Hondentrui kopen? Alle hondentruien online

Dit artikel is voor het laatst geupdate op 26 oktober 2023 door Kimberly

Een hondentrui is één van de leukste accessoires dat je voor jouw hond kan kopen! Zo’n truitje is niet alleen functioneel tijdens de koudere dagen, het ziet er ook ontzettend schattig uit. Het maakt niet uit of jouw hond een dunne of juist dikke vacht heeft.

In dit uitgebreide artikel neem ik je graag mee in onze zoektocht naar de beste hondentrui! Ook vertel ik je graag alles over het gebruik van deze truitjes, en waarom je deze zou moeten kopen, waar je op moet letten en allerlei andere handige tips.

Wanneer je na het lezen van dit artikel nog vragen hebben, stel ze dan gerust in de reacties hier onder aan de pagina! Tijdens onze zoektocht naar de beste hondentrui kijken we naar een aantal punten.

Denk hierbij aan de prijs- kwaliteitsverhouding, de voor- en nadelen van deze producten en de mening van andere baasjes. Zo ben ik er van overtuigd dat jij geen miskoop doet! Tot slot sluiten we af met de werking van deze hondentruitjes, en hoe je deze het beste kunt bevestigen.

Let op: in de meeste gevallen kan je de onderstaande producten in meerdere maten kopen, klik op “controleer prijs” om naar het product te gaan.

De beste hondentrui

Onze vijf favoriete honden truitjes

Ik hoop dat je na het zien van de bovenstaande hondentruitjes een goede keuze hebt kunnen maken! Als dat nog niet het geval is kan je hieronder onze top vijf favorieten bekijken. Dit op basis van onze eigen ervaring, maar ook op die van andere hondenliefhebbers. Dit zijn producten die zichzelf inmiddels al bewezen hebben, en dus aan te raden zijn!

Bontjes voor hondjes Hoodie sweater

Het eerste product in onze top vijf favoriete truitjes voor honden is de hoodie van Bontjes voor hondjes. Deze wordt beoordeeld met een 5 van de maximaal 5 sterren op basis van twee reviews op Bol.com. Deze truitjes zijn gemaakt van zacht katoen, daardoor heeft jouw hondje het lekker warm op koude dagen.

Op de rug van dit truitje staat een print met de tekst “I Love U”. Er zijn maar liefst 7 verschillende maten verkrijgbaar, en 3 verschillende kleuren. Zo zit er altijd wel eentje tussen die jouw hond goed past! Het model hierboven is de XS variant die een rug lengte heeft van 18 centimeter, en borstomvang van 30 centimeter en een nekomvang van 24 centimeter.

Goldpaw – Stretch Fleece Pullover

Op de tweede plaats staat de pullover van Goldpaw. Deze truitjes zijn momenteel één van de populairste keuzes! Deze wordt beoordeeld met een 4,4 van de maximaal 5 sterren op basis van 18 reviews op Bol.com. Dit truitje is verkrijgbaar in veel verschillende prints, kleuren en maten. Zo zijn er maar liefst 14 verschillende maten en 12 verschillende kleuren, altijd wel eentje die goed past!

Omdat deze gemaakt zijn van zacht fleece materiaal zijn deze truitjes rekbaar, en dus gemakkelijk om te doen. Ze worden gemaakt van duurzaam gerecycled materiaal en je kan ze gewoon in de wasmachine stoppen!

Doggies United Warme trui voor honden

Als je op zoek bent naar een warme hondentrui dan is de trui van Doggies United wellicht wat je zoekt! Dit leuke truitje wordt beoordeeld met een 5 van de maximaal 5 sterren en wordt gewaardeerd vanwege de leuke hippe printjes!

Dit model is verkrijgbaar in 4 verschillende maten, van een XS tot L. De kleinste heeft een rug lengte van 21 centimeter, de grootste een rug lengte van 36 centimeter. Ze zijn dus geschikt voor kleine- en middelgrote honden. Klik op het product hierboven om alle maten te bekijken!

Trixie B Nordic Hondentrui Hoodie

Het vierde product in onze top vijf is de leuke hondentrui van het bekende merk Trixie! Deze wordt beoordeeld met een 4,7 van de maximaal 5 sterren op basis van 6 reviews op Bol.com. Dit trendy hondentruitje is gemaakt van “sweatstof” dat ervoor zorgt dat jouw hond het lekker warm heeft. Een leuke toevoeging van dit truitje is de capuchon die op de trui zit.

