Hondentandpasta kopen? Alle honden tandpasta online

Dit artikel is voor het laatst geupdate op 26 oktober 2023 door Kimberly

Hondentandpasta is een product dat iedere hondeneigenaar in huis moet hebben om het gebit van de hond te verzorgen. Gebitsverzorging is één van de belangrijkste dingen die bij de verzorging van een hond horen, dit omdat tandvleesproblemen het meeste voorkomen bij honden.

Met name bij oudere honden! In dit artikel neem ik je graag mee in onze zoektocht naar de beste honden tandpasta! Ook vertel ik je graag alles over het gebruik van dit product, waarom je deze zou moeten kopen, en waar je op moet letten.

Mocht je na het lezen van dit artikel nog vragen hebben, stel ze dan gerust in de reacties hier onder aan de pagina! In vorige artikelen heb ik vergelijkbare producten getest zoals honden mondwater en tandenborstels speciaal voor honden. De tandpasta voor honden sluit hier perfect op aan!

Tijdens onze zoektocht naar de beste tandpasta voor honden kijken we naar een aantal belangrijke punten. Denk hierbij aan de prijs- kwaliteitsverhouding, de voor- en nadelen van sommige producten en de mening van andere baasjes. Op die manier ben ik er van overtuigd dat jij geen miskoop zal doen!

Let op: vaak kun je de onderstaande producten in meerdere maten en kleuren kopen, klik op “controleer prijs” om naar het product te gaan.

De beste hondentandpasta

Onze vijf favoriete honden tandpasta’s

Ik hoop dat je na het zien van de bovenstaande honden tandpasta’s een goede keuze hebt kunnen maken! Als dat nog niet het geval is kan je hieronder onze top vijf favorieten bekijken. Dit op basis van onze eigen ervaring, maar ook op die van andere hondenliefhebbers. Dit zijn producten die zichzelf inmiddels al bewezen hebben, en dus aan te raden zijn!

Petosan Tandpasta met Kip smaak

Op de eerste plaats in onze top vijf staat de hondentandpasta van Petosan. Deze wordt beoordeeld met een 4,8 van de maximaal 5 sterren op basis van 4 reviews op Bol.com. Dit product werkt op basis van enzymen die de vorming van tandsteen en tandplak voorkomen.

Het leuke van deze honden tandpasta is de smaak, jouw hond zal dit geweldig vinden! Dit product bevat 70 gram tandpasta, voldoende om een tijdje mee voorruit te kunnen.

OxyFresh Pet tandpasta voor honden

Het tweede product is van OxyFresh. Deze wordt beoordeeld met een 4,4 van de maximaal 5 sterren op basis van 12 reviews op Bol.com. Het is één van de populairste hondentandpasta’s van dit moment, en dat is niet voor niets!

De werkzame stof in deze tandpasta is zink en een actieve zuurstof. Beide ingrediënten zorgen ervoor dat jouw hond een frissere adem krijgt en dat de bacteriën worden gedood. De tube tandpasta heeft een inhoud van 113 gram, hier kan je dus wel een tijdje mee doen!

Beaphar Tandpasta

Op de derde plaats staat de hondentandpasta van Beaphar. Deze wordt beoordeeld met een 4,1 van de maximaal 5 sterren op basis van 17 reviews op Bol.com. Dit merk staat bekend om haar kwalitatief hoogwaardige producten, de tandpasta is hierbij geen uitzondering. Het leuke van deze tandpasta is de leversmaak die de meeste honden heel lekker vinden!

De tube bevat 100 gram tandpasta, genoeg om een tijdje mee voorruit te kunnen! Je kan deze tandpasta ook kopen in combinatie met een prettige tandenborstel, de prijs is lager, maar je krijgt 60 gram tandpasta in plaats van 100 gram.

Dentisept tandpasta

Het vierde product is van Dentisept. Deze wordt beoordeeld met een 4,3 van de maximaal 5 sterren op basis van 5 reviews op Bol.com. Deze tandpasta voor honden heeft een iets andere werking dan de bovenstaande producten. De tandpasta kleeft namelijk aan het gebit waardoor het de vorming van tandplak tegengaat.

Het nadeel van deze tandpasta is de inhoud van 20 gram, dat is niet zoveel. Ook kan deze tandpasta helpen bij het herstel van bijvoorbeeld ontstoken tandvlees of een ontsteking van de huid als de hond last heeft van huidplooien.

