Puppy speelgoed kopen? Alle speeltjes online

Dit artikel is voor het laatst geupdate op 25 oktober 2023 door Kimberly

Mag je eindelijk binnenkort je puppy ophalen? Maar ben je nog op zoek naar het beste puppy speelgoed? In dit artikel vertel ik je alles over speelgoed voor pups! Speciaal puppy speelgoed is namelijk onmisbaar voor een jonge hond, dit omdat ze vaak erg druk zijn, en overal hun scherpe tandjes in zetten.

In dit uitgebreide artikel vertellen we jou alles over speelgoed voor puppy’s. We vertellen je welke vijf speeltjes tot onze favorieten behoren, op basis van de reviews van anderen en onze persoonlijke ervaring. Aan het einde weet je alles over dit honden product en welke jij het beste kunt aanschaffen voor jou trouwe viervoeter.

Tijdens ons onderzoek naar het beste puppy speelgoed kijken we naar een aantal punten, denk hierbij aan de prijs- kwaliteitsverhouding, de voor- en nadelen en natuurlijk de mening van anderen.

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen? Stel ze dan gerust in de reacties onderaan deze pagina! Let op: Van de meeste onderstaande producten zijn er meerdere maten of kleuren beschikbaar, klik op de button “controleer prijs” om naar het artikel te gaan. Veel plezier met lezen!

Het beste puppy speelgoed

Onze vijf favoriete puppy speeltjes

Ik hoop dat je na het bekijken van de bovenstaande speeltjes een goede keuze hebt kunnen maken! Wil je toch nog even verder kijken of meer lezen over het gebruik van puppy speelgoed? Bekijk hieronder onze vijf favorieten! Dit puppy speelgoed heeft zich inmiddels al ruimschoots bewezen, en zijn het overwegen waard!

Kong Puppy Kauwbot Hondenspeelgoed Small

Op de eerste plaats staat de puppy kauwbot van Kong. Dit speeltje wordt beoordeeld met een 4,8 van de maximaal 5 sterren op basis van 26 reviews op Bol.com. Het is daarmee één van de populairste hondenspeeltjes voor jonge honden. Deze zijn speciaal gemaakt voor jonge pups vanwege het kleine formaat en zachte latex materiaal.

Kong staat bekend als goed merk in de hondenwereld, en wordt geprezen vanwege hun sterkte speeltjes voor honden. Dit leuke puppy speelgoed is verkrijgbaar in twee kleuren, blauw en roze. Een absolute aanrader!

Nylabone Puppy Teething Pacifier Flexible

Op de tweede plaats in onze top vijf staat de Nylabone Pacifier, een speeltje voor de echte knager! Dit product wordt beoordeeld met een 4,5 van de maximaal 5 sterren op basis van 17 reviews op Bol.com. Dit product is uitermate geschikt voor jonge honden die graag overal hun tandjes in zetten.

Hij is geschikt voor honden tot ongeveer 7 kilo en is gemaakt van nylon en is daarom zacht kauwmateriaal! Een prettig speeltje voor jouw jonge hond. Let op: Zodra jouw hond alle tandjes heeft gewisseld is deze niet geschikt, dan kan je het beste een ander speeltje uitkiezen.

Beeztees Puppy Baitro Kauwring

Het derde favoriete puppy speelgoed is van Beeztees. Deze wordt beoordeeld met een 4,2 van de maximaal 5 sterren op basis van 13 reviews op Bol.com. Dit speeltje heeft de vorm van een ring met zachte pluche wat ‘m een ideaal speeltje maakt voor jonge honden.

Dit speeltje zorgt voor een verlichting van de tanden die doorkomen. Ook voorkomt dit speeltje tandsteen en tandplak, wat wil je nog meer?

Kong Trektouw Puppy Goodie Bone Xs

Op de vierde plaats staat wederom een puppy speeltje van het merk Kong! Deze wordt beoordeeld met een 4,3 van de maximaal 5 sterren op Bol.com. De Goodie Bone is vergelijkbaar met het eerste speeltje, alleen deze heeft de vorm van een bot met een touw.

Ook deze is verkrijgbaar in blauw en roze en is gemaakt van hetzelfde zachte materiaal. Het leuke van dit speeltje is dat je ‘m kan vullen met lekker hondensnacks zodat het voor jouw pup nog leuker is om op te kauwen!

Vustin 12 Delige Puppy Speelgoed Set

We sluiten onze top vijf favorieten af met niet één, maar een groot pakket met allerlei leuke puppy speeltjes! Met dit 12 gelige setje van Vustin heb je meteen genoeg speelgoed voor jouw nieuwe hond. Zo zit er een speelbal, frisbee, kauwring en nog veel meer in deze set.

De producten zijn gemaakt van zacht en sterk materiaal zodat het gebit en tandvlees van jouw pup niet beschadigd raakt. Deze set is een absolute aanrader en wordt beoordeeld met een 4,7 van de maximaal 5 sterren op basis van 33 reviews op Bol.com.

