Zwart witte hond: Top 10 keer de populairste

Dit artikel is voor het laatst geupdate op 30 januari 2023 door Kimberly

Benieuwd wat de populairste zwart witte hond is? Het is niet allemaal zwart en wit, tenzij je één van deze honden bent! Als je vastzit aan deze twee kleuren, bekijk dan onze lijst met zwart witte hondenrassen. Van Truman Capotes beruchte “Zwart en Wit” bal in het iconische Plaza Hotel in New York tot de obsessie van Disneys fictieve fashionista Cruella de Vil in 101 Dalmatiërs, de aantrekkingskracht van deze stijlvolle twee-toon kleurenpalet lijkt nooit af te nemen.

De opvallende contrasten van monochrome twee-kleuren vacht blijft populair nu als ooit, met hondeneigenaren over de hele wereld. Nu voor degenen onder ons die van een vleugje drama in ons leven houden, weten we al wat een grote, dappere verklaring een zwart-witte hond kan maken. Of hij nu groot of klein is, gevlekt, vlekkerig of eruitziet alsof hij net een pittig smokingpak heeft aangetrokken, je beste vriend is absoluut een blikvanger als je op het hondenpark aankomt. Heb ik gelijk?

Om duidelijk te zijn, verzamelen alle poedels een beetje sneeuw op het dak als ze ouder worden en veel pure zwarte honden komen met een vleugje wit borstel of kin patch die een grappig gevoel van charme aan hun uiterlijk toevoegt. Maar we hebben het hier niet over die leuke kleine blips.

We praten over iconische zwart-witte rassen waar hun schrijnende kleuring net zo belangrijk is als hun vermogen om te jagen, te herderen of te waken. Natuurlijk kan een zwart-witte vacht hun persoonlijkheid, vaardigheden of voorbeschikkingen voor bepaalde taken niet bepalen, maar het maakt wel dat ze opvallen in de hondenwereld als het gaat om uiterlijk.

De 10 populairste zwart witte honden

Er zijn veel zwart witte hondenrassen, maar wij hebben de 10 populairste geselecteerd, zowel voor hun dappere en stijlvolle looks als voor hun liefdevolle persoonlijkheid. Lees verder om te achterhalen welke van deze zwart witte schoonheden de perfecte match is voor jouw gezin!

1 Border Collie

border collie

Onze eerste zwart witte hondenras is de Border Collie. De Border Collie is misschien wel het meest populaire zwart witte hondenras. Met hun intelligentie en schoonheid is het moeilijk om deze regelmatige (maar liefhebbende) ras over te slaan.

Omdat Border Collies zijn ontwikkeld als hardwerkende herders, is het cruciaal dat je genoeg beweging en mentale stimulatie biedt voor je pup. Bijvoorbeeld een hondenpuzzel en een leuke hondensport zijn uitstekende manieren om aan deze behoeften te voldoen.

Lees ook: Top 20 keer het beste hondenvoer

Product advies

2 Deense Dog

deense dog

Hoewel de meest beroemde Deense Dog is natuurlijk Scooby Doo. Deze hond is zwart wit, en zijn deze kleuren heel gebruikelijk binnen het ras. Van tuxedo-patronen tot harlekijnpatches, de Great Dane ziet er meestal het best uit in grijstinten. Als je erover denkt om je eigen interactief hondenspeelgoed voor je pup in je huis te halen, zorg er dan voor dat je de omvang van de Great Dane begrijpt. Veel huishoudens hebben niet genoeg ruimte om comfortabel te leven.

3 Boston Terriër

boston terrier

Een van de handelsmerken van de Boston Terriër is het zwart-witte smokingpak dat deze kleine hond draagt. Hoewel hun grote ogen, gecomprimeerde snuit en oren die lijken op vleermuizen enigszins cartoonachtig zijn, houdt deze smokingpak ze altijd stijlvol.

Het ras bloeit in stedelijke leefomstandigheden waar ze veel tijd kunnen doorbrengen met hun familieleden. Ondanks hun forse bouw is de Boston Terriër verrassend atletisch. Overweeg om je hond in te schrijven voor agility- of flyballlessen om dat extra energie kwijt te raken.

4 Alaskan Malamute

Alaskan Malamute

De volgende zwart witte hondenras op onze lijst is de Alaskan Malamute. Hoewel deze prachtige ras in een reeks verleidelijke kleuren kan komen, is de zwart-witte Alaskan Malamute verreweg het meest herkenbare. Maar zelfs de zwart-witte Malamutes kunnen er grijs uitzien vanwege de zout-en-peperkwaliteit van hun dubbele vacht.

Deze hond is sterk en gebouwd om een van de meest uitdagende omgevingen van de aarde te overleven. Maar als je hem liefde en consistente training geeft, wordt de Alaskan Malamute een eeuwig trouwe familielid die nooit toelaat dat zijn roedel kwaad wordt.

5 Dalmatiër

dalmatier

De Dalmatiër is bekend bij kinderen en volwassenen als een van de meest beroemde zwart-witte hondenrassen ter wereld. Dankzij Disney’s 101 Dalmatians is deze hond zowel een liefdevolle metgezel als een popcultuur icoon.

Hoewel het bezitten van een Dalmatiër lijkt op de snelste manier om je leven te veranderen in een sprookje, komt deze ras met een aantal unieke uitdagingen. Historisch gefokt voor wacht, is de Dalmatiër vaak onzeker van vreemden en heeft de voorkeur om dicht bij zijn geliefden te blijven.

