Hypoallergene hondensnacks kopen? Alle snacks online

Dit artikel is voor het laatst geupdate op 25 oktober 2023 door Kimberly

Ben jij op zoek naar de beste hypoallergene hondensnacks? Net zoals de “normale” hondensnacks zijn honden hier gek op, met als grote verschil dat honden die overgevoelig zijn voor bepaalde ingrediënten hier wel tegen kunnen! Ze zijn niet alleen lekker maar ook verantwoord en verminderen de kans op een mogelijke allergische reactie. In dit artikel vertel ik je alles over de beste hypoallergene hondensnacks!

In dit artikel ga ik je alles vertellen over hypoallergene hondensnacks, en welke je het beste kunt kopen. Tijdens ons onderzoek naar de beste hypoallergene hondensnacks kijken we naar een aantal punten, denk hierbij aan de prijs- kwaliteitsverhouding, de voor- en nadelen en natuurlijk de mening van anderen.

Ben je niet op zoek naar speciale hondensnacks? Bekijk dan ons vorige artikel over de beste hondensnacks. Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen? Stel ze dan gerust in de reacties onderaan deze pagina! Let op: Van de meeste onderstaande producten zijn er meerdere maten of kleuren beschikbaar, klik op de button “controleer prijs” om naar het artikel te gaan. Veel plezier met lezen!

De beste hypoallergene hondensnacks

Onze vijf favoriete hypoallergene hondensnacks

Ik hoop dat je na het bekijken van de bovenstaande producten een goede keuze hebt kunnen maken! Wil je toch nog even verder kijken of meer lezen over het gebruik van dit product? Bekijk hieronder onze vijf favorieten! Deze hypoallergene hondensnacks hebben zich inmiddels al ruimschoots bewezen, en zijn zeker het overwegen waard!

Churpi Yakmelk hypoallergene hondensnacks

Op de eerste plaats in onze lijst staan de hypoallergene hondensnacks van Churpi. Deze worden beoordeeld met een 4,5 van de maximaal 5 sterren op basis van 11 reviews op Bol.com. Deze zijn verkrijgbaar in verschillende groottes, hierboven zie je bijvoorbeeld de medium met een gewicht van 100 gram. Maar je kan deze ook kopen van 140, 150 of 220 gram. Bekijk ze allemaal door op de afbeelding hierboven te klikken!

Deze hondensnacks zijn gemaakt op basis van Yakmelk uit het Himalaya gebied. Deze gedroogde hondensnacks zorgen gegarandeerd voor veel kauwplezier! Dit product bevat geen toevoegingen zoals conserveringsmiddelen, en dankzij de hoeveelheid proteïnen, vitaminen en calcium is dit een verantwoord tussendoortje! Tot slot ontvang je ook nog eens een aantrekkelijke stapelkorting als je er meerdere in één keer koopt, ideaal!

Petstyleliving Gedraaide sticks met kip

Het tweede product in onze top vijf zijn de gedraaide sticks met kip van Petstyleliving. Deze worden beoordeeld met een 4,9 van de maximaal 5 sterren op basis van 112 reviews op Bol.com. Het is één van de populairste hypoallergene hondensnacks op dit moment, en mag dan ook zeker niet in onze top vijf ontbreken! Dit product is gemaakt van runder huid en kip, het is een lekkere en gezonde beloning voor jouw hond!

Dankzij de vorm van deze snacks is het ook nog eens goed voor de verzorging van het gebit van jouw hond. Het afgebeelde product hierboven bevat 30 stuks, maar er is ook een verpakking verkrijgbaar met 100 stuks. Klik op de afbeelding hierboven om ze allemaal te bekijken!

Duurzaamvoer Meelwormen Strips

Op de derde plaats staan de meelwormen strips van Duurzaamvoer. Deze worden beoordeeld met een 5 van de 5 sterren op basis van 6 reviews op Bol.com. Deze honden snack is anders dan de andere producten in onze lijst, dat komt omdat deze voor 85% uit meelwormen eiwit bestaat.

Dankzij dit bestandsdeel bevat het weinig vet en is het een verantwoorde snack! Je kan deze strips ook in kleinere stukjes knippen om ze bijvoorbeeld als beloningssnoepje te gebruiken.

