Honden koelband kopen? Alle koelbanden online

Dit artikel is voor het laatst geupdate op 25 oktober 2023 door Kimberly

Ben je op zoek naar de beste honden koelband? Dit is één van de producten die jij kan gebruiken om jouw hond koel te houden tijdens de warme dagen. Dit product is tegenwoordig bijna geen overbodige luxe meer, want het lijkt iedere zomer steeds een beetje warmer te worden. Een honden koelband zorgt er namelijk voor dat jouw hond niet oververhit raakt.

In tegenstelling tot mensen raken sommige honden sneller oververhit dan anderen, dit is de manier om oververhitting te voorkomen! Je kan een honden koelband zowel binnen en buiten gebruiken. In dit artikel neem ik je graag mee in onze zoektocht naar de beste koelband!

Ook vertel ik je graag alles over het gebruik van deze koelbanden, waarom je deze zou moeten kopen, en waar je op moet letten. Mocht je na het lezen van dit artikel nog vragen hebben, stel ze dan gerust in de reacties hier onder aan de pagina!

Tijdens onze zoektocht naar de beste koelband voor honden kijken we naar een aantal punten. Natuurlijk zijn er ook andere mogelijkheden om jouw hond te koelen tijdens tropisch warme dagen, denk bijvoorbeeld aan een koelmat, of een hondenzwembad. Dit is één van de producten, maar er zijn dus ook goede alternatieven.

Denk hierbij aan de prijs- kwaliteitsverhouding, de voor- en nadelen van deze producten, maar ook de beoordelingen van anderen. Zo ben ik er van overtuigd dat jij geen miskoop doet! Tot slot sluiten we af met de werking van de koelband, en hoe je deze het beste kan schoonmaken.

Let op: vaak kun je de onderstaande producten in meerdere maten kopen, klik op “controleer prijs” om naar het product te gaan.

De beste koelband voor je hond

Onze vijf favoriete honden koelbanden

Ik hoop dat je na het zien van de bovenstaande producten een goede keuze hebt kunnen maken! Als dat nog niet het geval is kan je hieronder onze top vijf favorieten bekijken. Dit op basis van onze eigen ervaring, maar ook op die van andere hondenliefhebbers. Dit zijn producten die zichzelf inmiddels al bewezen hebben, en dus aan te raden zijn!

Doglemi Verkoelende Honden Halsband

Op de eerste plaats in onze top vijf favoriete koelbanden voor honden staat het product van Doglemi. Deze wordt beoordeeld met een 5 van de maximaal 5 sterren op basis van 2 reviews op Bol.com. Bij deze koelband kan je kiezen uit drie verschillende maten, variërend van maat S tot L. De kleinste heeft een omtrek van 35 centimeter, de middelste 45 centimeter en de grootste heeft een omtrek van 55 centimeter.

Deze koelband dompel je tussen de 5 en 10 minuten in een bakje met koud water, en doe je vervolgens om zodat jouw hond verkoeling krijgt. Het leuke van dit product is dat je deze om de halsband kan doen die jouw hond normaal gesproken om heeft. De bevestiging is ook eenvoudig, een leuk product om te kopen!

Coolpets Honden koelband

Het tweede product in onze lijst is de koelband van Coolpets. Deze wordt beoordeeld met een 4,2 van de maximaal 5 sterren op basis van 5 reviews op Bol.com. Dit is één van de populairste honden koelbanden op dit moment! Net zoals het eerste product is deze verkrijgbaar in 3 verschillende maten, de kleinste maat is 30 x 30 centimeter, de middelste maat is 45 x 45 centimeter, en de grootste is 60 x 60 centimeter.

Hierboven zie je het middelste formaat en heeft de vorm van een honden bandana. Ook dit product moet je onderdompelen in koud water en vervolgens uitwringen. Dan kan je ‘m makkelijk bij jouw hond omdoen en geeft het tot wel 3 uur lang verkoeling!

