Yorkshire Terriër

Dit artikel is voor het laatst geupdate op 26 oktober 2023 door Kimberly

De Yorkshire Terriër is in de tweede helft van de 19de eeuw ontstaan in Noord-Engeland. Uit welke verschillende rassen deze hond is gekweekt heeft men nooit precies achterhaald. Wel wordt er aangenomen dat de Sky Terriër, Dandie Dinmont Terriër en de Maltezer er voorouders van zijn.

De vroegere Yorkshire Terriërs waren een stuk groter (6-7 kg) en werden ingezet als muizenvangers. Later is het dwergras ontstaan zoals we ze nu kennen en werd deze Yorkshire Terriër een modehond.

Uiterlijke kenmerken

AfkomstGroot-Brittannië
GroepTerriërs
HoogteOngeveer 23 cm schofthoogte
Gewicht2-3 kg
KleurHet lichaam heeft een staalblauwe kleur en de poten, hals en hoofd zijn goudbruin

Karakter van de Yorkshire Terriër

De Yorkshire Terriër is een levenslustig en energiek hondje dat graag een gezellige wandeling maakt met zijn kleine pootjes. Hij houdt van rondrennen en springen. Voor vreemden is hij terughoudend en zal zich bij ongerustheid ook flink laten horen, hoewel dat maar weinig effect heeft bij zo´n klein hondje.

Lees ook: Top 10 keer het beste Anny x tuig

Product advies

Anderzijds is hij dan weer nieuwgierig en trekt hij graag de aandacht. Dit hondje voelt zich opperbest in aanwezigheid van zijn baasje en binnenshuis kan hij zich dan ook heel rustig en braaf gedragen.

Verzorging van de Yorkshire Terriër

De Yorkshire Terriër heeft een lange, rechte en zijdeachtige vacht die om een dagelijkse verzorging vraagt. Het haar uitkammen om knopen te voorkomen is noodzakelijk en een tweetal keer per maand in bad om zijn vachtje mooi glanzend te houden is best aan te raden.

De pony kan met het alom bekende strikje op zijn hoofd vastgezet. Het haar op zijn rug wordt in een midden scheiding gekamd. Wil men van zijn huisdier een showhond maken dan vereist dit speciale verzorging waarbij het regelmatig laten toiletteren en het zetten van de beroemde papillotten hoort.


kimberly

Over de auteur

Hoi! Ik ben Kimberly en ik ben schrijver voor Hondendeal. Als trots baasje van een Toller en mijn jarenlange ervaring met allerlei uiteenlopende hondenrassen help ik mijn bezoekers graag een goede keuze te maken. Dit kunnen nieuwe hondenproducten zijn, maar ik geef ook graag handige tips omtrent opvoeding en de leukste hondensporten. Als je een vraag hebt over één van de blogs op mijn website, neem dan gerust contact met mij op!

Plaats een reactie