Hondenvoer kopen? Alle hondenvoer online

Dit artikel is voor het laatst geupdate op 27 oktober 2023 door Kimberly

Ben je op zoek naar het beste hondenvoer? Dit product is essentieel om regelmatig aan te schaffen voor jouw hond. Net zoals wij mensen moet honden natuurlijk ook eten. Jouw hond moet meerdere keren per dag voeding binnen krijgen, dus dit product staat bovenaan de lijst als het gaat om het belangrijkste product die je voor jouw viervoeter moet kopen.

Als jij een hond hebt wil je uiteraard alleen het beste voor jouw viervoeter. In dit artikel nemen we je mee in ons onderzoek naar het beste hondenvoer! Je leest hier alles over de aanschaf van hondenvoer, waar je bijvoorbeeld op moet letten, welke soorten er allemaal verkrijgbaar zijn maar vooral welke je het beste kunt kopen.

In eerdere artikelen zijn we ingegaan op onder andere graanvrij hondenvoer, glutenvrij hondenvoer et cetera. Deze kan je teruglezen door op de link te klikken. Dit op basis van onze persoonlijke mening, maar ook de meningen van andere hondenliefhebbers. Dit hondenvoer heeft zich namelijk al ruimschoots bewezen, zo maak je altijd een verstandige keuze.

Het is vooraf van belang dat je weet waarvoor je hondenvoer koopt. Het is ook aan te raden om dit soort voer te bewaren in een hondenvoer container, dit zorgt ervoor dat het lekker lang vers blijft!

Ook vertel ik je hoe je erachter komt welk type voer jouw hond nodig heeft. Tot slot geven we je in dit artikel graag een aantal bruikbare tips mee, zodat jij het meeste plezier hebt van het voer! Mocht je na het lezen van dit artikel nog vragen hebben, stel ze dan gerust onderaan deze pagina!

Let op: Bij de meeste verpakkingen hondenvoer die je hieronder ziet zijn meerdere groottes en/of inhoud beschikbaar, klik op de button “controleer prijs” om naar het product te gaan. Veel leesplezier!

Het beste hondenvoer

Onze vijf favoriete hondenvoer

Ik hoop dat je na het zien van de bovenstaande producten een goede keuze hebt kunnen maken. Als dat nog niet zo is lees dan gerust verder! Hieronder hebben wij een top vijf samengesteld, op basis van onze eigen ervaring met het product, of op de beoordeling van andere gebruikers.

Royal Canin Maxi Adult Hondenvoer

Op de eerste plaats in onze top vijf staan het hondenvoer van Royal Canin. Dit merk staat al decennia lang bekend om de kwalitatief hoogwaardige producten. Deze hondenvoeding worden beoordeeld met een 4,8 van de maximaal 5 sterren op basis van 305 reviews op Bol.com.

Het is daarmee één van de populairste brokjes op dit moment! De Maxi Adult productlijn is verkrijgbaar in 8 verschillende verpakkingen, zo kan je kiezen voor een zak van 4 kilo tot maar liefst 30 kilo.

Bekijk ze allemaal door op de afbeelding hierboven te klikken! Ook is deze lijn beschikbaar voor puppy’s, junior en senior honden. Dankzij het toegevoegde omega-3 is deze speciaal ontwikkeld voor de volwassen leeftijd van de hond. Dit product is dan ook echt aan te bevelen!

Royal Canin Dog Selection Croc

Het tweede product in onze lijst is wederom van Royal Canin. Deze Dog Selection Croc hondenvoeding worden beoordeeld met een 4,8 van de maximaal 5 sterren op basis van 417 reviews op Bol.com. Net zoals het eerste product is dit ook één van de hardlopers op Bol.com. Deze brokjes zijn geschikt voor alle soorten honden vanaf zo’n 2 jaar oud en die geen speciale voeding nodig hebben zoals graanvrij of hypoallergeen.

