Honden bijtring kopen? Alle bijtringen online

Dit artikel is voor het laatst geupdate op 25 oktober 2023 door Kimberly

Een honden bijtring is een onmisbaar product als jouw hond sterk de behoefte heeft om flink te kauwen. Met zo’n bijtring kan je ervoor zorgen dat jouw meubels en andere spullen heel blijven! In dit artikel vertel ik je graag alles over honden bijtringen! Maar ook hoe je deze het beste kunt gebruiken, zodat jij en jouw hond er het meeste plezier aan beleven!

Ook vertel ik je graag een aantal handige tips over het schoonmaken van dit product en natuurlijk hoe deze werkt. Mocht je na het lezen van dit artikel nog vragen hebben, stel ze dan gerust bij de reacties onderaan deze pagina!

Tijdens onze zoektocht naar de beste honden bijtring kijken we standaard naar verschillende punten. In een vorig artikel ben ik uitgebreid ingegaan op bijvoorbeeld kauwspeeltjes. Dit product is vergelijkbaar, maar zeker niet hetzelfde!

Denk hierbij aan de prijs- kwaliteitsverhouding, de voor- en nadelen en natuurlijk hoe anderen de honden bijtring beoordelen. Zo weet je zeker dat jij geen miskoop doet!

Let op: Meestal zijn de onderstaande producten verkrijgbaar in verschillende maten, klik op de knop “controleer prijs” om direct naar het artikel te gaan.

De beste bijtring voor je hond

Onze vijf favoriete bijtringen

Hopelijk heb je al een goede keuze kunnen maken na het zien van de bovenstaande producten. Als dat nog niet zo eens bekijk dan hier onder onze vijf favoriete producten op basis van de meningen van anderen. Zo kun jij een bijtring voor jouw hond aanschaffen die zich inmiddels al heeft bewezen bij andere honden eigenaren.

Nylabone Puppy Chew Bijtringen

Op de eerste plaats in onze top vijf staat de bijtring van Nylabone. Deze wordt beoordeeld met een 3,5 van de maximaal 5 sterren op basis van 4 reviews op Bol.com. Dit product bevat niet één maar 3 verschillende ringen waar jouw hond flink op kan bijten!

Zoals de titel al aangeeft is deze geschikt voor pups, en kleine honden. Zoek je een leuke bijtring voor een pup? Dan is dit hét product om aan te schaffen!

Beeztees Puppy Baitro Bijtring

Het tweede product in onze top vijf is de puppy bijtring van Beeztees. Deze wordt beoordeeld met een 4,2 van de maximaal 5 sterren op basis van 13 reviews op Bol.com. Dit product is gemaakt van hoogwaardig rubber materiaal en heeft een omtrek van 8,5 centimeter en is 2 centimeter dik.

De strik is grijs en en bijtring zelf is wit. De strik nodigt jouw pup uit om erop te bijten. Het is dan ook een ideaal om te gebruiken om de hond te trainen!

Beeztees Puppy Tjuwa Bijtring

Op de derde plaats staat wederom een product van Beeztees! Deze bijtring wordt beoordeeld met een 4 van de maximaal 5 sterren op basis van 2 reviews op Bol.com. Net zoals het bovenstaande product is deze ook gemaakt van sterk rubber materiaal en is de bijtring 8,5 centimeter breed en 2 centimeter dik.

Dit product is ideaal om jouw pup te stimuleren bij de ontwikkeling en groei van de kaken en tanden. Op het moment dat jouw pup tandjes gaat wisselen wordt de drang om ergens in te bijten nog groter. Dit is echt een onmisbaar product om te kopen!

Smart Pet Love Honden Bijtring

Het vierde product in onze top vijf favoriete honden bijtringen is van Smart Pet Love. Deze wordt beoordeeld met een 4 van de maximaal 5 sterren op basis van 4 reviews op Bol.com. Deze bijtring is zeer geschikt voor jonge pups.

Het zorgt er namelijk voor dat het enige pijnverlichting geeft als jouw hond aan het wisselen is. Het leuke van deze bijtring is dat je ‘m kunt vullen met water, en vervolgens in de vriezer kan leggen.

Door de kou zorgt het voor verlichting. Net zoals bij mensen! Dit product is 14 centimeter lang en 6,5 centimeter breed. Hij is verkrijgbaar in de hierboven afgebeelde rode kleur, maar je kan ‘m ook kopen in het blauw en paars. Bekijk ze allemaal door op de afbeelding hierboven te klikken!

Happy Pet Nuts For Knots Bijtring

We sluiten onze top vijf af met de bijtring van Happy Pet. Deze wordt beoordeeld met een 3,3 van de maximaal 5 sterren op basis van 3 reviews op Bol.com. Dit product is stevig geknoopt en gedraaid. Hier kan jouw hond flink z’n tanden in zetten!

