Puppy voer kopen? Alle puppyvoer online

Dit artikel is voor het laatst geupdate op 26 oktober 2023 door Kimberly

Puppy voer is specifiek ontwikkel voor de aller jongste honden. Ze hebben totdat ze ongeveer 1 jaar oud zijn het juist voer nodig om zichzelf goed te kunnen ontwikkelen. In dit artikel nemen we je mee in ons onderzoek naar het beste puppy voer!

Je leest hier alles over de aanschaf van puppy voer, waar je bijvoorbeeld op moet letten, welke soorten er allemaal verkrijgbaar zijn maar vooral welke je het beste kunt kopen. Dit op basis van onze persoonlijke mening, maar ook de meningen van andere hondenliefhebbers. Dit puppy voer heeft zich namelijk al ruimschoots bewezen, zo maak je altijd een verstandige keuze.

Het is vooraf van belang dat je weet waarvoor je puppy voer koopt. Het is ook aan te raden om hondenvoer te bewaren in een hondenvoer container, dit zorgt ervoor dat het lekker lang vers blijft! Ook vertel ik je hoe je erachter komt welk soort puppy voer jouw jonge pup nodig heeft.

Tot slot geven we je in dit artikel graag een aantal bruikbare tips mee, zodat jij het meeste plezier hebt van het hondenvoer! Mocht je na het lezen van dit artikel nog vragen hebben, stel ze dan gerust onderaan deze pagina!

Het beste puppyvoer

Onze vijf favoriete puppy voer

Ik hoop dat je na het zien van de bovenstaande producten een goede keuze hebt kunnen maken. Als dat nog niet zo is lees dan gerust verder! Hieronder hebben wij een top vijf samengesteld, op basis van onze eigen ervaring met het product, of op de beoordeling van andere gebruikers.

Cavom Compleet Puppy Hondenvoer

Op de eerste plaats in onze top vijf favorieten staat het puppy voer van Cavom. Deze wordt beoordeeld met een 4,8 van de maximaal 5 sterren op basis van 60 reviews op Bol.com. Deze hondenvoeding is ontwikkeld voor jongen vanaf ongeveer 5 weken oud tot 6 á 7 maanden oud. Dit product bevat alle ingrediënten die jouw jonge hond nodig heeft.

Ingrediënten zoals mais, granen en tarwe zijn bij deze voeding vrijwel geheel weggelaten, dit om ervoor te zorgen dat zo goed als iedere hond deze voeding kan eten! Dit puppy voer zit verder vol met gezonde vetten en eiwitten. De verpakking is verkrijgbaar in de hierboven afgebeelde 20 kilo zak, of een kleinere verpakking van 5 kilo.

Royal Canin Mini Puppy voer

Het tweede product in onze top vijf favorieten is van Royal Canin. Wie kent dit merk niet? Deze puppyvoeding wordt beoordeeld met een 4,8 van de maximaal 5 sterren op basis van 101 reviews op Bol.com. Het is één van de populairste puppy voeding van dit moment, en dat is zeker niet voor niets! Het hierboven afgebeelde product is geschikt voor kleine jonge honden, vandaar de naam mini.

Dit type is echter ook verkrijgbar voor honden tot 25 kilo en voor honden vanaf 25 kilo. Bekijk ze allemaal door op de afbeelding hierboven te klikken! De verpakkingen zijn verkrijgbaar in verschillende groottes, zoals de 2 kilo, 4 kilo en 8 kilo.

Pro Plan Puppy Medium Sensitive

Op de derde plaats staat het puppy voer van Pro Plan. Deze is geschikt voor honden vanaf 4 weken, tot ongeveer 1 jaar met een gewicht tussen de 15 en 30 kilo, dit zijn de middelgrote hondenrassen.

Dit product wordt beoordeeld met een 4,8 van de maximaal 5 sterren op basis van 39 reviews op Bol.com. Als één van de weinige hondenvoer merken bevat deze voeding colostrum, dat is een soort eerste moedermelk.

Ook bevat het stukjes kippenvlees en zorgt deze voeding voor een optimale verzorging van het gebit en gewrichten! Deze puppyvoeding is verkrijgbaar in verschillende verpakkingen, en voor verschillende hondenrassen.

Klik op de afbeelding hierboven om ze allemaal te bekijken! Het afgebeelde product hierboven bevat 12 kilo, maar er is ook een kleinere variant verkrijgbaar met 3 kilo.

Eukanuba Dog Puppy & Junior Medium

Het vierde product in onze top vijf favorieten is van Eukanuba. Dit puppy voer is geschikt voor middel grote honden tussen de 15 en 30 kilo, en de leeftijd vanaf 4 weken tot ongeveer 1 jaar. Eigenlijk hetzelfde als hierboven.