Iedere hond kan deze brokjes gemakkelijk opeten dankzij de vorm en textuur. Deze brokjes zijn verkrijgbaar in zakken met een inhoud van 20 tot 40 kilo. Deze brokjes zijn gemaakt van de beste ingrediënten en zijn gemakkelijk te verteren. De combinatie van zo’n 30 verschillende voedingsstoffen zorgt voor een lekkere en volledige hondenvoeding, en dat zonder kunstmatige toevoegingen!

Pedigree Adult Hondenvoer

Op de derde plaats staat het hondenvoer van Pedigree. Deze wordt beoordeeld met een 4,6 van de maximaal 5 sterren op basis van 63 reviews op Bol.com. Dit is één van de populairste hondenvoeding voor oudere honden op dit moment. Dit product is geschikt voor honden vanaf 2 tot ongeveer 8 jaar oud.

Het afgebeelde product hierboven heeft een inhoud van 15 kilo en smaakt naar lam, groenten en rijst. Op de website van Bol.com zijn meerdere smaken verkrijgbaar, klik op de afbeelding hierboven om ze allemaal te bekijken! De verpakking is verkrijgbaar in allerlei verschillende groottes, denk hierbij aan 3 kilo, 6 kilo, 10 kilo, 15 en 20 kilo.

Pro Plan Medium Adult Hondenvoer

Het vierde product in onze top vijf favorieten is van Pro Plan. Deze wordt beoordeeld met een 4,7 van de maximaal 5 sterren op basis van 164 reviews op Bol.com. Deze hondenvoeding is specifiek ontwikkeld voor honden die een gevoelige huid hebben.

Dit product is geschikt voor alle soorten honden vanaf 10 kilo. Dankzij de kleine hoeveelheid eiwitten is de kans dat jouw hond een huidreactie krijgt kleiner dan bij “de meest verkochte” hondenvoeding. De brokjes zijn verkrijgbaar in verschillende verpakkingen.

Het hierboven afgebeelde product heeft een inhoud van 3 kilo, maar je kan ook kiezen voor een verpakking van 14 of 16,5 kilo. Bekijk ze allemaal door op de afbeelding hierboven te klikken! Ook krijg je een leuke stapelkorting als je er meerdere in één keer koopt!

Cavom Adult Compleet Hondenvoer

We sluiten onze top vijf af met de hondenvoeding van Cavom. Dit hondenvoer worden beoordeeld met een 4,7 van de maximaal 5 sterren op basis van 164 reviews op Bol.com. Deze brokjes zijn geschikt voor volwassen honden tussen de 2 en 8 jaar oud. Deze brokken zijn gemaakt op basis van rundvlees en schapenvlees en bevatten, zoals de titel al aangeeft, alle ingrediënten die je van een complete hondenvoeding mag verwachten.

Ook zijn deze brokjes voorzien van een gezonde balans tussen omega-3 en omega-6 vetzuren. Je kan kiezen tussen twee verpakkingen, eentje van 5 en eentje van 20 kilo. Deze productielijn is ook verkrijgbaar in andere lekkere smaken!

Ik hoop dat je inmiddels een goede keuze hebt kunnen maken, als dat niet zo is kijk dan nog even rond op Bol.com, waar ze meer dan 7000 verschillende soorten hondenvoer hebben!

hondenvoer

Wat is hondenvoer?

Na het zien van de bovenstaande producten heb je vast een goed beeld bij wat hondenvoer precies is. Als dat nog niet zo is, of je wilt er meer over weten, lees dan zeker verder!

Wat is nu het beste hondenvoer voor je hond? Dit ligt er aan wat voor ras je hebt en of je een grote of kleine hond hebt. Ook de leeftijd speelt hierin mee en de gezondheid van de hond ook. Als je een actieve hond hebt, dan heb je speciaal voor atletische honden.

Er zijn ook honden die bijvoorbeeld allergisch zijn voor granen. In veel brokken zitten granen dus dan zal je een brok moeten zoeken waar geen granen inzitten. Er wordt dan vaak gekozen voor lam en rijst.

Maar er kan ook voor vers vlees worden gekozen. Er zijn mensen die de honden alleen maar vers vlees geven. Honden stammen af van de wolven en eten wolven brokken? Dit is de reden dat sommige mensen de honden alleen maar vers vlees geven en daar doen veel honden het goed op.

