Hondenpuzzel kopen? Alle hondenpuzzels online

Dit artikel is voor het laatst geupdate op 26 oktober 2023 door Kimberly

Een hondenpuzzel stimuleert jouw hond om z’n koppie te gebruiken, het is een mentale uitdaging met een lekkere hondensnack als beloning. De meeste honden kunnen er ook vermoeid door raken, het is dan ook een ideaal product voor honden die veel energie hebben en deze kwijt moeten.

Een hondenpuzzel is niet hetzelfde als een snuffelmat voor honden of een denkspel, waar deze wel eens mee verward wordt. In dit artikel vertel ik je graag alles over hondenpuzzels!

In dit artikel vertel ik je graag welke hondenpuzzel je het beste kunt kopen, en waar je op moet letten. Maar ook hoe je deze het beste kunt gebruiken, zodat jij en jouw hond er het meeste plezier aan beleven! Ook vertel ik je graag een aantal handige tips over het schoonmaken van dit product en natuurlijk hoe deze werkt. Mocht je na het lezen van dit artikel nog vragen hebben, stel ze dan gerust bij de reacties onderaan deze pagina!

Tijdens onze zoektocht naar de beste hondenpuzzel kijken we standaard naar verschillende punten. In een vorig artikel ben ik uitgebreid ingegaan op bijvoorbeeld een snuffelmat en de beste denkspelletjes. Dit product is vergelijkbaar, maar zeker niet hetzelfde! Denk hierbij aan de prijs- kwaliteitsverhouding, de voor- en nadelen en natuurlijk hoe anderen de hondenpuzzel beoordelen.

Zo weet je zeker dat jij geen miskoop doet! Let op: Meestal zijn de onderstaande producten verkrijgbaar in verschillende maten, klik op de knop “controleer prijs” om direct naar het betreffende product te gaan.

De beste hondenpuzzel

Onze vijf favoriete hondenpuzzels

Ik hoop dat je na het zien de de bovenstaande hondenpuzzels een goede keuze hebt kunnen maken, als dat nog niet zo is dan kan je hieronder onze vijf favoriete honden puzzels bekijken. Deze raad ik je aan op basis van mijn persoonlijke ervaring, of op basis van reviews van anderen die de puzzel daadwerkelijk gebruiken. Deze producten hebben zichzelf inmiddels al ruimschoots bewezen!

Beeztees Seeky Hondenpuzzel

Op de eerste plaats staat de hondenpuzzel van Beeztees. Deze wordt beoordeeld met een 4 van de maximaal 5 sterren op basis van 6 reviews op Bol.com. In deze leuke puzzel kan je op twee manieren hondensnoepjes verstoppen, onder één van de pionnen of onder het schuifbare klepje.

Dit product is geschikt voor honden die voor het eerst een puzzel gaan doen, hij is te gemakkelijk voor honden die regelmatig een puzzel doen, dan zou hij of zij deze direct doorhebben. De puzzel blijft goed op de grond staan dankzij de zuignopjes aan de onderkant. Na het puzzelen kan je ‘m makkelijk schoonmaken onder de kraan!

Trixie Dog Activity Poker Box

Het tweede product in onze top vijf is de Poker Box van Trixie. Deze wordt beoordeeld met een 3,5 van de maximaal 5 sterren op basis van 11 reviews op Bol.com. Het is één van de populairste hondenpuzzels op dit moment! Je kunt hier op vijf verschillende manieren snoepjes verstoppen.

Op die manier kan jij het makkelijk- en moeilijk maken voor jouw hond. Zo moet de hond bijvoorbeeld op een pedaaltje duwen en een hendel verschuiven om toegang te krijgen tot de beloning.

Dit is echt een hele leuke hondenpuzzel! Net zoals het eerste product staat deze op rubberen voetjes, zodat de puzzel tijdens het spelen niet zoveel verschuift. Ook zit er een leuk boekje bij met verschillende tips en tricks om het voor jouw hond iedere keer weer uitdagend te maken!

PetPetrol Honden Puzzel

Op de derde plaats in onze top vijf staat de hondenpuzzel van PetPetrol. Deze wordt beoordeeld met een 4,1 van de maximaal 5 sterren op basis van 17 reviews op Bol.com. Dit product bevat 8 verschillende schuifvakken met 14 gaatjes waar je kleine snoepjes in kunt doen. Deze honden puzzel is geschikt voor alle soorten honden.

Het leuke van dit product is dat het geen losse onderdelen bevat, het is dus makkelijker om even te pakken om te spelen, en de hond kan niet per ongeluk een onderdeel doorslikken. Het schoonmaken is ook makkelijk, na gebruik kan je ‘m onder de kraan afspoelen en afdrogen! Als je er meerdere in één keer koopt krijg je ook nog een leuke stapelkorting, ideaal!

