Denkspelletjes hond kopen? Alle denkspelletjes online

Dit artikel is voor het laatst geupdate op 26 oktober 2023 door Kimberly

Ben je op zoek naar de beste denkspelletjes voor jouw hond? Dit soort spelletjes zijn ideaal om jouw hond mentaal uit te dagen! Het leuke van dit product is dat je hond in de meeste gevallen beloond wordt met iets lekkers, dat zorgt ervoor dat hij echt z’n best gaat doen. In dit artikel ga ik je alles vertellen over deze leuke denkspelletjes, en welke je het beste kunt kopen.

Tijdens ons onderzoek naar de beste denkspelletjes kijken we naar een aantal punten, denk hierbij aan de prijs- kwaliteitsverhouding, de voor- en nadelen en natuurlijk de mening van anderen. Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen?

Stel ze dan gerust in de reacties onderaan deze pagina! Let op: Van de meeste onderstaande producten zijn er meerdere maten of kleuren beschikbaar, klik op de button “controleer prijs” om naar het artikel te gaan.

In een vorig artikel hebben we een ander soort denkspelletje besproken, namelijk de snuffelmat. In principe is dat ook een leuk denkspelletje! Ik heb het eerder al even benoemd, maar bij de meeste denkspelletjes kan je iets lekkers verstoppen voor jouw hond.

Denk hierbij aan kleine beloningssnoepjes of hondensnoepjes. Zo stimuleer je jouw hond om moeite te doen voor de beloning! Veel plezier met lezen!

De beste denkspelletjes voor je hond

Onze vijf favoriete honden denkspelletjes

Ik hoop dat je na het bekijken van de bovenstaande denkspelletjes een goede keuze hebt kunnen maken! Wil je toch nog even verder kijken of meer lezen over het gebruik van dit product? Bekijk hieronder onze vijf favorieten! Deze spelletjes voor honden hebben zich inmiddels al ruimschoots bewezen, en zijn het overwegen waard!

Trixie Honden Activity Flip Board

Op de eerste plaats in onze top vijf staat het denkspelletje van Trixie. Deze wordt beoordeeld met een 4 van de maximaal 5 sterren op basis van 38 reviews op Bol.com. Dit leuke denkspelletje bevat meerdere kegels en een draaischijf. Ook zitten er vakjes in die jouw hond op kan maken.

Het is bij dit spelletje de bedoeling dat je hondensnacks in de vakjes en onder de kegels stopt die jouw hond eruit kan halen. Dit product is gemaakt van duurzaam sterk kunststof materiaal, en kan bij normaal gebruik een hele tijd mee!

Kerbl Honden Denkspel Paw

Het tweede product in onze top vijf favorieten is het Kerbl honden denkspel. Deze wordt beoordeeld met een 4 van de maximaal 5 sterren op basis van 28 reviews op Bol.com. Net zoals het eerste product bevat deze allerlei kegels en draaischijven waar je hondensnoepjes in kunt verstoppen!

Dit product is geschikt voor alle soorten honden en is gemaakt van duurzaam houten materiaal. Jouw hond kan de kegels van het spel halen, en aan de schijven draaien zodat de beloning zichtbaar wordt. Het leuke is dat de draaischijf past werkt op het moment dat er één kegel van het spel afgehaald is. Jouw hond moet er dus goed bij nadenken!

Nina Ottosson Dog Twister honden denkspel

Op de derde plaats in onze top vijf staat het honden denkspel van Nina Ottosson. Deze wordt beoordeeld met een 4,4 van de maximaal 5 sterren op basis van 25 reviews op Bol.com. Dit spelletje is ingewikkelder dan de denkspelletjes hierboven, enige ervaring van jouw hond is dan ook wel vereist. Of je moet gewoon een hele slimme hond hebben!

