Whippet

Dit artikel is voor het laatst geupdate op 26 oktober 2023 door Kimberly

Hoewel er reeds eeuwenlang Greyhound achtige honden bestonden werd de Whippet pas in de tweede helft van de negentiende eeuw ontwikkeld in Noord-Engeland.

Het waren de fabrieks- en mijnwerkers die een ras fokten dat kleiner was en goedkoper in onderhoud en dat door zijn snelheid zeer geschikt was voor de jacht op konijnen en voor wedrennen. Men neemt aan dat de Whippet een kruising is tussen de Greyhound, Terriër en Italiaanse windhonden, maar men is daar niet zeker van. Zijn naam zou afkomstig zijn van het Engelse woord to whip dat duidde op het snelle bewegen van deze levendige hond.

Uiterlijke kenmerken

AfkomstGroot-Brittannië
GroepWindhonden
HoogteReuen: 47-51 cm; teven:44-47 cm
Gewichtgemiddeld 10 kg
KleurAlle kleuren en variaties zijn mogelijk

Karakter van de Whippet

De Whippet is dezer dagen naast een snelle wedrenner ook een modehond geworden die bekend staat voor zijn gracieus voorkomen en mooi ontwikkelde spieren. Maar deze hond is meer dan dat. Hij is een gezellige gezelschapshond die binnenshuis een echte kameraad is.

Hij houdt van menselijk contact en heeft het graag knus en warm, bv. in de sofa of in de zon. Hij is erg gehecht aan zijn baasje en het kan gebeuren dat hij deze dan ook steeds achternaloopt.

Lees ook: Top 15 keer het beste hondenkussen

Product advies

De opvoeding is niet moeilijk maar consequent zijn is altijd de boodschap. De Whippet is geen waakhond, hij blaft weinig en is vriendelijk tegenover mensen.

Verzorging van de Whippet

De Whippets hebben met hun zachte, glanzende vacht weinig tot geen vachtverzorging nodig. Ze houden zichzelf vaak proper op een manier zoals een kat dat doet.

Doe deze hond enkel in bad als het nodig is en borstel hem regelmatig met een hondenhandschoen. Controleer zijn huid ook op parasieten en knip de nagels bij indien ze te lang worden.


kimberly

Over de auteur

Hoi! Ik ben Kimberly en ik ben schrijver voor Hondendeal. Als trots baasje van een Toller en mijn jarenlange ervaring met allerlei uiteenlopende hondenrassen help ik mijn bezoekers graag een goede keuze te maken. Dit kunnen nieuwe hondenproducten zijn, maar ik geef ook graag handige tips omtrent opvoeding en de leukste hondensporten. Als je een vraag hebt over één van de blogs op mijn website, neem dan gerust contact met mij op!

Plaats een reactie