Flamingo Honden Koelband Fresk Blue

Op de derde plaats staat de honden koelband van Flamingo. Deze wordt op dit moment door één iemand beoordeeld met een 4 van de maximaal 5 sterren op Bol.com. Dit product heeft een andere werking dan de twee bovenstaande koelbanden. Deze band hoeft namelijk niet ondergedompeld te worden in koud water!

Hij werkt namelijk niet zoals een honden koelmat, namelijk met een gel vulling. Deze vulling is niet schadelijk voor jouw hond en zorgt voor een heerlijk verkoelend effect! Het leuke van dit product is dat hij na een tijdje vanzelf weer een verkoelend effect heeft, en dat is gemakkelijk!

Aqua Coolkeeper Koelhalsband

Het vierde product is de koelhalsband van Aqua Coolkeeper. Deze wordt beoordeeld met een 4 van de maximaal 5 sterren op basis van twee reviews op Bol.com. Ook deze koelband moet je net zoals de eerste twee producten onderdompelen in een bakje met koud water. Na 5 tot 10 minuten wring je deze uit, en kan je ‘m bij jouw hond omdoen.

De verkoelende werking kan tot wel 2 dagen aanhouden vanwege de kristallen die in dit product verwerkt zijn. Je kunt kiezen uit 2 verschillende maten, maat S is geschikt voor honden met een nekomvang van 34 tot maximaal 41 centimeter. Hierboven zie je de grootste maat, deze is geschikt voor honden met een nekomtrek tussen de 51 en 60 centimeter.

Beeztees Koelband hond

We sluiten onze top vijf af met de honden koelband van Beeztees. Deze wordt beoordeeld met een 3,5 van de maximaal 5 sterren op basis van twee reviews op Bol.com. Dit product leg je in een bakje met koud water, laat het daar tussen de 20 en 35 minuten in liggen en kneed het af en toe, dit zorgt ervoor dat de koelkristallen geactiveerd worden.

Deze koelband is verkrijgbaar in verschillende maten, hierboven zie je de kleinste variant. Deze is geschikt voor kleine honden met een nekomvang van 22 tot maximaal 30 centimeter. Bekijk ze allemaal door op de afbeelding hierboven te klikken!

Ik hoop dat je na het zien van onze top vijf favoriete producten een goede keuze hebt kunnen maken! Als dat nog niet zo is neem dan even een kijkje op de website van Bol.com. Daar heb je de keuze uit 16 verschillende koelbanden voor honden!

honden koelband

Wat is een honden koelband?

Na het zien van de bovenstaande producten heb je vast wel een goed beeld bij wat een honden koelband is. Als dat nog niet zo is, of je wilt er meer over weten, lees dan zeker verder!

Deze producten zijn ontwikkeld om voor de nodige verkoeling te zoeken tijdens tropisch warme dagen. En die hebben we in Nederland steeds vaker. Op dit moment van schrijven is het boven de 30 graden, een temperatuur waarbij wij mensen verkoeling nodig hebben, maar onze honden ook.

We weten allemaal dat honden niet kunnen zweten, en dat jouw hond heftig kan gaan hijgen als hij het té warm heeft. Dit verschilt per hond, een hond met een dikke vacht heeft het over het algemeen sneller warm dan een hond met weinig- of geen vacht.

Gelukkig zijn er producten zoals deze verkrijgbaar waarbij je de hond kan helpen met afkoelen. Net zoals je dat met bijvoorbeeld een honden koelvest of honden koelmat kunt doen.

De honden koelband is qua werking vergelijkbaar met dat van de koelmat, alleen kan je deze bij de hond omdoen. Dankzij de gel in de koelband helpt het jouw hond om af te koelen.

Waarom moet je een honden koelband kopen?

