Zwart bruine hond: Top 13 bekendste

Dit artikel is voor het laatst geupdate op 26 oktober 2023 door Kimberly

Benieuwd wat de meest populaire zwart bruine hond is? Sommige hondenrassen hebben iconische uiterlijke of kenmerken die hen onderscheiden van de rest. Je ziet een afbeelding of je passeert er één tijdens het wandelen, en je hebt geen twijfel in je geest over wat voor soort hond het is. Zwarte en bruine kleuren geven de weg naar sommige van de meest herkenbare honden die we vandaag zien.

Veel van hen werden gefokt in Europa gedurende eeuwen. De exacte tijdsspanne van deze kleurverdeling staat niet expliciet vermeld. Maar er zijn mozaïekkunstwerken van zo ver als 200-100 v.Chr. die deze kleurschema’s in gedomesticeerde honden afbeelden.

Populairste zwart bruine honden

We bundelden 13 rassen die beide kleuren in hun vacht hebben. Sommigen hebben gedefinieerde patronen, terwijl anderen een combinatie hebben. Het is heel interessant om te zien hoeveel twee primaire kleuren kunnen overbrengen in de hondenwereld.

1 Rottweiler

rottweiler hond

De prachtige zwart bruine kleur van de Rottweiler zou een al te bekende aanblik moeten zijn. Deze honden hebben sinds hun oorspronkelijke vertrek uit Duitsland een behoorlijke reputatie opgebouwd. Hoewel niet alle publiciteit goed is, zijn dit behoorlijk opmerkelijke honden. Ze maken uitstekende wacht-, waakhonden en herdershonden. Dit is een aanzienlijk ras, en ze zijn ook enorm beschermend tegenover hun mensen en eigendommen.

Hoewel ze worden bestempeld als hoog risico op bijten, zijn ze alleen maar verdedigend van wat van hen is. Hoewel ze gemiddeld 8-10 jaar leven, zijn hun levensduur niet hoog. Dit is een gemeenschappelijk thema bij grote rassen, zo ongelukkig als het lijkt.

Lees ook: Top 10 keer de beste dubbele hondenriem

Product advies

2 Dobermann Pinscher

Dobermann

Deze zwartbruine hond lijkt alsof hij zaken wil doen. Dobermanns zijn een ander Duits ras waarvan de handelsmerk hun puntige oren zijn. Omdat ze een grote, gespierde buitenkant hebben en een intimiderende houding aannemen, lijken deze honden heel agressief te zijn.

Hoewel ze niet zullen aarzelen om hun familie te verdedigen tegen een bedreiging, wat hen moedig en actief maakt als waakhonden, zijn ze niet zo ruw aan de randen als ze eruit zien. Dobermanns zijn zeer intelligent, liefdevol en soms zelfs klungelig. Als het gaat om grote honden, hebben ze een redelijk indrukwekkende maximale leeftijd. Ze leven gemiddeld 10-13 jaar.

3 Duitse Herder

duitse herdershond

Een andere veel voorkomende bruinzwarte hondenras waaraan je direct kunt denken, is de indrukwekkende Duitse Herder. Deze hond is zo geweldig dat ze in de top drie staan van populairste rassen in Nederland. Ze zijn geweldige gezinshonden, waakhonden, werkhonden en servicetegels. Hun doel is buitengewoon veelzijdig, waardoor ze ideaal zijn voor veel rollen.

Deze honden zijn meewerkend, beschermend, vurig slim en tonen een optimale zelfbeheersing. Deze eigenschappen maken hen uitstekend in bijna elke taak die je hun geeft. De Duitse Herder heeft een maximale leeftijd van 9-13 jaar, wat een groot bereik is. Dat is waarschijnlijk omdat verschillende gezondheidsproblemen de individuele hond kunnen bezorgen of niet.

4 Black en Tan Coonhound

De Black and Tan Coonhounds zijn indrukwekkende jachthonden met een zeer gevoelige neus. Deze hondenras is ontwikkeld in de Verenigde Staten en heeft zich uitstekend bewezen bij het jagen op ongedierte. Als ze aan het werk zijn, zijn ze intens gefocust en laat niets hen afleiden van het geur spoor. Maar als ze niet aan het werk zijn, zijn ze prachtig rustig en mild van aard.

Ze maken geen goede waakhonden omdat ze vriendelijk zijn naar alle mensen. Hoewel ze vriendelijk zijn tegen mensen, kunnen ze minder enthousiast zijn als het gaat om kleine dieren vanwege hun prooi-instinct. Deze oor-zwiepende lievelingen leven gemiddeld 10-12 jaar. Ze zijn over het algemeen gezonde, harde honden die buiten het beste tot hun recht komen.