Dit product is verkrijgbaar in verschillende kleuren, je kan hier alleen helaas niet tussen kiezen. Dankzij de manier van draaien zorgt het ervoor dat deze bijtring zeer sterk is.

Ik hoop dat je na het lezen van onze top vijf favoriete honden bijtringen een goede keuze hebt kunnen maken! Als dat nog niet zo is dan raad ik je aan om even een kijkje te nemen op Bol.com. Hier hebben ze 48 verschillende soorten bijtringen voor honden! Daar moet er vast wel eentje tussen zitten!

honden bijtring

Wat is een honden bijtring?

Je hebt na het zien van de bovenstaande artikelen inmiddels vast wel een goed beeld bij wat een bijtring voor honden is. Als dat nog niet zo is, of je wilt er graag meer over weten, lees dan zeker verder!

Een honden bijtring is niets anders dan een ring, die meestal gemaakt is van rubber, waar jouw hond in kan bijten. Deze producten zijn vergelijkbaar met bijtringen voor baby’s en ander leuk puppy speelgoed.

Omdat er zoveel keuze is qua merken, soorten en materialen kan het uitzoeken van de beste bijtring lastig zijn. Ik hoop dat ik je met dit artikel al een heel eind op weg heb geholpen. Hieronder zie je een filmpje van verschillende soorten hondenspeeltjes, onder andere de bijtring!

In de volgende alinea vertel ik je graag meer over deze producten. Waarom je er bijvoorbeeld eentje moet kopen, en welke voordelen dat met zich mee brengt.

Waarom moet je een bijtring voor honden kopen?

Je weet nu precies wat een honden bijtring is en welke producten tot onze favorieten behoren. Maar waarom zou je dit product kopen? Er zijn een aantal redenen te bedenken waarom je dat moet doen, deze heb ik hieronder voor je op een rijtje gezet!

Je voorkomt dat jouw hond op spullen gaat bijten

De voornaamste reden om een bijtring te kopen is omdat je daarmee de hond kunt aanleren om op de bijtring te kauwen, in plaats van jouw schoenen.

Het is met name voor opgroeiende puppy’s belangrijk dat ze ergens op kunnen kauwen. Dit komt doordat ze tanden wisselen, net zoals wij mensen. Een bijtring is het ideale product om te kopen en kan als goed hulpmiddel dienen!

Het vermindert pijn bij het tanden wisselen

Naast het feit dat een bijtring een goed hulpmiddel is om te voorkomen dat jouw viervoeter spullen in huis stuk bijt is er nog een belangrijke reden om er eentje te kopen. Het vermindert namelijk ook pijn bij doorkomende tandjes.

Zodra jouw pup op de bijtring gaat kauwen verzacht het de pijn doordat de ring het tandvlees masseert. Het kan best zijn dat je het bij jezelf nog wel kunt herinneren dat het pijn deed, dit product verzacht daar een deel van!

Er is een geschikte bijtring voor iedere hond

In dit artikel heb je kunnen zien dat er genoeg keuze is op dit gebied. De kans dat er eentje tussen zit die aansluit bij jouw wensen en behoeften is daardoor zeer groot.

Meer dan genoeg redenen te bedenken dus, maar zijn er ook dingen waar je rekening mee moet houden voordat je er eentje koopt? In de alinea hieronder vertel ik je er graag meer over!

puppy bijtring

Waar moet je rekening mee houden?

Als je op het punt staat om een bijtring voor jouw hond te kopen raad ik je aan om rekening te houden met een aantal belangrijke zaken. Denk bijvoorbeeld aan de grootte van de ring en het materiaal. Hieronder heb ik deze voor je opgesomd!

Hoe groot moet de honden bijtring zijn?

Ten eerste moet je rekening houden met de grootte van de bijtring. Dit geldt overigens voor de meeste producten voor honden. Stem de grootte van deze bijtring af met jouw hond.

Een te kleine bijtring voor een grote hond kan namelijk voor gevaarlijke situaties zorgen. Het is dan ook verstandig om de grootte af te stemmen op jouw hond of pup.

Welke kleur bijtring kies je?

Naast de grootte kan je kiezen uit allerlei leuke kleuren. Veel mensen kopen honden spulletjes in dezelfde kleur. Wij hebben een donkere houten vloer en kopen graag spulletjes voor onze honden in opvallende kleuren, dan kan je ze goed zien liggen op de vloer.

Gelukkig heb je ook hier ontzettend veel keuze in. Denk bijvoorbeeld aan een felle gele bijtring, rood, mint. Er is genoeg om te kiezen!