Denkspelletjes werken met bepaalde moeilijkheidsgraden, later meer daarover, deze heeft een moeilijkheidsgraad van 3. Dit spelletje heeft allerlei taartpunten waar je snoepjes in kunt verstoppen. De hond moet deze taartpunten rond laten schuiven om bij de snoepjes te komen. Je kunt deze taartpunten ook vast zetten, om het nog iets ingewikkelder te maken.

Maralti Tumbler Honden Denkspel en Voerbal

Het vierde product in onze top vijf favoriete denkspelletjes is van Maralti. Deze wordt beoordeeld met een 4,3 van de maximaal 5 sterren op basis van 38 reviews op Bol.com. Dit leuke denkspelletje is verkrijgbaar in 4 verschillende kleuren, namelijk de hierboven afgebeelde en een gele, groene en roze.

Bekijk ze allemaal door op de afbeelding hierboven te klikken! Dit denkspelletje heeft een ovaal achtige vorm, daardoor rolt deze niet in één rechte lijn, zoals normale hondenballen dat wel doen.

Deze bal kan je vullen met honden snoepjes, die er tijdens het rollen uit vallen. Jouw hond moet dus flink aan de slag om alle snoepjes eruit te krijgen! Het leuke van dit product is dat je ‘m op twee verschillende niveaus kan instellen, waarbij er eentje makkelijker is dan de andere. Met dit product kan jouw hond zich uren vermaken!

Trixie Dog Activity Memory Trainer

We sluiten deze top vijf af met de Activity Memory Trainer van Trixie. Deze wordt beoordeeld met een 4,5 van de maximaal 5 sterren op basis van 8 reviews op Bol.com. Dit spelletje werkt anders dan de bovenstaande denkspelletjes.

Het is namelijk een strategiespel, jouw hond moet op de bijgeleverde afstandsbediening gaan staan om een beloning te krijgen. Deze afstandsbediening zit niet aan het product vast, dus je kan ‘m neerzetten waar jij maar wilt.

Op die manier kan je de afstandsbediening verstoppen, jouw hond moet dan op zoek gaan naar deze afstandsbediening. Wij beleven een hoop plezier met dit product, al is het voor jezelf ook moeilijk om nieuwe plekken te ontdekken voor de afstandsbediening! Let op: Er worden geen baterijen meegeleverd, deze moet je apart kopen.

Ik hoop dat je na het lezen van onze top vijf favoriete denkspelletjes een goede keuze hebt kunnen maken! Als dat nog niet zo is dan raad ik je aan om even een kijkje te nemen op Bol.com. Hier hebben ze meer dan 470 verschillende soorten denkspelletjes! Daar zit er vast wel eentje tussen die bij jouw hond past!

beste denkspelletjes

Wat zijn denkspelletjes voor honden?

Je hebt na het zien van de producten hierboven inmiddels vast wel een duidelijk beeld bij wat denkspelletjes voor honden zijn. Als dat nog niet het geval is, lees dan zeker verder. Hieronder leg ik het je graag uit!

Denkspelletjes voor honden vallen onder verschillende soorten speelgoed voor honden. Bijvoorbeeld de snuffelmat voor honden, een snackbal of een hondenpuzzel. Het is hondenspeelgoed waarbij honden hun hersens moeten gebruiken om bijvoorbeeld een puzzel op te lossen.

Na het oplossen van het denkspelletje volgt er natuurlijk een beloning in de vorm van een lekkere hondensnack! Je kunt in de meeste van deze producten namelijk snoepjes of snacks verstoppen. Jouw viervoeter gaat op zoek naar dit lekkers en moet bijvoorbeeld een bakje openen waar de snack in verstopt zit.

Net zoals bij hondenpuzzels bestaat er een moeilijkheidsgraad, deze gaat van niveau één tot niveau vier. Hoe hoger het getal, hoe moeilijker het denkspelletje voor honden is.

Vanwege het grote aanbod kan het best lastig zijn om het beste denkspelletje uit te kiezen. Ik hoop dat ik je middels dit artikel al een heel eind op weg heb geholpen.

