Biologisch hondenvoer kopen? Alle voer online

Dit artikel is voor het laatst geupdate op 26 oktober 2023 door Kimberly

Ben je op zoek naar het beste biologisch hondenvoer? Dit product is specifiek ontwikkel voor mensen die het belangrijk vinden wat de herkomst van het hondenvoer is. Dit is natuurlijk één van de producten die jij regelmatig moet kopen voor jouw hond. Hij moet tenslotte meerdere keren per dag eten. In dit artikel nemen we je mee in ons onderzoek naar het beste biologische hondenvoer!

Je leest hier alles over de aanschaf van biologisch hondenvoer, waar je bijvoorbeeld op moet letten, welke soorten er allemaal verkrijgbaar zijn maar vooral welke je het beste kunt kopen. In eerdere artikelen zijn we ingegaan op onder andere de bekende hondenbrokken en graanvrij hondenvoer, deze kan je teruglezen door op de link te klikken.

Dit op basis van onze persoonlijke mening, maar ook de meningen van andere hondenliefhebbers. Dit hondenvoer heeft zich namelijk al ruimschoots bewezen, zo maak je altijd een verstandige keuze.

Het is vooraf van belang dat je weet waarvoor je biologisch hondenvoer koopt. Het is ook aan te raden om dit soort voer te bewaren in een speciale hondenvoer container, dit zorgt ervoor dat het lekker lang vers blijft! Ook vertel ik je hoe je erachter komt welk type voer jouw hond nodig heeft.

Tot slot geven we je in dit artikel graag een aantal bruikbare tips mee, zodat jij het meeste plezier hebt van het voer! Mocht je na het lezen van dit artikel nog vragen hebben, stel ze dan gerust onderaan deze pagina!

Het beste biologisch hondenvoer

Onze vijf favoriete biologische hondenvoer

Ik hoop dat je na het zien van de bovenstaande producten een goede keuze hebt kunnen maken. Als dat nog niet zo is lees dan gerust verder! Hieronder hebben wij een top vijf samengesteld, op basis van onze eigen ervaring met het product, of op de beoordeling van andere gebruikers.

Darf Vol Bites Biologisch hondenvoer

Op de eerste plaats in onze top vijf staat het biologische hondenvoer van Darf. Deze wordt beoordeeld met een 4,9 van de maximaal 5 sterren op basis van 15 reviews op Bol.com. Het is daarmee één van de best beoordeelde producten op dit moment! Dit hondenvoer is geperst droogvoer dat afkomstig is uit de slagerij. Het bevat tenminste 60% vlees, en deze voeding is glutenvrij.

Dankzij de gezonde toevoegingen waaronder kokosolie heeft het een heerlijke geur en zijn de brokjes zachter dan de reguliere hondenbrokken. De verpakking is verkrijgbaar in verschillende groottes. Het hierboven afgebeelde product heeft een inhoud van 20 kilo, maar je kan ook verpakkingen kopen met een andere inhoud. Klik op de afbeelding hierboven om ze allemaal te bekijken!

Wooof Regular Biologisch hondenvoer

Het tweede product in onze lijst is van Wooof. Deze biologische hondenvoeding wordt beoordeeld met een 4,6 van de maximaal 5 sterren op basis van 69 reviews op Bol.com. Het is één van de populairste biologische hondenvoeding op dit moment. Dit product is geschikt voor alle soorten honden en het wordt uitsluitend gemaakt van natuurlijke ingrediënten.

Je kan kiezen uit verschillende lekkere smaken en je hebt een ruime keuze in de grootte van de verpakkingen. Net zoals het eerste product zijn dit geperste hondenbrokken, zo kan jouw viervoeter het makkelijk verteren. Dit is een echte aanrader!

Yarrah Biologisch Hondenvoer

Op de derde plaats staat het biologische hondenvoer van Yarrah. Deze wordt beoordeeld met een 5 van de maximaal 5 sterren op basis van 4 reviews op Bol.com. Dit merk staat bekend om haar 100% biologische hondenvoer van hoge kwaliteit. Dit zie je terug in de prijs van dit product, maar als je alleen het allerbeste wilt is dit een goede keuze!

Deze hondenvoeding is verkrijgbaar in verschillende lekkere smaken en varianten. Het hierboven afgebeelde product heeft een kip smaak en bevat alle ingrediënten die jouw hond nodig heeft. Helaas is de verpakking alleen verkrijgbaar in een 15 kilo variant.

Wellness Core Graanvij Biologisch hondenvoer

Het vierde product in onze top vijf favorieten is van Wellness Core. Deze biologische hondenvoeding wordt beoordeeld met een 5 van de maximaal 5 sterren op Bol.com. Zoals je in de product titel al hebt kunnen lezen is dit product niet alleen biologisch, maar ook graanvrij!

