Hondentoilet kopen? Alle honden toiletten online

Dit artikel is voor het laatst geupdate op 26 oktober 2023 door Kimberly

Een hondentoilet is een product waar jouw hond zijn behoefte kan doen, zonder hem uit te laten! Als je dan een keer een drukke dag hebt, dan hoef je niet perse met hem te wandelen. Het is natuurlijk ook één van de handige producten om een pup zindelijk te maken, of als jouw hond is geopereerd en even niet kan wandelen.

Een toilet voor honden kan dus ontzettend handig zijn! In dit artikel vergelijken we de beste 10 hondentoiletten van dit moment! Ook vertellen we je verderop waar je op moet letten voordat je een honden toilet aanschaft, wat de verschillen zijn en welke soorten er bestaan.

Mocht je na het lezen van dit artikel nog vragen hebben stel ze dan gerust in de reacties onderaan deze pagina! Tijdens ons product onderzoek kijken we naar allerlei punten die van toepassing zijn.

Denk hierbij aan de prijs- kwaliteitsverhouding en de voor- en nadelen van bepaalde producten. Maar ook wat de verschillen zijn met dit product en bijvoorbeeld de bekende puppy training pads die de meeste mensen gebruiken.

Ook nemen wij de beoordelingen van eindgebruikers mee in onze overweging om tot een duidelijk overzicht te komen! Want, wie kan je het meest eerlijke antwoord geven op de vraag hoe een hondentoilet ervaren wordt door de daadwerkelijke gebruikers?

Na de opsomming hieronder vertellen we je graag welke hondenkussens tot onze persoonlijke favorieten behoren. Let op: Bij de meeste hondenkussens zijn meerdere formaten en/of kleuren beschikbaar, klik op de button “controleer prijs” om naar het artikel te gaan. Veel leesplezier!

Het beste hondentoilet

Onze vijf favoriete hondentoiletten

Hopelijk heb je na het zien van de bovenstaande hondentoiletten al een goede keuze kunnen maken. Als dat nog niet zo is dan kun je hieronder onze persoonlijke vijf favorieten toiletten bekijken.

Deze is tot stand gekomen op basis van onze persoonlijke ervaring, of de ervaringen van andere hondenliefhebbers. Zo kan je het product kiezen dat zich inmiddels al bewezen heeft, wel zo handig toch?

ElegaPet Indoor Huisdierentoilet met Kunstgras

Op de eerste plaats in onze top vijf staat de indoor hondentoilet van ElegaPet. Deze wordt beoordeeld met een 3,5 van de maximaal 5 sterren op basis van 2 reviews op Bol.com.

Dit toilet voor honden is 63 centimeter lang en 51 centimeter breed en is voorzien van kunstgras en een lekbak zodat je deze makkelijk schoon kan maken. De hoogte van deze toilet is 6 centimeter zodat jouw hond of pup er makkelijk op kan stappen. Een echte aanrader!

AWEMOZ Hondentoilet Kunstgras Met 2 Matten

Het tweede product in onze top vijf favoriete hondentoiletten is van Awemoz. Deze wordt beoordeeld met een 4,4 van de maximaal 5 sterren op basis van 32 reviews op Bol.com. Het is dan ook één van de populairste hondentoiletten op dit moment! Deze toilet is 63 centimeter lang en 50 centimeter breed. Hij wordt geleverd met een opvangbak zodat je ‘m gemakkelijk kan schoonmaken.

Hij is geschikt voor binnen- en buitengebruik en heeft een geur absorberend materiaal, op die manier verspreiden onaangename geuren zich niet teveel. Als je deze koopt krijg je er een twee kunstgrasmat bij, en als je er meerdere koopt dan is er een leuke stapelkorting die kan oplopen tot 17%!

Hondentoilet Puppy Training Pads

De derde hondentoilet in onze top vijf is van Grandioss. Deze wordt beoordeeld met een 3,8 van de maximaal 5 sterren op basis van 11 reviews op Bol.com. Dit product is 47 centimeter lang en 34 centimeter breed en geschikt om binnen- en buiten te gebruiken.