Het geheel is gemakkelijk aan te trekken dankzij de klittenband sluiting, Evie heeft deze trui en is er helemaal weg van! Dit model is verkrijgbaar in 4 verschillende maten en 2 kleuren. Ook het schoonmaken is eenvoudig, deze kan namelijk gewoon op 30 graden gewassen worden in de wasmachine!

Adidog Hoodie Hondentrui

We sluiten onze top vijf af met de hondentrui van het merk Adidog, klink bekend? Deze leuke hoodie wordt beoordeeld met een 4,5 van de maximaal 5 sterren op basis van 13 reviews op Bol.com. Dit truitje is gemaakt van 65% katoen en 35% polyester en kan ook gewoon in de wasmachine gewassen worden als dat nodig is.

Deze trui voor honden is lekker warm en is verkrijgbaar in maar liefst 10 verschillende maten, van XS tot XXXXL! Zo zit de juiste maat er altijd tussen. Qua kleuren kan je kiezen uit 4 verschillende, denk aan zwart, grijs en roze. Een echte aanrader!

Ik hoop dat je na het zien van onze top vijf favoriete producten een goede keuze hebt kunnen maken! Als dat nog niet zo is neem dan even een kijkje op de website van Bol.com. Daar heb je de keuze uit meer dan 630 leuke truitjes voor honden!

hondentrui

Wat is een hondentrui?

Na het zien van de bovenstaande producten heb je vast wel een goed idee gekregen bij wat een hondentrui is. Als dat niet zo is, of je wilt er graag meer over weten, lees dan snel verder!

Een hondentrui is vergelijkbaar met een trui die wij mensen ook dragen, het heeft als doel om jouw viervoeter lekker warm te houden. Wat je met een honden koelvest doet in de zomer, doe je met een hondentrui in de winter!

Deze leuke producten zijn daarnaast ook gewoon heel leuk en schattig om aan te trekken. Ze zijn verkrijgbaar in allerlei leuke kleuren, maten en soorten. Een hondentrui wordt ook weleens een honden sweater genoemd. Als je een artikel ziet met deze naam, dan wordt daar hetzelfde mee bedoeld!

Omdat je uit meer dan 600 verschillende soorten, merken, kleuren et cetera kan kiezen is het verstandig hier vooraf onderzoek naar te doen. In dit artikel heb ik je hopelijk al een eind op weg geholpen!

Voordat je er eentje koopt heb ik een aantal handige tips voor je. De voordelen van deze truitjes en waarom je er eentje zou moeten kopen vertel ik je graag in de volgende alinea!

Waarom zou je een hondentrui kopen?

Je weet nu wat een hondentrui is en welke producten tot onze favorieten behoren. Maar waarom zou je er eentje moeten kopen? Er zijn een aantal redenen waarom dit een must-have product is!

Je hebt een hond met een korte vacht

Ten eerste zou je een hondentrui moeten kopen als jouw hond een korte- of helemaal geen vacht heeft. Wanneer je een truitje aantrekt bij de hond zorg je ervoor dat hij warmte tijdens koude dagen goed vast kan houden. Dit is dan ook de reden dat de meeste mensen er eentje kopen.

Het zijn zeker niet alleen kleine honden waar je een hondentrui voor kunt kopen. Wij hebben een Toller en een Boxer. De ene hond heeft een dikke onder vacht, de andere heeft een enkele vacht. Tijdens koude dagen is het dan ook zichtbaar dat de ene hond veel meer last heeft van kou dan de andere.

Je kan op een aantal verschillende manieren merken dat jouw viervoeter het koud heeft. Zo kan het zijn dat hij geen zin heeft om een wandeling te maken, of dat hij beeft of rilt. Het kan ook zijn dat de hond angstiger is en een warme plek in huis opzoekt.

Het voorkomt grotendeels dat jouw hond het te koud heeft

Een andere reden zou kunnen zijn dat je wilt voorkomen dat jouw hond onderkoelt raakt. Net zoals een zonnesteek in de winter wil je dit hoe dan ook voorkomen! De winters in Nederland kunnen soms extreem koud zijn, een hondentrui is dan ook geen overbodige luxe.

Met deze producten zorg je ervoor dat ook honden die geen- of weinig vacht hebben niet onderkoeld raken. Zo kan je ook in de winter genieten van een heerlijke lange wandeling in het bos of park!

Er is een geschikte trui voor elke hond

Nog een reden waarom je een honden trui moet kopen is omdat er voor iedere hond wel een geschikt model verkrijgbaar is. Het maakt niet uit of je een klein of grote hond hebt. Vanwege de ruime keuze en verschillende modellen kan je er altijd eentje vinden die goed past.

