Apporteer speelgoed hond kopen? Alle speeltjes online

Dit artikel is voor het laatst geupdate op 26 oktober 2023 door Kimberly

Ben je op zoek naar het beste apporteer speelgoed? Dit spelletje spelen we vrijwel allemaal met onze hond, het is dan ook één van de leukste dingen om samen te doen. Zo bouw je samen een band op, en jouw hond kan z’n energie kwijt! In dit artikel vertel ik je alles over de beste apporteer speelgoed!

In dit artikel ga ik je alles vertellen over apporteer speelgoed, en welke je het beste kunt kopen. Tijdens ons onderzoek naar de beste apporteer speelgoed kijken we naar een aantal punten, denk hierbij aan de prijs- kwaliteitsverhouding, de voor- en nadelen en natuurlijk de mening van anderen.

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen? Stel ze dan gerust in de reacties onderaan deze pagina! Let op: Van de meeste onderstaande producten zijn er meerdere maten of kleuren beschikbaar, klik op de button “controleer prijs” om naar het artikel te gaan. Veel plezier met lezen!

Het beste apporteer speelgoed

Onze vijf favoriete apporteer speelgoed

Ik hoop dat je na het bekijken van de bovenstaande producten een goede keuze hebt kunnen maken! Wil je toch nog even verder kijken of meer lezen over het gebruik van dit product? Bekijk hieronder onze vijf favorieten! Dit speelgoed voor honden heeft zich inmiddels al ruimschoots bewezen, en zijn het overwegen waard!

Kong Wubba Apporteer speelgoed

Op de eerste plaats in onze top vijf favoriete apporteer speelgoed staat de Kong Wubba. Deze wordt beoordeeld met een 3,7 van de maximaal 5 sterren op basis van 46 reviews op Bol.com. Dit product is verkrijgbaar in verschillende maten zoals maat S, L en XL. Het afgebeelde product hierboven is maat S.

Deze is 24 centimeter breed, de L is 36 centimeter en de XL 40 centimeter. Voor iedere hond een geschikte maat! Dit leuke apporteer speelgoed is gemaakt van duurzaam en sterk nylon materiaal met een rubberen bal. Aan de onderkanten zitten slierten zodat je ‘m gemakkelijk ver weg kan gooien!

Kong Flyer Frisbee Hondenspeelgoed

Ben je op zoek naar stevig en duurzaam speelgoed voor je hond? Dan is de Kong Flyer hondenfrisbee één van de populairste producten op Bol.com. Dit artikel krijgt een 4,2 van de 5 sterren op basis van 33 reviews, met dit apporteer speelgoed weet je dat je goed zit. Dit model is verkrijgbaar in één herkenbare Kong kleur en is gemaakt van rubber, daardoor is deze frisbee flexibel en sterk.

Het is bij deze hondenfrisbee geen probleem om ‘m dubbelgevouwen in een tas mee te nemen. Het materiaal is zacht waardoor je hond geen last krijgt van zijn tanden of tandvlees. Het enige nadeel van deze hondenfrisbee is dat hij niet blijft drijven op het water.

Beeztees Sumo Fit Stick Apporteer speelgoed

Het derde product in onze top vijf favorieten is de Fit Stick van Beeztees. Deze wordt beoordeeld met een 4,4 van de maximaal 5 sterren op basis van 28 reviews op Bol.com. Dit apporteer speelgoed is gemaakt van natuurlijk rubber en is dankzij de vorm gemakkelijk weg te gooien. Dit product is verkrijgbaar in een oranje variant en een groene variant en is zo’n 50 centimeter lang.

Hij is geschikt voor honden tussen de 15 en 30 kilo. Dit product heeft als doel de houten stok te vervangen, het nadeel van deze houten stokken die je in het bos vindt zijn de mogelijke splinters die los komen. Met dit product is dat verleden tijd!

Apporteer speelgoed Kong Safestix Small

Op de vierde plaats in onze top vijf staat wederom een product van Kong, ditmaal de Safestix. Deze wordt beoordeeld met een 3,6 van de maximaal 5 sterren op basis van 41 reviews op Bol.com. Zoals je kunt zien is Kong één van de populaire merken die goed en stevig hondenspeelgoed maakt!