Je weet nu welke producten tot onze favorieten behoren, en wat een koelband precies is. Maar waarom zou je er eentje moeten kopen? Er zijn een aantal redenen te bedenken waarom je dat zou moeten doen. Deze heb ik hieronder voor je op een rijtje gezet!

Het verkoeld jouw hond tijdens tropisch warme dagen

De belangrijkste reden is dat het een must-have product is die je kan gebruiken om jouw hond af te koelen. Net zoals je daar een hondenzwembad, koelmat of koelvest voor kunt gebruiken. Hoe dan ook is het essentieel om tenminste één van deze producten in huis te hebben.

Voldoende verkoeling is voor honden ontzettend belangrijk, net zoals dat voor mensen geldt. Zo is het belangrijk om te voorkomen dat jouw hond oververhit raakt. Net zoals mensen kunnen honden een zonnesteek krijgen. Dat wil je hoe dan ook voorkomen!

Honden met een korte snuit, zoals een mopshond, lopen eerder het risico om last te krijgen van oververhitting. Dat komt doordat deze honden over het algemeen al meer moeite hebben om te ademen.

Als een hond oververhit raakt dan kan dit grote gevolgen hebben. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat jouw hond niet meer op kan staan, of dat hij niet meer kan lopen. Ook kan het zijn dat hij niet goed meer kan lopen of niet goed op prikkels reageert. Bij langdurige oververhitting – zonder behandeling, kan dit zelfs een dodelijke afloop hebben.

Ik heb al eerder benoemd dat er meerdere mogelijkheden zijn om de hond af te koelen. Het grote verschil met de band is dat jij zelf kunt bepalen wanneer je deze bij de hond omdoet. Zo kan je tijdens extreem hete dagen de hond goed in de gaten houden, en voorkomen dat hij oververhit raakt!

Er is een geschikte koelband voor iedere hond

De tweede reden is dat er voor iedere hond een geschikte koelband verkrijgbaar is. Er is keuze genoeg als het gaat om afmetingen, en modellen. Er zit er altijd wel eentje tussen die goed bij jouw hond past!

Er zijn dus eigenlijk twee belangrijke redenen waarom je een koelband voor jouw hond moet kopen. Waar je rekening mee moet houden voordat je er eentje koopt vertel ik je graag in de volgende alinea!

koelband hond

Waar moet je rekening mee houden?

Als je op het punt staat om een honden koelband te kopen zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. Je moet de koelband namelijk goed afstemmen op jouw hond. Ik heb deze hieronder voor je op een rijtje gezet!

Hoe groot moet de koelband zijn?

Ten eerste moet de honden koelband goed passen bij de grootte van jouw hond. Deze band moet natuurlijk goed passen om de hals van de hond. Als je deze afmetingen niet weet dan kan je het beste de hondenhalsband opmeten. Deze heeft namelijk dezelfde grootte als het formaat koelband!

Als je alleen een hondentuigje hebt dan moet je de hond wel even opmeten. Dit kan je het beste doen met een flexibel meetlint. Doe deze om de hals van de hond, zorg ervoor dat je er tenminste twee vingers tussen kunt stoppen.

De manier waarop de band verkoeling geeft

Het tweede punt is de manier waarop de band verkoeling geeft. Er zijn namelijk meerdere mogelijkheden. De meeste van deze koelbanden moeten “opgeladen” worden. Daarmee bedoel ik de manier hoe de band verkoeling geeft.

Dit is per product verschillend. Het ene moet je onderdompelen in koud water even even laten liggen. Het kan ook zijn dat de koelband vanzelf kouder wordt. Als laatste zijn er koelbanden die je een tijdje in de koelkast moet leggen. Dit wordt altijd in de product omschrijving beschreven, hou hier dus rekening mee!

Is de koelband verstelbaar?

Een ander punt om rekening mee te houden is de verstelbaarheid van de band. Dit punt is vooral van toepassing als jij een hond hebt die nog niet is uitgegroeid. Als de koelband verstelbaar is dan kan je deze aanpassen aan de afmetingen van de hals van de hond.

