Anti blafband kopen? Alle blafbanden online

Dit artikel is voor het laatst geupdate op 27 oktober 2023 door Kimberly

Iedere honden eigenaar heeft er wel eens van gehoord, de antiblafband. Het is dan wel niet het leukste product om te bespreken, maar voor sommige honden is dit wel noodzakelijk. Er zijn natuurlijk alternatieven mogelijk, voor iedereen die dat graag wil. In dit artikel leggen we alles uit over de antiblafband!

We gaan je er alles over vertellen, de anti blafband. Wat is het precies en waar wordt het voor gebruikt? Maar ook waar je op moet letten voordat je er eentje aanschaft. Ook zijn er een aantal mogelijke alternatieven. Ook lees je hoe je de perfecte maat voor jouw hond kunt selecteren.

Veel plezier met lezen en mocht je na het lezen van dit artikel nog vragen hebben, stel ze dan gerust in de reacties hier onder aan de pagina! Zoals bij ieder honden product kijken we naar een aantal punten. Denk hierbij aan de prijs- kwaliteitsverhouding, de voor en nadelen van deze producten en hoe populair de producten zijn.

Meestal op basis van mijn persoonlijke ervaring, of de ervaringen van andere hondenliefhebbers. Let op: er zijn van veel van de onderstaande producten meerdere maten en kleuren verkrijgbaar. Klik op de button controleer prijs om direct naar het product te gaan.

De beste anti blafband

Onze top zes favoriete anti blaf banden

Ik hoop dat je naar aanleiding van de bovenstaande producten al een goede keuze hebt kunnen maken! Als dat nog niet zo is, of je wilt gewoon even verder lezen, dan vind je hier onder onze persoonlijke vijf favoriete anti blaf halsbanden.

Deze producten hebben zichzelf inmiddels al ruimschoots bewezen bij andere honden eigenaren. Dit op basis van hun persoonlijke mening, betere anti blaf banden ga je dan ook haast niet vinden!

Doggie Anti blafband Diervriendelijk

De eerste antiblafband in onze lijst is van Doggie. Deze krijgt 3,5 van de maximaal vijf sterren op basis van 153 reviews op Bol.com. Deze diervriendelijke antiblafband corrigeert de hond middels verschillende vibraties en pieptonen, vanuit zeven verschillende niveaus.

Het mooie van deze anti blafband is dat hij waterdicht is, en voorzien is van reflectoren, zo is jouw hond ook goed in het donker te zien. Hij is geschikt voor honden die een Nick ontvangen hebben van 20 tot 52 cm. Hij is verkrijgbaar in vijf verschillende kleuren.

JC Pets Anti Blafband voor Honden

Op de tweede plaats in onze top zes favorieten staat de antiblafband van JC Pets. Dit product wordt beoordeeld met een 3,9 van de maximaal vijf sterren op basis van meer dan 330 reviews op Bol.com. Dit maakt het een van de meest populaire producten in deze categorie. Deze diervriendelijke blafband voor honden werkt met een slim systeem.

De hond wordt gecorrigeerd met ultrasone piepjes en verschillende vibraties. Zodra jouw hond begint te blaffen corrigeert deze band jouw hond automatisch. Deze band is waterdicht, en verkrijgbaar in vier mooie kleuren. De oplaadbare batterij gaat gemiddeld 14 dagen mee.

Strex Anti Blafband voor Honden

Op de derde plaats staat de Strex anti blafband voor honden. Dit product krijgt een 4,1 van de maximaal vijf sterren op basis van bijna 150 reviews op Bol.com. Deze blafband beschikt over zeven verschillende niveau’s waarmee je jouw hond kunt corrigeren.

Zodra je hond begint te blaffen klinkt er een pieptoon van 1,5 seconde, blijft hij daarna nog een keer dan duurt deze pieptoon 2 seconden. Bij de derde keer duurt de pieptoon 4 seconden en een vibratie.