In de alinea hieronder vertel ik je graag meer over deze denkspelletjes. Waarom het slim is om er eentje te kopen, welke voordelen deze spelletjes hebben, en waar je op moet letten voordat je een denkspel voor honden koopt.

Waarom zou je een honden denkspelletje kopen?

Je weet nu wat een denkspel voor honden is, en welke tot onze favoriete producten behoren. Ook weet je nu waar je het bijvoorbeeld voor kan gebruiken. Maar waarom is dit één van de producten die je zou moeten kopen? Hieronder heb ik een aantal van deze redenen op een rijtje gezet!

Het zorgt voor een betere band tussen jou en de hond

Ten eerste versterkt het samen doen van een denkspelletje voor honden jullie band. Natuurlijk kan je honden ook alleen laten puzzelen, maar het is een goed idee om dit regelmatig samen te doen.

Honden die regelmatig met hun baasje spelen, vertonen doorgaans meer aanhankelijk en wenselijk gedrag binnen en buiten het huis. Dit verkleint ook de kans dat je trouwe viervoeter op je meubels en schoenen kauwt.

Wanneer je samen gaat spelen kan je het denkspelletje samen oplossen. Hierbij is het wel goed om de hond het meeste werk te laten doen, anders is zo’n denkspelletje te snel opgelost!

Het is goed voor het denkvermogen van de hond

Een andere reden waarom je een denkspelletje voor honden zou moeten kopen, is om je hond zijn denkvermogen te laten gebruiken. Veel honden zijn slim en hebben deze mentale uitdaging nodig. Een denkspel is het beste product om te kopen.

Het ontwikkelt niet alleen het denkvermogen, maar het helpt ook de creativiteit van de hond en het zorgt ervoor dat hij of zij zich kan ontwikkelen. Dit is vooral merkbaar als je het denkspelletje meerdere keren hebt gedaan. Op een gegeven moment weet de hond welk denkspelletje het is en hoe de hond deze het snelste op kan lossen.

Deze denkspelletjes zijn geschikt voor honden van alle leeftijden. Je kunt een puppy bijvoorbeeld kennis laten maken met dit soort honden speelgoed. Oudere honden die mentaal achteruitgaan, kunnen ook veel baat hebben bij deze denk spelletjes.

Een denkspelletje heeft hetzelfde effect als beweging

Alle honden houden van spelen en voldoende beweging, dit is goed voor hun gezondheid. Maar wist je dat deze denkspelletjes net zo effectief zijn als een stevige wandeling? Als je trouwe viervoeter 10 minuten met een denkspelletje bezig is, staat dat gelijk aan een wandeling van 30 minuten!

Dit komt omdat honden goed moeten nadenken tijdens deze spelletje. Dit maakt de hond mentaal moe en verbruiken ze veel energie. Het werkt net zoals bij mensen. Hoe meer de hond aan denkspelletjes gewend raakt, hoe complexer je deze spelletjes kunt maken!

Het voorkomt ongewenst gedrag

Een ander voordeel van denkspelletjes voor honden is dat ze de kans op vervelend gedrag verminderen. Honden hebben beweging en uitdaging nodig om hun energie kwijt te raken. Denkspelletjes zijn hiervoor het perfecte product. Honden kunnen zich namelijk een tijdje vermaken met deze spelletjes!

Er zijn geschikte denkspelletjes voor elke hond

Als laatste voordeel wil ik je vertellen dat er voor elke hond een geschikt denkspelletje verkrijgbaar is. Zoals je aan het begin van dit artikel kunt zien zijn er veel verschillende soorten, merken, vormen en kleuren om uit te kiezen.

Al met al zijn er goede redenen en momenten om denk spelletjes voor honden te kopen. Maar waar moet je op letten bij het kopen van zo’n denkspelletje? In de volgende alinea vertel ik je er graag meer over!

denkspel hond

Waar moet je rekening mee houden?