Trixie tandpasta met vleessmaak

We sluiten onze top vijf af met de hondentandpasta van Trixie. Deze heeft op dit moment nog geen beoordelingen, dit omdat het één van de nieuwe producten is.

Ben jij de eerste die deze tandpasta test? Het leuke van deze tandpasta is de rundvleessmaak, de meeste honden vinden het dan ook één groot feest als je zijn gebit wil poetsen! De tube heeft een inhoud van 100 gram, zodat je er een tijdje mee voorruit kunt.

Ik hoop dat je na het zien van onze top vijf favoriete producten een goede keuze hebt kunnen maken! Als dat nog niet zo is neem dan even een kijkje op de website van Bol.com. Daar heb je de keuze uit 68 verschillende honden tandpasta’s!

hondentandpasta

Wat is hondentandpasta?

Na het bekijken van de producten hierboven heb je inmiddels vast wel een goed beeld bij wat hondentandpasta precies is. Als dat niet zo is, of je wilt er meer over weten, lees dan verder. Hieronder leg ik het je graag uit!

Tandpasta is één van de producten waar iedereen bekend mee is. Als het goed is gebruik je het iedere dag. Eigenlijk heeft tandpasta voor honden precies hetzelfde doel als bij mensen, namelijk het reinigen en fris houden van het gebit.

Er zitten echter wel grote verschillen in de producten die geschikt zijn voor mensen, en voor honden. De ingrediënten in beide producten zijn namelijk totaal verschillend. Naast hondentandpasta moet je ook een hondentandenborstel kopen. Wanneer je beide producten in huis hebt, kan je het gebit en het tandvlees van jouw trouwe viervoeter poetsen.

Vanwege het grootte aanbod van tandpasta voor honden kan het best lastig zijn om hier de beste uit te zoeken. Ik hoop dat ik je met dit artikel al een heel eind op weg heb geholpen!

In de volgende alinea vertel ik je meer over deze producten. Waar je bijvoorbeeld op moet letten voordat je het koopt, waarom het een must-have product is, en wat de voordelen van deze producten zijn!

Waarom zou je hondentandpasta kopen?

Nu weet je precies wat hondentandpasta is, en welke producten volgens ons het beste zijn. Nu is het belangrijk om de verschillende redenen te vertellen waarom je deze producten zou moeten kopen.

Het is verstandig om hondentandpasta te kopen om het gebit te reinigen en te verzorgen, maar waarom is dat nodig? Hieronder laten we je graag de verschillende voordelen van dit product zien, de belangrijkste heb ik voor je op een rijtje gezet!

Hondentandpasta zorgt voor een gezond gebit

Ten eerste is het goed om te weten dat hondentandpasta voor het gebit en tandvlees van jouw hond zorgt. Het gebit kan je gezond houden door deze regelmatig te poetsen met deze tandpasta. Dit doe je om dezelfde reden waarom wij mensen onze tanden iedere dag poetsen. Wel zo prettig als jouw hond een frisse adem heeft!

Tandpasta voor honden vermindert tandsteen & tandplak

Een andere reden om het gebit van de hond te poetsen met hondentandpasta is omdat het de groei van tandplak en tandsteen vermindert. De tandpasta kan ervoor zorgen dat het minder wordt, maar nog belangrijker is dat je het met tandpasta grotendeels kan voorkomen.

Als je de tanden van de hond nooit poetst is de kans groot dat hij of zij op latere leeftijd last krijgt van teveel tandplak of tandsteen. Wist je dat één op de vier honden hier binnen drie jaar last van heeft? Wanneer je dit niet bij de dierenarts laat verhelpen kan dit voor een vieze adem zorgen, maar dit kan ook ontstekingen of rottende tanden tot gevolg hebben.

Om ontstoken tandvlees te behandelen of te voorkomen

Als laatste reden waarom het goed is om hondentandpasta te kopen, is dat het gebruik van deze tandpasta het tandvlees van de hond gezond houdt. Het wordt ook vaak door dierenartsen aangeraden om de tanden van honden te poetsen om ontstoken tandvlees te voorkomen.

Het kan zijn dat je zelf weleens last hebt gehad van ontstoken tandvlees, dit is niet alleen pijnlijk, maar het zorgt ook voor een onfrisse adem. Tandvleesproblemen zijn één van de meest voorkomende klachten bij honden. Wanneer je de tanden van de hond regelmatig poetst kan je dit voorkomen!

