Puppy training pads kopen? Alle trainingspads online

Dit artikel is voor het laatst geupdate op 25 oktober 2023 door Kimberly

Verwacht je binnenkort een pup? Puppy training pads zijn een onmisbaar product om vooraf in huis te hebben om jouw hond zindelijk te maken! Vroeger waren wij aan het knoeien met oude kranten, maar dit werd altijd een ontzettende rommel na een paar uur. Gelukkig zijn er tegenwoordig training pads verkrijgbaar die het allemaal een heel stuk makkelijker maken!

In dit artikel neem ik je graag mee in onze zoektocht naar de beste puppy training pads. Ook vertel ik je graag alles over het gebruik van deze zindelijkheidsmatjes, en waarom je deze pads moet kopen, waar je op moet letten en allerlei andere handige tips. Het kan zijn dat je na het lezen van dit artikel nog vragen hebt, stel ze dan gerust in de reacties hier onder aan de pagina!

Tijdens onze zoektocht naar de beste puppy training pads kijken we naar een aantal belangrijke zaken. Denk hierbij aan bijvoorbeeld de prijs van de producten, de voor- en nadelen van bepaalde producten en de beoordelingen van anderen. Zo ben ik er van overtuigd dat jij geen miskoop doet!

Let op: vaak kun je de onderstaande producten in meerdere maten en kleuren kopen, klik op “controleer prijs” om naar het product te gaan.

De beste puppy training pads

Onze vijf favoriete puppy training pads

Hierboven kon je de 15 beste training pads bekijken, de kans is groot dat je hier inmiddels een keuze uit hebt kunnen maken. Wil je nog even verder lezen of ben je er nog niet helemaal uit? Hieronder kun je onze vijf favoriete puppy training pads bekijken.

Deze lijst is gebaseerd op eigen ervaring en op de ervaringen van andere mensen. Dit maakt het gemakkelijker om een product te kiezen dat zichzelf al bewezen heeft!

Posh Puppy Training Pads

Het eerste product in onze top vijf zijn de training pads van Posh. Deze wordt beoordeeld met een 4,7 van de maximaal 5 sterren op basis van 148 reviews op Bol.com. Met dit cijfer en aantal beoordelingen weet je zeker dat je geen miskoop doet!

Deze pads geven een bepaalde lucht af die aantrekkelijk is voor jouw pup, deze helpen dus zeker bij de zindelijkheidstraining. De training pads zijn 60 centimeter breed en 60 centimeter lang, voldoende ruimte voor jouw jonge hond om te plassen. De afgebeelde verpakking hierboven bevat 60 pads, een echte aanrader!

Petsentials Puppy Training Pads

Op de tweede plaats staan de puppy training pads van Petsentials. Deze worden beoordeeld met een 4,2 van de maximaal 5 sterren op basis van 328 reviews op Bol.com. Dit is één van de populairste keuze, en dat is zeker niet voor niets! De training pads zijn super absorberend, zo voorkom je een kliederboel en urinegeur.

De pads zijn 58 centimeter bij 58 centimeter groot, hier heeft jouw pup ook genoeg plek om z’n behoefte te doen. De afgebeelde verpakking hierboven bevat 105 pads. Dit zijn de beste pads als je kijkt naar de prijs- kwaliteitsverhouding!

Easypets Puppy Training Pads

Het derde favoriete product is van Easypets. Deze worden beoordeeld met een 4,5 van de maximaal 5 sterren op basis van 122 reviews op Bol.com. Met dit aantal positieve reviews weet je dat dit een goede keuze is!

Het afgebeelde product hierboven bevat 105 pads, maar deze zijn ook verkrijgbaar in een verpakking van 250 of 315 stuks. Net zoals het product hierboven zijn ook deze training pads 58 bij 58 centimeter en dankzij de 4 verschillende lagen lekken deze pads niet door. Dat is wel zo fijn!

Simple Solution Puppy Training Pads

De training pads van Simple Solution zijn onze persoonlijke favoriet. Deze wordt beoordeeld met een 4,2 van de maximaal 5 sterren op basis van 9 reviews op Bol.com. Wanneer je deze pads koopt krijg je er 56 die een afmeting hebben van 55 bij 56 centimeter.

Ze zijn nét iets kleiner dan de bovenstaande training pads, maar ze zijn echt groot genoeg. Dankzij de absorberende pads wordt het vocht direct ingesloten zodat er geen vieze geurtjes ontstaan. Ideale pads als je het mij vraagt!

