Kauwstaaf hond kopen? Alle kauwstaven online

Dit artikel is voor het laatst geupdate op 25 oktober 2023 door Kimberly

Ben je op zoek naar de beste honden kauwstaaf? Je hond zo af en toe een kauwstaaf geven is niet alleen leuk, maar het heeft ook een aantal voordelen. Het is voor een hond goed dat hij soms kauwt om ervoor te zorgen dat zijn gebit in goede conditie blijft. In dit artikel nemen we je mee in ons onderzoek naar de beste kauwstaaf voor honden!

Je leest hier alles over de aanschaf van een honden kauwstaaf, waar je bijvoorbeeld op moet letten, welke soorten er allemaal verkrijgbaar zijn maar vooral welke je het beste kunt kopen. Maar ook hoe vaak je een hond dit product mag geven. Dit op basis van onze persoonlijke mening, maar ook de meningen van andere hondenliefhebbers.

Ook vertel ik je waarom dit gezond is voor het gebit van jouw hond, net zoals je af en toe de tanden van een hond moet poetsen met een speciale tandenborstel en tandpasta. Deze honden kauwstaafjes hebben zich namelijk al ruimschoots bewezen, zo maak je altijd een verstandige keuze.

Het is vooraf van belang dat je weet waarvoor je een honden kauwstaaf koopt. Tot slot geven we je in dit artikel graag een aantal bruikbare tips mee, zodat jouw hond het meeste plezier heeft van kauwstaafjes! Mocht je na het lezen van dit artikel nog vragen hebben, stel ze dan gerust onderaan deze pagina!

De beste honden kauwstaaf

Onze vijf favoriete kauwstaven

Ik hoop dat je na het zien van de bovenstaande producten een goede keuze hebt kunnen maken. Als dat nog niet zo is lees dan gerust verder! Hieronder hebben wij een top vijf samengesteld, op basis van onze eigen ervaring met het product, of op de beoordeling van andere gebruikers.

Dentalife Kauwstaven Maxi Pack

Het eerste product in onze top vijf zijn de kauwstaven van Dentalife. Deze worden beoordeeld met een 4,6 van de maximaal 5 sterren op basis van 46 reviews op Bol.com. Deze kauwstaven zijn vergelijkbaar met het product hieronder en hebben als voornaamste doel het gebit en de tanden van jouw hond schoon te maken en tandplak tegen te gaan.

Deze staafjes zijn zo ontworpen dat ze zelfs bij de moeilijk te bereiken tanden achterin het gebit komen, ideaal! Voor een optimaal resultaat mag je deze kauwstaven dagelijks aan jouw hond geven. Dit product is verkrijgbaar in verschillende aantallen, bekijk ze allemaal door op de afbeelding hierboven te klikken!

Pedigree Dentastix Gebitsverzorgende Hondensnacks

Op de tweede plaats staan de bekende kauwstaven van Pedigree. Deze Dentastix kauwstaven worden beoordeeld met een 4,8 van de maximaal 5 sterren op basis van 412 reviews op Bol.com.

Dit zijn de populairste kauwstaven van dit moment! Dankzij de unieke vorm en de werkzame ingrediënten wordt het tandsteen en tandplak tot wel 80% verminderd.

Net zoals het eerste product mag je jouw hond dagelijks een Dentastix kauwstaaf geven voor het optimale resultaat. Op de website van Bol.com kan je dit product in allerlei verschillende aantallen kopen. Zo bevat het afgebeelde product hierboven 105 Dentastix staafjes, daar kan je een hele tijd mee voorruit!

Gebr. De Boon Kauwstaaf

Het derde product in onze top vijf zijn de kauwstaafjes van Gebroeders De Boon. Deze worden beoordeeld met een 4,8 van de maximaal 5 sterren op basis van 16 reviews op Bol.com. Deze kauwstaven worden gemaakt van alleen de beste ingrediënten en zijn bedoeld om langer op te kauwen dan de producten hierboven.

Ze worden gemaakt van buffelhuid waardoor het een natuurlijke hondensnack is! Voor deze kauwstaven geldt hetzelfde als hierboven, ze zijn verkrijgbaar in verschillende verpakkingen. Hierboven zie je een verpakking met in totaal 10 stuks, en het leuke is de stapelkorting die je krijgt als je er meerdere in één keer koopt!

Beeztees Runderkophuid kauwstaaf

De vierde plaats is voor de kauwstaven van Beeztees. Deze worden beoordeeld met een 4 van de maximaal 5 sterren op Bol.com. Deze kauwstaven worden gemaakt van runderkophuid, ook dit is een natuurlijke hondensnack die langer meegaat dan bijvoorbeeld de Dentastix kauwstaven.

