Hondenloopplank kopen? Alle loopplanken online

Dit artikel is voor het laatst geupdate op 25 oktober 2023 door Kimberly

De hondenloopplank is een ideaal middel om jouw hond makkelijk toegang te geven zonder dat hij daarbij hoeft te springen. Het is voor de rug van een hond bijvoorbeeld niet goed om telkens in de auto te springen. De loopplank is hier hét hulpmiddel voor!

In dit uitgebreide artikel nemen we je graag mee in jouw zoektocht naar de beste hondenloopplank! Ook vertellen we je waar je op moet letten voordat je er eentje aangeschaft, en wat de voor en nadelen zijn van bepaalde producten.

Ook laten we je zien hoe je dit product het beste kunt schoonmaken en hoe jouw hond de loopplank het beste kan gebruiken. Als je na het lezen van dit artikel nog vragen hebt, stel ze dan gerust in de reacties hier onderaan deze pagina!

Tijdens ons onderzoek naar de beste hondenloopplank kijken we standaard naar een aantal punten. Een aantal van deze zaken zijn net al benoemd, maar ook de beoordelingen van andere hondenliefhebbers, en onze persoonlijke ervaring zijn belangrijke punten om op te letten.

Let op: bij de meeste van de onderstaande producten zijn er meerdere maten verkrijgbaar, klik op de button “controleer prijs” om naar het artikel te gaan.

De beste hondenloopplank

Onze vijf favoriete hondenloopplanken

Hierboven kon je de 15 beste honden loopplanken bekijken, de kans is groot dat je hier inmiddels een keuze uit hebt kunnen maken. Wil je nog even verder lezen of ben je er nog niet helemaal uit?

Hieronder kun je onze vijf favoriete loopplanken bekijken. Deze lijst is gebaseerd op eigen ervaring en op de ervaringen van andere mensen. Dit maakt het gemakkelijker om een product te kiezen dat zichzelf al bewezen heeft!

Trixie loopplank voor je hond

Ons eerste product in deze top vijf is de loopplank van Trixie. Deze wordt beoordeeld met een 4,3 van de maximaal 5 sterren op basis van 3 reviews op Bol.com. Deze loopplank is gemaakt van MDF en kan honden tot maximaal 40 kilo helpen beter in bijvoorbeeld de auto te stappen.

Hij is 36 centimeter breed en 90 centimeter lang. Het voordeel van deze loopplank is dat deze gemakkelijk in te klappen is als je ‘m even niet nodig hebt. Een echte aanrader!

Solvit Hondenloopplank

Het tweede product in onze top vijf is van het merk Solvit. Deze loopplank wordt beoordeeld met een 4,2 van de maximaal 5 sterren op basis van 6 reviews op Bol.com. Het grote voordeel van deze loopplank is dat hij gemaakt is van aluminium, dit maakt deze loopplank één van de sterkste en meest duurzame keuze. Dit model is verkrijgbaar in twee formaten, beide zijn voorzien van een handige antislip op het loopgedeelte.

Deze plank is te gebruiken voor meerdere doelen, dit doordat de hoogte instelbaar is, ideaal! Heb je bijvoorbeeld een hoge auto dan kan deze loopplank uitgeklapt worden tot 220 centimeter, als je een kleine auto hebt dan kan deze tot 120 centimeter ingeschoven worden.

Trixie hondenloopplank Auto Telescopisch

De derde loopplank is ook van Trixe. De telescopische loopplank wordt beoordeeld met een 4,9 van de maximaal 5 sterren op basis van 9 reviews op Bol.com.

Het is de hoogst beoordeelde loopplank voor honden in onze top vijf! Hij is geschikt voor honden tot 120 kilo en kan uitgeschoven worden tot 180 centimeter. De breedte van deze plank is 43 centimeter, dat maakt ‘m geschikt voor vrijwel alle honden.

Het voordeel van deze lengte is dat hij hierdoor niet zo stijl is, en jouw hond gemakkelijk in- en uit de auto kan stappen. Doordat deze loopplank telescopisch is kan je ‘m eenvoudig in elkaar schuiven, en aan de bovenkant zit een lus zodat je ‘m makkelijk op kan tillen.