Duvo+ Puppytrainer P-pad Medium

De goedkoopste training pads in onze top vijf zijn van Duvo+. Deze training pads zijn op dit moment door niemand beoordeeld, ben jij de eerste? De verpakking bestaat uit 7 pads die 45 bij 30 centimeter groot zijn.

Een stuk kleiner dan de bovenstaande, maar genoeg ruimte voor jouw pup om z’n behoefte te doen. Het voordeel van deze pads is dat ze erg sterk zijn dankzij de 5 lagen. Dit maak deze pads lek- en scheur vast.

Ik hoop dat je na het zien van de bovenstaande vijf favorieten een goede keuze hebt kunnen maken, als dat nog niet zo is neem dan even een kijkje op bol.com, daar hebben ze de keuze uit 329 verschillende training pads.

beste puppy pads

Wat zijn puppy training pads?

Na het zien van de bovenstaande producten heb je vast wel een goed beeld bij wat training pads zijn. Als dat nog niet zo is, of je wilt er gewoon graag meer over weten, lees dan verder!

In principe is het de bedoeling om jouw pup zo snel mogelijk zindelijk te krijgen. Dit doe je middels zindelijkheidstraining, daar heb ik ook een uitgebreid artikel over geschreven. Tijdens de eerste weken van de pup moet je goed op de signalen letten van de hond, vaak geven ze zelf aan wanneer er geplast moet worden.

Soms is dat gewoon niet mogelijk, dit kan zijn omdat je nét te laat bent, of dat jouw pup het nog niet duidelijk kenbaar maakt. Hoe dan ook, puppy training pads nodigen de pup uit om daarop te gaan plassen, in plaats van op het tapijt.

Deze producten helpen om de pup sneller zindelijk te krijgen. Het is vaak één van de eerste stappen die je de hond leert. Puppy training pads zijn net zoals een aantal andere artikelen de eerste dingen die je koopt. Vaak heb je deze al in huis voordat je de pup op kan halen.

Training pads zijn eigenlijk niets meer dan een waterdicht en absorberend matje, waar jouw pup zijn behoefte kan doen. De ondergrond zal op die manier droog en schoon blijven, wel zo fijn!

Het zijn niet alleen puppy’s die baat kunnen hebben bij deze producten. Het kan ook zijn dat je een oudere hond hebt die last heeft van incontinentie. Maar ook als een hond net is geopereerd en niet naar buiten kan kunnen deze training pads een uitkomst bieden!

Waarom moet je training pads kopen?

Je weet nu wat puppy training pads zijn, en welke tot onze favorieten behoren. Maar waarom en wanneer koop je deze producten? De meeste mensen kopen deze producten met name voordat ze een puppy in huis halen. Bij de meeste honden kan het wel 8 weken duren voordat ze zindelijk zijn, het is dan ook verstandig om genoeg in huis te hebben.

Wij hebben het geluk dat wij snel met onze honden naar buiten konden tijdens de zindelijkheidstraining. Maar niet iedereen kan zo snel naar buiten. Het is dan ook zeer geschikt om te gebruiken als je bijvoorbeeld in een appartement woont, of geen tuin hebt.

Je kan de puppy training pads ook goed combineren met een hondentoilet, zo leer je ze om sneller zindelijkheid te worden. Ze plassen dan namelijk steeds vaker op gras of kunstgras, ideaal!

Het kan ook zijn dat je deze training pads moet kopen als jouw hond geopereerd wordt en hij niet buiten zijn of haar behoefte kan doen. Je zou deze producten ook nodig kunnen hebben als jij een oudere hond hebt die incontinent is.

Zoals je kan zien zijn er genoeg redenen te bedenken waarom en wanneer je deze puppy training pads moet kopen. Er zijn echter een aantal dingen waar je rekening mee moet houden, dit leg ik je in de volgende alinea graag uit!

puppy training pad

Waar moet je rekening mee houden?

Voordat je puppy training pads gaat kopen zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. Hieronder heb ik een aantal van deze punten voor je op een rijtje gezet. Zo weet ik zeker dat je geen miskoop doet!

De grootte van de training pads

Ten eerste moet je kijken naar de grote van de zindelijkheidsmatjes. Deze moeten natuurlijk niet te klein zijn, dan kan het zijn dat jouw pup ernaast plast of poept.

De meeste puppy training pads hebben een afmeting van 58 x 58, 60 x 60 of 60 x 90 centimeter. In de product omschrijving staat altijd aangegeven hoe groot de puppy zindelijkheidsmatjes zijn.

Zijn ze absorberend en waterdicht?