De antiblafband van Strex is geschikt voor bijna alle honden en is de halsband verstelbaar van 25 tot 55 cm. Ook deze blafband bevat reflecterende materialen zodat jouw hond in het donker zichtbaar is, tevens is deze halsband waterdicht.

MyPets Anti blafband

Het vierde product van MyPets wordt beoordeeld met een 4,8 van de maximaal vijf sterren op Bol.com. Deze blafband is verkrijgbaar in twee verschillende kleuren en corrigeert net als de bovenstaande blafband op basis van zeven verschillende niveaus.

Tevens is deze anti blafband geschikt voor iedere hond van 5 tot 55 kg. De band is gemaakt van nylon en is verstelbaar vanaf 15 tot 60 cm. Ook is deze band voorzien van reflecterende materialen en is hij waterdicht. Een prima keuze!

Q-Line Trainingshalsband

Op de vijfde plaats in onze favoriete anti blafbanden staat de halsband van Q-Line, deze is een stukje duurder dan de andere producten, maar hij is zeker het overwegen waard. Deze blafband wordt beoordeeld met een drie van de maximaal vijf sterren op bol.com.

Deze halsband corrigeert jouw hond middels acht verschillende niveaus en heeft zowel vibraties als pieptonen. Ook is deze band waterbestendig. Ook deze blafband is geschikt voor iedere hond van drie tot maar liefst 60 kg en je krijgt vijf jaar fabrieksgarantie op technische componenten!

Vulpes Pets Anti Blafband Pro Opvoedingshalsband

Het laatste product in onze lijst met favorieten staat de Vulpes Pets anti blafband. Deze wordt beoordeeld met een 4,7 van de maximaal 5 sterren op basis van 63 reviews op de website van Bol.com. Daarmee is het één van de populairste keuzes op dit moment, en dat is niet voor niets!

Deze antiblafband zorgt ervoor dat jouw hond niet meer onnodig blaft. In plaats van schokkend zendt de halsband natuurlijke trillingen uit die onschadelijk zijn voor jouw hond. Dit product is dan ook diervriendelijk, en kan je zonder problemen gebruiken.

De Vulpes Pets blafbanden zijn geschikt voor alle honden tussen de 5 en 55 kilogram en zijn gemakkelijk om te doen en naar wens in te stellen. De anti-blafband biedt audio met een gevoeligheidsniveau van één tot en met 7. Het product is eenvoudig op te laden en gaat tot maximaal 10 dagen op één enkele lading mee.

De antiblaf band is instelbaar op twee verschillende manier in te stellen. Normale sterke trillingen die gemakkelijk op elkaar kunnen worden afgestemd. Geavanceerde sensoren in de halsband detecteren nauwkeurig het geblaf van jouw hond en elimineren andere geluiden en trillingen.

Ik hoop dat je inmiddels een goede anti blafband hebt kunnen vinden, als dat niet zo is raad ik je aan om even een kijkje te nemen op Bol.com. Ze hebben inmiddels bijna 300 verschillende anti blaf banden!

anti blafband

Alternatieven voor anti blaf banden

Veel mensen vinden een anti blafband net iets te ver gaan en zoeken iets anders om hun hond te corrigeren. In dat geval kun je kijken naar bijvoorbeeld een ultrasone anti blafband.

Deze producten zenden hoge tonen uit, die wij als mens niet kunnen horen maar onze honden wel. Honden vinden deze tonen onprettig en kan daardoor alles goed alternatief werken om jouw hond te corrigeren. Hieronder vind je enkele van deze producten.

Anti Blaf Apparaat Diervriendelijk

Dit antiblaf apparaat is op dit moment een populair product op Bol.com als alternatief op de traditionele anti blafband. Oké is dit product voorzien van een led lamp, dat een eventuele extra stimulans geeft. Ook dit artikel is prima in het donker te gebruiken, vanwege de heldere zaklamp

Ultrasone Anti Blaf Diervriendelijk Apparaat

Een van de goedkoopste oplossingen is het diervriendelijke ultrasone anti blaf apparaat. Dit product kost € 6,49 en hij krijgt een drie van de maximaal vijf sterren op Bol.com op basis van meer dan 20 reviews. Het leuke van dit apparaat is dat je het geluid aan kunt passen zodat je deze helemaal af kunnen stemmen op jouw hond.