Trixie Loopplank 3 Voudig Inklapbaar

Op de vierde plaats staat wederom een product van Trixie! Deze loopplank is gemakkelijk in te klappen waardoor deze weinig ruimte inneemt. Hij wordt beoordeeld met een 3,7 van de maximaal 5 sterren op basis van 11 reviews op Bol.com.

De plank is geschikt voor honden met een gewicht tot 25 kilo en is gemaakt van hard kunststof. Deze is 150 centimeter lang en 39 centimeter breed. Dankzij de antislip is deze prettig in gebruik, wat wil je nog meer?

Duvo+ Plastic Easy Step

We sluiten onze top vijf af met de hondenloopplank Duvo+. Dit Easy Step model is nieuw op de markt en heeft nog geen beoordelingen ontvangen, het is echter wel een product dat er goed uitziet, ben jij de eerste die ‘m gaat testen?

Deze loopplank is gemaakt van lichtgewicht hard kunststof en is gemakkelijk in elkaar te schuiven. Dit model is geschikt voor gebruik in de auto of caravan en kan uitgeschoven worden van 100 tot 160 centimeter. Wat ons betreft een aanrader!

Ik hoop dat je na het zien van de bovenstaande vijf favorieten een goede keuze hebt kunnen maken, als dat nog niet zo is neem dan even een kijkje op bol.com, daar hebben ze de keuze uit meer dan 150 verschillende hondenloopplanken!

hondenloopplank

Wat is een loopplank voor honden?

Na het zien van de bovenstaande producten heb je vast een goed beeld bij wat een hondenloopplank precies is. Als dat nog niet zo is, of je wilt er graag meer over weten, lees dan verder!

Een hondenloopplank kan het beste omschreven worden als een brug of plank dat jouw trouwe viervoeter helpt om bijvoorbeeld makkelijker in de auto te komen. Deze planken zijn specifiek op de markt gebracht om het voor oudere honden, en honden met gewrichtsklachten makkelijker te maken ergens op te komen.

Er zijn maar liefst 150 verschillende hondenloopplanken verkrijgbaar via de website van Bol.com. Daarom kan het best lastig zijn om de beste uit te kiezen. Ik hoop dat ik je met dit artikel een heel eind op weg heb geholpen!

Er zijn voordat je een hondenloopplank gaat kopen een aantal punten waar je rekening mee moet houden. Daar vertel ik je in de volgende alinea graag meer over!

Waarom zou je een hondenloopplank kopen?

Ik heb het net al even benoemd, voor veel oudere honden of honden met gewrichtsklachten is het lastig, of zelfs onmogelijk, om bijvoorbeeld op de achterbank van de auto te springen.

Maar het kan ook zijn dat je een loopplank voor de hond wilt kopen omdat je een kleine hond hebt. Deze hebben natuurlijk altijd meer moeite om een langere afstand af te leggen.

Met een hondenloopplank zorg je ervoor dat het geen probleem meer is voor jouw hond om op deze plekken te komen. Jij kan de loopplank voor de hond klaarzetten, en jouw hond kan er makkelijk overheen lopen. Het is wel belangrijk jouw hond hier vooraf aan te laten wennen, daar kom ik later nog even op terug.

Hieronder sta ik graag stil bij de verschillende redenen waarom en wanneer je een loopplank voor de hond moet kopen. Dit product koop je als het goed is niet zo vaak, het is daarom goed om vooraf precies te weten wat jullie nodig hebben!

Wanneer jouw hond overgewicht heeft

Een reden om een hondenloopplank te kopen zou kunnen zijn omdat jouw hond last heeft van overgewicht. Als hij of zij vaak moet springen kan dit de gewrichten nog meer belasten, en dat wil je natuurlijk zoveel mogelijk voorkomen.

Als de hond gewrichtsproblemen heeft

Ik heb het net al even benoemd, maar het zou verstandig zijn een hondenloopplank te kopen als jouw hond gewrichtsproblemen heeft. Met de loopplank ontlast je namelijk de gewrichten omdat de hond niet meer hoeft te springen om op de achterbank te komen.