Zoals je kunt zien zijn er genoeg redenen te bedenken waarom je een hondentrui zou moeten kopen! Er zijn echter ook een aantal dingen waar je vooraf rekening mee moet houden. Deze leg ik je graag in de alinea hieronder uit!

honden trui

Waar moet je rekening mee houden?

Als je op het punt staat om een honden sweater te kopen zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. Je moet dit product namelijk goed afstemmen op de behoeften van jouw hond. Ik heb deze punten hieronder voor je opgesomd!

Welke maat hondentrui moet je kopen?

Op de eerste plaats is het goed om te kijken naar het formaat van de hondentrui. Net zoals bij mensen zit een te klein truitje niet prettig, maar ook een te grote trui is niet geschikt. Een te grote verliest namelijk grotendeels de warm houdende werking.

Daarom moet je ervoor zorgen dat je de juiste maat koopt. Je moet weten wat de rug lengte is van de hond, de borstomvang en de nekomvang. Hiervoor moet je de hond opmeten. Hoe je dit het beste kunt doen vertel ik je verderop in dit artikel!

Welke kleur of print kies je?

Dit punt is een persoonlijke keuze, het truitje moet natuurlijk goed staan bij jouw hond. Omdat je uit meer dan 600 verschillende kunt kiezen zit er altijd wel eentje tussen die in de smaak valt! Wij hebben zelf meerdere van deze leuke hondentruitjes in huis. Eentje die geschikt is voor gure herfstdagen van lekker zacht fleece materiaal, en eentje die wij gebruiken voor in de winter.

Van welk materiaal is het hondentruitje gemaakt?

Naast de grootte van de hondentrui en de kleur is het belangrijk om te kijken naar het materiaal waar het truitje van gemaakt is. Zo is het ene materiaal geschikter om te gebruiken tijdens een gure herfstdag, de andere voor koude winterdagen.

De meeste hondentruitjes zijn gemaakt van katoen, fleece of polyester. Soms kan je ook kiezen uit wol. Iedere materiaal heeft z’n voor- en nadelen, en het zegt ook iets over de kwaliteit van het truitje.

De beoordelingen van andere gebruikers

Een andere belangrijke over wegingsfactor zijn de reviews en ervaringen van andere gebruikers. Laat jezelf dus vooraf goed informeren door anderen door de ervaringen te lezen.

Veel mensen hebben de hondentrui al gekocht voordat jij dat van plan bent. Het kan zijn dat deze mensen zeer positief zijn, of juist niet. Producten die geen positieve reviews krijgen kun je het beste links laten liggen.

De prijs van een hondentruitje

Tot slot is de prijs vaak een doorslaggevende factor. Probeer in ieder geval een prijs te betalen die in verhouding staat tot de kwaliteit van het truitje. De meeste mensen kijken niet op een paar euro meer of minder, maar niet iedereen kan zomaar veel geld uitgeven.

Veel geld betalen betekent overigens niet dat het altijd beter is. Prijzen van deze producten beginnen bij ongeveer € 17,- en kunnen oplopen tot wel € 85,-.

Hoe weet ik welk formaat ik moet kopen?

Het is belangrijk om de juiste maat hondentrui te kopen, maar hoe weet je welke maat je moet kopen? Hieronder leg ik het je graag uit! Het enige dat je hiervoor nodig hebt is een flexibel meetlint, en natuurlijk jouw hond.

In totaal heb je vier verschillende maten nodig. Te weten de rug lengte, de borstomvang, nekomvang en in sommige gevallen de breedte van de borst. Hieronder leg ik je deze vier manieren uit! Let er wel op dat je tenminste twee vingers tussen het meetlint en het lichaam van jouw hond kunt houden!

De rug lengte opmeten

In de meeste gevallen heb je de rug lengte nodig om te bepalen welke hondentrui goed zal passen. Hiervoor pak je het meetlint en meet je de hond op in een staande positie. Dit doe je vanaf het begin van de staart, ook wel staartaanzet genoemd, tot het begin van de nek.

De nekomvang opmeten

Het opmeten van de nekomvang is het gemakkelijkste van de maten die je moet opmeten. Pak het flexibele meetlint en meet de omtrek van de hals van jouw hond. Hiervoor moet je ook het breedste gedeelte opmeten.

De borstomvang opmeten

Zodra je de bovenstaande formaten hebt opgemeten moet je ook de borstomvang opmeten. Als we het over borstomvang hebben dan bedoelen we het breedste punt dat direct na de voorpoten zit. Ook hierbij pak je het meetlint en meet je deze omtrek.