Ideaal dus als jouw hond graanvrije hondenvoeding moet eten. De voeding zit vol goede ingrediënten zoals vis en vers vlees. De verpakking is verkrijgbaar in een aantal verschillende groottes, bekijk ze allemaal door op de afbeelding hierboven te klikken!

Natural Health Biologisch hondenvoer

We sluiten onze top vijf favorieten af met het biologische hondenvoer van Natural Health. Deze wordt beoordeeld met een 4,8 van de maximaal 5 sterren op basis van 8 reviews op Bol.com. Deze hondenvoeding is bijzonder geschikt voor honden die overgevoelig zijn voor granen, want ook dit hondenvoer is graanvrij! Verder bevat het een zeer laag percentage zetmeel, en een hoog percentage aan eiwit.

Ook is dit hondenvoer rijk aan omega-3 en omega-6 vetzuren. Zoek je gezonde biologische voeding, dan is dit een zeer goede keuze! Vooral honden die ouder zijn dan 2 jaar hebben de meeste baat bij deze hondenvoeding. Tot slot is dit product verkrijgbaar in verschillende verpakkingen, en lekkere smaken!

Ik hoop dat je inmiddels een goede keuze hebt kunnen maken, als dat niet zo is kijk dan nog even rond op Bol.com, waar ze meer dan 580 verschillende soorten biologisch hondenvoer hebben!

biologisch hondenvoer

Wat is biologisch hondenvoer?

Na het zien van de bovenstaande producten heb je vast een goed beeld gekregen wat biologisch hondenvoer precies is. Als dat nog niet zo is, of je wilt er gewoon meer over weten, lees dan zeker verder!

Eigenlijk is biologisch hondenvoer normale hondenvoeding, alleen zit er dan vlees in verwerkt dat een biologische afkomst heeft. Deze dieren hebben een bete leven gehad. Deze heb ik hieronder op een rijtje gezet:

De dieren hebben meer ruimte gehad.

Er is geen gebruik gemaakt van bestrijdingsmiddelen waar chemicaliën in verwerkt zijn. Ook dit is op biologische basis.

Er is een strenge controle op biologische veehouderij.

De mensen die zelf ook graag biologisch eten willen dit vaak ook voor hun hond. Met deze producten is dat mogelijk!

Zoals je in dit artikel kan zien heb je de keuze uit bijna 600 verschillende soorten biologische hondenvoeding. Dit kan het lastig maken om het beste biologische hondenvoer uit te zoeken. Ik hoop dat ik je met dit artikel een heel eind op weg heb geholpen!

Waarom zou je biologisch hondenvoer kopen?

Je weet nu welke producten tot onze favorieten behoren, en wat biologisch hondenvoer is. Maar waarom zou je dit product kopen? Er zijn een aantal redenen te bedenken waarom je de hond biologisch hondenvoer wilt geven. Deze heb ik hieronder voor je opgesomd!

Vanwege jouw persoonlijke overwegingen

Ten eerste zie je vaak dat mensen biologische producten kopen, voor zichzelf, of voor de hond, vanwege persoonlijke overwegingen. Biologische voedingsmiddelen zijn beter voor het milieu, en de natuur.

Dit komt doordat er tijdens het gehele proces geen gebruik gemaakt wordt van chemische stoffen en antibiotica. Het nadeel van biologisch is dat er meer co2 uitgestoten wordt. Dit komt doordat de dieren op latere leeftijd geslacht worden, waardoor de uitstoot toeneemt.

Er wordt geen gebruik gemaakt van chemische stoffen

Hierboven heb ik het al even benoemd, maar een andere overweging zou kunnen zijn dat er tijdens deze productie geen chemische stoffen gebruikt worden. Zo voorkom je dat jouw trouwe viervoeter deze chemische stoffen binnenkrijgt.

Er is veel keuze qua biologische hondenvoeding

Tot slot is er tegenwoordig ontzettend veel keuze als het gaat om biologisch hondenvoer. Deze zijn verkrijgbaar voor alle soorten honden, en alle leeftijden. Er is voor iedere hond wel een geschikte biologische variant verkrijgbaar!

hondenvoeding biologisch

Waar moet je rekening mee houden?

Als je biologisch hondenvoer wilt kopen dan zijn er een aantal punten waar je rekening mee moet houden. Zo moet je deze goed afstemmen op de behoeftes van jouw hond. Hieronder heb ik een aantal dingen waar je rekening mee moet houden opgesomd!