Dankzij de handige opvangbak wordt de urine opgevangen en is deze makkelijk schoon te maken. Als deze toilet vies is dan kan je het kunstgras schoon spuiten en het frame kan je afspoelen met water. Een ideaal product tegen een gunstige prijs!

Pet Loo Foeii Hondentoilet

Het vierde product is van een hogere kwaliteit dan de bovenstaande hondentoiletten. Deze Pet Loo toilet wordt beoordeeld met een 3,8 van de maximaal 5 sterren op basis van 19 reviews op Bol.com. De toilet is 62 centimeter breed, 62 centimeter lang en heeft een hoogte van 12,5 centimeter.

Ook deze toilet is geschikt voor zowel binnen als buiten en schoonmaken is erg gemakkelijk. Deze heeft een handige opvangbak dat je kunt legen na gebruik en de mat kan je schoonmaken met een beetje water.

Honden Toilet Kunstgras met Bak

Het laatste product in onze top vijf is ideaal om een jonge hond zindelijk te maken. Deze toilet wordt beoordeeld met een 5 van de maximaal 5 sterren op Bol.com. Als je deze koopt dan krijg je er tevens een leuk hondentouw bij! Dit product is 64 centimeter lang, 51 centimeter breed en is 3 centimeter hoog.

De lage instap zorgt ervoor dat de kleinste hondjes er gemakkelijk op kunnen stappen. Net als de bovenstaande artikelen wordt ook deze geleverd inclusief een opvangbak en kunstgras mat.

Heb je na het bekijken van de bovenstaande hondentoiletten al een goede keuze kunnen maken? Wij hopen van wel! Als dat toch niet het geval is neem dan even een kijkje op de website van Bol.com. Daar zijn maar liefst 335 verschillende hondentoiletten verkrijgbaar!

beste hondentoilet

Wat is een hondentoilet?

Na het zien van de producten hierboven heb je inmiddels vast wel een een goed beeld moeten hebben van wat een hondentoilet is. Als dat niet zo is, of je wilt graag meer over deze producten weten, lees dan verder! Hieronder leg ik het je graag uit.

Een hondentoilet is eigenlijk niets anders dan een product waar jouw pup of hond zijn behoefte kan doen. Er kunnen verschillende redenen zijn waarom jouw hondje niet naar buiten kan om zijn behoefte te doen, als dit bij jouw hondje van toepassing is, dan kan dit een geweldig hulpmiddel zijn!

Dit kan bijvoorbeeld nodig zijn omdat jouw hond niet goed kan lopen, maar het kan ook zijn dat je op dit moment een puppy hebt die je zindelijk wil maken.

Het hondentoilet bestaat in de meeste gevallen uit een opvangbak met daarbovenop kunstgras. Je kunt deze producten vergelijken met een kattenbak, waar katten hun behoefte op doen. Ook kan je deze producten zowel binnen- als buiten gebruiken.

Vanwege het grote aanbod kan het best lastig zijn om het beste hondentoilet uit te zoeken. Deze producten zijn namelijk verkrijgbaar in allerlei verschillende vormen, formaten en kleuren. In dit artikel heb ik je hopelijk al een heel eind op weg geholpen!

In de volgende alinea vertel ik je graag meer over deze producten en waarom een hondentoilet voor sommige honden een must-have product is om in huis moet hebben. Ook vertel ik je een aantal voordelen die deze producten hebben.

Waarom zou je een hondentoilet kopen?

Je weet nu wat een toilet voor honden is en welke producten tot onze favorieten behoren. Maar waarom is dit één van de producten die jij zou moeten kopen? Er zijn verschillende redenen te bedenken waarom dat zo is, deze heb ik hieronder voor je op een rijtje gezet!

Als je jouw pup zindelijk wil maken

De meeste mensen kopen een hondentoilet wanneer ze begin zijn met zindelijkheidstraining. Dat gaat namelijk een stuk makkelijker als je een hondentoilet hebt, dit is zeker het geval als jij in een appartement woont, of niet direct toegang hebt tot een stukje gras. In dit geval is het verstandig om puppy’s eerst aan het hondentoilet te laten wennen, en deze daarna buiten neer te zetten.