Falmingo Hondenpuzzel Brain Train Hera

Het vierde product in onze top vijf is de hondenpuzzel van Flamingo. Deze wordt beoordeeld met een 3,7 van de maximaal 5 sterren op basis van 3 reviews op Bol.com. Dit product is gemaakt van hout en bevat verschillende gaatjes waar je snoepjes in kunt verstoppen.

Vervolgens schuif je het zwarte dekseltje er overheen, tijd om te puzzelen! Net zoals het eerste product is deze puzzel geschikt voor honden die net beginnen met puzzelen. Voor de ervaren puzzelaar is deze té gemakkelijk.

Outward Hound Hondenpuzzel

We sluiten onze top vijf af met de Outward Hound hondenpuzzel. Deze wordt beoordeeld met een 3,8 van de maximaal 5 sterren op basis van 10 reviews op Bol.com. Deze puzzel is geschikt voor honden die al enige ervaring hebben met puzzelen! Dit product heeft een moeilijkheidsgraad van 3 en is ontworpen voor honden die vaker puzzelen.

Je kunt de snoepjes verstoppen onder de kokers, als jouw hond deze kokers de goede kant op schuift, dan komt het snoepje tevoorschijn! Je hebt ook de mogelijkheid om bepaalde kokers te blokkeren, zo maak je het nog net iets uitdagender voor jouw hond!

Ik hoop dat je na het zien van onze favoriete hondenpuzzels en een goede keuze hebt kunnen maken, als dat niet zo is neem dan even een kijkje op de website van Bol.com. Daar hebben ze de keuze uit 87 verschillende hondenpuzzels!

hondenpuzzel

Wat is een hondenpuzzel?

Je hebt na het zien van de producten hierboven inmiddels vast wel een goed beeld bij wat een hondenpuzzel precies is. Als dat nog niet zo is, of je wilt er graag meer over weten, lees dan verder. Hieronder leg ik het je graag uit!

De hondenpuzzel is eigenlijk een verzamelnaam voor meerdere soorten speelgoed dat het denkvermogen van de hond stimuleert, en hem uitdaagt om zijn hersenen te gebruiken. Onder hondenpuzzels vallen allerlei denkspelletjes, zoals de bekende snuffelmat voor honden of een snackbal. In beide gevallen moet jouw hond nadenken hoe hij of zij de lekkere snoepjes uit de bal of mat kan halen.

Er is ook een heuse puzzel voor honden, die we in dit artikel bespreken. Deze producten zijn enigszins vergelijkbaar met de puzzels die wij mensen ook weleens doen. Alleen moet de hond in dit geval pilaren omduwen, of bakjes openen om bij de snacks te komen.

Anders dan het meeste speelgoed is de hondenpuzzel interactief! In vrijwel alle honden puzzels kan je hondensnacks verstoppen, jouw hondje moet vervolgens op zoek gaan naar deze snoepjes door te puzzelen.

Vanwege het ruime aanbod kan het best lastig zijn om de beste honden puzzel te kopen. Ik hoop dat ik je met dit artikel een heel eind op weg heb geholpen!

In de volgende alinea vertel ik je meer over dit leuke interactieve hondenspeelgoed. Waar je op moet letten voordat je deze koopt, waarom het een must-have product is, en welke voordelen deze hondenpuzzels hebben!

hond puzzel

Waarom zou je een hondenpuzzel kopen?

Je weet nu welke puzzels voor honden tot onze favoriete producten behoren, en wat de puzzel precies is. Ook weet je nu waar je het bijvoorbeeld voor kan gebruiken. Maar waarom is dit één van de producten die je moet kopen?

Het is goed voor jullie band

Ten eerste versterkt samen spelen met een hondenpuzzel jullie band. Natuurlijk kan je de hond ook alleen laten spelen met de puzzel, maar het is verstandig om regelmatig samen te spelen.

Honden die regelmatig samen met hun eigenaren spelen zijn meestal aanhankelijker en tonen vaker gewenst gedrag in huis, en daarbuiten. Zo is de kans kleiner dat jouw viervoeter gaat knagen op meubels of schoenen.

Voor de ontwikkeling van het denkvermogen

Nog één van de redenen waarom je een hondenpuzzel moet kopen is omdat je de hond zijn denkvermogen laat gebruiken. Veel honden zijn intelligent en hebben deze mentale uitdaging nodig. De hondenpuzzel is hiervoor het meest geschikte product om te kopen.