Wat is een anti blafband?

Je hebt waarschijnlijk een goed beeld bij de verschillende soorten blaf banden, na het zien van de bovenstaande producten. Wil je graag meer weten over de blafband? We leggen je het graag allemaal uit!

Heb jij een hond die om de haverklap blaft om onzinnige dingen? Of vertoont hij ongewenst gedrag? Een antiblafband kan helpen bij het corrigeren van honden die overmatig blaffen. De antiblafband is een soort hondenhalsband om de nek van je hond gaat, alleen is deze voorzien van elektronische elementen.

Zodra je hond begint te blaffen dan geeft de blafband een pijnloze pieptoon of een corrigerende vibratie af, of een combinatie van beiden. Dit is uiteraard wisselend per blafband. In feite neemt de blafband een deel van de opvoeding voor zijn rekening. Dit alles om te voorkomen dat hij of zij overal zomaar om begint te blaffen.

Het uitkiezen van een geschikte anti blafband kan best lastig zijn, omdat er zoveel verschillende soorten, kleuren en functionaliteiten verkrijgbaar zijn. Goed onderzoek doen naar het product dat jij nodig hebt voor jouw hond is dan ook een slim idee.

Dit artikel heeft je gelukkig al een heel eind op weg geholpen. Waarom je een anti blafband zou moeten kopen en welke voordelen dit heeft lees je in de alinea hieronder.

Waarom zou je een anti blafband gebruiken?

Je weet nu welke producten er verkrijgbaar zijn en wat een anti blafband precies inhoudt. We gaan nu kijken naar de redenen waarom jij dit product aan zou moeten schaffen. Een anti blafband hou je namelijk niet zomaar in huis. Zorg dat je er eentje aangeschaft die naadloos aansluit bij jouw situatie.

Als je hond te veel onnodig blaft

De antiblafband is zoals hierboven al een keer benoemt is een hulpmiddel voor de opvoeding van jouw hond. Dit product wordt ook wel eens trainingsband of opvoedingsband genoemd. Het is niet de bedoeling om je rond te straffen, maar om hem te corrigeren.

Wanneer je hond te veel blaft zou je een anti blafband kunnen proberen. Het corrigeert jouw hond wanneer hij zomaar uit het niets begint te blaffen. Bijna iedere hond blaft wel eens, en dat is ook natuurlijk gedrag.

Maar er zijn honden die constant blaffen waar je helemaal gek van wordt. Wanneer je jouw hond herkend in overmatig in onzinnige blaffen dan is dit product wellicht voor jou! Let op: gebruik nooit een anti blafband bij pups!

Er is een geschikte anti blafband voor iedere hond

Voor iedere hond is er wel een geschikt anti blafproducten te vinden. Vanwege dit ruime aanbod is er altijd wel een anti blafproducten verkrijgbaar dat aansluit bij jou en jouw hond.

In dit artikel hebben we je vast al een heel eind op weg geholpen! Maar waar moet je rekening mee houden voordat je een anti blafband aanschaft? Lees er alles over in de volgende alinea.

beste anti blafband

Wanneer gebruik je een anti blafband?

De naam van dit product zegt het eigenlijk al. Een antiblafhalsband kan gebruiken worden als jouw hond oncontroleerbaar veel blaft. Honden blaffen nu eenmaal, dat is ook normaal. Maar sommige honden blaffen overmatig.

Omdat blaffen een manier van communiceren is. Wanneer het geblaf echter ondraaglijke niveaus bereikt, is het verstandig om de hond een anti blafband om te doen. Het is echter belangrijk om dit product niet te gebruiken bij puppy’s, omdat de effectiviteit ervan bij jonge honden niet is bewezen.

