West Highland White Terriër

Dit artikel is voor het laatst geupdate op 26 oktober 2023 door Kimberly

De West Highland White terriër is op dit moment één van de populairste terriërs. Hij zou dezelfde afstamming hebben als de Schotse Terriër en de Cairn Terriër.

Anderen beweren dat dit ras juist ontstaan is uit de witte pups die soms voorkwamen bij de Cairn Terriër. Sommige fokkers vonden dit wel interessant en hebben deze witte pups geselecteerd en verder gekweekt tot een apart ras. Later zou dit ras gekruist zijn met de Sealyham Terriër om tot een ras te komen waarvan de hondjes een langer lijf en kortere pootjes hadden.

Oorspronkelijk werd de Westie gebruikt bij de jacht op de otter en de vos want hij was door zijn witte vacht beter te onderscheiden van de vos dan zijn roodbruine collega´s.

Uiterlijke kenmerken

AfkomstGroot-Brittanië; Schotland
GroepTerriërs
Hoogte28 cm schofthoogte
Gewicht7- 10 kg
Kleurwit

Karakter van de West Highland White Terriër

De West Highland White Terriër is een vrolijk en sportief hondje. Hij heeft vaak energie te veel en houdt ervan samen met zijn baas leuke dingen te doen, zoals spelletjes en behendigheidstraining. Dit intelligent zelfbewust en pittig kereltje is nog steeds een echte terriër en niet zomaar een schoothond.

Lees ook: Top 5 keer het beste hondenbad

Product advies

Hij is dapper en heeft een goed uithoudingsvermogen. Kwaliteiten die vroeger bij de jacht goed van pas kwamen. Het is een echte gezinshond geworden, erg gehecht aan zijn baas en kinderen-. Toch is hij tijdens de eerste maanden moeilijk op te voeden, want deze hond kan soms erg eigenwijs zijn en zal altijd proberen hoe ver hij kan gaan. De Westie is eigenlijk niet zo geschikt voor iemand die voor het eerst aan een hond begint.

Verzorging van de Westie

De vacht van de Westie heeft een dagelijkse borstelbeurt nodig. Enkele keren per jaar een bezoekje aan het trimsalon is een must.


kimberly

Over de auteur

Hoi! Ik ben Kimberly en ik ben schrijver voor Hondendeal. Als trots baasje van een Toller en mijn jarenlange ervaring met allerlei uiteenlopende hondenrassen help ik mijn bezoekers graag een goede keuze te maken. Dit kunnen nieuwe hondenproducten zijn, maar ik geef ook graag handige tips omtrent opvoeding en de leukste hondensporten. Als je een vraag hebt over één van de blogs op mijn website, neem dan gerust contact met mij op!

Plaats een reactie