Biofood Kaantjes hypoallergene Hondensnack

Het vierde product in onze top vijf favorieten is van Biofood. Deze honden snacks worden beoordeeld met een 5 van de maximaal 5 sterren op basis van 3 reviews op Bol.com. Dit product is geschikt voor alle soorten honden en verschillende leeftijden!

De kaantjes bestaan uit gedroogde runderhuid en zijn vrij van chemische antioxidanten. Ieder botje is 13 centimeter lang en zorgt voor voldoende kauwplezier!

De verpakking is in meerdere groottes verkrijgbaar, hierboven zie je de verpakking met 3 stuks, maar je kan deze ook in een ‘3 pack’ kopen. Ook krijg je een leuke stapelkorting die oploopt tot 15% als je er meerdere tegelijkertijd koopt!

Voskes Kipfilet Hypoallergeen hondensnacks

We ronden onze top vijf af met de hypoallergene hondensnacks van Voskes. Deze kipfilet strips worden beoordeeld met een 4,5 van de maximaal 5 sterren op basis van twee reviews op Bol.com. Dit product is eigenlijk niets anders dan gedroogde kip. Daardoor is het een verantwoorde snack en een goede aanvulling op zijn of haar dagelijkse voeding.

De afgebeelde verpakking hierboven heeft een inhoud van 400 gram. Ook dit product heeft een aantrekkelijke stapelkorting als je er meerdere tegelijkertijd koopt!

Ik hoop dat je na het lezen van onze top vijf favoriete hypoallergene hondensnacks een goede keuze hebt kunnen maken! Als dat nog niet zo is dan raad ik je aan om even een kijkje te nemen op Bol.com. Hier hebben ze meer dan 630 verschillende soorten snacks voor jouw trouwe viervoeter! Daar zit er vast wel eentje tussen die bij jouw hond past!

hypoallergene hondensnacks

Wat zijn hypoallergene hondensnacks?

Je hebt na het zien van de bovenstaande artikelen vast wel een goed beeld gekregen bij wat hypoallergene hondensnacks precies zijn. Als dat nog niet zo is, of je wil er meer over weten, lees dan snel verder!

Eigenlijk is een hypoallergene hondensnack hetzelfde dan de normale hondensnacks. Het grote verschil is dat de hypoallergene variant maar één zetmeel bron en één dierlijke eiwit bron kent. Op die manier is de kans op een allergische reactie vele malen kleiner.

Vanwege deze enkele zetmeel- en eiwit bron zijn ze gemakkelijker te verteren voor de hond. Voor sommige honden zijn dit soort snacks dan ook een uitkomst! Zo moeten wij zelf ook hypoallergene hondensnacks kopen vanwege het feit dat onze beide honden allergisch zijn voor bepaalde ingregiënten.

Om ze toch zo af en toe te kunnen verassen met iets lekkers bieden deze producten een mooie uitkomst. Later in dit artikel vertel ik je meer over de verschillende typen en soorten, en waar je op moet letten voordat je deze koopt.

Omdat er met meer dan 600 verschillende hypoallergene snacks zoveel keuze is kan het uitkiezen van deze producten best lastig zijn. Ik hoop dat ik je met dit artikel al een eind in de juiste richting heb geholpen!

In de volgende alinea vertel ik je graag meer over de voordelen van deze artikelen, en wanneer het verstandig is om deze te kopen.

Wanneer moet je hypoallergene hondensnacks kopen?

Je weet nu welke producten tot onze favoriete snacks behoren, en wat hypoallergene honden snacks zijn. Maar wanneer zou je dit soort snacks moeten kopen? Er zijn een aantal belangrijke redenen waarom je dit zou moeten doen. Deze heb ik hieronder voor je op een rijtje gezet!

De hond heeft een allergie of intolerantie van bepaald voedsel

De eerste en belangrijkste reden om dit soort producten te kopen is omdat jouw hond een allergische reactie krijgt van normale hondensnacks, of omdat hij intolerant is voor bepaalde voedingsstoffen.

Wij kwamen er later pas achter dat één van onze honden last had van veel verschillende ingrediënten in normale producten. Ze moest iedere dag overgeven, nu ze hypoallergeen hondenvoer krijgt, en dit soort snacks is het probleem verholpen.

Dit is maar één van de mogelijke klachten, het kan zijn dat jouw hond hele andere klachten heeft. Denk bijvoorbeeld aan jeuk, huidirritaties et cetera. In dat geval is het verstandig om hypoallergene snacks te kopen.

