Hondentondeuse kopen? Alle tondeuses online

Dit artikel is voor het laatst geupdate op 20 oktober 2023 door Kimberly

Een hondentondeuse is het product waarbij je de vacht van je hond mee kunt bijwerken en kunt verzorgen. En dit zonder dat je iedere keer veel geld kwijt bent bij een hondentrimmer. Maar welke kun je het beste kopen? En waarom kun je geen gewone tondeuse voor mensen gebruiken?

In ons uitgebreide artikel over de tondeuse speciaal voor honden vertellen we je er graag alles over! We nemen je mee in onze zoektocht naar de beste honden tondeuse, vertellen we je waar je op moet letten voordat je er eentje aanschaft en hoe zo’n apparaat nou precies werkt.

Mocht je nog vragen hebben dan kun je deze bestellen bij de reacties hier onder aan de pagina. Tijdens ons onderzoek naar de beste honden tondeuse kijken we naar een aantal punten.

Denk hierbij aan de beste prijs kwaliteit verhouding, de voor en nadelen van bepaalde tondeuses en naar de meningen van andere gebruikers, en uiteraard onze persoonlijke mening.

De beste hondentondeuse

Onze top vijf favoriete hondentondeuses

Hopelijk heb je na het zien van de bovenstaande tondeuses een goede keuze kunnen maken. Als dat nog niet zo is vertellen wil je graag welke tondeuses voor honden tot onze favorieten behoren. Deze tondeuses hebben zich namelijk al bewezen bij andere hondenliefhebbers.

Camry CR 2821 Hair Clipper Dierentondeuse

De eerste tondeuse volgende is van Camry. Dit product wordt beoordeeld met een 4,4 van de maximaal vijf sterren op basis van 125 reviews op Bol.com. Het is daarmee een van de meest populaire producten, en heeft zichzelf inmiddels al ruimschoots bewezen. Deze tondeuse is draadloos en wordt geleverd met vier verschillende opzetstukjes, van 3 tot en met 12 mm.

De kop is gemaakt van titanium en het mes van keramisch materiaal, dit zorgt voor een sluit vaste honden tondeuse. Hij wordt geleverd met een extra accu, borstel, olie en uiteraard een oplader. De 35 KW sterke Motor produceert weinig geluid, en dat is weer prettig voor jouw hond!

LifeGoods Professionele Dieren Tondeuse Set

Op de tweede plaats staat de honden tondeuse van het LifeGoods. Deze wordt beoordeeld met een 4,3 van de maximaal vijf sterren op basis van maar liefst 180 reviews op Bol.com. Op deze tondeuse is draadloos en wordt geleverd met vier opzet stukjes van 4 tot 12 mm. Dit model heeft vijf verschillende standen en doet precies wat je er van mag verwachten!

De tondeuse ligt comfortabel in de hand en maakt bijna geen geluid, van wegen de zogenaamde “low-noise” technologie. Zeker wanneer je hond snel angstig is, is een tondeuse was vrijwel geen geluid maakt zeer aangenaam. De motor van deze hondentondeuse is geschikt voor ieder vacht typen. Ook is dit apparaat gemakkelijk schoon te maken!

Wahl Tondeuse Show Pro honden tondeuse

Wil je het allemaal wat professioneler aanpakken? Dan is deze honden tondeuse wellicht iets voor jou! Dit apparaat wordt beoordeeld met een vier van de maximaal vijf sterren op basis van 96 reviews op Bol.com. Dit artikel heeft zichzelf bij andere hondenliefhebbers dus al bewezen. Dankzij de sterke motor is deze tondeuse geschikt voor ieder type vacht.

Ook kan deze niet oververhit raken, wat prettig is als je het apparaat langere tijd gebruikt. Ook deze motor is erg stil. Deze tondeuse wordt geleverd als set en beschikt over vier verschillende opzet borstels, een kam, schaarreiniging’s borstel, olie opbergkoffer en een handige beschermkap. Als je besluit deze aan te schaffen kun je dus direct van start!

AVE Pets Complete hondentondeuse set

Op de vierde plaats staat de AVE honden tondeuse, en het leuke van deze set is dat je direct over alle producten beschikt die je nodig hebt voor de verzorging van je hond. Deze set wordt het beoordeeld met een 4,2 van de maximaal vijf sterren op bol.com. De honden tondeuse heeft vijf verschillende standen en komt met vier opzet stukjes van 3 tot 12 mm.