Als je brokken voor je hond gaat kiezen is het belangrijk dat je kijkt naar het ras, de hoeveelheden die de hond mag eten, de samenstelling van de brok en naar de leeftijd. Daarnaast kun je ook naar de gezondheid van de hond kijken.

Zoals een allergie, maar ook als je hond problemen heeft met de huid of last heeft van overgewicht kan er speciaal voer worden gekozen. Het is dan belangrijk dat je de keuze maakt die het beste bij jouw huisdier past.

Omdat er zoveel keuze is op het gebied van hondenvoeding kan het best lastig zijn om het beste hondenvoer uit te kiezen voor jouw trouwe viervoeter. Hopelijk heb ik je met dit artikel al een heel eind op weg geholpen!

Waarom zou je hondenvoer kopen?

Je weet nu welke producten tot onze favorieten behoren, en wat hondenvoer precies is. Maar waarom zou je hondenvoer kopen? Er zijn een aantal belangrijke redenen waarom je dit zou moeten doen. Deze heb ik hieronder voor je op een rijtje gezet!

De hond moet dagelijks eten krijgen

Ten eerste, en de meest voordehand liggende reden is dat jouw hond moet eten. Net zoals wij mensen ook voeding binnen moeten krijgen. Het is naast water één van de eerste levensbehoeftes.

Onder hondenvoer kan je meerdere producten verstaan. Er valt namelijk vrij veel onder hondenvoeding, denk hierbij aan hondensnacks, honden snoepjes, vers vlees of hondenbrokken. Hondenvoer is het allesomvattende begrip.

Er is voor elke hond geschikt hondenvoer

Daarnaast is er voor iedere hond geschikt hondenvoer verkrijgbaar. Zoals je in dit artikel kan lezen zijn er meer dan 7000 verschillende soorten hondenvoer op de markt. In alle prijscategorieën, smaken, vormen en merken.

Er is voor iedere hond een geschikt soort voer beschikbaar. Het kan bevoordeeld mogelijk zijn dat jouw trouwe viervoeter een allergie heeft, en hypoallergeen hondenvoer moet eten. Maar je kan ook denken aan hondenvoer dat speciaal ontwikkeld is voor honden met darmklachten of overgewicht.

Ook is er hondenvoer dat zich op een bepaalde leeftijd van de hond richt. Dit begint natuurlijk bij puppy voer, junior voer, adult en uiteindelijk senior voer.

Zoals je kan zien zijn er eigenlijk twee belangrijke redenen waarom je voer moet kopen voor jouw hond. Waar je rekening mee moet houden vertel ik je graag in de volgende alinea!

welk hondenvoer

Waar moet je rekening mee houden?

Voordat je hondenvoer gaat kopen zijn er een aantal punten waar je rekening mee moet houden. Het is net al even benoemd, maar het voer moet je goed afstemmen op de behoeftes van jouw hond. Hieronder heb ik ze voor je op een rijtje gezet!

Voor welke leeftijd en grootte van de hond?

Op de eerste plaats moet je het honden voer afstemmen op de leeftijd van de hond. Een puppy heeft een hele andere voedingsbehoefte dan een volwassen, of oudere hond. Daarnaast moet je het voer afstemmen op de grootte van de hond.

Een Chihuahua heeft bijvoorbeeld niet alleen meer voeding nodig, maar ook andere voedingsstoffen. Wij hebben artikelen geschreven over alle bovenstaande, als je daar meer over wilt weten, lees dan zeker verder!

Welke smaak hondenvoer koop je?

Het volgende punt is een hele belangrijke, jouw hond moet het hondenvoer natuurlijk wel lekker vinden. De smaak van het honden voer is hier allesbepalend. Qua keuze kan je uit vrijwel alle combinaties kiezen, je komt er meestal snel genoeg achter wat de hond heel lekker vindt, of juist minder lekker vindt.

Denk bijvoorbeeld aan smaken zoals lam en rijst, eend met aardappel, vis, kip et cetera. Probeer echter niet té vaak te wisselen met hondenvoeding, maar als je merkt dat jouw hond het echt niet lekker meer vindt, dan kan je best wisselen. In dat geval is het verstandig om eerst een kleine verpakking te kopen, dan blijft je niet zitten met veel hondenvoer!

