Waarom blaffen honden en hoe kun je dit afleren?

Dit artikel is voor het laatst geupdate op 28 maart 2023 door Kimberly

Laten we eerlijk zijn, het gedrag van je hond is niet altijd even makkelijk om te bestuderen. Niet zo gek, want het gedrag en karakter van je hond verandert ook naarmate de leeftijd vordert. En heb je te maken met een blaffende hond in huis? Dan is dat natuurlijk niet altijd even handig en gewenst.

Het kan voor overlast in de buurt zorgen en het zorgt natuurlijk voor veel herrie in huis. Gelukkig kun je dit afleren door een aantal tips bij jou in huis toe te passen. We helpen je alvast op weg met een paar handige tricks in dit artikel.

Het is een teken dat ze graag iets van je willen

Op het moment dat een hond blaft, is dit eigenlijk een vorm van communiceren naar jou toe als baasje. En dit betekent dus dat je hond graag iets van je wenst te hebben. Misschien moet je trouwe viervoeter hoognodig worden uitgelaten, het maagje is aan het rommelen of je hond heeft op dat moment energie over. Het is dus altijd een goed idee om goed te kijken naar het moment van de dag waarop je hond blaft.

En luister je heel goed, dan kan het ook zomaar zo zijn dat je onderscheid kunt maken tussen alle geluidjes. Hierdoor kun je dus ook veel makkelijker de nodige vervolgstappen ondernemen, waardoor het blaffen kan stoppen.

Kies ervoor om een rondje te gaan lopen of te gaan spelen

En als je hond blaft, dan betekent dit vaak dat er een rondje moet worden gelopen of dat je speeltjes uit de kast moet toveren. Daarom is het zeker geen overbodige luxe om te investeren in hondenspeelgoed van de beste kwaliteit. Waarom? Hierdoor weet je altijd zeker dat het speelgoed bestand is tegen een stootje en intensief gebruik en dat het natuurlijk ook erg leuk is om mee te spelen. Meer heeft je trouwe viervoeter op dat moment ook niet nodig.

Beloon goed gedrag door middel van het geven van een koekje

En vertoont je hond goed gedrag en blaft hij of zij minder? Dan is het een echte must om dit te belonen. Hierdoor creëer je een goed gedragspatroon en kun je bijvoorbeeld voorkomen dat je hond sneller gaat blaffen in de toekomst. Kies bijvoorbeeld voor goede hondenkoekjes kopen bij Petsplace. Ze zijn niet alleen erg lekker, maar ook voedzaam voor je hond.


kimberly

Over de auteur

Hoi! Ik ben Kimberly en ik ben schrijver voor Hondendeal. Als trots baasje van een Toller en mijn jarenlange ervaring met allerlei uiteenlopende hondenrassen help ik mijn bezoekers graag een goede keuze te maken. Dit kunnen nieuwe hondenproducten zijn, maar ik geef ook graag handige tips omtrent opvoeding en de leukste hondensporten. Als je een vraag hebt over één van de blogs op mijn website, neem dan gerust contact met mij op!

Plaats een reactie