Waarom moeten honden naar een trimsalon?

Dit artikel is voor het laatst geupdate op 25 oktober 2023 door Kimberly

Waar mensen naar de kapper gaan voor het knippen en verzorgen van het haar, daar heeft de vacht van een hond ook af en toe een onderhoudsbeurt nodig. Voor het verzorgen van de vacht van een hond ga je naar een honden trimsalon. Ieder ras heeft een andere vacht en moet dus op een andere manier verzorgd worden.

Onder het woord “trimmen” verstaan we knippen, scheren, plukken, strippen, uitdunnen, kammen, wassen of borstelen. Een trimsalon bezoeken is echt een vereiste. Doe je dit niet, dan blijft het haar van de hond niet alleen groeien, maar gaat ook klitten, wordt vies en is een bron van vlooien waar de hond echt last van zal hebben.

Hond bij de trimsalon

Voor de meeste honden is een bezoekje aan een trimsalon een ontspannende bezigheid. Je ziet ze genieten van alle aandacht, waardoor ze vaak rustig de behandeling ondergaan. Het is belangrijk om het trimmen bij te houden.

Een hond die erg lang niet geweest is kan het trimmen als vervelend ervaren als er sprake is van veel klitten. Het verschilt per hond hoe lang de behandeling bij de trimsalon duurt, maar houdt rekening met 1 tot meerdere uren.

Maar er zijn ook mensen die hun eigen honden trimmen. Dan heb je daar wel goede producten bij nodig, zoals een hondenföhn, maar een trimtafel is ook wel gemakkelijk! Net als bij mensen met een nieuwe haarstijl heeft de hond ook even tijd nodig om te wennen na het bezoek aan de trimsalon. Flink schudden en snuffelen hoort erbij! Want iedere hond heeft baat bij een goede vachtverzorging!

Hoe vind je een goede trimsalon?

In Nederland zijn er veel trimsalons te vinden, maar hoe weet je nu welke het meest geschikt is jouw trouwe viervoeter? Mond-op-mond reclame is vaak de beste manier voor een trimsalon om onder de aandacht te komen. Je kunt ook kijken of de trimsalon lid is van een vakvereniging. Hierdoor weet je dat de salon gediplomeerd is. Je kunt altijd contact opnemen met een trimsalon om te informeren naar de werkwijze.


kimberly

Over de auteur

Hoi! Ik ben Kimberly en ik ben schrijver voor Hondendeal. Als trots baasje van een Toller en mijn jarenlange ervaring met allerlei uiteenlopende hondenrassen help ik mijn bezoekers graag een goede keuze te maken. Dit kunnen nieuwe hondenproducten zijn, maar ik geef ook graag handige tips omtrent opvoeding en de leukste hondensporten. Als je een vraag hebt over één van de blogs op mijn website, neem dan gerust contact met mij op!

Plaats een reactie