Zodra je merkt dat jouw pup naar buiten moet om zijn behoefte te doen, hoef je alleen de deur open te doen, en kan jouw puppy op het hondentoilet gaan zitten. Daarmee zou je bijvoorbeeld de puppy training pads kunnen vervangen door een honden toilet.

Jouw hond is geopereerd en kan moeilijk lopen

Een andere reden om een hondentoilet te kopen zou kunnen zijn dat jouw hond is geopereerd, en niet- of nauwelijks kan wandelen. In dit geval is een hondentoilet het ideale hulpmiddel.

Zo hoef je niet naar buiten met een hond die slecht ter been is, maar kan je hem of haar gewoon op het toilet zetten. Dit is erg fijn voor de meeste honden omdat ze in hun eigen vertrouwde omgeving kunnen blijven.

Als jouw hond ziek is of een aandoening heeft

Net zoals mensen kunnen honden ziek worden, en dit kan tot gevolg hebben dat jouw viervoeter niet goed meer kan lopen. Extreme vermoeidheid kan er ook voor zorgen dat je niet meer samen kunt wandelen. Vaak verliezen honden die ziek zijn voor een deel de controle over hun blaas, of moeten ze veel vaker naar buiten om hun behoefte te doen.

Om jouw hond te helpen zou je een honden toilet kunnen kopen. Zo hoef je niet iedere keer naar buiten te gaan, en dat is wel zo prettig voor jouw hond!

Als jouw hond of leeftijd is

Oudere honden kunnen allerlei kwalen en klachten krijgen, net zoals mensen. Denk hierbij aan gewrichtsproblemen of artrose, waardoor een wandeling door de buur een hele opgave is. Een hondentoilet is ook in dit geval een goede oplossing.

Wanneer je niet vaak thuis bent

De meeste mensen zijn overdag aan het werk, als dit het geval is kan een hondentoilet erg handig zijn. Zo kan de hond zijn behoefte doen op het moment dat hij of zij nodig moet.

Zo kan jouw hond zelfstandig zijn behoefte doen, zonder dat jij thuis hoeft te komen om hem uit te laten. In dat geval is het wel handig om een hondenluik in de achterdeur te hebben, dan gaat het ook niet stinken in huis!

Er is voor elke hond een geschikt toilet

Tot slot is er voor iedere hond een geschikt toilet verkrijgbaar. In dit artikel kan je zien dat je uit meer dan 110 verschillende producten kunt kiezen. Daar zit er ongetwijfeld eentje tussen die goed bij jou wensen aansluit!

Er zijn dus genoeg redenen te bedenken waarom het verstandig is om een hondentoilet te kopen. Voordat je dat gaat doen zijn er wel een aantal punten waar je rekening mee moet houden. Daar vertel ik je meer over in de volgende alinea!

wc hond

Waar moet je rekening mee houden?

Voordat je een honden toilet gaat kopen zijn er een aantal belangrijke punten waar je vooraf rekening mee moet houden. Zo moet je het goed afstemmen op de grootte van jouw hond.

Denk bijvoorbeeld aan het materiaal van het toilet en de ervaringen van andere hondeneigenaren. Maar het kan ook zijn dat het honden toilet functies heeft die je helemaal niet nodig hebt. De belangrijkste redenen heb ik hieronder voor je opgesomd!

Hoe groot moet het hondentoilet zijn?

Op de eerste plaats is het verstandig om rekening te houden met de grootte van het toilet voor de hond. Hiervoor geldt dat je altijd beter een product kunt kopen dat te groot is, dan te klein.

Op die manier verklein je de kans dat jouw hond zijn behoefte naast het hondentoilet doet, wel zo prettig, want anders moet je het met een poepzakje opruimen. Een kleiner hondentoilet heeft wel het voordeel dat je deze eerder schoon moet maken, en dat het schoonmaken daarvan minder tijd kost.

Daar vertel ik je later in dit artikel meer over. Het is ontzettend belangrijk dat je deze producten regelmatig schoonmaakt, doe je dat niet dan gaat het na verloop van tijd flink stinken.