We raden aan te wachten tot de hond minimaal 6 maanden oud is voordat je de halsband gebruikt. Ook hebben puppy’s vaak niet de neiging om veel te blaffen, en als ze dat doen, dan klinkt het niet zo hard als bij volwassen honden.

Waar moet je rekening mee houden?

Het is natuurlijk goed dat je voor dat je een antiblafband het kopen rekening houdt met een aantal zaken. Zo moet je de behoeftes afstemmen op jou en jouw hond. Soms zitten er functies op deze halsbanden die lang niet iedereen nodig heeft.

Kijk daarom goed welke functionaliteiten voor jou belangrijk zijn en welke niet. Zo voorkom je dat je geld uitgeeft aan iets dat je toch niet gaat gebruiken. Hieronder hebben wij een aantal functies op een rijtje gezet.

De manier van corrigeren

Verschillende anti blafbanden hebben verschillende manieren van corrigeren. Er zijn drie verschillende manieren waarop een anti blafband werkt, namelijk door het geven van vibraties, pieptonen of een combinatie van deze twee.

In ons lijstje hebben we ook nog een antiblafband meegenomen die een straaltje water in het gezicht van je hond blaast op het moment dat hij blaft, dit is vrij uniek!

Deze pieptonen en vibraties zijn diervriendelijke manieren om jouw hond te corrigeren, mede hierdoor zijn dus eigenlijk de twee meest voor de handliggende manieren. Halsbanden die elektronische schokken afgeven zijn verboden om te gebruiken!

Het juiste formaat antiblafband

Het volgende belangrijke punten om rekening mee te houden is de groten en het formaat van de blafband. Je wil er natuurlijk zeker van zijn dat de band niet te klein of te groot is voor jouw hond.

Controleer daarom goed voor aanschaf de omvang van de week van jouw hond. Zo weet je zeker dat de antiblafband goed past. Je kunt ook kiezen voor een verstelbare halsband, dan komt het niet zo nauw.

Wanneer je aan het kijken bent naar een antiblafband voor je hond is de kans groot dat je in het verleden al eens een reguliere halsband hebt aangeschaft. Zet deze halsband goed om de nek van je hond? Dan kun je deze halsband natuurlijk prima gebruiken om de maat te bepalen. Weet je dit niet dan komen we hier in de volgende alinea op terug.

Het aantal corrigerende niveaus

De antiblafband hanteert een correctie niveau, dit geeft aan in hoeverre de band jouw hond corrigeert. Zo begint het eerste niveau vaak met een zachte vibratie en een pieptoon. Het komt er op neer hoe meer jouw hond blaft, hoe hoger het niveau. Blaft de hond minder dan worden deze niveaus afgebouwd en wanneer je hond helemaal stopt met blaffen dan stopt de antiblafband ook.

Is de blafband waterbestendig?

Ik kan je aanraden een anti blafband te kopen die waterbestendig is, zo kun je deze ook gewoon in de regen gebruiken. Met name handig als je vaak met je hond in de buitenlucht traint.

Reflecterende materialen en kleuren

Het is slim om een antiblafband kopen die een opvallende kleur heeft zodat je hond beter opvalt. De meeste corrigerende blafbanden zijn echter zwart, maar voorzien van reflecterende materialen. Zo blijf je ook rond zichtbaar in het donker, mits er een lichtbron aanwezig is.

De beoordeling van anderen

Wij kijken bij ons product advies niet alleen naar onze eigen mening maar ook naar de beoordelingen van anderen. Op die manier kun je een blafband aanschaffen die zich al bewezen heeft bij andere honden eigenaren. Producten met slechte beoordelingen kun je beter laten voor wat het is.