Dit type hondenvoer is ook verkrijgbaar voor kleinere- en grotere hondenrassen, bekijk ze allemaal door op de afbeelding hierboven te klikken! Iedere soort is namelijk specifiek ontwikkeld voor het soort hond, een Chihuahua heeft nu eenmaal andere voeding nodig dan een Rottweiler.

Door te kiezen voor de juiste puppyvoeding zorg je ervoor dat jouw hond precies de goede voedingsstoffen binnen krijgt. Dit product is verkrijgbaar in verschillende verpakkingen, vanaf 3 tot wel 24 kilo, ook krijg je stapelkorting als je meerdere verpakkingen in één keer koopt!

Prins Procare Puppy & Junior Puppy voer

We sluiten onze top vijf af met het puppy voer van Prins. Deze wordt beoordeeld met een 4,5 van de maximaal 5 sterren op basis van 32 reviews op Bol.com. Net zoals de bovenstaande producten is deze hondenvoeding geschikt voor jonge honden vanaf ongeveer 4 weken tot 12 maanden. Dit type hondenvoer is verkrijgbaar als graanvrij en de “normale” variant.

Het graanvrije product is geschikt voor honden die overgevoelig zijn voor granen, zoals tarwe en mais. De verpakkingen zijn verkrijgbaar in verschillende groottes, het hierboven afgebeelde product heeft een inhoud van 7,5 kilo. Maar je kan deze ook krijgen in een 6 kilo verpakking, en 15 kilo verpakking.

Ik hoop dat je inmiddels een goede keuze hebt kunnen maken, als dat niet zo is kijk dan nog even rond op Bol.com, waar ze meer dan 1500 verschillende soorten puppy voer hebben!

puppyvoer

Wat is puppy voer?

Je hebt na het bekijken van de producten hierboven vast wel een goed beeld gekregen bij wat puppy voer is. Als dat nog niet zo is, of je wilt meer weten over deze producten, blijf dan zeker lezen! Hieronder leg ik het je graag uit.

De naam van dit product verklapt natuurlijk al wat het is, het is hondenvoer dat geschikt is voor puppy’s totdat ze ongeveer één jaar oud zijn. Het voer is specifiek ontwikkeld om aan de voedingsbehoeften van een opgroeiende hond te voldoen.

Vaak zit deze voeding boordevol met omgega-3 en 6 vetzuren, gezonde eiwitten en zitten er minder- of helemaal geen granen in verwerkt. Ook zijn er vitaminen toegevoegd die bijdragen aan de ontwikkeling van jouw pup.

Puppy voer is een verzamelnaam voor verschillende soorten voeding. In de meeste gevallen gaat het om brokjes, snacks of natvoer. Later in dit artikel vertel ik je alles over de verschillende soorten voer.

Vanwege het grote aanbod van meer dan 1500 verschillende producten kan het uitkiezen van het beste puppy voer best lastig zijn. Ik hoop dat ik je met dit artikel al een heel eind op weg heb geholpen!

In de volgende alinea vertel ik je meer over puppy voer. Waarom het belangrijk is dat je jouw pup dit soort voeding geeft, welke voordelen dit heeft en waar je op moet letten.

Waarom zou je puppy voer moeten kopen?

Je weet nu welk puppy voer tot onze favoriete producten behoren, en wat dit soort voeding precies is. Ook weet je nu waar je het bijvoorbeeld voor kan gebruiken. Maar waarom is dit één van de producten die je moet kopen?

De kans is groot dat je voor de eerste keer een puppy krijgt en denkt dat ze normaal hondenvoer nodig hebben, maar dat is niet de beste keuze voor opgroeiende hondjes. Dit komt omdat puppy’s een andere voedingsbehoefte hebben dan oudere honden.

We weten allemaal dat puppy’s heel snel groeien en over het algemeen boordevol energie zitten. De meeste rennen de hele dag en ontdekken ieder hoekje en gaatje in huis. Ook willen ze de hele dag spelen en stoeien.

Het is verstandig om puppy voer te kopen dat aan deze behoeftes voldoet. Daarnaast zijn pups ook gevoeliger voor diarree. Ook daar is bij puppy voeding rekening mee gehouden, het is namelijk makkelijker verteerbaar dan voer voor oudere honden.

Tot slot wil je dat jouw puppy opgroeit tot een sterke en gezonde hond, met een glanzende vacht en een goed gebit. Puppy voer speelt hierbij een hele belangrijke rol.

Puppy voer bevat belangrijke ingrediënten dat een opgroeiende hond nodig heeft.

In deze voeding zit bijvoorbeeld meer eiwit, calcium en omgea-3 en 6 vetzuren. Dit is belangrijk voor sterke gezonde botten en tanden.

