Honden snuffelmat kopen? Alle snuffelmatten online

Dit artikel is voor het laatst geupdate op 25 oktober 2023 door Kimberly

De honden snuffelmat is een leuk denkspel voor jouw trouwe viervoeter. Hiermee daag je jouw hond uit om goed na te denken voordat hij beloond wordt. De snuffelmat is niet hetzelfde als een puzzel voor honden of een denkspel, waar deze wel eens mee verward wordt. In dit artikel vertel ik je graag alles over snuffelmatten!

In dit artikel vertel ik je graag welke honden snuffelmat je het beste kunt kopen, en waar je op moet letten. Maar ook hoe je deze het beste kunt gebruiken, zodat jij en jouw hond er het meeste plezier aan beleven! Ook vertel ik je graag een aantal handige tips over het schoonmaken van dit product en natuurlijk hoe deze werkt.

Mocht je na het lezen van dit artikel nog vragen hebben, stel ze dan gerust bij de reacties onderaan deze pagina! Tijdens onze zoektocht naar de beste snuffelmat voor honden kijken we standaard naar verschillende punten. Denk hierbij aan de prijs- kwaliteitsverhouding, de voor- en nadelen en natuurlijk hoe anderen de honden snuffelmat beoordelen.

Zo weet je zeker dat jij geen miskoop doet! Let op: Meestal zijn de onderstaande producten verkrijgbaar in verschillende maten, klik op de knop “controleer prijs” om direct naar het artikel te gaan.

De beste honden snuffelmat

Onze vijf favoriete snuffelmatten

Ik hoop dat je na het zien de de bovenstaande snuffelmatten een goede keuze hebt kunnen maken, als dat nog niet zo is dan kan je hieronder onze vijf favoriete honden snuffelmatten bekijken.

Deze raad ik je aan op basis van mijn persoonlijke ervaring, of op basis van reviews van anderen die de honden snuffelmat daadwerkelijk gebruiken. Deze producten hebben zichzelf inmiddels al ruimschoots bewezen!

Lief! Snuffelmat Fleece

De eerste snuffelmat in onze top vijf is de snuffelmat van het bekende merk Lief! Dit product wordt beoordeeld met een 4 van de maximaal 5 sterren op basis van 9 reviews op Bol.com. Deze leuke mat is gemaakt van lange stroken, zo kan je de hondensnoepjes makkelijk verstoppen. Een echte uitdaging voor jouw hond!

De snuffelmat is 20 centimeter in doorsnede, daardoor is deze met name geschikt voor kleinere honden of puppy’s. Deze honden snuffelmat is verkrijgbaar in drie verschillende kleuren, namelijk blauw, rood en taupe.

Grote Woef-it Snuffelmat

Dit weer een snuffelmat is van Woef-it. Het is een van de populairste snuffelmat en op Bol.com, en hij wordt beoordeeld met een 4,2 van de maximaal vijf sterren op basis van 58 reviews. Ook deze honden snuffelmat is gemaakt van lange stroken van fleece materiaal. Hij is 60 cm breed en 60 cm lang. Aan de onderkant zit een plastic matje 29 centimeter in doorsnee is. Deze is dus geschikt voor kleine en grote honden!

Dit matje verkrijgbaar in zes verschillende kleuren, zo zit er altijd wel eentje tussen die bij jou past. Aan de hand van de lange stroken kan je zelf bepalen of je het makkelijk of moeilijk maakt voor jouw hond. Dit is wat ons betreft een absolute aanrader!

Snuffies Snuffelmat Honden Speelgoed

Het derde product in onze top vijf is de snuffelmat van Snuffies. Dit is een unieke snuffelmat omdat deze bestaat uit allerlei verschillende vormen. Dit product wordt beoordeeld met een 4,5 van de maximaal vijf sterren op Bol.com.

Deze kleurrijke snuffelmat is eveneens gemaakt van fleece materiaal, en hij beschikt over een handige antislip bodem. En dit snuffelkleed blijft dus goed op de grond liggen als jouw hond fanatiek aan het snuffelen is.

Deze honden snuffelmat is 105 cm lang en 70 cm breed, en geschikt voor alle honden. Zoals je aan de afbeelding al kunt zien bestaat dit kleed uit allerlei verschillende vormen. Zo zijn er flappen aanwezig en stroken, zo kan jij op verschillende manieren hondensnoepjes verstoppen. Oké hierbij kun je zelf bepalen hoe ingewikkeld je het voor je hond maakt.