De prijs van een blafband voor honden

Als laatste wil ik de prijs van deze producten benoemen. De meeste mensen vinden het niet erg om iets meer te betalen maar niet iedereen kan dit, of heeft dit ervoor over. De prijs voor een antiblafband begint rond de € 20,- en loopt op tot ruim € 300,- als je echt alle functionaliteiten wilt hebben die verkrijgbaar zijn.

honden blafband

Hoe meet je de nekomvang van een hond?

Het is belangrijk om het juiste formaat antiblafband aan te schaffen, op die manier weet je dat de antiblafband goed past. Eigenlijk hoef je maar één maat te meten, de omvang van de nek. Gelukkig is dit niet moeilijk om op te meten. Het enige dat je hierbij nodig hebt is een meetlint.

Pak het meetlint en doe dit om de nek van jouw hond, vanaf het breedste punt richting de schouders.
Houd twee vingers tussen de nek en het meetlint, zodat je speelruimte hebt.
Kijk naar het aantal centimeters van de omvang van de nek.

Met het aantal centimeters kun je op zoek gaan naar een anti blafband. Ook als je een gewone halsband wilt kopen weet je nu hoe groot deze moet zijn.

De werking van een anti blafband

Tot nu toe weet je bijna alles over de plakband, alleen nog niet de werking. Dit gaan we je nu uitleggen! Zoals je hebt kunnen zien werken de meeste producten op basis van trillingen en of pieptonen. Een antiblafband die werkt op trillingen wordt geleverd met sensoren.

Deze werken op basis van geluid, in dit geval de blaf van jouw hond. Dit type blafband is dier vriendelijk omdat het hem geen pijn doet. Het is enkel irritant waardoor jouw hond stopt met blaffen.

De antiblafband werkt met verschillende niveaus, zo gaat jouw hond vroeg of laat, stoppen met blaffen. Er zijn ook alternatieven op de markt die op basis van ultrasone geluiden werken. Deze zijn voor mensen niet te horen, maar voor honden wel. Die vinden dit een irritant geluid en zouden hierdoor ook kunnen stoppen met blaffen.

anti blafband diervriendelijk

Veelgestelde vragen

Hoe werkt een anti blafband?

In dit artikel heb je uitgebreid kunnen lezen over de werking van de anti blafband. Het komt erop neer dat het apparaat pieptonen afgeeft en gaat trillen als jouw hond blaft. Daarmee stimuleer je de hond om te stoppen met blaffen. Mocht je een anti blafband tegenkomen die schokjes afgeeft kan je deze beter niet kopen, dat is de minst diervriendelijke oplossing.

Is een anti blafband gevaarlijk voor honden?

Het korte antwoord op deze vraag is nee. Dit product is door specialisten en deskundige ontwikkeld. Het hangt van de hondeneigenaar af hoe hij met deze antiblafband omgaat, ook moet je wel de juiste maat kopen, maar dat geldt ook voor normale honden halsbanden.

Wat is het doel van een anti blafband?

Dit product heeft als doel overmatig blaffen te stoppen. Dat is niet alleen prettig voor jou, maar ook voor de hond zelf. Alle producten in onze lijst zijn goedgekeurd en ontwikkeld door professionals, zo weet jij zeker dat je ze zonder zorgen kunt gebruiken!

Je bent aan het einde gekomen van dit artikel en we hopen dat je er iets aan hebt gehad. Ook als je op basis van dit artikel een anti blafband hebt gekocht horen wij dat graag in de reacties hieronder!


kimberly

Over de auteur

Hoi! Ik ben Kimberly en ik ben schrijver voor Hondendeal. Als trots baasje van een Toller en mijn jarenlange ervaring met allerlei uiteenlopende hondenrassen help ik mijn bezoekers graag een goede keuze te maken. Dit kunnen nieuwe hondenproducten zijn, maar ik geef ook graag handige tips omtrent opvoeding en de leukste hondensporten. Als je een vraag hebt over één van de blogs op mijn website, neem dan gerust contact met mij op!

Plaats een reactie