De grootte van de verpakking

Ik heb het net al even kort benoemd, maar kijk alleen goed naar de grootte van de verpakking. Vrijwel ieder soort hondenvoer is verkrijgbaar in verschillende verpakkingen. Deze lopen vaak uiteen van 2,5 kilo tot wel 30 kilo.

Als je precies weet welk voer jouw hond lekker vindt is het verstandig de grootste verpakking te kopen. De prijs per kilo is dan meestal het voordeligste. Ook kan het zo zijn dat je “stapel korting” krijgt. Je krijgt dan korting als je meerdere verpakkingen in één keer koopt. Het hondenvoer blijft lekker lang vers als je het in een hondenvoer container bewaard.

Welk soort hondenvoer koop je?

Voordat je voer gaat kopen moet je weten welk soort voeding je wilt aanschaffen. Met soorten honden voer bedoel ik bijvoorbeeld glutenvrij hondenvoer of hypoallergeen hondenvoer. Stem deze af op de behoeftes van jouw hond, zeker als hij of zij een allergie heeft voor bepaalde voedingsstoffen!

De beoordelingen van andere gebruikers

Een andere belangrijke over wegingsfactor zijn de meningen en ervaringen van andere gebruikers. Laat jezelf dus vooraf goed informeren door anderen door ervaringen te lezen.

Veel mensen hebben deze hondenvoeding namelijk al gekocht voordat jij dat deed. Het kan zijn dat deze mensen zeer positief zijn, of juist niet. Producten die geen positieve reviews krijgen kun je het beste links laten liggen.

De prijs van het hondenvoer

Tot slot is de prijs vaak een doorslaggevende factor. Probeer in ieder geval een prijs te betalen die in verhouding staat tot de kwaliteit van het hondenvoer. De meeste mensen kijken niet op een paar Euro meer of minder, maar niet iedereen kan zomaar meer uitgeven aan honden voer.

Veel geld betalen betekent overigens niet dat het product perse beter is. Prijzen van deze voeding beginnen bij ongeveer € 5,- en kunnen oplopen tot wel € 75,-. Dit is natuurlijk ook afhankelijk van de inhoud van de verpakking. Het is dan ook verstandig om te kijken naar de prijs per kilo.

hondenvoer kopen

Verschillende soorten hondenvoer

Ik heb het al een aantal keren kort benoemd, maar hondenvoer kent ontzettend veel verschillende soorten. Er zijn meer dan 7000 verschillende soorten verkrijgbaar op de website van Bol.com.

Sommige voeding is specifiek ontwikkeld voor honden met darmklachten, een ander soort is weer geschikt voor honden die gewrichtsproblemen hebben. Maar zo heb je ook voor dat voor een bepaalde leeftijd ontwikkeld is.

De voeding bevat alle essentiële voedingsstoffen voor bijvoorbeeld opgroeiende honden. Gelukkig kan je al deze verschillende onderverdelen in een aantal categorieën. Deze heb ik hieronder voor je opgesomd!

Op basis van leeftijd

Puppy hondenvoer
Junior hondenvoer
Adult hondenvoer
Senior hondenvoer

Op basis van ingrediënten

Biologisch Hondenvoer
Glutenvrij hondenvoer
Graanvrij hondenvoer
Hypoallergeen hondenvoer

Op basis van soort

Hondenbrokken
Natvoer
Geperste hondenbrokken
Dieetvoeding

Hoe bewaar je hondenvoer?

Het is verstandig om het voer op de juiste manier te bewaren. Ik leg je graag uit hoe je hondenvoer het beste kunt bewaren. Dit heeft een aantal voordelen, de belangrijkste is dat het voer langer vers blijft. Maar ook dat de voedingsstoffen goed blijven.

Dit is met name belangrijk als je een grotere verpakking koopt, en dat is verstandig omdat de prijs per kilo een stuk lager is. Bewaar hondenvoer altijd in een speciale hondenvoer container. Dit zorgt ervoor dat het voer langer goed blijft.

beste honden voer

Hoeveel hondenvoer moet ik geven?