De Motor politie had bijna geen geluid, en het mes is gemaakt van duurzame titanium en keramiek. Zoals gezegd ben je in één keer klaar als je deze set aanschaffen. Je krijgt er namelijk een nagelschaar, nagelvijl, een uitdun schaar voor de dikke vacht bij en een RVS schaar voor lange vacht. Net zoals een kam, olie en twee handige handschoenen waar je mee kunt borstelen.

Tot slot krijg je er nog een grondige schoonmaak borstel bij om de honden tondeuse snel schoon te maken. Doordat deze is het zo compleet is, is het een van de favoriete producten op Bol.com.

Andis Clipper Kit Hondentondeuse Set

De laatste honden tondeuse van deze top vijf is de Andis Clipper Kit. Deze wordt beoordeeld met een vier van de maximaal vijf sterren op Bol.com. Deze honden tondeuse komt met acht verschillende opzet stukjes van 1,5 tot 25 mm en dan handige hondenkam.

Tevens krijg je bij deze set olie voor het onderhoud, een beschermkap voor de scheerkop, een koffer, een roestvrijstalen schaar en een handige reiniging ’s borstel.

Ik hoop dat je na het lezen van deze top vijf een goede keuze hebt kunnen maken. Bel staat nog niet zo is, kijk dan even op de website van Bol.com, hier heb je de keuze uit meer dan 500 verschillende tondeuses voor je hond!

honden tondeuse

Wat is een hondentondeuse?

Inmiddels zou je een goed beeld moeten hebben van verschillende hondentondeuses. Hier onder gaan we in op wat het precies is en waar je het voor kunt gebruiken. Een honden tondeuse wordt ook wel scheerapparaat voor een hond genoemd. Hij is vergelijkbaar met de tondeuse die wij mensen ook gebruiken, alleen is dit apparaat specifiek voor de vacht van honden.

Een goede honden tondeuse scheert de vacht van een hond zonder dat hij daar last van heeft. Klitten of lange haren kun je daarom makkelijk met dit apparaat verwijderen. Meestal doet de trimmer dit, echter kun je dit ook zelf doen als je over de juiste tondeuse beschikt.

De aanschaf van een honden tondeuse kan dus veel geld besparen, wanneer je een tondeuse voor honden, een honden kam en eventueel een tramtafel hebt kom je een heel eind.

Het uitkiezen van een goede tondeuse is niet eenvoudig, zeker omdat je meer dan 500 verschillende soorten en maten hebt. Waar je op moet letten leggen we in de volgende alinea aan je uit.

Waarom zou je een hondentondeuse moeten kopen?

Je weet nu precies wat een honden tondeuse is en welke modellen wij aanraden. Maar waarom zou iedereen moeten aanschaffen? Een goede tondeuse voor honden is vaak niet goedkoop en is het belangrijk om vooraf goed onderzoek te doen naar het product dat het beste bij jou en jouw hond past. Hier onder leggen wij graag een aantal voordelen uit van een hondentondeuse.

De vacht van jouw hond verzorgen

De belangrijkste reden om een tondeuse voor honden te kopen is misschien wel het verzorgen van de vacht. Net zoals een kam of een borstel is een honden tondeuse een verzorgingsproduct. Zo zijn er honden die iedere acht weken naar de trimmer moeten afhankelijk van het type vacht.

Hiervoor kun je natuurlijk naar een honden trainer gegaan, maar je zou dit in principe ook zelf kunnen doen. Zo hoef je de hond niet weg te brengen en op te halen, en je bespaart natuurlijk geld!

De honden tondeuse is een goedkoper alternatief

De aanschaf van een goede honden tondeuse heb je er meestal na twee of drie keer uit. Jouw hond laten trimmen bij een trimsalon kan namelijk flink in de papieren lopen. En honden tondeuse is dan een slimme investering, die je vaak al binnen enkele maanden hebt terugverdiend.