Ze zijn ongeveer 80 centimeter lang, een ook deze zijn verkrijgbaar in verschillende verpakkingen. Het afgebeelde product hierboven bevat bijvoorbeeld 5 stuks. Ook kan je kiezen voor kleinere staafjes, die iets meer gemaakt zijn voor kleinere honden. Bekijk ze allemaal door op de afbeelding hierboven te klikken!

Timo Rund Kauwstaaf Xlarge

We sluiten onze top vijf af met de kauwstaven van Timo. Dit is één van de nieuwere producten op de markt, en die is op dit moment van schrijven nog door niemand beoordeeld. Ben jij de eerste die ze test? Deze kauwstaven zijn vergelijkbaar met het derde product in onze top vijf.

Deze 100% natuurlijke kauwstaven zijn gemaakt voor honden die lekker lang willen kauwen. Dit product heeft ook als doel het gebit gezond te houden, en tandplak te verminderen. Het leuke is de stapelkorting die oploopt tot 13% als je er twee of meerdere in één keer koopt.

Ik hoop dat je na het lezen van onze top vijf favoriete kauwstaven een goede keuze hebt kunnen maken! Als dat nog niet zo is dan raad ik je aan om even een kijkje te nemen op Bol.com. Hier hebben ze meer dan 2200 verschillende soorten kauwstaven! Daar zit er vast wel eentje tussen die bij jouw hond past!

honden kauwstaaf

Wat is een kauwstaaf?

Na het zien van de bovenstaande producten heb je vast wel een goed beeld bij wat een kauwstaaf voor honden precies is. Als dat nog niet zo is, of je wilt er graag meer over weten, lees dan zeker verder!

Eigenlijk is een kauwstaaf één van de producten die in de categorie hondensnacks valt. Deze producten hebben de vorm van een korte- of lange staaf, vandaar de naam.

Deze zijn verkrijgbaar in allerlei verschillende vormen, smaken en kleuren. Vaak geef je deze als lekker tussendoortje of als beloning. Onze honden vinden het bijvoorbeeld heerlijk om hierop te kauwen na een lekkere wandeling.

Vanwege het grote aanbod kan het beste lastig zijn om een goede kauwstaaf uit te kiezen. Ook heeft iedere hond een andere voorkeur, ik hoop dat ik je met dit artikel een heel eind op weg heb geholpen. In de volgende alinea vertel ik je graag waarom dit een product is dat jij echt moet kopen voor jouw trouwe viervoeter!

Waarom koop je een honden kauwstaaf?

Je weet nu precies wat een honden kauwstaaf is, en welke tot onze favoriete producten behoren. Maar waarom zou jij er eentje moeten kopen? Er zijn een aantal punten waar je rekening mee moet houden. Deze heb ik hieronder voor je op een rijtje gezet!

Het is de ideale beloning

Ten eerste is een kauwstaaf de ultieme beloning! Zodra je met een hond gaat trainen is het goed om hem of haar veelvuldig te belonen. Goed gedrag associeert jouw hond namelijk al snel met iets lekkers!

Als je hem voldoende beloond dan is de kans groter dat jouw hond vaker goed gedrag laat zien. En we willen allemaal een hond die goed naar ons luistert. De honden kauwstaaf is hier het ideale product voor.

Een kauwstaaf verzorgt het gebit van jouw hond

Het is niet alleen heel leuk om te geven, maar zo’n kauwstaaf heeft ook een andere belangrijke functie. Namelijk het verzorgen van het gebit en tandvlees van jouw hond. Daarnaast is het ook goed voor de kaken van de hond. Een kauwstaaf gaat de groei van tandplak en tandsteen voor een deel tegen.

Op die manier blijft het gebit van jouw hond langer in gezonde conditie en voorkom je hoge kosten bij de dierenarts. De tanden blijven dankzij deze kauwstaven namelijk langer gezond.

Als jouw hond toch last krijgt van zijn tandvlees of gebit dan kan de dierenarts het gebit reinigen. Deze kosten lopen snel op en kan je beter zoveel mogelijk voorkomen.

Als je het helemaal goed wilt doen moet je de tanden van de hond regelmatig poetsen met een hondentandenborstel. Dit zorgt er ook voor dat jouw hond frissere adem krijg, wel zo fijn!

