Welsh Terriër

Dit artikel is voor het laatst geupdate op 26 oktober 2023 door Kimberly

De Welsh Terriër lijkt een kleine versie van de Airedale Terriër maar dat is hij niet. Het is een erg oud ras dat afstamt van de Oude Black en Tan Terriër. Zoals voor vele hondenrassen geldt, zijn de meningen hierover verdeeld.

De Welsh Terriër vindt zijn oorsprong in Wales waar hij gefokt werd voor de jacht op de vos en de das. Tot op de dag van vandaag heeft deze terriër zijn sterke eigenschappen behouden.

Uiterlijke kenmerken

AfkomstGroot-Brittannië
GroepTerriërs
HoogteMax. 39 cm
GewichtGemiddeld 9 kg
KleurBlack and tan in een zadelpatroon of zwartgrijs met roestbruin

Karakter van de Welsh Terriër

De Welsh Terriër heeft een pittig karakter en kan vrij zelfstandig zijn. Zijn opvoeding moet consequent en strak zijn want deze hond is uiterst zelfverzekerd en zeker slim genoeg om zijn baas om de tuin te leiden. Indien de opvoeding mislukt kan dat leiden tot dominantie, zowel ten opzichte van andere honden als de baas, of overmatig blaffen.

Toch kan het een heel aangename gezelschapshond zijn. Hij hecht zich aan zijn baas en doet er alles voor om hem te plezieren. Ook voor kinderen past hij uitstekend in het gezin en is hij geduldig. Men mag niet vergeten hem vanaf jonge leeftijd goed te socialiseren met hen.

Deze fiere hond is nieuwsgierig voor hetgeen rondom hem gebeurt en is waakzaam. Het is een trouwe en beschermende kameraad in huis.

Verzorging van de Welsh Terriër

De vacht is dicht, hard en draadharig. Om de structuur van het haar van de Welsh Terriër optimaal te houden gaat hij best twee tot drie maal per jaar naar het trimsalon om hem te laten plukken.

Borstelen en kammen moet meerdere malen per week gebeuren met een goede hondenkam. Indien hij goed verzorgd wordt, verliest hij maar weinig haar.


kimberly

Over de auteur

Hoi! Ik ben Kimberly en ik ben schrijver voor Hondendeal. Als trots baasje van een Toller en mijn jarenlange ervaring met allerlei uiteenlopende hondenrassen help ik mijn bezoekers graag een goede keuze te maken. Dit kunnen nieuwe hondenproducten zijn, maar ik geef ook graag handige tips omtrent opvoeding en de leukste hondensporten. Als je een vraag hebt over één van de blogs op mijn website, neem dan gerust contact met mij op!

Plaats een reactie