Dit product lijkt op het product van Beeztees, ook deze is gemaakt van rubber en is gemakkelijk weg te gooien. Dit model is verkrijgbaar in verschillende groottes, het afgebeelde product hierboven is maat S, deze is 30 centimeter lang. Je kunt ook kiezen voor maat L, die is 70 centimeter lang. Dit product is ook geschikt voor honden die graag kauwen!

Jolly Pets Soccer Ball Apporteer speelgoed

Het laatste product in onze top vijf is van Jolly Pets. Deze wordt beoordeeld met een 3,9 van de maximaal 5 sterren op basis van 49 reviews op Bol.com. Dit apporteer speelgoed is verkrijgbaar in 6 verschillende kleuren en 2 verschillende formaten. Het afgebeelde product hierboven heeft een omtrek van 20 centimeter, maar er is ook een kleinere verkrijgbaar van 15 centimeter omtrek. Deze stevige ballen zijn gemakkelijk weg te gooien en gaat niet snel stuk!

Ik hoop dat je na het zien van onze top vijf favoriete producten een goede keuze hebt kunnen maken! Als dat nog niet zo is neem dan even een kijkje op de website van Bol.com. Daar heb je de keuze uit meer dan 1800 verschillende apporteer speelgoed voor honden!

beste apporteer speelgoed

Wat is apporteer speelgoed?

Na het bekijken van bovenstaande producten, zou je een goed beeld moeten hebben van wat een apporteer speelgoed voor honden precies is. Als dat nog niet zo is, of je wilt er graag meer over weten, lees dan snel verder! Hieronder leg ik het je allemaal uit.

Eigenlijk is apporteer speelgoed gewoon hondenspeelgoed dat gemaakt is om weg te werpen, zodat jouw viervoeter het voor je op kan halen. Daarna kan jij het opnieuw weggooien, waarna jouw hond het opnieuw voor je ophaalt. Onder apporteer speelgoed vallen verschillende producten. De meest bekende is bijvoorbeeld de hondenbal.

Maar het kan ook een honden frisbee zijn of een flostouw. Vanwege het grootte aanbod apporteer speelgoed kan het best lastig zijn om de beste uit te kiezen. Ik hoop dat ik je met dit artikel een heel eind op weg heb geholpen!

In de volgende alinea vertel ik je meer over dit apporteer speelgoed. Waar je bijvoorbeeld op moet letten voordat je deze koopt, waarom het een must-have product is, en welke voordelen dit soort speelgoed heeft!

Waarom zou je apporteer speelgoed kopen?

Nu weet je precies wat apporteer speelgoed is en welke producten het beste zijn. Nu is het belangrijk om de verschillende redenen te overwegen waarom je dit product zou moeten kopen. Daarom wil ik je de verschillende voordelen van deze apporteerspeeltjes laten zien. De belangrijkste heb ik hieronder voor je op een rijtje gezet!

Het zorgt voor een betere band tussen jou en de hond

De belangrijkste reden waarom apporteer speelgoed belangrijk is, is dat het de band tussen mens en hond versterkt. Dit heeft natuurlijk meerdere voordelen die niet uitgelegd hoeven te worden. Honden spelen graag met hun eigenaren omdat ze deze als echte vrienden zien. En honden spelen nu eenmaal graag met anderen.

De meeste honden vinden het apporteer speelgoed leuk

Voor veel honden is het ophalen een brengen van speelgoed één van hun favoriete bezigheden. Zodra je een hondenbal of ander speeltje weggooit, gaat je hond er achteraan. Honden zijn van oorsprong jagers en stammen af ​​van wolven. Dit jachtinstinct zit dus als het ware ingebakken in de hond.

Ze rennen al sinds de puppy tijd op elkaar en blijven dingen achtervolgen naarmate ze ouder worden. Dat is de reden waarom het apporteer speelgoed is uitgevonden. Dit speelgoed is specifiek ontwikkeld om te gebruiken als producten die honden op kunnen halen.

Voldoende beweging is gezond voor honden

Een andere goede reden waarom je apporteer speelgoed voor jouw viervoeter zou moeten kopen, is om de hond voldoende beweging te geven. Om de hond energiek, sterk en gezond te houden, is het belangrijk dat een hond voldoende beweging krijgt om zijn spieren op te bouwen. Dit hangt ook samen met de eerder genoemde bovenstaande twee punten. Samen spelen en apporteren geeft een hond voldoende beweging.