5 Rhodesian Ridgeback

rhodesian ridgeback

Vanuit Zuid-Afrika kwam de slanke en gespierde Rhodesian Ridgeback voort uit het kruisen van verschillende honden. Ze werden ooit bekend als “leeuwenjagers”. Maar deze honden kunnen eigenlijk een leeuw alleen aanvallen. Als huisdieren zijn deze koppige honden soms te slim voor hun eigen bestwil. Ze zijn geweldige metgezellen voor actieve levensstijlen en kinderen.

Ze kunnen een andere kant op gaan als het gaat om vreemden. Zorg ervoor dat je een veilige omheining hebt met deze kerels, want hun prooi-instinct maakt het te verleidelijk om kleinere dieren achterna te gaan. Deze schoonheden leven gemiddeld 10-12 jaar. Ze lijden waarschijnlijk niet aan ernstige gezondheidsproblemen, maar doofheid komt vaak voor in latere jaren.

6 Beauceron

De prachtige Beauceron is de volgende hondenras met zwart en bruin op deze lijst en is een zeldzame aanblik. Ze werden oorspronkelijk ingezet als waakhonden, herders en jagers. Klauwen, wat de duimachtige uitsteeksels zijn aan de bovenkant van het binnenbeen van een hond, zijn uniek in deze ras. In plaats van de standaard enkelvoudige klauw, hebben ze een dubbele.

Ze zijn trouwe en toegewijde metgezellen. Ze hebben de neiging dominant te zijn met andere honden, vooral die van hetzelfde geslacht. Vroege socialisatie en blootstelling aan andere dieren als puppy kan dit mogelijk vermijden. Deze herdershond leeft gemiddeld 10-12 jaar. Hoewel ze misschien lijden aan bepaalde hartproblemen, zijn ze over het algemeen een gezonde hondenras.

7 Duits Pinscher

Deze honden lijken bijna als kloon op hun Dobermann neven. Ze zijn echter een stuk kleiner en iets dikker in de borst. Ze kunnen ook een bruin vacht hebben zonder zwarte markeringen. Als puppies moeten ze goede begeleiding hebben vanwege hun scherpe intelligentie. Als je ze toestaat, kunnen ze misschien hun eigenaren proberen te slim af te zijn.

Deze levendige ras is echter een huisdieren ras dat hun huisgenoten aanbidt. Omdat ze misschien een bevelende of overheersende tendens hebben naar andere wezens, is een vroege introductie cruciaal om agressie als volwassene te voorkomen. Ze leven langer dan hun Dobermann neven met 12-14 jaar. Dit is waarschijnlijk te wijten aan hun kleinere lichaam.

8 Belgisch Malinois

Iets kleiner, maar zeer vergelijkbaar met de Duitse Herder, is de Malinois een ras met hoge behendigheid en opperste intelligentie. Ze hebben een gematigd hoge gespannenheid en gedijen niet zonder een taak om te doen. Deze honden zijn het beste voor mensen met een zeer actieve levensstijl of met werkdoeleinden.

Vanwege hoe serieus ze hun opgelegde taken nemen, maken ze ongelooflijk efficiënte politiehonden. Ze zijn sterk beschermend en territoriaal, dus een geschikte training en een goede fysieke activiteit is essentieel om slecht gedrag te voorkomen.

De Malinois leeft ongeveer 12-14 jaar zonder dat er grote problemen te melden zijn. Deze honden kunnen epilepsie hebben als gevolg van erfelijke bloedlijnproblemen, dus het hebben van een gerenommeerde fokker is een must.

9 Belgische Tervuren

Deze prachtige langharige Belgische Tervuren is nog een serieuze – zelfs afstandelijke – bruine en zwarte hond. Ze zijn geweldige waakhonden of bewakers, waardoor ze hun territorium in de gaten houden. Ze zijn lief met hun familie en doen het heel goed als ze met kinderen en andere huisdieren worden opgevoed.

Vanwege hun aangeboren herder instincten, kunnen ze aan je hakken knabbelen – maar dit is geen daad van agressie. Ze zijn geen ras dat het goed doet als ze de hele dag binnen worden opgesloten. Ze moeten vaak socialiseren en gestimuleerd worden om afscheidingsangst en destructief gedrag te voorkomen.

Deze honden leven gemiddeld 12-14 jaar. Ze kunnen gezondheidsproblemen hebben, maar je kunt deze problemen vermijden door van gerenommeerde fokkers te kopen met kennis van bloedlijnen.