Een ander belangrijk punt is of de training pads het vocht goed absorberen, en waterdicht zijn. Anders heb je er natuurlijk nog niets aan. Gelukkig zijn vrijwel alle pads waterdicht en vocht absorberend.

Als je één van de matjes kiest in onze lijst met favorieten weet je zeker dat je goed zit! Het is ook goed om de reviews van andere hondenliefhebbers door te lezen, zij kunnen je natuurlijk het beste vertellen hoe de matjes bevallen!

Hoeveel training pads zitten er in de verpakking?

Het is ook goed om te kijken naar het aantal pads per verpakking. Op die manier kom je niet voor onaangename verassingen te staan, en weet je zeker dat je meer dan genoeg zindelijkheidsmatjes in huis hebt.

Ook is het zo dat de prijs per puppy pad omlaag gaat als er meerdere in de verpakking zitten. Mijn advies is dan ook een zo groot mogelijk aantal te kopen. Dan weet je zeker dat je er genoeg hebt, en in het begin ga je er toch veel gebruiken. Zo is de prijs per matje het goedkoopste.

Puppy training pads met of zonder geurtje?

Veel training matjes voor puppy’s hebben een geur die hem of haar uitnodigt om daar te plassen of te poepen. Daarnaast maskeert het padje de geur. Dit vindt niet iedereen belangrijk, maar ik wil het toch graag even benoemen.

De beoordeling van anderen

Tijdens je zoektocht naar de beste puppy training pads is vooraf onderzoek doen belangrijk. De mening van anderen kan een positieve bijdrage leveren om tot de perfecte keuze te komen. Laat je dus vooraf goed informeren. De beste mening komt van diegene die het product ook daadwerkelijk gebruikt! Producten die slechte reviews krijgen kan je het beste niet aanschaffen.

De prijs van de puppy training pads

We ronden af met de prijs van deze producten. Probeer in ieder geval een prijs te betalen die in verhouding staat tot de kwaliteit van het matje. De meeste mensen kijken niet op een paar Euro meer of minder, maar niet iedereen kan dat.

Meer geld betalen betekent overigens niet dat het puppy padje perse beter is. Prijzen van deze producten beginnen bij ongeveer € 10,- en kunnen oplopen tot wel € 100,-. In de meeste gevallen is het wel zo dat een grotere verpakking met meer padjes gunstiger is. Het is verstandig om te kijken naar de prijs per zindelijkheidsmatje.

zindelijkheidsmatjes

Veelgestelde vragen

Wat is het voordeel van puppy training pads?

Een nieuwe pup in huis staat garant voor opvoeding. Zindelijkheidstraining is één van de eerste dingen waar je mee begint. De meeste mensen trainen hun pup om de behoefte op puppy training pads te doen. Zo kan je jouw nieuwe hond makkelijk zindelijk maken. Deze producten worden ook weleens gebruikt door mensen die een hond hebben die om welke reden dan ook niet meer naar buiten kan.

Waar moet ik op letten als ik puppy training pads wil kopen?

In dit artikel kan je de verschillende training pads voor pups vergelijken. Puppy training pads worden ook wel eens vergeleken met een hondentoilet, echter heeft dat een ander doel. Een hond moet z’n behoefte kunnen doen, ook puppy’s! Kies voor een training pad die groot genoeg is (afhankelijk van welke hond jij hebt), en de prijs- kwaliteit moet goed zijn.

Hoe zorg ik ervoor dat mijn hond z’n behoefte doet op de training pad?

Zo goed als alle puppy training pads hebben een bepaalde geur. Deze moedigt jouw hond aan om daar zijn of haar behoefte te doen. Zodra jouw hond z’n behoefte heeft gedaan dan beloon je de hond met een lekkere puppy snacks. Zo associeert jouw pup dit als iets positiefs, en blijft hij dit doen.

Je bent aan het einde gekomen van dit artikel en we hopen dat je er iets aan hebt gehad. Ook als je op basis van dit artikel puppy training pads hebt gekocht horen wij dat graag in de reacties hieronder!


kimberly

Over de auteur

Hoi! Ik ben Kimberly en ik ben schrijver voor Hondendeal. Als trots baasje van een Toller en mijn jarenlange ervaring met allerlei uiteenlopende hondenrassen help ik mijn bezoekers graag een goede keuze te maken. Dit kunnen nieuwe hondenproducten zijn, maar ik geef ook graag handige tips omtrent opvoeding en de leukste hondensporten. Als je een vraag hebt over één van de blogs op mijn website, neem dan gerust contact met mij op!

Plaats een reactie