Snuffelmat van Jara

Op de vierde plaats staat de honden snuffelmat van Jara. Dit is wat ons betreft de snuffelmat met de beste prijs kwaliteit verhouding. Oké zo snuffelmat heeft een andere vorm dan de bovenstaande producten, zo zijn er negen verschillende plekken waar je honden snacks kunt verstoppen.

Genoeg leuke plekjes, en je kunt jouw hond makkelijk of moeilijk maken. De prijzen van de snuffelkleed is 35 cm en de randen bestaan uit korte stroken.

De bovenkant is gemaakt van fleece, zodat het lekker zacht aanvoelt. Oké deze honden snuffelmat voorzien van een handige antislip. En tot slot zijn er twee kleuren verkrijgbaar, de afgebeelde variant zoals hierboven en nog een bruine variant. Dit snuffelkleed is dan ook ideaal als je niet al te veel geld wilt uitgeven!

Snuffies Snuffelmat Belle

We sluiten onze top vijf af met de Snuffies snuffelmat type Belle. Deze wordt beoordeeld met een 4,8 van de maximaal vijf sterren op basis van 5 reviews op Bol.com. Zoals je kunt zien heeft deze honden snuffelmat en kleurrijke vorm en zitten er leuke hoekjes aan waar snoepjes in kunt verstoppen. Met deze snuffelmat heb je gegarandeerd snuffelplezier!

Deze snuffelmat is 65 cm breed en 50 cm lang. Op deze snuffelmat is voorzien van zachte fleece en de bovenkant, en een antislip aan de onderkant. En ook kun je deze gewoon in de wasmachine wassen, ideaal! Evie is helemaal weg van deze honden snuffelmat!

Ik hoop dat je na het zien van onze favoriete snuffelmat en een goede keuze hebt kunnen maken, als dat niet zo is neem dan even een kijkje op de website van Bol.com. Daar hebben ze de keuze uit maar liefst 185 verschillende snuffelmatten!

snuffelmat beste

Wat is een snuffelmat voor honden?

Ik denk dat je na het zien van de bovenstaande producten een goed beeld hebt van wat een snuffelmat voor honden precies is. Als dat nog niet zo is, dan leg ik je graag uit.

Eigenlijk is een snuffelmat niets anders dan een mat met daarop verschillende materialen, meestal stroken gemaakt van fleece, en soms met verschillende vakjes. Tussen deze stroken of vakjes kun je lekkere honden snoepjes of honden snacks verstoppen.

Jouw hond ruikt de geur van deze snacks en gaat vol goede moed op zoek naar dit lekkers. Dit doet een hond door te snuffelen, en dat zorgt voor een uitdaging. Hier komt de naam van dit product ook weg. Een andere benaming voor snuffelmat is snuffelkussen of snuffelkleed.

Zoals je hebt kunnen zien komen in verschillende kleuren, stoffen informeren. Het is dus eigenlijk een leuk spelletje voor je hond waar hij goed bij na moet denken. De beloning is natuurlijk het vinden van het snoepje.

Waarom moet je een snuffelmat kopen?

Je weet nu precies welke honden snuffelmatten en tot onze favorieten behoren, en wat een snuffelmat precies is. In de onderstaande alinea leg ik je graag uit waarom jij er eentje zou moeten kopen! Dit is namelijk echt zo’n product dat echt iedere hond helemaal te gek vindt!

Het ontwikkelen van het denkvermogen

Zo’n honden snuffelmat is voor jouw viervoeter en enorme uitdaging, waar hij goed bij na moet denken en waar hij natuurlijk met name zijn neus moet gebruiken. Een snuffelkleed is een van de leukere denk spelletjes die je voor je hond kunt kopen. Doordat jouw hond op verschillende manieren op zoek moet gaan naar zijn beloning, stimuleert het zijn denk vermogen.

Het versterkt jullie band

Het is niet alleen goed voor de hond, maar ook voor jullie band. En hond speelt namelijk graag met zijn eigenaren, en door samen te spelen wordt de band tussen jullie sterker. Net zoals het samenspelen met een hondenfrisbee, is de snuffel met een van de spelletjes waarbij je de band versterkt.