Het juiste puppy voer kan diarree voorkomen, of verhelpen, dit komt doordat puppy voer licht verteerbaar is.

Er zijn dus genoeg redenen te bedenken waarom het verstandig is om de juiste voeding te geven aan jouw puppy. Voordat je dat doet zijn er wel een aantal belangrijke punten waar je op moet letten. Daar vertel ik je in de volgende alinea meer over!

voer voor puppy

Waar moet je rekening mee houden?

Als je op het punt staat om puppy voer te kopen zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. Je moet dit product namelijk goed afstemmen op de behoeften van jouw puppy. Ik heb deze punten hieronder voor je opgesomd!

Het puppy voer afstemmen op grootte

Ten eerste moet je kijken naar de grootte van jouw pup. Het puppy voer moet je hierop afstemmen, in dit geval weet de fokker het beste antwoord. Puppy’s die opgroeien tot grote honden hebben een ander soort voer nodig dan pups die klein blijven. Dat klinkt best logisch!

Er zijn veel bekende producenten die puppy voer ontwikkelen voor kleine, middelgrote en grote hondenrassen. Zo heeft Royal Canin een speciale voeding samengesteld op grootte van de hond.

De smaak van het puppy voer

Naast het soort puppy voer moet je rekening houden met de smaak van deze voeding. Het kan namelijk zijn dat jouw kleine hondje het voer niet lekker vindt. Daarom is het slim om eerste een kleine verpakking te kopen.

Als je merkt dat hij of zij het puppy voer lekker vindt, koop dan een grotere verpakking. Vanwege het grote aanbod zit er altijd wel een product tussen die jouw puppy lekker vindt!

Qua smaken kan je tegenwoordig van alles krijgen, denk hierbij aan de bekende combinatie van Lam & Rijst, maar ook zalm, eend en kip zijn een populaire keuze onder nieuwe baasjes. Tegenwoordig is er zelfs een vegetarisch alternatief.

Als je echt niet weet wat jouw puppy moet eten, informeer dan bij de hondenfokker. Mocht je deze om welke reden dan ook niet kunnen bereiken kan je altijd jouw eigen dierenarts bellen voor meer informatie.

Hoeveel puppyvoer zit er in de verpakking?

Naast de smaak en de grootte van het puppy voer moet je kijken naar de inhoud van de verpakking. Hierboven heb ik het al kort aangestipt, maar probeer in eerste instantie een kleine verpakking om uit te proberen.

Daarna is het verstandig om een grotere verpakking kopen. Het voordeel daarvan is dat de prijs per kilo veel gunstiger is als bij een kleine verpakking puppy voer. Het bewaren van de puppy voer kan je het beste doen in een hondenvoer container, daar vertel ik je later graag meer over.

Welk soort puppy voer koop je?

Als je op het punt staat voer voor jouw puppy te kopen dan is er ook nog de mogelijkheid om te kiezen voor verschillende soorten. Denk hierbij niet alleen naar het formaat van het voer of de vorm van het product.

Het kan namelijk zijn dat jouw puppy een allergie heeft en hypoallergeen hondenvoer nodig heeft, maar jouw kleine viervoeter kan ook allergisch zijn voor bijvoorbeeld granen of gluten.

In dit geval heeft jouw pup een overgevoeligheid voor bepaalde voedingsstoffen. Meestal kom je daar al in een vroeg stadium achter. Gelukkig kan je daar tegenwoordig ook volop uit kiezen en is er voor iedere pup wel een geschikte voeding verkrijgbaar!

De beoordelingen van anderen

Tijdens onze zoektocht naar het beste puppyvoer kijken we niet alleen naar onze eigen mening, maar ook de beoordelingen van anderen. Want wie kan je beter advies geven over een product, dan diegene die ze daadwerkelijk gebruikt? Puppy voer dat negatief wordt beoordeeld kan je beter niet kopen, dan weet je zeker dat je geen miskoop doet!

De prijs van het puppy voer

Tot slot is de prijs vaak een doorslaggevende factor. Mijn persoonlijke mening is dat je beter één keer iets aan kunt schaffen dat duurder is, dan meerdere keren iets moet kopen.

De meeste mensen letten niet op een paar euro, maar dit kan natuurlijk niet iedereen. De prijs van puppy voer begint bij zo’n € 12,- en kunnen oplopen tot wel € 95,-. Dit is met name afhankelijk van de inhoud van de verpakking.

beste voer pup

De verschillende soorten puppy voer

In dit artikel heb ik het al eerder gehad over de verschillende soorten, maar welke soorten zijn er allemaal? Wanneer je hier het beste product uitzoekt heeft jouw nieuwe hondje daar veel plezier van!