In dit artikel bespreek ik uitsluitend hypoallergene hondensnacks die specifiek ontwikkeld zijn voor honden met een allergie. Door hem of haar deze snacks te geven in plaats van “gewone” verklein je de kans op een allergische reactie.

Er zijn hypoallergene snacks voor iedere hond

Naast het feit dat het een must-have product is voor sommige honden, is er gelukkig zoveel keuze dat er altijd geschikte producten tussen zit die jouw hondje lekker vindt. Het maakt niet uit of je een kleine hond, of hele grote hond hebt. Wij verwennen onze honden nu eenmaal graag, en ook wanneer er sprake is van een intolerantie of allergie kunnen we ze nog steeds lekker verwennen!

Er zijn dus eigenlijk twee belangrijke redenen wanneer en waarom je dit soort producten koopt. Na het lezen van dit artikel ben je hopelijk helemaal op de hoogte, en kan je gericht op zoek gaan!

Voordat je deze hypoallergene hondensnacks gaat kopen zijn er wel een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. Deze vertel ik je graag in de volgende alinea.

hypoallergene hondensnack

Waar moet je rekening mee houden?

Voordat je deze hypoallergene hondensnacks gaat kopen zijn er een aantal punten waar je rekening mee moet houden. Het is net al even benoemd, maar het voer moet je goed afstemmen op de behoeften van jouw puppy. Hieronder heb ik ze voor je opgesomd!

De leeftijdsfase van jouw hond

Ten eerste moet je de snacks afstemmen op de leeftijd van jouw viervoeter. Zo kan het best zijn dat jouw pup een allergie heeft, maar je moet hem of haar geen snacks geven die te hard zijn. Een jonge hond heeft namelijk minder bijtkracht van een volwassen hond.

Op de website van Bol.com kan je eenvoudig deze producten filteren, op bijvoorbeeld leeftijd. Zo wordt het uitzoeken van de perfecte hypoallergene hondensnacks een fluitje van een cent! Er zijn grofweg vier verschillende leeftijdsfases, deze zijn puppy, junior, adult en senior.

Hoeveel hypoallergene snacks zitten er in de verpakking?

Naast de leeftijd van de hond is het goed om te kijken naar de inhoud van de verpakking. In vrijwel alle gevallen is het zo dat hoe meer je er in één keer koopt, hoe hoger de korting. De prijs per kilo daalt dus als je een grotere verpakking koopt.

Daarnaast krijg je bij veel producten een “stapel korting”. In dat geval krijg je korting als je meerdere verpakkingen in één keer koopt. Deze korting kans soms wel oplopen tot 35%!

Het is in dat geval verstandig om ook een hondenvoer container te kopen om de snacks op de juiste manier te bewaren. Dan weet je zeker dat ze lekker lang vers blijven. Verderop vertel ik je meer over het bewaren van deze hypoallergene honden snacks.

Verschillende soorten hypoallergene hondensnacks

Een ander belangrijk punt is het soort snack dat je voor jouw trouwe viervoeter wilt kopen. In dit artikel heb je kunnen lezen dat er nogal wat verschillende verkrijgbaar zijn. Je kan denken aan bijvoorbeeld gedroogde snacks, kauwstaven et cetera. Later in dit artikel vertel ik je meer over deze verschillende soorten.

De smaak van de hypoallergene hondensnack

Ook de smaak is één van de belangrijke punten om rekening mee te houden. Niet iedere hond vindt dezelfde producten even lekker, net zoals wij mensen. Ik kan je dan ook adviseren om eerst een kleine verpakking te kopen om uit te proberen.

Honden vinden de meeste hypoallergene hondensnacks lekker, daar zijn ze tenslotte voor gemaakt. Als je jouw viervoeter echt wilt verwennen moet je iets kopen dat hij of zij heel lekker vindt!

De beoordelingen van andere gebruikers

Een andere belangrijke over wegingsfactor zijn de meningen en ervaringen van andere gebruikers. Laat jezelf dus vooraf goed informeren door anderen door reviews te lezen van anderen.

Veel mensen hebben deze hypoallergene hondensnacks namelijk al gekocht voordat jij dat van plan bent te doen. Het kan zijn dat deze mensen zeer positief zijn, of juist niet. Producten die geen positieve reviews krijgen kun je het beste links laten liggen.