Naast de ontwikkeling van het denkvermogen is het ook goed voor de creativiteit van jouw hond, en dat komt de ontwikkeling van de hond weer ten goede. Dit is met name zichtbaar als je een puzzel meerdere keren hebt gedaan. De hond herkent op een gegeven moment welke puzzel het is, en hoe hij de hondensnacks er het beste uit kan krijgen.

De puzzel is geschikt voor honden van alle leeftijden. Een puppy kan je bijvoorbeeld prima kennis laten maken met dit speelgoed. Maar ook oudere honden die mentaal achteruitgaan kunnen veel baat hebben bij dit speelgoed.

Een honden puzzel heeft hetzelfde effect als beweging

Alle honden spelen graag en voldoende beweging is goed voor de gezondheid van de hond. Maar wist je dat een hondenpuzzel hetzelfde effect heeft als een flinke wandeling? Wanneer jouw viervoeter 10 minuten bezig is met een puzzel staat dat gelijk aan een wandeling van 30 minuten!

Dit komt omdat honden continue goed na moeten denken tijdens de puzzel. Dat maakt honden mentaal vermoeid, en ook dat kost energie. Het werkt op ongeveer dezelfde manier als bij mensen. Hoe handiger jouw hondje wordt met de puzzel, hoe ingewikkelder je de puzzel kan maken!

Het voorkomt ongewenst gedrag

Een ander bijkomend voordeel van een puzzel voor honden is dat het de kans op vervelend gedrag kan verkleinen. Honden hebben nu eenmaal beweging en uitdagingen nodig om hun energie kwijt te kunnen. De hondenpuzzel is hierbij het ideale product! Met deze puzzels kunnen honden zichzelf prima vermaken!

Een puzzel zorgt voor de afgifte van dopamine

Tot slot zorgt de puzzel voor honden ervoor dat er dopamine aangemaakt wordt in de hersenen. Dit stofje zorgt voor een gelukkig en blij gevoel. Wij mensen maken deze stofjes ook aan wanneer we iets doen dat we heel erg leuk vinden.

In het geval van de honden puzzel komt het met name door de onweerstaanbare geur van de hondensnacks. De meeste honden snuffelen en ruiken heel fanatiek, waardoor ze zich prettig en ontspannen voelen.

Er zijn dus genoeg redenen te bedenken waarom het een goed idee is om een honden puzzel te kopen! Voordat je dat gaat doen zijn er een aantal punten waar je rekening mee moet houden. Daar vertel ik je meer over in de alinea hieronder.

honden puzzel

Waar moet je rekening mee houden?

Als je op het punt staat om een hondenpuzzel te kopen zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. Je moet dit product namelijk goed afstemmen op de behoeften van jouw puppy of hond. Ik heb deze punten hieronder voor je opgesomd!

Welk soort honden puzzel koop je?

Op de eerste plaats is het belangrijk om te kijken naar het soort puzzel dat je wilt gaan kopen. In dit artikel heb je al verschillende soorten voorbij zien komen. Ook een snackbal en snuffelmat zijn één van de producten die onder de categorie hondenpuzzels vallen. Er is gelukkig keuze genoeg!

Wat is de moeilijkheidsgraad van de puzzel?

Voordat je een puzzel uitkiest is het goed om naar de moeilijkheidsgraad te kijken. Deze verschillen namelijk per puzzel! In de meeste gevallen kan je deze informatie lezen bij de product omschrijving. Deze moeilijkheidsgraad begint bij stap één en loopt op tot maximaal vier.

Als je de hond voor de eerste keer kennis wilt laten maken met een puzzel is het verstandig om te beginnen bij de gemakkelijkste variant. Wanneer jouw hond niveau één te gemakkelijk vindt kan je doorgaan naar de volgende stap. Het laatste niveau is geschikt voor ervaren puzzelaars!

Hoe groot moet de hondenpuzzel zijn?

Het is goed om de grootte van de puzzel af te stemmen op jouw hond, net zoals dat bij de meeste andere producten voor honden het geval is. In dit geval koop je een kleinere puzzel voor een klein hondje, en een grotere voor een grote hond. Dat klinkt logisch!

De beoordelingen van andere gebruikers

Een andere belangrijke over wegingsfactor zijn de reviews en ervaringen van andere gebruikers. Laat jezelf dus vooraf goed informeren door anderen door de ervaringen te lezen.

Veel mensen hebben de puzzel al gekocht voordat jij dat van plan bent om te doen. Het kan zijn dat deze mensen zeer positief zijn, of juist niet. Producten die geen positieve reviews krijgen kun je het beste links laten liggen.