Je wilt jouw eigen trimsalon beginnen

Het kan zijn dat je het trainen van honden zo leuk vind dat je een eigen honden trimsalon wilt beginnen. De eerste twee redenen zijn vooral voor mensen die hun eigen hond willen trimmen, de derde reden is het beginnen van een eigen trimsalon.

Een hondentondeuse is dan een van de producten die je absoluut nodig hebt, net zoals een föhn voor honden en een trimtafel. In dit geval raad ik je aan niet het goedkoopste model aan te schaffen, maar direct voor een duurzaam apparaat te kiezen waar je goed mee uit de voeten kunt.

Er is een geschikt model voor iedere hond

Tot slot is er voor iedere hond, ongeacht ras een geschikte hondentondeuse te vinden. Je hebt namelijk kunnen zien dat er meer dan 500 verschillende tondeuses volgende verkrijgbaar zijn, er zit altijd een geschikt model tussen.

Zo zie je maar dat er genoeg redenen te bedenken zijn waarom het aanschaffen van een honden tondeuse een slimme investering is. Maar waar moet je rekening mee houden voordat je er eentje aanschaft? In de volgende alinea lees je hier meer over.

hondentondeuse kopen

Waar moet je rekening mee houden?

Als je besloten hebt om een honden tondeuse aan te schaffen, moet je deze afstemmen met de verwachtingen die jij van dit product hebt. Zo kan het zijn dat er bepaalde functies op zitten die je niet gebruikt, of je simpelweg niet nodig hebt. Wij hebben een aantal van deze functies op een rijtje gezet!

De kracht van de hondentondeuse

Het is goed om voor de aanschaf van een honden tondeuse te weten hoe krachtig deze is, en hoeveel kracht jij nodig hebt voor jouw hond. De kracht van de motor bepaalt voor een groot deel hoe gemakkelijk de tondeuse scheert. Heeft jouw hond bijvoorbeeld een dikke vacht?

Dan kun je het beste kiezen voor een honden tondeuse die veel vermogen heeft, vaak gaat het vermogen samen met hoeveel geluid het apparaat produceert. Heb je een hond met weinig vracht of een dunne vacht? Kies dan voor een honden tondeuse met een gemiddelde motor.

De kwaliteit van de mesje

Naast de kracht van de honden tondeuse, is het goed om te kijken naar de kwaliteit van de mesjes. In veel gevallen gaat goedkoop is duurkoop op voor hondentondeuses. Naast de kracht van de motor is de kwaliteit van de mesjes iets waar je beter niet op kunt bezuinigen, deze bepalen voor het grootste deel hoe goed het apparaat scheert.

Je doet er verstandig aan een tondeuse van goede kwaliteit aan te schaffen, zodat je lang plezier hebt van scherpe mesjes. Je kunt ook kiezen voor een honden tondeuse met keramische mesjes, deze zijn vaak van betere kwaliteit. Ook worden deze producten geleverd met een speciale olie die de levensduur eveneens verlengen van de mesjes.

Hoeveel geluid produceert de hondentondeuse?

Als je vaker een hondentondeuse hebt gekocht weet je dat dit een goed punt is om op te letten. Het ene apparaat is namelijk veel luidruchtiger dan het andere. Dit is vooral belangrijk als je een hond hebt die wat banger of angstiger is. In de product omschrijving en in de reviews va gebruikers lees je vaak meer over hoeveel geluid een bepaald model tondeuse produceert.

Draadloos of bekabeld

Een belangrijk punt om mee te nemen in je overweging is of je een honden tondeuse zoekt die had alleen doet via de stekker in het stopcontact, of dat hij draadloos te gebruiken is.

Zeker bij de professionelere apparaten zie je dat deze vaak werken via een kabel omdat ze dan constant gebruikt kunnen worden zonder dat ze iedere keer aan de lader moeten.

Wanneer je jouw hond bijvoorbeeld een sper maand scheert en het apparaat verder niet gebruikt, dan is een honden tondeuse met een accu ruim voldoende.

De gemiddelde accu van een tondeuse gaat ongeveer een uur mee. Wil je een eigen trimsalon beginnen, of heb je veel honden, dan is een tondeuse met een kabel een betere investering.