Er is geschikt apporteer speelgoed voor elke hond

Tot slot is er voor iedere hond geschikt apporteer speelgoed verkrijgbaar. Hierboven heb je kunnen zien dat je uit meer dan 1800 verschillende soorten, merken, kleuren et cetera kunt kiezen. Daar zit vast wel iets tussen dat goed bij jullie past!

Al met al zijn er goede redenen te bedenken waarom het verstandig is om apporteer speelgoed voor de hond te kopen. Maar waar moet je op letten bij het kopen van apporteerspeelgoed? Daar vertel ik je graag meer over in de volgende alinea!

apporteer speelgoed hond

Waar moet je rekening mee houden?

Bij het kopen van het beste apporteerspeeltje is het belangrijk om het af te stemmen op de wensen en verwachtingen van jouw hond. Daarom is het belangrijk om te weten waar je op moet letten om de juiste keuze te maken. Hieronder heb ik de belangrijkste zaken voor je opgesomd!

Welk soort apporteer speelgoed koop je?

Ten eerste is het belangrijk om rekening te houden met het soort apporteer speelgoed dat je wilt kopen. Zoals je aan het begin van dit artikel kunt zien, is het aanbod behoorlijk breed, met veel verschillende soorten en maten om uit te kiezen. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen voor een ballenwerper, hondenfrisbee of een honden speeltouw.

De grootte van het apporteer speelgoed

Naast het soort apporteer speelgoed moet je ook rekening houden met de grootte van het speelgoed. Je moet er bijvoorbeeld voor zorgen dat het goed in de bek van de hond past. Het moet ook niet te klein zijn zodat het een verstikking kan veroorzaken.

Gelukkig staan bij de meeste apporteerspeeltjes de hoogte, breedte en lengte in de product omschrijving vermeld. Op deze manier kan je goed beoordelen of dit product geschikt is voor de hond en voor jezelf.

Welke kleur apporteer speelgoed kies je?

Nog een belangrijk punt is de kleur van het apporteer speelgoed. Zorg ervoor dat je een apporteerspeeltje kiest dat voor de hond gemakkelijk te zien is. Ook wanneer het buiten wat donkerder wordt of je in hoger gras gaat spelen, een product met een opvallende kleur zal dan beter opvallen.

Van welk materiaal is het apporteer speelgoed gemaakt?

Ook is het verstandig om het materiaalgebruik van het apporteerspeelgoed te bekijken. Wanneer jouw hond een harde beet heeft is het verstandig om het speeltje hierop aan te passen. Het zou jammer zijn als je iedere keer een nieuw speeltje zou moeten kopen.

De meeste apporteer speeltjes zijn gemaakt van rubber of kunststof, maar sommige zijn van katoen, pluche of polyester. Als je een apporteerspeeltje weggooit, zal je hond erop kauwen tijdens het ophalen, dus het is een goed idee om stevig en sterk apporteer speelgoed te kopen. Ook heeft elk materiaal zijn voor- en nadelen. Belangrijke punten om rekening mee te houden!

De ervaringen van andere hondenliefhebbers

Een ander belangrijk aspect zijn de reviews en ervaringen van andere baasjes. Laat jezelf dus vooraf goed informeren door anderen door de ervaringen te lezen.

Veel mensen hebben dit apporteer speelgoed al gekocht voordat jij dat van plan bent om te doen. Deze mensen kunnen heel positief zijn, of juist helemaal niet. Producten die geen positieve recensies krijgen, kunnen het beste worden vermeden.

De prijs van het apporteer speelgoed

De prijs is vaak een beslissende factor. Zorg er in ieder geval voor dat je een prijs betaalt die past bij de kwaliteit van het product. De meeste mensen kijken niet naar een paar euro meer of minder, maar niet iedereen kan dat zomaar uitgeven. De prijzen voor deze apporteer speeltjes beginnen bij € 9,- en kunnen oplopen tot € 80,-.

apporteerspeelgoed

De verschillende soorten apporteer speelgoed

Je hebt na het bekijken van de producten hierboven vast wel opgemerkt dat er veel verschillende soorten apporteer speeltjes verkrijgbaar zijn. Apporteer speelgoed is dan ook een verzamelnaam van verschillende producten. Maar welke zijn dat dan?