Kauwen vermindert stress bij honden

Naast het feit dat het goed is voor het gebit en de kaken van de hond heeft een kauwstaaf nog een andere belangrijke functie. Het vermindert namelijk stress. Honden willen nu eenmaal graag op dingen kauwen, dat is één van de manieren waarop een pup de wereld en zijn omgeving leert kennen.

Om te voorkomen dat jouw hond op meubels en schoenen gaat kauwen moet je ervoor zorgen dat hij alternatieven heeft waar hij op mag kauwen. Een kauwstaaf is hier het ideale product voor.

Wist je dat de hersenen van de hond een stofje aanmaakt zodra hij aan het kauwen is? Dit stofje heet endorfine en net zoals bij mensen zorgt dit hormoon ervoor dat we ons rustiger voelen!

Je wilt jouw hond lekker verwennen

De leukste reden om jouw hond een kauwstaaf te geven is misschien wel omdat je hem gewoon lekker wilt verwennen! Wij houden veel van onze honden en willen ze het liefst de hele dag knuffelen en aandacht geven. Een kauwstaafje is dan ook gewoon leuk om te geven, los van de bovenstaande voordelen.

Het voorkomt ongewenst gedrag

Tot slot kunnen kauwstaven ongewenst gedrag voorkomen. Ik heb het hierboven al even kort aangestipt. Je kan hier uiteraard ook andere producten voor kopen. Denk hierbij aan een hondenpuzzel om hem mentaal uit te dagen.

De meeste honden die ongewenst gedrag vertonen komen iets te kort. Dat kan zijn dat ze hun energie niet geheel kwijt kunnen, of dat ze simpelweg te weinig aandacht krijgen. Veel kauwstaven kunnen een langere tijd mee, zo is jouw hond er even zoet mee!

Zoals je kunt zien zijn er genoeg redenen te bedenken waarom een kauwstaaf een must-have product is om aan te kopen! Waar je rekening mee moet houden voordat je er eentje koopt vertel ik je graag in de alinea hieronder!

beste honden kauwstaaf

Waar moet je rekening mee houden?

Voordat je een kauwstaaf koopt zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. Zo moet je deze producten goed afstemmen op de behoeftes van jouw hond. De belangrijkste punten heb ik hieronder voor je op een rijtje gezet!

Welke smaak heeft de kauwstaaf?

Met zoveel verschillende producten kan je natuurlijk ook kiezen uit verschillende lekkere smaken. De meest voorkomende smaken zijn kip, rund en vis. Maar er zijn tegenwoordig ook kauwstaafjes verkrijgbaar met een zalm of eend smaakje.

Wij kiezen zelf altijd voor kauwstaven die een andere smaak hebben dan het hondenvoer dat ze iedere dag krijgen. Zo zorg je ervoor dat het een echte beloning wordt en dat het niet dezelfde smaak heeft als de normale voeding.

Hoeveel staafjes zitten er in de verpakking?

Deze lekkere producten zijn verkrijgbaar in verschillende verpakkingen, sommige staafjes zijn heel klein, andere juist heel groot. Daarom is het belangrijk om te kijken hoeveel er in de verpakking zitten.

Zo kan je sommige kauwstaafjes vaker geven dan de andere. Dit hangt vaak samen met de grote van het product. Ik wil je wel adviseren om een grotere verpakking te kopen. De prijs per kauwstaafje gaat dan namelijk flink omlaag!

De lengte en de dikte van de kauwstaven

Nog een belangrijk punt om rekening mee te houden is de dikte en de lengte van de kauwstaafjes. Deze moet je afstemmen op de grote van jouw hond. Als je een kleine hond hebt moet je bijvoorbeeld geen enorme kauwstaaf kopen. Dat klinkt natuurlijk vrij logisch!

Ook moet je er rekening mee houden dat een dunner kauwstaafje sneller op is dan een grotere. Wij kiezen er zelf graag voor om een grote kauwstaaf te geven, zo kan ze er langer van genieten!

De ervaring van anderen

Vergeet niet om reviews en beoordelingen van andere hondenliefhebbers te bekijken. Wie kan er een betere beoordeling geven dan mensen die de kauwstaafjes daadwerkelijk thuis hebben?

Laat je informeren door bij de producten de reviews te lezen om erachter te komen of het aan jou verwachtingen kan voldoen en of het de verwachting heeft waargemaakt bij anderen. Producten die slechte reviews krijgen kan je het beste niet kopen.

De prijs van de kauwstaafjes

Een andere overweging is de prijs van de kauwstaven. Wij kiezen zelf altijd voor een product waarbij de prijs- kwaliteitsverhouding goed is. Veel mensen hebben er geen moeite mee om een duurder product aan de schaffen voor hun hond, maar helaas kan niet iedereen dit betalen.