Jouw hond heeft een ziekte

De meeste honden die ziek zijn hebben over het algemeen minder energie dan gezonde honden. Het kan daarom een grote belasting zijn om in de auto te springen. Met een hondenloopplank is dit probleem opgelost!

Als de hond op leeftijd is

Een andere reden om een loopplank voor jouw hond te kopen kan de leeftijd van de hond zijn. Oudere honden hebben vaak minder energie en hebben vaker last van gewrichtsproblemen. Ook zijn de botten van een hond op latere leeftijd kwetsbaarder dan die van een jonge hond. Dit werkt eigenlijk net zoals bij mensen.

Voor puppy’s en kleine honden

Ook voor kleinere honden en puppy’s kan het lastig zijn om op de achterbank te springen. Dit heeft natuurlijk alles met het formaat van de hond te maken. Met een hondenloopplank doe je jouw kleine viervoeter een groot plezier!

Zoals je kunt zien zijn er twee redenen waarom je een hondenloopplank moet kopen. Waar je precies rekening mee moet houden vertel ik je graag in de volgende alinea!

loopplank hond

Waar moet je rekening mee houden?

Honden zijn er in allerlei soorten en maten, hier moet je rekening mee houden bij het aanschaffen van een hondenloopplank. Er is zoveel keuze in maten, soorten en materialen dat het ons niet verbaast dat je hier onderzoek naar doet. Hieronder heb ik een aantal punten onder elkaar gezet waar je rekening mee moet houden. Wij helpen je daar graag bij!

Wat is het maximale draaggewicht?

Ten eerste moet je kijken naar het maximale draaggewicht dan de loopplank. De ene hond is de andere niet, een kleinere hond weegt natuurlijk minder dan een grote hond.

In de product omschrijving staat altijd het maximale draaggewicht van de hondenloopplank. Dit is één van de dingen waar je als eerste goed naar moet kijken. Weet je het niet zeker? Kies er dan eentje uit die meer gewicht kan dragen dan hoeveel jouw hond weegt.

Wat is de lengte en de breedte van de loopplank?

Het volgende punt om rekening mee te houden is de lengte en de breedte van de hondenloopplank. Ook dit staat gelukkig altijd duidelijk omschreven in de product omschrijving. Deze verschillen aardig wat van elkaar, dus doe hier goed onderzoek naar!

Jouw hond moet uiteraard zonder problemen over de plank kunnen lopen. Ook kan het zijn dat je een hondenloopplank op het oog hebt die in- en uit elkaar gevouwen kan worden.

Hoe kan de loopplank opgeborgen worden?

Daarnaast moet je kijken hoe je de loopplank moet opbergen. Dit verschilt per merk en product. Ik heb het net al even benoemd, maar veel van deze planken kunnen in- en uit elkaar gevouwen worden.

Zo kan je ‘m gemakkelijk meenemen als je bijvoorbeeld op vakantie gaat met de hond. Ook als je de honden loopplank niet gebruikt is het wel fijn dat je deze makkelijk op kunt bergen.

Hoe stevig is de hondenloopplank?

Ook moet je goed kijken naar de stevigheid van de loopplank. Je wilt natuurlijk niet dat jouw hond door de plank heen zakt als hij of zij er overheen loopt. Ook moet de loopplank stabiel genoeg zijn zodat deze niet verschuift als de hond erop loopt.

Hoe dan ook is het belangrijk een loopplank voor de hond te kopen die van goede kwaliteit is. Deze producten worden over het algemeen gemaakt van kunststof, metaal of aluminium materiaal. Ieder materiaal heeft zo z’n positieve- en negatieve eigenschappen.

De beoordelingen van andere gebruikers

Een andere belangrijke over wegingsfactor zijn de meningen en ervaringen van andere gebruikers. Laat jezelf dus vooraf goed informeren door anderen door ervaringen te delen.

Veel mensen hebben deze hondenloopplank namelijk al gekocht voordat jij dat deed. Het kan zijn dat deze mensen zeer positief zijn, of juist niet. Producten die geen positieve reviews krijgen kun je het beste links laten liggen.