De breedte van de borstkas

Tot slot moet je in sommige gevallen ook de breedte van de borstkas opmeten. Nu je toch bezig bent zou ik zeggen, meet ook deze op. Dan heb je het maar gedaan! Hiervoor moet je de hond opmeten als hij zit. Meet daarna de breedte van zijn of haar borstkas op. Dat is alles!

Als je de bovenstaande stappen hebt gevolgd zou je nu vier verschillende maten moeten hebben. Nu kan jij gericht op zoek naar de beste trui voor jouw hond!

honden sweater

Hoe kan ik de hondentrui schoonmaken?

Net zoals alle andere honden producten moet je een hondentrui ook regelmatig schoonmaken. Omdat een hond deze vaak om heeft tijdens het wandelen is de kans groot dat het truitje snel vies wordt.

Het schoonmaken van een hondentrui is gelukkig heel eenvoudig! De meeste kunnen namelijk gewoon in de wasmachine gewassen worden. In de meeste gevallen is dat op maximaal 30 graden. Controleer in ieder geval altijd vooraf de wasvoorschriften! Je wilt natuurlijk niet dat de hondentrui krimpt!

Als jouw hondentrui niet in de wasmachine kan dan moet je deze met de hand wassen. Dit kan je het beste doen onder de stromende kraan met lauw warm water en een beetje diervriendelijke zeep. Schrob het truitje schoon en laat deze vervolgens opdrogen.

Tot zover weet je bijna alles wat er over deze leuke producten te zeggen valt. In de laatste alinea wil ik je alleen nog vertellen hoe je deze truitjes aan kunt trekken bij de hond!

Hoe kan ik de hondentrui om doen?

Zodra je de hondentrui hebt gekocht wil je ook weten hoe je deze bij de hond aantrekt. Gelukkig is dat niet zo ingewikkeld! Er zijn eigenlijk twee manieren waarop dat kan.

De eerste mogelijkheid is dat je het truitje over de snuit van de hond moet doen, bij de ander moet de hond in de honden trui stappen. In het eerste geval schuif je het truitje over de snuit van de hond, en beweeg je ‘m naar achteren. Daarna kan je deze met een klittenbandsluiting, of met een gespje vastmaken.

Als jouw hond in het truitje moet stappen zorg je ervoor dat de poten tussen het middenstuk, of de lussen in het midden staat. Daarna kan je deze omhoog trekken en aan de bovenkant vastmaken.

Het is al even benoemd, maar dit kan dus per model of type verschillen. Het is daarom ook verstandig om vooraf altijd de meegeleverde gebruiksaanwijzing door te lezen. Dan weet je zeker dat het truitje goed zit, en je deze niet per ongeluk stuk maakt!

hondentrui kopen

Veelgestelde vragen

Wat is een hondentrui precies?

Een hondentrui heeft als doel om warmte te bieden op koude dagen. Dit is in het bijzonder geschikt voor honden die weinig, of zelfs helemaal geen vacht hebben. Ook ziet zo’n hondentrui er gewoon heel schattig en leuk uit!

Waarom zou je een hondentrui kopen?

De hondentrui zorgt voor warmte en comfort bij jouw hond. Zo heeft hij minder last van koude gure wind, en dat zorgt ervoor dat de kans dat jouw hond ziek wordt kleiner wordt.

Is het verplicht om een hondentrui aan te trekken?

Het is in Nederland niet verplicht om jouw hond een hondentrui aan te trekken bij koud weer. Een trui of hondenjas kan er echter wel voor zorgen dat jouw hond niet onderkoeld raakt.

Kan mijn hond goed bewegen met een hondentrui?

Het korte antwoord op deze vraag is ja, jouw hond zou geen bewegingsproblemen moeten hebben tijdens het dragen van een trui. Mits je natuurlijk de juiste maat hondentrui aantrekt!

Je bent aan het einde gekomen van dit artikel en we hopen dat je er iets aan hebt gehad. Ook als je op basis van dit artikel een hondentrui hebt gekocht horen wij dat graag in de reacties hieronder!


kimberly

Over de auteur

Hoi! Ik ben Kimberly en ik ben schrijver voor Hondendeal. Als trots baasje van een Toller en mijn jarenlange ervaring met allerlei uiteenlopende hondenrassen help ik mijn bezoekers graag een goede keuze te maken. Dit kunnen nieuwe hondenproducten zijn, maar ik geef ook graag handige tips omtrent opvoeding en de leukste hondensporten. Als je een vraag hebt over één van de blogs op mijn website, neem dan gerust contact met mij op!

Plaats een reactie