Als je overweegt een denkspelletje voor jouw trouwe viervoeter te kopen, zijn er een paar dingen waar je rekening mee moet houden. Dit product moet namelijk worden afgestemd op de behoeften van de hond. Ik heb de punten hieronder voor je opgesomd!

Welk soort honden denkspel wil je kopen?

Op de eerste plaats is het belangrijk om erachter te komen wat voor soort denkspel je wilt kopen. Zoals je aan het begin van dit artikel kunt zien, zijn er veel verschillende soorten spellen, vormen en maten om uit te kiezen.

Wat is de moeilijkheidsgraad van het denkspelletje?

Naast het soort denkspelletje is het ook belangrijk te kijken naar de moeilijkheidsgraad van deze spelletjes. In de meeste gevallen staat deze informatie in de product beschrijving. Deze moeilijkheidsgraad begint bij niveau één en loopt op tot maximaal vier.

Als je voor het eerst denkspelletjes met je hond gaat doen, raden we aan om met de eenvoudigste moeilijkheidsgraad te beginnen. Als de hond niveau één te gemakkelijk vindt, kan je doorgaan naar de volgende stap. Het laatste niveau is geschikt voor ervaren puzzelliefhebbers!

Begin met niveau één en wanneer de hond dergelijke denkspelletjes snel en gemakkelijker kan oplossen, kan je doorgaan naar niveau twee en vervolgens niveau drie. Je zal vanzelf merken wanneer de hond aan het volgende niveau toe is.

Hoe groot moet het denkspelletje zijn?

Zoals vaak het geval is bij honden producten, is het belangrijk om het denkspelletje aan te passen aan de grootte van de hond. Dit geldt ook bij het kopen van denkspellen voor honden.

Je kunt bijvoorbeeld een iets kleinere spelletje kopen voor een kleine hond en een grotere denkspel voor een grote honden. Dit is niet verplicht, maar goed om te weten dat je hier rekening mee kunt houden. Koop een denkspel dat past bij de grootte van de hond.

Van welk materiaal is het denkspel gemaakt?

Naast het soort honden denkspel en de grootte van dit spel, is het ook verstandig om aandacht te besteden aan het materiaal. Denkspelletje voor honden zijn meestal gemaakt van plastic, rubber of kunststof. Er zijn echter ook spelletjes verkrijgbaar die gemaakt zijn van fleece of stof.

Ieder materiaal heeft zijn voor- en nadelen, dus houd daar rekening mee. Zeker als je hond veel speelgoed sloopt, is het verstandig om een ​​stevig denkspelletje aan te schaffen.

De ervaringen van andere hondenliefhebbers

Een ander belangrijk aspect zijn de reviews en ervaringen van andere gebruikers. Laat jezelf dus vooraf goed informeren door anderen door de ervaringen te lezen.

Veel mensen hebben deze denkspelletjes al gekocht voordat jij dat van plan bent om te doen. Deze mensen kunnen al dan niet erg positief zijn. Producten die geen positieve recensies krijgen, kunnen het beste worden vermeden.

De prijs van het honden denkspel

De prijs is vaak een beslissende factor. Zorg er in ieder geval voor dat je een prijs betaalt die past bij de kwaliteit van het product. De meeste mensen kijken niet naar een paar euro meer of minder, maar niet iedereen kan dat gemakkelijk uitgeven. De prijzen voor deze denkspellen beginnen rond de € 16,- en kunnen oplopen tot € 75,-.

denk spel hond

Hoe werken honden denkspelletjes?

Denkspelletjes zijn eigenlijk heel eenvoudig! Het draait allemaal om het verbergen van de lekkere hondensnoepjes in het denkspel. Dit hangt natuurlijk af van welke soort denkspelletje je koopt. Sommige producten hebben meer verstop plaatsen dan andere.