Jouw hond eet langzamer

Een snuffelmat kan ervoor zorgen dat een hond langzamer eet. Dit omdat hij moeite moet doen om zijn beloning te vinden, schrokken is hierbij dus niet mogelijk. Hij moet moeite doen voor ieder snoepje. Op die manier krijgt de maag van de hond meer tijd om de voeding te verwerken, en verklein je de kans op braken nadat hij heeft gegeten.

Zoals je kunt zien zijn er redenen genoeg te bedenken waarom jij een honden snuffelmat zou moeten kopen. Waar je rekening mee moet houden vertel ik je graag in de alinea hieronder.

snuffelmat hond

Waar moet je rekening mee houden?

Voordat je een snuffelmat voor je hond gaat kopen is het belangrijk om deze af te stemmen op wat jouw hond nodig heeft. Zo kan het zijn dat je meer dan genoeg hebt aan een “normaal” snuffelkleed, of je wilt een hele uitgebreider. Wij hebben een aantal van deze punten voor je op een rijtje gezet!

De grootte van de snuffelmat

Zoals bij zoveel producten voor honden het geval is, moet je de snuffelmat afstellen op het formaat van jouw hond. Zo wil je geen te kleine honden snuffelmat kopen voor een hele grote hond, en andersom. Er is een enorme diversiteit en dan zit er altijd wel eentje tussen die precies bij je hond past!

Het soort snuffelmat

Het tweede punt waar je naar moet kijken is het type of zoals snuffelkleed dat je wilt aanschaffen. Zoals je hebt kunnen zien zijn er nogal wat vormen en maten verkrijgbaar.

Zo zijn er de bekende ronde fleece snuffelkleden, rechthoekige, of allerlei andere vormen verkrijgbaar. Iedere honden snuffelmat heeft zo zijn eigen plekje is om lekkere honden snacks in te verstoppen. Er is meer dan genoeg keuze!

Van welk materiaal is het gemaakt?

Bijna de meeste snuffelmaten en zijn gemaakt van fleece, maar er zijn ook snuffelkleedjes die zijn gemaakt van katoen, polyester en zelfs wol. Ieder materiaal heeft zo zijn voor- en nadelen, ik vind het zelf wel prettig om te kiezen voor fleece dat gemakkelijk in de wasmachine gewassen kan worden.

Hoe moeilijk is de snuffelmat?

Ook de honden snuffelmat heeft een vorm van een moeilijkheidsgraad. Dit zie je bijvoorbeeld terug in hoeveel stroken de maat heeft waar je honden snacks in kunt verstoppen. De ene hond is slimmer dan de ander, daarom is het belangrijk om te kijken naar een snuffelmat hij bij jouw hond past.

Wij hebben zelf eerst een gemakkelijke honden snuffelmat gekocht, maar toen bleek dat ze deze echt te makkelijk vonden. Vervolgens hebben wij een moeilijkere gekocht. Dit zijn dingen die je vooraf moeilijk in kan schatten!

De beoordelingen van anderen

Tijdens ons onderzoek naar de beste honden snuffelmat kijken we niet alleen naar onze persoonlijke ervaring, maar ook de ervaringen die anderen hebben met deze producten. Laat je dus vooraf goed informeren. Producten die slechte reviews krijgen kun je dan ook het beste is vermijden.

De prijs van de snuffelmat

Het laatste belangrijke punt is de prijs van de snuffelmat. Probeer in ieder geval altijd te kiezen tussen een goede prijs kwaliteit verhouding. De meeste mensen vinden het niet erg om iets meer te betalen, maar niet iedereen kan dit. De gemiddelde prijs van een snuffelmat begint bij zo’n € 15,- maar kan oplopen tot meer dan € 50,-.

snuffelmat snoepjes

Hoe werkt de honden snuffelmat?

Je hebt jouw snuffelmat binnen en je wil deze natuurlijk direct uitproberen met jouw hond! Hartstikke leuk. Maar hoe werkt deze snuffelmat precies? Gelukkig is dat niet moeilijk!

Zodra je de honden snuffelmat uit de verpakking haalt, is het een kwestie van het verstoppen van lekkere honden snoepjes en hondensnacks. Je kan dit zelf makkelijk of uitdagend maken, afhankelijk van hoe ver je de snoepjes in de stroken verstopt.