De prijs van de honden puzzel

Tot slot is de prijs vaak een doorslaggevende factor. Probeer in ieder geval een prijs te betalen die in verhouding staat tot de kwaliteit van het product. De meeste mensen kijken niet op een paar euro meer of minder, maar niet iedereen kan zomaar veel geld uitgeven. Veel geld betalen betekent overigens niet dat het beter is. Prijzen van deze producten beginnen bij ongeveer € 16,- en kunnen oplopen tot € 120,-.

hondenpuzzels

Hoe werken hondenpuzzels?

Zodra je een honden puzzel hebt gekocht wil je natuurlijk weten hoe je deze het beste kunt gebruiken. Dat is in de meeste gevallen gelukkig niet zo ingewikkeld. Maar hoe werkt een hondenpuzzel? Hieronder vertel ik je er alles over!

Het is bij vrijwel alle soorten hondenpuzzels zo dat je hondensnacks moet verstoppen in de puzzel. Dit kan zijn onder pilaren, in bakjes et cetera. Het liefst doe je dit wanneer jouw hond niet in de buurt is. Op die manier moet hij echt zijn neus gebruiken!

Hoe je dit doet hangt af van het soort hondenpuzzel dat je hebt gekocht. Zo heeft de ene puzzel meer plekken waar je de snoepjes kunt verstoppen dan de andere. Ook kan jij bepalen hoe ingewikkeld je het voor de hond maakt.

Als je klaar bent met het verstoppen van de hondensnacks is het tijd om te gaan puzzelen! Wij zetten de puzzels altijd op de grond, en gaan er vaak naast zitten. Soms merk je namelijk dat het echt niet lukt, dan is het goed om hem of haar even te helpen.

Ook ben je op die manier samen aan het spelen, de voordelen daarvan heb je hierboven kunnen lezen. Wanneer jouw viervoeter er echt niet uit komt kan je hem laten zien waar het snoepje verstopt zit. De meeste honden moet je namelijk leren puzzelen, en dat is ook heel leuk om te doen!

Hoe kan ik de honden puzzel schoonmaken?

Het is bij alle producten voor honden belangrijk deze vaak schoon te maken. Een goede hygiëne zorgt er bijvoorbeeld voor dat bacteriën geen kans hebben om zich te vermeerderen. Ditzelfde geldt voor het schoonmaken van een honden puzzel.

Wij maken de hondenpuzzel altijd na gebruik schoon. Meestal zitten deze dan helemaal onder het kwijl. Gelukkig is het schoonmaken van een puzzel voor honden heel gemakkelijk.

Het hangt er een beetje vanaf welk soort hondenpuzzel je hebt gekocht, er zijn twee verschillende manieren waarop je deze schoon kunt maken. De eerste is met de hand, in het andere geval kan je de puzzel in de vaatwasser schoonmaken. Lees hiervoor wel altijd de voorschriften door, als je er niets over kunt vinden kijk dan of het in de product omschrijving is aangegeven.

puzzel hond

Veelgestelde vragen

Wat is een hondenpuzzel?

Een hondenpuzzel is, zoals de naam al verklapt, een puzzel voor honden. Deze producten stimuleren het denkvermogen van de hond. Jouw hond moet namelijk z’n best doen om het hondensnoepje te krijgen. Zo moet hij iets optillen, indrukken, draaien of verschuiven. Deze producten zijn verkrijgbaar in verschillende moeilijkheidsgradaties.

Wat zijn de voordelen van een hondenpuzzel?

Dankzij de hondenpuzzel zorg je voor mentale stimulatie bij de hond. Hij moet nadenken hoe hij bij het snoepje komt. Ook kan je zijn of haar hondenvoer in zo’n puzzel verstoppen om te voorkomen dat de hond gaat schrokken.

Wordt mijn hond moe van een hondenpuzzel?

Het korte antwoord is, jazeker kan dat! Doordat je ze stimuleert om na te denken worden ze moe. Het kost namelijk vrij veel concentratie. Je kan een puzzel voor honden vergelijken met denksport voor mensen.

Je bent aan het einde gekomen van dit artikel en we hopen dat je er iets aan hebt gehad. Ook als je op basis van dit artikel een hondenpuzzel hebt gekocht horen wij dat graag in de reacties hieronder!


kimberly

Over de auteur

Hoi! Ik ben Kimberly en ik ben schrijver voor Hondendeal. Als trots baasje van een Toller en mijn jarenlange ervaring met allerlei uiteenlopende hondenrassen help ik mijn bezoekers graag een goede keuze te maken. Dit kunnen nieuwe hondenproducten zijn, maar ik geef ook graag handige tips omtrent opvoeding en de leukste hondensporten. Als je een vraag hebt over één van de blogs op mijn website, neem dan gerust contact met mij op!

Plaats een reactie