Al met al zijn er genoeg redenen te bedenken waarom je tandpasta voor jouw hond zou moeten kopen. Maar waar moet je op letten bij het kopen van deze producten? In de volgende alinea vertel ik je daar graag meer over!

beste hondentandpasta

Waar moet je rekening mee houden?

Als je hondentandpasta wilt kopen dan zijn er een aantal punten waar je rekening mee moet houden. Zo moet je deze afstemmen op de behoeftes van jouw hond of puppy. Hieronder heb ik een aantal dingen waar je rekening mee moet houden opgesomd!

Koop je tandpasta apart of met een borstel?

Op de eerste plaats is het belangrijk om te kiezen tussen losse tandpasta voor honden, of een complete set. De set bestaat in de meeste gevallen uit de tandpasta, en een bijpassende hondentandenborstel. Dit kan handig zijn als je wilt besparen wanneer je op dit moment nog geen van beide hebt.

Het kan ook zijn dat je het liefst een setje wilt kopen omdat je dan beide producten van een bepaald merk hebt. Het is vaak zo dat een set iets voordeliger is dan wanneer je beide producten apart van elkaar koopt.

Hoe smaakt de honden tandpasta?

De smaak van de tandpasta is een ander belangrijk punt om rekening mee te houden. Waar het bij tandpasta voor mensen vaak gaat om een mint of mentholsmaak dat voor frisheid zorgt, gaat het bij tandpasta voor honden vaak om een vleessmaak.

Je hebt hier veel verschillende variante van. Denk bijvoorbeeld aan leversmaak of kipsmaak. Er is zelfs hondentandpasta verkrijgbaar dat naar pindakaas smaakt. Het kan zijn dat je weet dat jouw hondje gek is op een bepaalde smaak. Als dat het geval is, kies er dan eentje uit die deze lekker smaak heeft. Dat maakt het tandenpoetsen een stuk leuker, en lekkerder!

Hoeveel gram tandpasta zit er in de tube of flacon?

Naast de smaak is het ook belangrijk om te kijken naar de inhoud van de flacon of tube met tandpasta. Een grotere verpakking gaat langer mee dan een kleinere, en ook betaal je vaak iets minder. Aan de andere kant is het verstandig om een tube of flacon niet te lang te bewaren.

Over het algemeen zit er tussen de 50 en 100 gram tandpasta in één enkele verpakking. Ben je van plan om de tanden van jouw hond regelmatig te poetsen? Kies dan voor een grotere verpakking hondentandpasta, dan ben je iets goedkoper uit!

De beoordelingen van andere hondeneigenaren

Een andere over wegingsfactor zijn de reviews en beoordelingen van andere hondeneigenaren. Laat jezelf dus vooraf goed informeren door anderen door de ervaringen te lezen.

Veel mensen hebben deze tandpasta namelijk al geprobeerd voordat jij dat wilt gaan doen. Het kan zijn dat deze mensen positief zijn, of juist niet. Producten die geen positieve reviews krijgen kun je het beste niet kopen. Zo voorkom je een mogelijke miskoop!

De prijs van de hondentandpasta

Het laatste punt is de prijs van de hondentandpasta. Probeer in ieder geval een prijs te betalen die in verhouding staat tot de kwaliteit van de tandpasta. De meeste mensen kijken niet op een paar euro meer of minder, maar niet iedereen kan zomaar veel geld uitgeven aan deze producten.

Veel geld betalen betekent overigens niet dat de tandpasta voor honden altijd beter is. Prijzen van deze producten beginnen bij ongeveer € 11,- en kunnen oplopen tot € 33,-. Dit is met name afhankelijk van de hoeveelheid gram dat er in de flacon of tube zit.

hond tanden poetsen

Hoe moet ik de hondentandpasta gebruiken?

Wanneer je één van de bovenstaande producten hebt gekocht, en deze valt op de deurmat, wil je natuurlijk weten hoe je deze tandpasta het beste kunt gebruiken. Dit is gelukkig niet zo ingewikkeld, het lijkt namelijk veel op hoe wij onze eigen tanden poetsen.

Voordat je begint heb je natuurlijk ook een hondentandenborstel nodig. Gebruik in ieder geval nooit een tandenborstel die geschikt is voor mensen. De haren van deze borstel zijn namelijk te hard voor het gebit van de hond.