De prijs van de hypoallergene hondensnack

Tot slot is de prijs vaak een doorslaggevende factor. Probeer in ieder geval een prijs te betalen die in verhouding staat tot de kwaliteit van het product. De meeste mensen kijken niet op een paar euro meer of minder, maar niet iedereen kan zomaar veel geld uitgeven aan deze hondensnacks.

Veel geld betalen betekent overigens niet dat het product altijd beter is. Prijzen van deze hypoallergene honden snacks beginnen bij ongeveer € 6,- en kunnen oplopen tot wel € 75,-. Dit is natuurlijk afhankelijk van de inhoud van de verpakking en het aantal stuks dat je koopt. Het is dan ook slim om te kijken naar de prijs per kilo.

hondensnacks hypoallergeen

Verschillende soorten hypoallergene hondensnacks

Het is je ongetwijfeld opgevallen dat er veel verschillende soorten verkrijgbaar zijn. Alleen op de website van Bol.com kan je inmiddels al kiezen uit meer dan 600 verschillende producten. Zo weet je zeker dat er altijd eentje tussen zit die bij jouw hond past!

Al deze producten zijn gelukkig wel onder te verdelen in een aantal categorieën. Hieronder heb ik de meest voorkomende opgesomd.

Gedroogde snacks
Kauwstaven
Kluiven
Oren
Botjes

Hierboven een kleine opsomming van de verschillende producten die geschikt zijn om als hypoallergene snack te geven. Dit zijn ze overigens lang niet allemaal!

Tot zover heb ik je bijna alles vertelt wat er te zeggen valt over de hypoallergene honden snacks. Tot slot wil ik je in de volgende alinea nog iets vertellen hoe je deze het beste kunt bewaren.

Hoe kan je hypoallergene snacks bewaren?

Hierboven heb ik het al even gehad over het belang van het goed opslaan van de hypoallergene hondensnacks. Je moet er natuurlijk voor zorgen dat je ze goed bewaard zodat ze lekker blijven smaken, en de ingrediënten goed blijven.

Inmiddels weet je ook dat je een stuk voordeliger uit bent als je een grote verpakking koopt, of er meerdere tegelijkertijd koopt. Er is eigenlijk maar één soort product op de markt waarbij je dit goed kunt doen, en dat is de hondenvoer container. Dit is meestal een bak of emmer die luchtdicht afgesloten kan worden.

Zo blijven de hypoallergene hondensnacks lekker lang goed! Het kan ook zijn dat de hypoallergene snacks in een emmer geleverd worden, in dat geval is het niet nodig om dit product te kopen.

hondensnack allergie

Veelgestelde vragen

Wat is een hypoallergene hondensnacks?

De hypoallergene hondensnacks zijn speciaal ontwikkeld voor honden die een allergische reactie of overgevoeligheid hebben voor normale hondensnacks. De meeste hypoallergene snacks zijn dan ook gemaakt op basis van natuurlijke eiwitten.

Hoeveel hypoallergene hondensnacks mag ik geven?

Net zoals bij ons mensen is het niet goed om teveel snacks te eten als tussendoortje. De vuistregel is dat niet meer dan 15% van de dagelijkse voedingsbehoefte uit snacks en snoep mag bestaan. Het is dus echt alleen bedoeld als beloning of als tussendoortje!

Zijn hypoallergene hondensnacks gezond?

Het korte antwoord op deze vraag is ja, ze zijn gezond maar geef ze niet te vaak. Het is namelijk geen vervangen van de normale hondenvoeding.

Je bent aan het einde gekomen van dit artikel en we hopen dat je er iets aan hebt gehad. Ook als je op basis van dit artikel hypoallergene hondensnacks hebt gekocht horen wij dat graag in de reacties hieronder!


kimberly

Over de auteur

Hoi! Ik ben Kimberly en ik ben schrijver voor Hondendeal. Als trots baasje van een Toller en mijn jarenlange ervaring met allerlei uiteenlopende hondenrassen help ik mijn bezoekers graag een goede keuze te maken. Dit kunnen nieuwe hondenproducten zijn, maar ik geef ook graag handige tips omtrent opvoeding en de leukste hondensporten. Als je een vraag hebt over één van de blogs op mijn website, neem dan gerust contact met mij op!

Plaats een reactie