10 Teckel

teckel

De Teckel, ook wel bekend als de wienerhond vanwege de duidelijke redenen, is een andere zwartbruine hond. Deze lange lichamen zijn vol van persoonlijkheid en goede looks. Ze zijn een andere Duitse hond getraind om tunnel dieren te jagen. Hun lange rompen en korte pootjes helpen ze om door holen te navigeren om ondergrondse bewoners te vangen.

Ze zijn ongelooflijk geestdriftig en vol avontuur. Ze eten echt graag – veel! Je kunt ze niet laten. Teveel worden kan hun lange rug schaden. Teckels kunnen gemiddeld 12-16 jaar oud worden. Dit is sterk afhankelijk van het geven van de juiste verzorging, oefening en een geschikt levensstijl.

11 Chihuahua

chihuahua

De Chihuahua is een Mexicaanse hond die ook verschillende soorten vacht heeft – zwart en bruin is er een van. Deze honden zijn al tijden een van de meest verwende speelhonden geweest. Ze worden in tassen gedragen, gekleed in kleine kostuums en hun nagels worden soms zelfs geschilderd. Hoewel ze klein en schattig zijn, kunnen ze lijden aan het kleine honden syndroom en je een niet-zo-zachte beet geven om je te waarschuwen om afstand te houden.

Ze zijn ongelooflijk liefdevol tegenover hun eigenaren, maar zijn zeer waarschijnlijk alleen aan één persoon verbonden. Chihuahua’s hebben een indrukwekkende levensduur van maximaal 20 jaar! Ze zijn een van de meest lange leven hondenrassen van vandaag.

12 Miniatuur Pinscher

Deze mini-versie van hun Dobermann grote broers denken misschien wel dat ze de grootste van allemaal zijn. Als het gaat om beweging, weet deze ras niet hoe ze moeten stoppen. Ze zijn super actief, typisch hyper en altijd klaar om rond te rennen. Omdat ze denken dat ze zo groot en in charge zijn, neigen ze ertoe om grote honden te commanderen en kleine dieren achterna te zitten.

De meesten kunnen niet losgelaten worden. Ze heersen over alles en zullen niet terugkomen op een oproep. Maar ze houden wel van knuffelen en kroelen in bed met hun mensen. Miniatuur Pinschers hebben ook een indrukwekkende levensduur, met een gemiddelde leeftijd van 15 jaar.

13 Lancashire Heeler

Deze kleine Lancashire Heeler is een andere lange, bruinzwarte hond met korte poten. Ze lijken erg veel op hun Corgi-verwanten, maar ze zijn uniek op hun eigen manier. Omdat ze gefokt worden voor het drijven in alle elementen, hebben ze een waterbestendige vacht. Hun doel veroorzaakt dat ze erg energiek en krachtig zijn. Ze doen het heel goed met gezinnen, maar ze houden misschien wel meer van de buitenlucht.

Er is veel ruimte voor dit ras om te zwerven. Dat is de sleutel tot hun geluk. Ze zijn briljant, maar op hun eigen voorwaarden, dus training met vastberadenheid is cruciaal. Lancashire Heelers hebben een gemiddelde levensduur. Ze leven gemiddeld 12-15 jaar.

Veelgestelde vragen

Welk soort hond is Scooby doo?

Scooby Doo is een fictieve hond, dus hij behoort niet tot een specifieke hondenras. Hij wordt vaak beschreven als een Great Dane, maar hij is nooit officieel als zodanig gespecificeerd.

Wat is de bekendste bruin zwarte hond ter wereld?

De bekendste bruin zwarte hond ter wereld is de Duitse Staande Hond of Duitse Dog. Deze hond is een oud ras dat al meer dan 500 jaar bestaat en is zeer populair vanwege zijn kracht, trouw en intelligentie. Hij is een favoriete huisdier en showhond wereldwijd.

Conclusie

Het is heel interessant om de verschillen in rassen te zien die dezelfde kleur hebben. Het produceren van sterke stamboomlijnen en stabiele raskenmerken is iets dat veel geduld, doorzettingsvermogen en vastberadenheid vereiste. Maar dankzij mensen door de eeuwen heen, kunnen we deze zwarte en bruine honden nog steeds bewonderen voor hun schoonheid.


kimberly

Over de auteur

Hoi! Ik ben Kimberly en ik ben schrijver voor Hondendeal. Als trots baasje van een Toller en mijn jarenlange ervaring met allerlei uiteenlopende hondenrassen help ik mijn bezoekers graag een goede keuze te maken. Dit kunnen nieuwe hondenproducten zijn, maar ik geef ook graag handige tips omtrent opvoeding en de leukste hondensporten. Als je een vraag hebt over één van de blogs op mijn website, neem dan gerust contact met mij op!

Plaats een reactie