Van welk materiaal is het hondentoilet gemaakt?

Naast de grootte van het toilet is het goed om te kijken naar het materiaal waarvan het toilet voor honden van gemaakt is. De meeste van deze producten zijn gemaakt van stevig kunststof, of duurzaam textiel. Dankzij het kunstgras zal het snel vertrouwd aanvoelen, of het gemakkelijker maken om een puppy zindelijk te maken.

Het is hierbij belangrijk om een product te kopen dat een stevige onderkant heeft, zodat het goed op de plek blijft staan. Let er bijvoorbeeld op dat er antislip materiaal aan de onderkant van de bodem bevestigd is.

Kan je het hondentoilet binnen- en buiten gebruiken?

De meeste mensen die een hondentoilet kopen willen deze zowel binnen- als buiten kunnen gebruiken. Als het materiaal weerbestendig is heb je een hondentoilet waar je alle kanten mee op kunt.

Anders zou je twee hondentoiletten moeten kopen, eentje voor binnen en eentje voor buiten. In de product beschrijving kan je lezen of het product dat jij voor ogen hebt geschikt is om binnen- en buiten te gebruiken.

Een hondentoilet met- of zonder opvangbak

Vrijwel ieder hondentoilet is voorzien van een handige opvangbak, maar niet allemaal. De meeste producten hebben een opvangbak die je uit het toilet kunt schuiven, dit vangt de ontlasting en de urine van de hond op.

Naar mijn mening is dit de meest hygiënische oplossing, en het is makkelijk te gebruiken. Wanneer je het hondentoilet wilt schoonmaken kan je de opvangbak onder het toilet schuiven, en deze legen in de groene container.

De reviews van andere hondenliefhebbers

Een andere belangrijke over wegingsfactor zijn de beoordelingen en ervaringen van andere hondeneigenaren. Laat jezelf dus vooraf goed informeren door anderen door ervaringen te lezen.

Veel mensen hebben het hondentoilet al gekocht voordat jij dat van plan bent om te doen. Het kan zijn dat deze mensen zeer positief zijn, of juist niet. Producten die geen positieve reviews krijgen kun je het beste niet kopen.

De prijs van het honden toilet

Tot slot is de prijs vaak een doorslaggevende factor. Probeer in ieder geval een prijs te betalen die in verhouding staat tot de kwaliteit van het toilet voor honden. De meeste mensen kijken niet op een paar euro meer of minder, maar niet iedereen kan zomaar veel geld uitgeven aan deze artikelen.

Veel geld betalen betekent overigens niet dat het product beter is. Prijzen van deze honden toiletten beginnen bij ongeveer € 18,- en kunnen oplopen tot wel € 140,-. Dit prijsverschil komt met name door de grootte van het product. Er is bij de grotere modellen natuurlijk meer materiaal nodig dan bij de kleinere varianten.

hondentoilet kopen

Waar zet je de honden wc neer?

Zodra je één van de producten in ons artikel hebt gekocht, wil je natuurlijk weten hoe je deze hondentoiletten moet gebruiken. Want waar kan je deze het beste neerzetten? Het antwoord op deze vraag hangt af van welk product je hebt gekocht.

Hierboven heb je iets gelezen over een honden toilet voor binnen- en buiten. Als je er eentje hebt gekocht voor buiten, dan kan je deze in principe overal neerzetten. Zolang jouw hond er maar gemakkelijk bij kan.

Het is wel verstandig om het toilet niet te vaak te verplaatsen, want dan kan het onduidelijk worden voor de hond waar hij of zij z’n behoefte kan doen. De meeste mensen kiezen voor een hondentoilet om buiten te gebruiken, maar je kan ze ook binnen gebruiken. Het is maar net wat je zelf het prettigste vindt!

Hoe kan je een hondentoilet schoonmaken?

Het is voor een goede hygiëne belangrijk om deze producten regelmatig schoon te maken. Dit geldt voor alle hondenspullen, maar deze in het bijzonder! Met name in de zomer kan de urine en de hondenpoep in combinatie met warm weer flink gaan stinken.