Ik hoop dat je na het zien van het bovenstaande puppy speelgoed een goede keuze hebt kunnen maken! Als dat niet zo is, of je wilt gewoon meer weten over speelgoed dat speciaal is gemaakt voor jonge honden, lees dan snel verder. Zit het juiste model er niet tussen? Bekijk dan de website van Bol.com, daar hebben ze de keuze uit 185 verschillende soorten puppy speelgoed!

puppyspeelgoed

Wat is puppy speelgoed?

Na het zien van de bovenstaande producten heb je vast al wel een goed beeld bij wat puppy speelgoed precies is. Als dat nog niet zo is, of je wilt er gewoon meer over weten, lees dan zeker verder!

Puppy speelgoed is zoals de naam al verklapt speelgoed dat specifiek ontwikkeld is voor jonge opgroeiende honden. Net zoals je speelgoed specifiek voor baby’s hebt, is dat bij honden ook zo.

Deze speeltjes zijn in allerlei verschillende maten, materialen, kleuren en soorten verkrijgbaar. Het ene speeltje is voor jouw pup nog leuker dan het andere!

Het uitzoeken van puppy speelgoed kan best lastig zijn, vanwege het enorme aanbod. In dit artikel hoop ik je een eindje op weg te helpen! In de alinea hieronder vertel ik je graag waarom het belangrijk is om puppy speelgoed te kopen.

Waarom moet je puppy speelgoed kopen?

Je weet nu wat speelgoed voor puppy’s precies is, en welke producten tot onze favorieten behoren. Maar waarom moet je puppy speelgoed eigenlijk kopen? Er zijn meerdere redenen waarom het goed is om in speelgoed voor jouw pup te kopen. Ik heb ze hieronder voor je op een rijtje gezet!

Het verlicht pijn bij het tanden wisselen

Op de eerste plaats verlicht het de pijn die honden hebben als ze tanden wisselen. Net zoals bij mensen krijgen puppy’s eerst een soort melkgebit, daarna een volwassen gebit.

Wellicht herinner jij je nog wel dat dit geen fijn gevoel was als kind. In principe geldt hetzelfde voor jouw pup. Om de pijn de verzachten is het goed om dit type speelgoed te kopen.

Speelgoed voor pups die gemaakt zijn van sterk rubber of nylon materiaal zijn zeer geschikt. Het bijkomende voordeel is dat ze ook het gebit van de pup reinigen.

Puppy’s moeten nou eenmaal ergens op kauwen

Honden ontdekken voor een groot deel met de tanden. Ze willen maar al te graag aan de tafelpoten of andere meubels kauwen. Dit wordt een stuk minder als je ze voorziet van voldoende puppy speelgoed. Ook is dit het geschikte moment om de pup vast te leren dat hij of zij alleen op eigen speelgoed mag kauwen.

Het zorgt voor een goede band

Samen lekker spelen en knuffelen versterkt de band tussen jullie beide. Je kan hier dan ook niet vroeg genoeg mee beginnen. Vrijwel ieder speelgoed is hiervoor geschikt. Denk bijvoorbeeld aan samen touwtje trekken met een flostouw, met een bal gooien of begin alvast te oefenen met apporteer speelgoed.

Er is puppy speelgoed voor elke hond

Voor iedere pup is er geschikt speelgoed te vinden. Het maakt niet uit of je een kleine hond hebt, of een hond die uiteindelijk heel groot wordt. In dit artikel heb ik 20 keer het beste puppy speelgoed alvast voor je uitgezocht!

Er zijn wel een aantal dingen waar je vooraf rekening mee moet houden, dat leg ik je graag in de volgende alinea uit!

puppyspeelgoed

Waar moet je rekening mee houden?

Voordat je speelgoed voor jouw pup koopt zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. Zo moet je het speelgoed afstemmen op de behoeftes van jouw hondje. Een aantal van deze punten heb ik hieronder opgesomd.

Welk soort puppy speelgoed?

Ten eerste moet je kijken naar het soort, of type speelgoed dat je wilt aanschaffen. Er is op dit gebied ontzetten veel keuze, daarom kan ik je aanraden gewoon een aantal dingen te kopen waarvan jij denkt dat ze leuk zijn.

Zo kan ik mij goed herinneren dat onze honden gek waren op knuffels, en op speelgoed met een pieper erin. Al wordt je daar zelf soms wel een beetje gek van!

Van welk materiaal is het speelgoed gemaakt?

Op de tweede plaats moet je rekening houden met het materiaalgebruik. Ook hierbij heb je ongekend veel keuze. Het is voor jonge honden echter niet geschikt om speelgoed te kopen dat van hard materiaal is. Daar voorkom je eventuele gebitsproblemen mee.

Wat mij betreft is zacht speelgoed het meest geschikt. Denk hierbij aan een honden bijtring, een puppy knuffel of ander speelgoed dat gemaakt is van zachte materialen. Het is echter wel zo dat hoe zachter het speelgoed is, hoe sneller het stuk gaat.