Dan leg je de mat op de grond en kan het avontuur voor jouw hond beginnen. Dit is voor iedere hond een echte mentale uitdaging. Afhankelijk van welke snuffel als je hebt gekocht kan het ook zijn dat je meerdere van deze verstopplekken hebt. Is de maat helemaal vies geworden van het snuffelen? Lees dan snel verder, dan vertel ik je graag hoe je het snuffelkleed schoonmaakt.

Hoe maak je dat snuffelmat schoon?

Als je de snuffelmat vaker hebt gebruikt, dan is het aan te raden om deze schoon te maken. Op die manier hebben bacteriën en viezigheden geen kans om zich te verspreiden, en zorg je ervoor dat de snuffelmat in een goede conditie blijft. Dit geld al helemaal voor producten die jouw hond in zijn bek heeft, je kunt dan beter iets te vaak wassen dan te weinig.

Afhankelijk van welk snuffelkleed je hebt gekocht, is het schoonmaken hiervan gelukkig erg makkelijk. Je kunt het schoonmaken met je handen, maar de meeste snuffelkleedjes kunnen ook gewoon in de wasmachine. Ik wil je wel als tip meegeven om een kussensloop of een speciale was zak te gebruiken, anders heb je kans dat de stroken los gaan zitten.

Als je de honden snuffelmat schoon wilt maken met de hand kun je dit het beste doen met een beetje lauw water, en een diervriendelijke zeep. Als je de snuffelmat schoon hebt gemaakt, kun je deze het beste in de buitenlucht laten drogen, maar zeker niet in de was droger. Dan weet je in ieder geval zeker dat deze niet krimp.

honden snuffelmat

Wat stop je in de snuffelmat?

Je hebt inmiddels vast al wel een idee wat je zou kunnen verstoppen in de snuffelmat voor jouw hond, maar als dat nog niet zo is leg ik het graag aan je uit. Het antwoord op deze vraag is eigenlijk heel eenvoudig, in principe kun je alle droge honden snacks of snoepjes gebruiken. Omdat de honden snuffelmat vaak gemaakt is van stof of fleece, kun je beter geen vloeibare snacks of nat voer gebruiken.

Om je een idee te geven wat je er in kunt verstoppen, denk dan aan normale hondenbrokjes, snoepjes en honden snacks. Je moet er natuurlijk wel rekening mee houden dat je kleine snoepjes gebruikt en geen grote, anders wordt het wel heel gemakkelijk voor je hond.

Veelgestelde vragen

Wat is de beste snuffelmat voor honden?

In dit artikel heb je onze favoriete snuffelmatten voor honden kunnen zien. De snuffelmat is een product waar je lekkere hondensnoepjes in kan verstoppen. Jouw hond kan deze zoeken en de snacks opeten! Leuk voor beide!

Wat zijn de voordelen van een snuffelmat?

Dankzij de snuffelmat stimuleer je de hond om z’n neus te gebruiken. Ook als de hond schrokt of te snel eet biedt een snuffelmat in veel gevallen een goede oplossing.

Hoe moet ik de snuffelmat schoonmaken?

Zoals bij alle honden producten, als je het met enige regelmaat schoonmaakt zorg je ervoor dat het langer meegaat en dat bacteriën geen kans krijgen om zich te vermeerderen. De meeste snuffelmatten in onze lijst kan je gewoon in de wasmachine schoonmaken!

Je bent aan het einde gekomen van dit artikel en we hopen dat je er iets aan hebt gehad. Ook als je op basis van dit artikel een snuffelmat hebt gekocht horen wij dat graag in de reacties hieronder!


kimberly

Over de auteur

Hoi! Ik ben Kimberly en ik ben schrijver voor Hondendeal. Als trots baasje van een Toller en mijn jarenlange ervaring met allerlei uiteenlopende hondenrassen help ik mijn bezoekers graag een goede keuze te maken. Dit kunnen nieuwe hondenproducten zijn, maar ik geef ook graag handige tips omtrent opvoeding en de leukste hondensporten. Als je een vraag hebt over één van de blogs op mijn website, neem dan gerust contact met mij op!

Plaats een reactie