Maar je wil natuurlijk ook dat jouw hond zijn behoefte op een schone plek kan doen. Gelukkig is het schoonmaken van een toilet voor honden heel makkelijk!

Hoe je dit het beste kunt doen hangt af van welk soort hondentoilet je hebt gekocht. Heb je er eentje gekocht met een opvangbak en kunstgras? Dan kan je het kunstgras het beste met heet water reinigen, en de opvangbak met heet water en schoonmaakmiddel.

Dit kan je het beste buiten doen met een tuinslang, of nog makkelijker via een buitenkraan. Lees in ieder geval altijd de meegeleverde gebruiksaanwijzing door, dan weet je zeker dat je niet per ongeluk iets stuk maakt.

honden toilet

Hoe leer ik mijn hond zijn behoefte te doen op het hondentoilet?

In dit artikel heb ik het al even aangestipt, je kan deze producten voor verschillende doelen gebruiken. Maar hoe kan je een hond het beste laten wennen aan een hondentoilet?

Voordat je begint is het verstandig om jouw hond of puppy eerst kennis te laten maken met het toilet. Dit doe je door het geheel uit de verpakking te halen, en het op de grond in de huiskamer te zetten. Vaak gaan honden aan het product snuffelen.

Zodra je merkt dat jouw hond niet angstig is voor het product kan je hem of haar op het toilet zetten. Als dat ook goed gaat is het een kwestie van wachten. Zodra je merkt dat jouw pup begint te snuffelen, of zoekt naar een plekje om zijn behoefte te doen, pak je hem op en zet je de hond op de honden wc. De kans is groot dat jouw hond begint te plassen of poepen.

Let hier vooral op na het eten, of als jullie hebben gespeeld en geknuffeld. Dit hoeft trouwens niet altijd te betekenen dat jouw hond moet plassen, maar hiervoor geldt dat je beter te vaak dan te weinig kan doen. Je zou ook een puppy training pad op het hondentoilet kunnen leggen.

De geur trekt dan in het hondentoilet, waardoor honden eerder geneigd zijn om daar hun behoefte te doen. Vergeet niet om jouw hondje te belonen zodra het gelukt is!

Veelgestelde vragen

Wat is een hondentoilet?

Een hondentoilet is een product waar jouw hond kan plassen en poepen. Het helpt jouw pup om zindelijk te worden, maar het kan ook gebruikt worden bij oudere honden die niet meer kunnen wandelen. Wat de reden ook is, het hondentoilet helpt jouw hond zodat hij of zij z’n behoefte kan doen. De opvangbak aan de onderkant kan je vervolgens zelf legen na gebruik.

Waar moet ik op letten bij de aanschaf van een hondentoilet?

Op de eerste plaats is het belangrijk dat je de juiste grootte koopt. Jouw hond moet er natuurlijk goed op kunnen om z’n behoefte te doen. Het materiaal is eveneens van belang, en uiteraard de beoordelingen van andere hondenliefhebbers.

Wat zijn de voordelen van een hondentoilet?

In dit artikel leg ik je alles uit over de voordelen van het hondentoilet. Zo kan het dienen als zindelijkheidstraining voor jouw pup, of voor honden die niet goed meer kunnen lopen. Maar ook als jouw hond geopereerd is, en binnen moet blijven. Dit product biedt uitkomst!

Je bent aan het einde gekomen van dit artikel en we hopen dat je er iets aan hebt gehad. Ook als je op basis van dit artikel een hondentoilet hebt gekocht horen wij dat graag in de reacties hieronder!


kimberly

Over de auteur

Hoi! Ik ben Kimberly en ik ben schrijver voor Hondendeal. Als trots baasje van een Toller en mijn jarenlange ervaring met allerlei uiteenlopende hondenrassen help ik mijn bezoekers graag een goede keuze te maken. Dit kunnen nieuwe hondenproducten zijn, maar ik geef ook graag handige tips omtrent opvoeding en de leukste hondensporten. Als je een vraag hebt over één van de blogs op mijn website, neem dan gerust contact met mij op!

Plaats een reactie