Prijs van de honden loopplank

Het laatste punt is voor veel mensen een belangrijke factor. Probeer in ieder geval een prijs te betalen die in verhouding staat tot de kwaliteit van de loopplank. De meeste mensen kijken niet op een paar euro meer of minder, maar niet iedereen kan zomaar veel geld uitgeven aan een honden loopplank.

Veel geld betalen betekent overigens niet dat het product perse beter is. Prijzen van deze loopplanken beginnen bij ongeveer € 35,- en kunnen oplopen tot wel € 175,-.

Hoe maak ik de honden loopplank schoon?

Net zoals bijna alle producten voor honden moet een loopplank ook regelmatig schoongemaakt worden. Dit is niet alleen beter voor de hygiëne, maar het zorgt er ook voor dat de loopplank langer meegaat.

Het schoonmaken van de loopplank voor honden is gelukkig een eenvoudig klusje. Met een natte doek kom je al een heel eind. Als de hondenloopplank heel vuil is kan je eventueel een diervriendelijke zeep gebruiken. Daarna kan je de loopplank afdrogen met een doek en de honden loopplank is klaar voor de volgende keer!

honden loopplank

Hoe gebruik ik de hondenloopplank?

Als je een hondenloopplank hebt gekocht wil je natuurlijk ook weten hoe je deze het beste kunt gebruiken. Gelukkig is dit product in de meeste gevallen heel eenvoudig in gebruik!

Veel honden loopplanken zijn tegenwoordig in- en uit elkaar te vouwen. Daardoor zijn ze makkelijk mee te nemen, maar ook makkelijk te gebruiken. Er zijn ook modellen verkrijgbaar die je kunt uitschuiven.

Aan de onderkant van dit type hondenloopplank zitten voetjes die je op een stevige ondergrond moet zetten, daarna kan je de loopplank uitschuiven tot bijvoorbeeld de achterbank van de auto.

De hond kan er vervolgens op stappen, en zonder moeite de auto in lopen! Er zijn ook loopplanken voor honden verkrijgbaar die geschikt zijn om in huis te gebruiken. Deze kan je niet in- of uit elkaar schuiven.

Veelgestelde vragen

Wat is een hondenloopplank?

Na het zien van de producten heb je vast wel een goed beeld wat een loopplank voor honden is. In feite is het een stevige plank die je gemakkelijk mee kunt nemen. Jouw hond kan over de plank lopen om zo makkelijker in- en uit te kunnen stappen. De meeste honden hebben baat bij een hondenloopplank, met name honden die gewrichtsklachten hebben!

Wat is het verschil tussen een honden loopplank en hondentrap?

Zowel de honden loopplank als een hondentrap zijn bedoeld om jouw hond te helpen om bijvoorbeeld in de auto te komen. De trap heeft natuurlijk de vorm van een klein trapje, de loopplank die van een plank. Mijn persoonlijke mening is dat een loopplank makkelijker in gebruik is.

Hoe leer ik mijn hond om over de loopplank te lopen?

Laat jouw hond eerst kennis maken met de hondenloopplank. Daarna kan je de loopplank installeren en jouw hond over de plank te laten lopen. Lok hem met een lekkere hondensnack en moedig hem aan. Beloningen worden geassocieerd met iets positiefs!

Je bent aan het einde gekomen van dit artikel en we hopen dat je er iets aan hebt gehad. Ook als je op basis van dit artikel een hondenloopplank hebt gekocht horen wij dat graag in de reacties hieronder!


kimberly

Over de auteur

Hoi! Ik ben Kimberly en ik ben schrijver voor Hondendeal. Als trots baasje van een Toller en mijn jarenlange ervaring met allerlei uiteenlopende hondenrassen help ik mijn bezoekers graag een goede keuze te maken. Dit kunnen nieuwe hondenproducten zijn, maar ik geef ook graag handige tips omtrent opvoeding en de leukste hondensporten. Als je een vraag hebt over één van de blogs op mijn website, neem dan gerust contact met mij op!

Plaats een reactie