De beoordelingen van anderen

Tijdens onze zoektocht naar de beste honden bijtring kijken we niet alleen naar onze eigen mening, maar ook de meningen van anderen. Want wie kan je beter advies geven over een product, dan diegene die het zelf gebruikt? Bijtringen die slechte reviews krijgen kan je beter niet aanschaffen, zo weet je zeker dat je geen miskoop doet!

De prijs van een bijtring voor honden

Tot slot is de prijs vaak een doorslaggevende factor. Mijn persoonlijke mening is dat je beter één keer iets aan kunt schaffen dat duurder is, dan meerdere keren iets moet kopen.

De meeste mensen letten niet op een paar euro, maar dit kan natuurlijk niet iedereen. De prijs van een honden bijtring begint bij zo’n € 12,- en kunnen oplopen tot wel € 46,-. Koop in ieder geval iets dat binnen je eigen budget ligt.

Hoe moet je de bijtring gebruiken?

Als je een honden bijtring hebt gekocht en deze valt op de deurmat, dan wil je natuurlijk graag weten hoe je deze het beste kunt gebruiken. Dat is gelukkig niet zo lastig!

De meeste mensen kopen deze producten als ze een jonge opgroeiende hond hebben. Dit om de pijn te verzachten op het moment dat de hondjes van tanden wisselen. Net zoals wij mensen worden honden namelijk zonder tandjes geboren. Leuk weetje toch?

Puppy’s hebben direct de behoefte om ergens in te bijten, en naarmate ze ouder worden neemt deze drang toe. Je wilt niet dat jouw meubilair of jouw schoenen ten prooi vallen!

Tot nu toe heb ik je bijna alles vertelt wat er te zeggen valt over deze leuke bijtringen. In de laatste alinea wil ik je nog iets vertellen over hoe je deze bijtringen het beste schoon kunt maken. Dat is namelijk belangrijk om te doen!

bijtring hond

Hoe kan ik de honden bijtring schoonmaken?

Net zoals bij vrijwel alle andere producten voor honden is het erg belangrijk deze regelmatig schoon te maken. Dit geldt met name voor de bijtring die jouw pup in zijn bek heeft.

Zo zorg je er niet alleen voor dat bacteriën zich minder snel kunnen vermeerderen, maar ook blijft de bijtring langer goed zodat je er langer plezier van hebt.

De meeste bijtringen kan je heel gemakkelijk schoonmaken! In vrijwel alle gevallen kunnen ze namelijk in de wasmachine of vaatwasser schoongemaakt worden. Gebruik in dat geval wel een speciale waszak of een kussensloop!

Als jouw honden bijtring niet in de vaatwasser of wasmachine kan dan kun je deze het beste onder de stromende kraan schoonmaken. Gebruik eventueel een beetje diervriendelijke zeep als de bijtring erg vuil is.

beste honden bijtring

Veelgestelde vragen

Vanaf welke leeftijd mag mijn hond met een bijtring spelen?

Deze product zijn met name ontwikkeld voor puppy’s die tanden aan het wisselen zijn. Zo kunnen ze lekker bijten in de bijtring. Het is dan ook geschikt voor honden voor alle leeftijden. Let er wel op dat je een grote hond geen klein puppy bijtringetje geeft. Dit kan voor verstikking zorgen!

Kan mijn hond met puppyspeelgoed spelen?

Het korte antwoord op deze vraag is ja, mits het groot genoeg is. Het verschilt per type en formaat speelgoed. Houdt er wel rekening mee dat puppy speelgoed, dus ook een bijtring voor pups gemaakt is van zachtere materialen. Een volwassen hond kan dit dus sneller stuk maken.

Vinden honden bijtringen leuk om mee te spelen?

Dit verschilt per hond en pup, de meeste honden vinden een bijtring een leuk speeltje. Zeker als de jonge hond tanden aan het wisselen is!

Je bent aan het einde gekomen van dit artikel en we hopen dat je er iets aan hebt gehad. Ook als je op basis van dit artikel een honden bijtring hebt gekocht horen wij dat graag in de reacties hieronder!


kimberly

Over de auteur

Hoi! Ik ben Kimberly en ik ben schrijver voor Hondendeal. Als trots baasje van een Toller en mijn jarenlange ervaring met allerlei uiteenlopende hondenrassen help ik mijn bezoekers graag een goede keuze te maken. Dit kunnen nieuwe hondenproducten zijn, maar ik geef ook graag handige tips omtrent opvoeding en de leukste hondensporten. Als je een vraag hebt over één van de blogs op mijn website, neem dan gerust contact met mij op!

Plaats een reactie