Let er goed op dat je alleen apporteer speelgoed koopt dat geschikt is voor honden. Je ziet weleens mensen in het bos wandelen die met een houten stok gooien. Doe dit echter nooit! Er kunnen namelijk splinters in de maag van de hond terecht komen, of de hond kan in de stok stikken.

Kies bijvoorbeeld voor rubberen tennisballen of werpstokken die specifiek ontwikkeld zijn voor honden. Je kunt ook kiezen voor een frisbee voor honden, of een hondenbal, een bal met touw of een werpstok van rubber.

Hoe kan ik apporteerspeelgoed het beste schoonmaken?

Het is belangrijk om het apporteer speelgoed regelmatig schoon te maken. Dit geldt ook voor alle andere honden producten, met name voor speelgoed dat honden in hun bek hebben, zoals apporteer speelgoed. Een goede hygiëne voorkomt bijvoorbeeld de groei van bacteriën.

Maak het speelgoed altijd schoon na gebruik. Deze zijn namelijk meestal volledig bedekt met kwijl. Gelukkig is het schoonmaken van deze producten heel gemakkelijk. Dit hangt er wel vanaf welk speeltje je hebt gekocht.

In de meeste gevallen kan je het speelgoed in de vaatwasser of wasmachine wassen. Als dat niet kan moet je het met de hand schoonmaken. Wij maken het vaak schoon onder een stromende kraan met lauw warm water.

Als het speelgoed heel vies is kan je altijd een diervriendelijke zeep gebruiken. Zorg er wel voor dat je het daarna goed afspoelt zodat er geen zeepresten op het speelgoed blijft zitten. Wanneer je dit regelmatig doet heb je lang plezier van het apporteer speelgoed en blijft het langer in een goede conditie!

hond apporteer speelgoed

Veelgestelde vragen

Wat is apporteer speelgoed voor honden?

Deze speeltjes zijn geschikt om weg te werpen op een open veld. Jouw hond moet het speelgoed vervolgens voor jouw ophalen. Daar komt het simpelweg op neer!

Waarom zou ik apporteerspeelgoed kopen?

Het is belangrijk dat honden een stukje jachtinstinct kwijt kunnen. Deze producten zijn specifiek ontwikkeld om datgene te doen! Ook versterkt het de band tussen jullie beide. Het is gewoon heel erg leuk om samen te doen!

Hoe laat ik mijn hond wennen aan apporteer speelgoed?

Net zoals dat bij alle andere producten voor honden moet je honden ook laten wennen aan apporteer speelgoed. Dit doe je door hem of haar te belonen voor goed gedrag. Als hij bijvoorbeeld de hondenbal netjes terugbrengt en neerlegt dan beloon je hem. Op die manier leer je de hond dat hij het goed doet als de bal wordt opgehaald.

Waar wordt apporteer speelgoed van gemaakt?

Het is essentieel dat dit speelgoed duurzaam is, en dus niet snel stuk gaat. Kies dan ook voor sterk materiaal, maar voorkom speelgoed dat schadelijke stoffen bevat. Producten waar Broom, PVC, BPA, lood, arseen en chroom inzit moet je dan ook laten liggen. Vermijd altijd het goedkoopste speelgoed voor honden dat je bij bepaalde winkels kunt kopen.

Je bent aan het einde gekomen van dit artikel en we hopen dat je er iets aan hebt gehad. Ook als je op basis van dit artikel apporteer speelgoed hebt gekocht horen wij dat graag in de reacties hieronder!


kimberly

Over de auteur

Hoi! Ik ben Kimberly en ik ben schrijver voor Hondendeal. Als trots baasje van een Toller en mijn jarenlange ervaring met allerlei uiteenlopende hondenrassen help ik mijn bezoekers graag een goede keuze te maken. Dit kunnen nieuwe hondenproducten zijn, maar ik geef ook graag handige tips omtrent opvoeding en de leukste hondensporten. Als je een vraag hebt over één van de blogs op mijn website, neem dan gerust contact met mij op!

Plaats een reactie