De beoordelingen van andere gebruikers

Een andere belangrijke over wegingsfactor zijn de meningen en ervaringen van andere gebruikers. Laat jezelf dus vooraf goed informeren door anderen door ervaringen te delen.

Veel mensen hebben deze producten namelijk al gekocht voordat jij dat deed. Het kan zijn dat deze mensen zeer positief zijn, of juist niet. Producten die geen positieve reviews krijgen kun je het beste links laten liggen.

De prijs van de honden koelband

Tot slot is de prijs vaak een doorslaggevende factor. Probeer in ieder geval een prijs te betalen die in verhouding staat tot de kwaliteit van de koelband voor honden. De meeste mensen kijken niet op een paar euro meer of minder, maar niet iedereen kan zomaar meer uitgeven aan een koelband.

Veel geld betalen betekent overigens niet dat het product perse beter is. Prijzen van deze banden beginnen bij ongeveer € 10,- en kunnen oplopen tot € 35,-.

Hoe doe ik de honden koelband om?

Zodra je de koelband in huis hebt, en het is een heerlijke warme dag wil je de band gaan gebruiken. Maar hoe kan je de band het beste om de hals van jouw hond doen?

Vrijwel alle koelbanden doe je op dezelfde manier om de nek van de hond zoals je dat met een honden halsband doet. Het verschilt per merk hoe je ervoor zorgt dat de band om blijft. Meestal met een kliksluiting, of via een gesp.

Hoe maak ik de honden koelband schoon?

Tot slot wil ik je nog graag vertellen hoe je deze koelbanden het beste schoon kunt maken. Net zoals bij alle andere producten voor honden is het belangrijk om ze regelmatig schoon te maken. Dit zorgt ervoor dat je er over het algemeen langer plezier van hebt.

Maar hoe maak je een koelband voor honden schoon? Een honden koelband schoonmaken is gelukkig een fluitje van een cent. Bijna alle koelbanden kan je met de hand schoonmaken onder de kraan, of met een vochtige doek.

Lees in ieder geval altijd de instructies in de bijgeleverde handleiding. Dan weet je zeker dat je het op de goede manier schoonmaakt!

hond koelband

Veelgestelde vragen

Wat is een honden koelband?

Een honden koelband is een verkoelende band voor jouw hond. Het heeft als doel om de hond koel te houden tijdens tropische warme dagen. Net zoals een honden koelvest dat doet!

Welke maat koelband moet ik kopen voor mijn hond?

De honden koelband moet natuurlijk comfortabel om de nek van jouw hond zitten. Als deze te strak zit is dat niet goed, maar ook als de band te los zit is het niet goed. Gelukkig zijn de meeste koelbanden gemakkelijk in te stellen middels de klittenband sluiting.

Hoe werkt de honden koelband?

De meeste koelbanden voor honden moet je 10 tot 15 minuten onderdompelen in een bakje koud water. De band blijft daarna urenlang koud. Dankzij de gel aan de binnenkant van de band wordt lichaamswarmte opgenomen, ideaal!

Je bent aan het einde gekomen van dit artikel en we hopen dat je er iets aan hebt gehad. Ook als je op basis van dit artikel een koelband voor jouw hond hebt gekocht horen wij dat graag in de reacties hieronder!


kimberly

Over de auteur

Hoi! Ik ben Kimberly en ik ben schrijver voor Hondendeal. Als trots baasje van een Toller en mijn jarenlange ervaring met allerlei uiteenlopende hondenrassen help ik mijn bezoekers graag een goede keuze te maken. Dit kunnen nieuwe hondenproducten zijn, maar ik geef ook graag handige tips omtrent opvoeding en de leukste hondensporten. Als je een vraag hebt over één van de blogs op mijn website, neem dan gerust contact met mij op!

Plaats een reactie