Wanneer je beide producten in huis hebt kan je aan de slag. Wij maken de tandenborstel voor honden altijd eerst een beetje vochtig onder de kraan. Daarna kan je er een beetje tandpasta op doen, dan is het tijd om het gebit van jouw hond te poetsen!

Het is verstandig om jouw hond eerst te laten wennen aan de borstel, en de beweging van het poetsen van de tanden. Dit kan je het beste doen door jouw vingers langs de tandjes te bewegen. Als je merkt dat de hond hier geen problemen mee heeft kan je dit met de hondentandenborstel doen.

Zorg ervoor dat je het gehele gebit poetst. Het maakt hierbij niet uit waar je begint! Omdat de tandpasta voor honden heel lekker smaakt vinden de meeste honden het geen probleem, in tegendeel juist!

Hoe vaak moet ik de tanden van mijn hond poetsen?

In tegenstelling tot mensen kunnen honden hun eigen gebit niet zelf poetsen. Het is dus de verantwoordelijkheid van de eigenaar om hier een handje bij te helpen. Voor het behoud van een gezond hondengebit raden wij aan om het gebit van de hond meerdere keren per week te poetsen.

In dit geval kan je het beter te vaak doen, dan te weinig. Dit is een goed begin voor het opbouwen van routines. Het is belangrijk om de tanden van uw hond regelmatig te poetsen. Zo creëer je zowel voor jezelf als voor je hond een routine. Eigenlijk net zoals je de hond iedere dag hondenvoer geeft.

hondentandpasta kopen

Gebruik geen normale tandpasta

Er wordt regelmatig via de zoekmachine gezocht of je ook normale tandpasta kunt gebruiken. Het kan best zijn dat je hier niet het juiste antwoord op hebt, ik vertel je dat graag! Normale tandpasta voor mensen bevat over het algemeen vaak fluoride. Fluoride helpt om de tanden gezond te houden.

Daarnaast verstevigt het de tanden en voorkomt het tandplak. Fluoride heeft echter niet hetzelfde effect op honden. Fluoride is zeer giftig voor honden. Het is daarom ook geen goed idee om de tanden van jouw hond met fluoride te poetsen, omdat honden erg ziek kunnen worden als ze fluoride binnenkrijgen.

Wij mensen spoelen onze mond na het tandenpoetsen, honden doen dit niet. Daarom is er speciale tandpastas voor honden. In dit artikel kan je zien dat er veel verschillende soorten hondentandpasta’s verkrijgbaar zijn.

Veelgestelde vragen

Hoeveel hondentandpasta moet ik gebruiken?

De hoeveelheid hondentandpasta die je moet gebruiken hangt af van welk soort hond jij hebt. Voor een Rottweiler gebruik je meer dan voor een Chihuahua. Doe het deels op gevoel, en ook op de verpakking of bij de product omschrijving staat hoeveel je moet gebruiken.

Kan ik ook mensentandpasta gebruiken voor een hond?

Het korte antwoord op deze vraag is nee, dit is niet geschikt voor het hondengebit. Er zitten namelijk veel andere ingrediënten in die schadelijk kunnen zijn. Doe dit niet! Gebruik altijd speciale hondentandpasta.

Hoe poets ik de tanden van mijn hond?

Als je voor het eerste de tanden van jouw hond gaat poetsen dan kan het zijn dat je dit best spannend vindt. Begin bij de hoektanden, daarna de kiezen achterin de bek. Tot slot poets je de bovenkaak en de buitenkant. Daar gaat namelijk het vaakst tandsteen en tandplak zitten. Als je merkt dat jouw hond het spannend vindt bouw je het rustig op, en beloon je de hond ondertussen!

Je bent aan het einde gekomen van dit artikel en we hopen dat je er iets aan hebt gehad. Ook als je op basis van dit artikel hondentandpasta hebt gekocht horen wij dat graag in de reacties hieronder!


kimberly

Over de auteur

Hoi! Ik ben Kimberly en ik ben schrijver voor Hondendeal. Als trots baasje van een Toller en mijn jarenlange ervaring met allerlei uiteenlopende hondenrassen help ik mijn bezoekers graag een goede keuze te maken. Dit kunnen nieuwe hondenproducten zijn, maar ik geef ook graag handige tips omtrent opvoeding en de leukste hondensporten. Als je een vraag hebt over één van de blogs op mijn website, neem dan gerust contact met mij op!

Plaats een reactie