6 Canaänhond

De Canaänhond is misschien geen huishoudnaam, maar deze ras is een van de oudste erkende rassen in de Verenigde Staten. Het ras dient als de officiële hond van Israël, waar het vee, eigendommen en zijn familie beschermt.

De Canaänhond is sterk, zowel mentaal als fysiek. Hoewel deze hond een geweldige metgezel is voor enthousiaste lopers en wandelaars, kan hun persoonlijkheid problemen veroorzaken voor eigenaars die afstand houden. Als je niet voorbereid bent om te investeren in vroege gehoorzaamheidstraining, is deze ras niet de beste keuze.

7 Portugese Waterhond

portugese waterhond

De Portugese Waterhond is zoals de naam al aangeeft vaardig in het zwemmen, vissen en anderszins genieten van het water. Zelfs als je niet vlakbij de kust woont, is de Portugese Water Dog een waardige metgezel.

Hoewel de Portugese Waterhond robuust en gehoorzaam is, je zal veel tijd moeten besteden aan het verzorgen en onderhouden van zijn vacht. De vacht van deze hond is hypoallergeen, maar zal regelmatig borstelen, knippen en ontwarren vereisen. Ondanks al dit werk, laat deze hond niet veel haren.

8 Miniature Schnaurzer

schnauzer hond

Vanaf een afstand zouden de meeste toeschouwers waarschijnlijk de gemiddelde Miniature Schnauzer niet als zwart-wit beschrijven. De Miniature Schnauzer is behoorlijk atletisch, maar doet het goed in een verscheidenheid van leefomgevingen. Zolang je veel oefening en socialisatiekansen biedt, zijn Schnauzers uitstekende gezinsgezellen.

9 Landseer

De Landseer is een behoorlijke hond met zwart-wit die sterk lijkt op de Newfoundland. In feite erkent alleen Europa de twee als aparte rassen – het Verenigd Koninkrijk, Canada en de Verenigde Staten groeperen ze samen onder het ras van de Newfoundland.

De belangrijkste onderscheiding tussen een Landseer en een “gewone” Newfoundland is de kleur van de vacht. Newfoundlands komen in een reeks kleuren, waaronder zwart en chocolade, terwijl Landseers altijd zwart-wit zijn. Net als de standaard Newfoundland is de Landseer zacht en zelfverzekerd.

10 Siberische Husky

siberische husky kopen

De laatste hondenras met zwart-wit op onze lijst is de Siberische Husky. Iets kleiner en wendbaarder dan de Alaskan Malamute, is de Siberische Husky een ander ras dat vaak met een zwart witte vacht wordt gezien. Let er echter op dat dit verre van de enige kleur is die Husky’s hebben.

De Siberische Husky komt uit noord-Azië, waar het ras beroemd was om sleeën te trekken met voorraden en menselijke passagiers. Tegenwoordig is dit ras een van de meest populaire gezelschapsdieren in de Verenigde Staten. Hoewel dit ras eruit kan zien als een wolf, is het ongelooflijk sociaal met mensen en andere honden.

Conclusie

Het selecteren van de juiste hond voor je huishouden gaat verder dan alleen de kleur van zijn vacht. Met zoveel geweldige rassen om uit te kiezen, is er niets mis met het verfijnen van je zoekopdracht. Hoewel we tien van de meest voorkomende zwart-witte hondenrassen hebben behandeld, zijn er nog veel meer rassen die een zwart witte vacht hebben.

Bovendien hebben sommige van de hierboven genoemde rassen niet altijd een zwart-wit vacht! Uiteindelijk gaat het erom dat uw hond bij uw levensstijl past – zwart-wit of anders. Welk van deze rassen is jouw favoriet? Heb je ooit een van deze rassen gehad? Deel je ervaring in de reacties hieronder.

Veelgestelde vragen

Wat is de leukste kleine zwart witte hond?

De leukste kleine zwart-witte hond is een Malshi (ook bekend als een Maltipoo of Mal-Tzu). Dit kleine en vriendelijke ras is intelligent, liefdevol, energiek en speels. Ze zijn ook uitstekende gezelschapsdieren en hebben geen grote verzorging nodig.

Wat is de leukste grote zwart witte hond?

Er is geen enkele hond die als “de leukste” wordt beschouwd. Er zijn veel verschillende grote zwart-witte hondenrassen, waaronder de Duitse Dog, de Duitse Standaardpincher, de Duitse Pinscher, de Boomer, de Deense Dog, de Weimaraner en de Boxer. De ene hond zal voor een persoon leuker zijn dan voor een ander, afhankelijk van hun persoonlijke voorkeuren.

Je bent aan het einde gekomen van dit artikel over zwart witte honden, hopelijk weet je nu iets meer over deze hondenrassen! Mocht je nog vragen hebben dan kun je deze hieronder kwijt!


kimberly

Over de auteur

Hoi! Ik ben Kimberly en ik ben schrijver voor Hondendeal. Als trots baasje van een Toller en mijn jarenlange ervaring met allerlei uiteenlopende hondenrassen help ik mijn bezoekers graag een goede keuze te maken. Dit kunnen nieuwe hondenproducten zijn, maar ik geef ook graag handige tips omtrent opvoeding en de leukste hondensporten. Als je een vraag hebt over één van de blogs op mijn website, neem dan gerust contact met mij op!

Plaats een reactie