Deze vraag beantwoorden is niet eenvoudig. Dit hangt namelijk voor een groot deel af van welke hond jij hebt. Het verschilt dus per hond, de leeftijd van de hond en het gewicht. Het kan ook zijn dat een hond die bijvoorbeeld gecastreerd is minder, of juist meer voeding binnen moet krijgen. Ook verschilt het nog eens per merk!

Op de achterkant van de verpakking en soms ook bij de product omschrijving staat aangegeven hoeveel voer je moet geven. Let op, dit is een richtlijn! Zo geven wij onze honden veel minder gram dan op de verpakking staat.

Mijn advies is dan ook dat je dit het beste met de dierenarts kunt overleggen. Een andere optie is om het gewicht goed te controleren van jouw hond. Als je merkt dat hij teveel aankomt, dan kun je minder honden voer geven.

Onze honden krijgen beide andere soorten hondenbrokken, de ene hond krijgt Fokker hondenbrokken. Op de achterkant van deze verpakking wordt gekeken naar het gewicht van de hond. Deze hoeveelheid meten wij vervolgens strikt af met een weegschaaltje.

De andere hond heeft een gevoelige maag, en is helaas voor veel producten allergisch. Het is voor haar belangrijk op gezette tijden te eten, en heeft daar ook speciale hypoallergeen hondenvoer voor. Dit merk kijkt niet alleen naar het gewicht, maar kijkt ook naar hoeveel energie de hond heeft.

Er is dus geen pasklaar antwoord op de vraag hoeveel hondenvoer je moet geven. Het beste is om dit zelf uit te proberen, eventueel in overleg met jouw dierenarts.

Ik heb je nu bijna alles verteld over honden voer! In de volgende alinea wil ik je nog het antwoord geven hoe vaak je de hond hondenvoer moet geven.

Hoe vaak moet ik mijn hond hondenvoer geven?

Net zoals hoeveel hondenvoer je de hond mag geven, is ook hier geen eenvoudig antwoord op te geven, helaas. Dit hangt van ongeveer dezelfde factoren af als hierboven is besproken.

Gelukkig zijn hier wel richtlijnen voor, daar kan je dus mee beginnen. Hier kan je altijd zelf een draai aangeven. Zoals ik net al even benoemde is één van onze honden allergisch voor allerlei producten. Daarnaast moet zij om de zoveel uur hondenvoer eten, omdat ze anders gal gaat spugen.

Kleinere honden

De allerkleinste honden en jonge honden tot ongeveer 10 kilo kan je het beste drie keer per dag hondenvoer geven totdat ze 5 maanden oud zijn. Daarna is vaak het advies om dit te verdelen over twee keer per dag. Kanttekening hierbij is dat jouw hond hiertegen moet kunnen. Wij moeten tenminste drie keer per dag voeding geven om misselijkheid te voorkomen.

Middelgrote honden

Honden met een gemiddelde grote van 10 tot ongeveer 25 kilo kan je het beste drie maaltijden per dag geven tot de leeftijd van 6 maanden. Ook is daarna het advies om twee maaltijden per dag te geven.

Grote honden

De grootste honden vanaf 25 kilo kan je het beste drie keer per dag honden voer geven tot de leeftijd van 6 maanden. Net zoals bij middelgrote honden geef je daarna twee keer een maaltijd per dag.

voer hond

Hoe kies je het juiste hondenvoer?

Je weet nu bijna alles wat er te vertellen valt over honden voeding, maar hoe kies je het juiste voer? Hieronder heb ik nog een aantal tips op een rijtje gezet hoe je het juiste honden voor kunt kiezen.

Het juiste gewicht

Bijna de helft van alle honden in Nederland kampt met overgewicht. Een te zware hond krijgt sneller gezondheidsproblemen en kan eerder overlijden. Zorg dat je hond altijd het juiste gewicht heeft.

Mooie vacht

Een gezonde hond heeft een mooie, glimmende vacht. Een doffe vacht of andere vachtproblemen is vaak op te lossen met de juiste voeding.