De prijzen van deze kauwstaven beginnen bij zo’n € 6,- en kunnen oplopen tot zo’n € 90,-. Kauwstaven in grotere formaten zijn fors duurder dan de kleinere maten, dit is ook wel logisch, er is tenslotte veel meer materiaal voor nodig.

Is een kauwstaaf gevaarlijk voor mijn hond?

Er wordt regelmatig gezocht of een kauwstaaf gevaarlijk is voor een hond. Het korte antwoord op deze vraag is nee, maar er zitten wel een aantal voorwaarden aan. Ik vertel je hieronder graag meer!

Natuurlijk zijn kauwstaven bedoeld om flink op te kauwen, daardoor kan het eerder stuk gaan. Jouw hond kan deze stukjes binnenkrijgen. In principe zijn alle producten op de Nederlandse markt uitgebreid getest.

Deze stukjes zijn dan ook niet schadelijk voor de hond. Ook onze honden krijgen regelmatig deze stukjes binnen. Gelukkig komen ze er aan de andere kant gewoon weer uit.

Ook is het advies om een hond nooit alleen te laten als hij aan het kauwen is op een kauwstaaf. Het kan namelijk zo zijn dat de hond het laatste stukje kauwstaaf in één keer opeet. Met alle gevolgen van dien.

Zodra wij merken dat onze honden aan het einde van de kauwstaaf zijn gekomen willen we dat laatste stukje weggooien. Wij pakken het dan af, en geven er een ander klein snoepje voor in de plaats.

Je weet tot nu toe bijna alles wat er te vertellen valt over honden kauwstaven! Welke producten tot onze favorieten horen, wat het precies is en waarom het een goed idee is om jouw hond regelmatig een kauwstaaf te geven. Maar hoe kan je deze staafjes het beste bewaren? In de volgende alinea vertel ik je daar tot slot graag wat meer over!

kauwstaaf hond

Hoe kan ik de kauwstaven bewaren?

De kans is groot dat je een verpakking hebt gekocht waar er meerdere inzitten. Dat is slim, maar hoe kan je deze kauwstaven het beste opbergen?

Er zijn twee redenen waarom je ze graag goed wilt opbergen, de eerste is de geur die ze kunnen verspreiden en de tweede reden is dat je ze zo lang mogelijk lekker vers wilt houden. Om die reden is het verstandig om ze op de juiste manier te bewaren.

De meeste verpakkingen van kauwstaafjes hebben een verpakking die opnieuw kan sluiten, maar dit hebben ze niet allemaal. Daarom is het goed om een kleine hondenvoer container te kopen. Dan weet je zeker dat je ze goed kunt bewaren!

Veelgestelde vragen

Wat is het voordeel van een honden kauwstaaf?

Het grote voordeel van dit product is dat jouw hond lekker lang kan kauwen, daardoor verlaagd het stress. Tijdens het kauwen reinigt het gebit van de hond en voorkomt het tandsteen en tandplak. Ideaal toch?

Is een honden kauwstaaf gevaarlijk?

Het korte antwoord op deze vraag is nee, in principe niet. Blijf er echter wel altijd bij. Een bot kan altijd splinteren, natuurlijk verschilt dit wel per product. Als een kauwstaaf heel klein wordt hebben honden de neiging om het laatste stukje in één keer op te eten. Het is dan ook verstandig om het laatste kleine stukje weg te gooien om een mogelijke verstikking te voorkomen.

Waarom kauwt een hond graag?

Honden hebben nou eenmaal de neiging om overal op te kauwen. Doordat een hond bijt maken de hersenen endorfine aan, dit zorgt ervoor dat een hond rustig wordt en het eventuele stress verminderd. Het kan ook voor een deel gewoonte zijn om ergens op te kauwen.

Je bent aan het einde gekomen van dit artikel en we hopen dat je er iets aan hebt gehad. Ook als je op basis van dit artikel een kauwstaaf voor jouw hond hebt gekocht horen wij dat graag in de reacties hieronder!


kimberly

Over de auteur

Hoi! Ik ben Kimberly en ik ben schrijver voor Hondendeal. Als trots baasje van een Toller en mijn jarenlange ervaring met allerlei uiteenlopende hondenrassen help ik mijn bezoekers graag een goede keuze te maken. Dit kunnen nieuwe hondenproducten zijn, maar ik geef ook graag handige tips omtrent opvoeding en de leukste hondensporten. Als je een vraag hebt over één van de blogs op mijn website, neem dan gerust contact met mij op!

Plaats een reactie