Het aantal standen

Bekijk voor een goed hoeveel mogelijke standen de tondeuse heeft. Een hondentondeuse met één stand is ideaal voor iemand die voor het eerst een hond gaat trimmen. Dit zijn over het algemeen de goedkoper en lichtere modellen. Deze zijn vaak voordeliger omdat tondeuses met één stand langzamer werken.

Hierdoor zijn ze minder efficiënt en ben je langer bezig. Een hondentondeuse met meerdere standen is geschikter voor mensen met meer ervaring. Deze zijn namelijk geschikt voor meerdere soorten vacht, en zijn efficiënter. Je bent dus minder lang bezig om een hond te trimmen.

De beoordelingen van anderen

Tijdens ons onderzoek naar de beste honden tondeuse nemen bij de ervaring van de daadwerkelijke gebruikers serieus, zij kun je tenslotte het beste vertellen of een tondeuse goed of slecht is. Laat je dus altijd goed informeren. Producten die slecht beoordeeld worden kun je dan ook het beste links laten liggen.

Wat kost de hondentondeuse?

De prijs is vaak een doorslaggevende factor, het is namelijk niet iets dat je zomaar even koopt. De meeste mensen vinden het geen probleem om iets meer te betalen, maar dit kan niet iedereen. De prijs van een tondeuse voor honden begint bij € 25,-en kan oplopen tot honderden euro’s.

honden tondeuse

Waar gebruik je een hondentondeuse voor?

We sluiten dit artikel af met het gebruik van de tondeuse. Zoals je hebt kunnen lezen is dit product bedoeld om de vacht van jouw hond te verzorgen. Zo zorg je ervoor dat zijn vacht, en huid in optimale vorm blijven.

Maar het goed verzorgen van de vacht van jouw hond brengt meer voordelen met zich mee, denk bijvoorbeeld aan het bevorderen van de bloedsomloop, het beperken van haar uitval en het verwijderen van knopen en klitten.

Hoe maak je de tondeuse schoon?

Het is belangrijk dat je de tondeuse na gebruik goed schoonmaakt. Op die manier verleng je de levensduur van het apparaat. Ga je naar een trimsalon dan maken deze mensen het apparaat na elke scheerbeurt schoon. Maar hoe doe je dat?

Bij de meeste hondentondeuses wordt er standaard een borsteltje meegeleverd om de mesjes na gebruik goed schoon te kunnen maken. Als dat niet zo is, gebruik dan een zachte tandenborstel om de mesjes te reinigen. Na iedere trim beurt moet je de gehele kop van de tondeuse schoonmaken, inclusief de opzetstukken en de mesjes.

beste hondentondeuse

Veelgestelde vragen

Hoeveel hondentondeuses hebben jullie getest?

Tijdens onze zoektocht naar de beste honden tondeuse hebben wij 15 verschillende producten getest. Op basis hiervan hebben wij 5 producten als favoriet beoordeeld.

Hoe laat ik mijn hond wennen aan een honden tondeuse?

Het is verstandig om het geluid van dit apparaat eerst aan de hond te laten horen, als jouw hond het geen probleem vindt dan kan je hem belonen. Daarna kan je rustig kijken wat hij of zij doet als je het daadwerkelijk gaat gebruiken.

Kan ik ook een gewone tondeuse gebruiken?

Het korte antwoord op deze vraag is nee. Dit product is specifiek ontwikkeld voor hondenhaar, deze zijn veel zwaarder dan een mensen tondeuse. Ons haar is een heel stuk dunner dan dat van een hond, gebruik dus nooit een gewone tondeuse om een hond te scheren.

Je bent aan het einde gekomen van dit artikel en we hopen dat je er iets aan hebt gehad. Ook als je op basis van dit artikel een hondentondeuse hebt gekocht horen wij dat graag in de reacties hieronder!


kimberly

Over de auteur

Hoi! Ik ben Kimberly en ik ben schrijver voor Hondendeal. Als trots baasje van een Toller en mijn jarenlange ervaring met allerlei uiteenlopende hondenrassen help ik mijn bezoekers graag een goede keuze te maken. Dit kunnen nieuwe hondenproducten zijn, maar ik geef ook graag handige tips omtrent opvoeding en de leukste hondensporten. Als je een vraag hebt over één van de blogs op mijn website, neem dan gerust contact met mij op!

Plaats een reactie