Goede ontlasting

De ontlasting van je hond moet mooi stevig zijn en makkelijk uitgepoept worden. Wanneer je hond vaak last heeft van dunne ontlastig ligt dit vaak de voeding.

Soepel bewegen

De meeste honden krijge last van artrose zodra ze ouder zijn. Dit uit zich in stijfheid en moeilijker bewegen. Deze klachten zijn te verminderen en soms zelfs te verhelpen door het toevoegen van glucosamine en gelatinehydrosolaat.

Jeuk

Elke hond krabt zich af en toe. Als de hond zich vaak krabt of likt, ligt dit meestal aan een allergische reactie. Een voedselallergie of atopie (allergie voor omgevingsinvloeden) is in veel gevallen met de juiste voeding op te lossen.

Leeftijd

Een jonge hond heeft andere bouwstoffen nodig dan een volwassen hond. Door het juiste voer te kiezen zal de hond die bouwstoffen binnen krijgen die nodig zijn voor de ontwikkeling en om gezond te blijven.

Castreren/Steriliseren

Door een castratie of sterilisatie komen honden vaak veel aan in gewicht, met alle gevolgen voor de gezondheid vandien. Let goed op het voer van je hond na een sterilisatie of castratie.

Afwisseling van voer

Zolang je hond het juiste voer krijgt, is het nodig om te wisselen van voer. Mocht je toch willen wisselen van voer, doe dit dan heel geleidelijk. Meng het nieuwe voer geleidelijk door het oude voer heen zodat de darmen van de hond kunnen wennen aan dit nieuwe voer. Doe je dit niet dan kunnen de darmen van je hond van streek raken door het nieuwe voer.

Verwennen

Belonen en verwennen hoort er bij. Zorg wel dat de beloning past binnen het voedingspatroon van je hond. Met een normaal brokje is je hond net zo blij als met speciale koekjes.

Kleurstoffen

Een hond bepaalt zijn voorkeur voor eten aan de hand van geur. Alle mooie kleurtjes die het voer tegenwoordig heeft is alleen maar leuk voor het baasje, je hond interesseert zich niet voor de kleurtjes. Vraag je dan ook af of je je hond wel wilt volstoppen met allerlei kleurstoffen?

hondenvoer aanbieding

Veelgestelde vragen

Wat is hypoallergeen hondenvoer?

Helaas zijn sommige honden overgevoelig voor normale hondenvoeding. Daarvoor is er speciaal hypoallergeen hondenvoer ontwikkeld. Dit voorkomt voor het grootste deel een mogelijke allergische reactie. De eiwitten in dit hondenvoer worden zo versnipperd dat het lichaam het eiwit niet meer herkent, en er geen allergische reactie optreed.

Wat zit er allemaal in hondenvoer?

Dit hangt sterk af van welk type hondenvoer je koopt. Vaak zitten er groenten, organen, botten, spieren en granen in reguliere hondenvoeding. Deze samenstelling verschilt per fabrikant en product. Bij de product omschrijving staat altijd exact beschreven wat er precies in het hondenvoer zit.

Kan ik mijn hond beter graanvrij hondenvoer geven?

Het korte antwoord op deze vraag is nee, het maakt niet zoveel uit. Natuurlijk als jouw hond gewoon tegen granen kan. Het kan ook zijn dat een hond allergisch is voor granen, en daarom graanvrij hondenvoer moet eten.

Je bent aan het einde gekomen van dit artikel en we hopen dat je er iets aan hebt gehad. Ook als je op basis van dit artikel honden voer hebt gekocht horen wij dat graag in de reacties hieronder!


kimberly

Over de auteur

Hoi! Ik ben Kimberly en ik ben schrijver voor Hondendeal. Als trots baasje van een Toller en mijn jarenlange ervaring met allerlei uiteenlopende hondenrassen help ik mijn bezoekers graag een goede keuze te maken. Dit kunnen nieuwe hondenproducten zijn, maar ik geef ook graag handige tips omtrent opvoeding en de leukste hondensporten. Als je een vraag hebt over één van de blogs op mijn website, neem dan gerust contact met mij op!

Plaats een reactie