Je kunt ook zelf de moeilijkheidsgraad bepalen. Je kunt bijvoorbeeld een hondensnoepje diep in het denkspelletje verstoppen, of er juist meer bovenop leggen. Dit hangt ook af van het soort hondenpuzzel. Hoe dieper je het lekkers verbergt, hoe meer je hond eraan moet snuffelen om het te vinden.

Als je klaar bent met het verstoppen van de hondensnacks is het tijd om te gaan snuffelen en zoeken! Wij zetten de denkspelletjes altijd op de grond, en gaan er dan naast zitten. Soms merk je namelijk dat het de hond echt niet lukt, dan is het goed om hem of haar even te helpen.

Ook ben je op die manier samen aan het spelen, de voordelen daarvan heb je hierboven al kunnen lezen. Wanneer jouw viervoeter er echt niet uit komt kan je hem laten zien waar het snoepje verstopt zit. De meeste honden moet je namelijk leren hoe het denkspelletje werkt, en dat is ook heel leuk om te doen!

Hoe kan ik de denkspelletjes het beste schoonmaken?

Het regelmatig schoonmaken van denkspelletjes is belangrijk. Dit geldt overigens bij alle hondenproducten. Door goede hygiëne krijgen bacteriën bijvoorbeeld geen kans om te groeien.

Maak het denkspel na gebruik altijd schoon. Deze zijn meestal volledig bedekt met kwijl. Gelukkig is het schoonmaken van het denkspel vrij eenvoudig. Het hangt er wel vanaf welk soort denkspel je hebt gekocht.

Het hangt er een beetje vanaf welk soort denkspel je hebt gekocht, er zijn twee verschillende manieren waarop je deze schoon kunt maken. De eerste is met de hand, in het andere geval kan je de puzzel in de vaatwasser schoonmaken. Lees hiervoor wel altijd de voorschriften door, als je er niets over kunt vinden kijk dan of het in de product omschrijving is aangegeven.

honden denkspelletje

Veelgestelde vragen

Wat is een denkspelletje voor honden?

Denkspelletjes voor honden zijn ontwikkeld om de hersenen te stimuleren en jouw hond uit te dagen om na te denken. Er zijn veel verschillende denkspellen verkrijgbaar, en ze hebben allemaal hun eigen moeilijkheidsgraad. Leuk om te weten: Hoe vaker jouw hond een denkspel doet, hoe beter hij deze spelletjes gaat begrijpen!

Wat is een goed denkspel voor honden?

In dit artikel lees je alles over de beste denkspellen voor honden. Als je voor het eerst een denkspel koopt, kies er dan eentje uit die de laagste moeilijkheidsgraad heeft. Als jouw hond deze spelletjes heel leuk vindt, dan ga je vanzelf meerdere spelletjes kopen. Wij hebben inmiddels een hele kast vol!

Hoe lang mag ik denkspelletjes doen met mijn hond?

De meeste honden hebben een aandacht spanne van zo’n 10 minuten. Daar kan je best iets langer van maken, als jouw hond er nog plezier in heeft. Maar ga het zeker niet langer doen dan 15 minuten.

Je bent aan het einde gekomen van dit artikel en we hopen dat je er iets aan hebt gehad. Ook als je op basis van dit artikel een honden denk spelletje hebt gekocht horen wij dat graag in de reacties hieronder!


kimberly

Over de auteur

Hoi! Ik ben Kimberly en ik ben schrijver voor Hondendeal. Als trots baasje van een Toller en mijn jarenlange ervaring met allerlei uiteenlopende hondenrassen help ik mijn bezoekers graag een goede keuze te maken. Dit kunnen nieuwe hondenproducten zijn, maar ik geef ook graag handige tips omtrent opvoeding en de leukste hondensporten. Als je een vraag hebt over één van de blogs op mijn website, neem dan gerust contact met mij op!

Plaats een reactie