Er zijn twee verschillende soorten voer verkrijgbaar, de eerste is droogvoer, de tweede is puppy natvoer. Bij droogvoer kan je bijvoorbeeld denken aan brokjes, bij natvoer aan voer dat in blikjes zit. Beide varianten zijn goed en bevatten ingrediënten die jouw pup nodig heeft.

Puppy brokken zijn de meest bekende soort. Hierin heb je ook verreweg de meeste keuze als je kijkt naar smaak, merken, soorten en verpakkingen. Beide soorten kan je onderverdelen in meerdere categorieën. Denk hierbij aan glutenvrij, graanvrij of hypoallergeen. Deze varianten zijn een must wanneer jij erachter komt dat jouw pup een allergie heeft.

Hoe vaak moet ik puppy voer geven?

Nog een vraag die wij regelmatig binnenkrijgen is hoe vaak je de pup deze voeding moet geven. Je raad het misschien al, ook dit hangt af van welk soort pup jullie hebben.

Maar ook hierbij is er een richtlijn die je aan kunt aanhouden. Als je het echt niet weet overleg dan met de hondenfokker of jouw eigen dierenarts. Zij weten daar namelijk het beste antwoord op te geven.

Kleinere honden

De allerkleinste honden en jonge honden tot ongeveer 10 kilo kan je het beste drie keer per dag hondenvoer geven totdat ze 5 maanden oud zijn. Daarna is vaak het advies om dit te verdelen over twee keer per dag. Kanttekening hierbij is dat jouw hond hiertegen moet kunnen. Wij moeten tenminste drie keer per dag voeding geven om misselijkheid te voorkomen.

Middelgrote honden

Honden met een gemiddelde grootte vanaf 10- tot ongeveer 25 kilo kan je het beste drie maaltijden per dag geven tot de leeftijd van 6 maanden. Ook is daarna het advies om twee maaltijden per dag te geven.

Grote honden

De grootste honden vanaf 25 kilo kan je het beste drie keer per dag honden voer geven tot de leeftijd van 6 maanden. Net zoals bij middelgrote honden geef je daarna twee keer een maaltijd per dag.

Ik heb je tot nu toe bijna alles verteld wat je moet weten over puppybrokken! In de laatste alinea wil ik je alleen nog iets vertellen over hoe je deze brokjes het beste kunt bewaren.

Hoe kan ik puppyvoer bewaren?

Het is verstandig om de puppy voer op de juiste manier te bewaren. Zo zorg je ervoor dat het voer lekker lang vers blijft, de smaak behouden blijft en het belangrijkste dat de voedingsstoffen goed blijven.

Daar is echter één goede oplossing voor, en dat is de hondenvoer container. Met dit product kan je met een gerust hart een grote verpakking kopen en deze op de juiste manier bewaren.

Je bespaart daarmee veel geld, zeker op de langere termijn. Grote verpakkingen zijn namelijk een stuk goedkoper als je naar de prijs per kilo kijk. Zo’n container is dan ook echt een must-have product die jij in huis moet hebben.

het beste puppy voer

Veelgestelde vragen

Moet ik mijn puppy speciaal puppyvoer geven?

Je bent uiteraard nergens toe verplicht, maar het is wel verstandig om jouw puppy speciale puppyvoeding te geven. Deze producten zijn namelijk specifiek ontwikkel voor de behoeften van jonge honden. Zo bevatten ze alles van puppy’s nodig hebben, zijn deze brokjes makkelijker te verteren en helpt het de groei van jouw pup.

Hoe lang moet ik puppy voer geven?

Het verschilt per ras hoelang hij of zij puppy voer nodig heeft. Over het algemeen moeten jonge honden totdat ze ongeveer 12 maanden oud zijn puppy voer hebben.

Waarom is er speciale puppy voeding?

Deze voeding is specifiek ontwikkeld voor jonge honden. Pups hebben nou eenmaal een andere behoefte dan een volwassen of senior hond. Daar heb je namelijk ook speciale voeding voor. Dit product zorgt ervoor dat jouw pup alles binnen krijgt wat hij nodig heeft voor een goede ontwikkeling!

Je bent aan het einde gekomen van dit artikel en we hopen dat je er iets aan hebt gehad. Ook als je op basis van dit artikel puppy voer hebt gekocht horen wij dat graag in de reacties hieronder!


kimberly

Over de auteur

Hoi! Ik ben Kimberly en ik ben schrijver voor Hondendeal. Als trots baasje van een Toller en mijn jarenlange ervaring met allerlei uiteenlopende hondenrassen help ik mijn bezoekers graag een goede keuze te maken. Dit kunnen nieuwe hondenproducten zijn, maar ik geef ook graag handige tips omtrent opvoeding en de leukste hondensporten. Als je een vraag hebt over één van de blogs op mijn website, neem dan gerust contact met mij op!

Plaats een reactie