De beoordelingen van andere gebruikers

Een andere belangrijke over wegingsfactor zijn de meningen en ervaringen van andere gebruikers. Laat jezelf dus vooraf goed informeren door anderen door ervaringen te delen.

Veel mensen hebben het speelgoed namelijk al gekocht voordat jij dat deed. Het kan zijn dat deze mensen zeer positief zijn, of juist niet. Producten die geen positieve reviews krijgen kun je het beste links laten liggen.

Koop je een set of losse speeltjes?

We komen online steeds vaker de meest leuke setjes tegen waar allerlei verschillende puppy speeltjes in zitten. Meestal is de prijs- kwaliteitsverhouding van deze setjes zeer goed. Zeker als het van een bekend merk is dat al heel lang producten voor honden maakt.

De prijs van het puppy speelgoed

Als laatste is de prijs vaak een belangrijke factor. Probeer in ieder geval een prijs te betalen die in verhouding staat tot de kwaliteit van het speelgoed. De meeste mensen kijken niet op een paar euro meer of minder, maar niet iedereen kan zomaar meer uitgeven aan deze producten.

Veel geld betalen betekent overigens niet automatisch dat het speelgoed voor puppy’s beter is. Prijzen van deze producten beginnen bij ongeveer € 6,- en kunnen oplopen tot € 50,-.

speelgoed puppy

Welke verschillende speeltjes zijn er verkrijgbaar?

Zoals je in dit artikel hebt kunnen lezen zijn er heel veel verschillende speeltjes voor jonge honden verkrijgbaar. Het aanbod groeit dagelijks op de website van Bol.com. Daarom begrijp ik heel goed dat je soms gewoon niet meer weet welke je moet kopen. Ik heb ze hieronder voor je op een rijtje gezet!

De bekende piepspeeltjes

Ten eerste zijn er de piepspeeltjes. Deze kent iedereen, er is een aantal jaar geleden zelfs een “meme” geweest van iemand die veel van deze speeltjes tegelijkertijd gebruikte. Het aanbod van deze producten is heel groot. Zelfs speelgoed dat voor andere doeleinden gebruikt kan worden kunnen piepers bevatten. Wel heel erg leuk!

Een bijtring voor puppy’s

Het is net al even aan bod gekomen, maar de bijtring is een must-have als jij een puppy in huis krijgt. Het verzorgd het gebit van de hond en het helpt tegen de pijn van het wisselen van de doorkomende tanden.

Puppy knuffels

Deze mogen absoluut niet ontbreken als je een pup in huis krijgt. De knuffel geeft veel warmte en comfort aan de opgroeiende hond. De kans is groot dat hij z’n nest en moeder mist de eerste dagen, met dit product geef je hem toch een fijn “nest gevoel”. Net zoals de bijtring een must-have product!

Er zijn natuurlijk nog veel meer verschillende, maar het is ook leuk om zelf op onderzoek te gaan in de dierenwinkel bijvoorbeeld. Neem jouw pup mee en laat hem of haar eens lekker rondsnuffelen! De bovenstaande drie zijn wat mij betreft echter onmisbaar.

leuk puppy speelgoed

Veelgestelde vragen

Wanneer mag mijn pup met puppy speelgoed spelen?

Jouw pup mag direct spelen met puppy speelgoed, dit wordt zelfs aangeraden! Ook zie je vaak puppy speelgoed in de puppyren van de fokker liggen. Met dit product kan een pup zichzelf goed vermaken. Je kan met puppy speelgoed ook samen spelen, zo bouw je een goede band op met jouw hond!

Is puppy speelgoed ook geschikt voor oudere honden?

Het meeste speelgoed voor puppy’s wordt gemaakt op basis van bijvoorbeeld de bijtkracht van de pup. Bij een volwassen hond is dat vele malen sterker. Het hangt ook af van het materiaal van het puppyspeelgoed. Een oudere hond kan dit speelgoed veel sneller stuk maken van een jonge hond.

Wat vindt mijn puppy leuk speelgoed?

Dat verschilt per puppy. De meeste pups vinden als het speelgoed wel leuk, al helemaal speelgoed dat beweegt of geluidjes maakt zoals piepspeeltjes.

Je bent aan het einde gekomen van dit artikel en we hopen dat je er iets aan hebt gehad. Ook als je op basis van dit artikel puppy speelgoed hebt gekocht horen wij dat graag in de reacties hieronder!


kimberly

Over de auteur

Hoi! Ik ben Kimberly en ik ben schrijver voor Hondendeal. Als trots baasje van een Toller en mijn jarenlange ervaring met allerlei uiteenlopende hondenrassen help ik mijn bezoekers graag een goede keuze te maken. Dit kunnen nieuwe hondenproducten zijn, maar ik geef ook graag handige tips omtrent opvoeding en de leukste hondensporten. Als je een vraag hebt over één van de blogs op mijn website, neem dan gerust contact met mij op!

Plaats een reactie