ieder geval iets dat binnen je eigen budget ligt.

waakbord hond

Hoe bevestig je een waakbord?

Je hebt er eentje gekocht, het pakketje is binnen gekomen en het is tijd om het bord op te hangen! Maar hoe doe je dat? Gelukkig is dat heel simpel. Verreweg de meeste borden kan je bevestigen aan een schutting of muur met een paar schroefjes. Boor 2 of 4 gaten in de schutting of muur en schroef het bord vast. Niet moeilijk!

Veelgestelde vragen

Waar kan ik het waakbord ophangen?

Een waakbord kan je in feite overal ophangen. De meeste mensen hangen hem dichtbij de ingang zodat het voor iedereen duidelijk is dat er een hond in de woning aanwezig is.

Kan ik mijn eigen hond op het waakbord zetten?

Dat kan zeker! Het is bij sommige leveranciers mogelijk om een foto op te sturen van jouw eigen hond, deze kan je dan laten drukken. De kosten hiervoor zijn uiteraard hoger dan de waakborden die al bedrukt zijn.

Waarom zou je een waakbord ophangen?

De meeste mensen hangen een waakbord op om ongewenste bezoekers te weren. Het kan ook zijn dat je gewoon mensen wilt waarschuwen dat er een hond aanwezig is.

Je bent aan het einde gekomen van dit artikel en we hopen dat je er iets aan hebt gehad. Vergeet ook niet onze andere artikelen te bekijken. Zo kom je er bijvoorbeeld achter welke hondensnacks het lekkerste zijn voor jouw hond! Ook als je op basis van dit artikel een waakbord hebt gekocht horen wij dat graag in de reacties hieronder!


kimberly

Over de auteur

Hoi! Ik ben Kimberly en ik ben schrijver voor Hondendeal. Als trots baasje van een Toller en mijn jarenlange ervaring met allerlei uiteenlopende hondenrassen help ik mijn bezoekers graag een goede keuze te maken. Dit kunnen nieuwe hondenproducten zijn, maar ik geef ook graag handige tips omtrent opvoeding en de leukste hondensporten. Als je een vraag hebt over één van de blogs op mijn website, neem dan gerust contact met mij op!

Plaats een reactie