De grootte van de verpakking

Op de eerste plaats moet je kijken naar de inhoud van de verpakking. In de meeste gevallen geldt hoe groter deze verpakking, hoe lager de prijs per kilo. Het is dan ook aan te raden één keer een grote verpakking te kopen, in plaats van iedere keer een kleinere verpakking. Het is wel belangrijk dat je dit hondenvoer luchtdicht afsluit. Met een hondenvoer container zorg je ervoor dat het voer lekker lang vers blijft!

In veel gevallen is er ook sprake van een zogeheten “stapel korting”. Dit betekent dat als je meerdere verpakkingen in één keer koopt je korting krijgt op de totaalprijs. Wij kopen zelf altijd meerdere zakken, juist vanwege deze reden.

De smaak van het biologische hondenvoer

Daarnaast moet je rekening houden met de smaak van het hondenvoer. De hond moet de voeding wel lekker vinden natuurlijk! Mijn tip is om de eerste keer een kleine verpakking te kopen. Als je merkt dat de hond het heel lekker vindt, koop dan een grotere verpakking.

Zo weet je zeker dat je niet met heel veel voeding blijft zitten die de hond niet lekker vindt. Biologisch hondenvoer is verkrijgbaar in heel veel verschillende smaken, genoeg om te kiezen dus!

Biologisch droog- of natvoer

Als je biologisch hondenvoer gaat kopen kan je kiezen uit meerdere soorten voer. Denk hierbij aan droge voeding, en natte voeding. Het voordeel van natvoer is dat het voor de meeste honden gemakkelijker verteerbaar is. Dit komt omdat het zachter is, en meer vocht bevat dan droogvoer.

Natvoer is met name geschikt voor honden die moeilijk kunnen kauwen, bijvoorbeeld door gebitsproblemen. Een andere reden kan een gevoelige maag zijn. Let er wel op dat natvoer over het algemeen niet geschikt is voor een automatische hondenvoerbak.

De beoordelingen van andere gebruikers

Een andere belangrijke over wegingsfactor zijn de meningen en ervaringen van andere gebruikers. Laat jezelf dus vooraf goed informeren door anderen door ervaringen te lezen.

Veel mensen hebben deze biologische hondenvoeding namelijk al gekocht voordat jij dat deed. Het kan zijn dat deze mensen zeer positief zijn, of juist niet. Producten die geen positieve reviews krijgen kun je het beste links laten liggen.

De prijs het het biologische hondenvoer

Tot slot is de prijs vaak een doorslaggevende factor. Probeer in ieder geval een prijs te betalen die in verhouding staat tot de kwaliteit van het voer. De meeste mensen kijken niet op een paar Euro meer of minder, maar niet iedereen kan zomaar meer uitgeven aan hondenvoer.

Veel geld betalen betekent overigens niet dat het product perse beter is. Prijzen van deze voeding beginnen bij ongeveer € 15,- en kunnen oplopen tot wel € 85,-. Dit is natuurlijk ook afhankelijk van de inhoud van de verpakking. Het is dan ook verstandig om te kijken naar de prijs per kilo.

Verschillende soorten biologische hondenvoeding

Zoals je in dit artikel kan lezen zijn er verschillende soorten verkrijgbaar. Maar welke zijn dat? Denk hierbij aan de bekende hondenbrokken, blikjes voer en biologische hondensnacks.

De meest bekende soorten zijn inmiddels ook verkrijgbaar in een biologische variant. Deze wijken niet veel af van de normale producten, met als grote verschil dat er biologisch vlees in verwerkt is.

hondenvoer biologisch

Hoe kan ik biologisch hondenvoer het beste bewaren?

Tot slot wil ik je nog graag uitleggen hoe je biologisch hondenvoer het beste kunt bewaren. Dit heeft een aantal voordelen, de belangrijkste is dat het voer langer vers blijft. Maar ook dat de voedingsstoffen goed blijven.

Dit is met name belangrijk als je een grotere verpakking koopt, en dat is verstandig omdat de prijs per kilo een stuk lager is. Bewaar biologisch hondenvoer altijd in een speciale hondenvoer container. Dit zorgt ervoor dat het voer langer goed blijft.

Veelgestelde vragen

Wat is biologische hondenvoeding?

Biologisch hondenvoer bevat geen toegevoegde stoffen. Dit type hondenvoeding is naar mijn mening een goede keuze voor iedere hond. Veel dierenartsen adviseren biologische hondenvoeding vanwege mogelijke allergische reacties.

Wat zijn de voordelen van biologisch hondenvoer?

De meeste reguliere hondenvoeding bevat veel toegevoegde stoffen. Bij biologische hondenvoeding is dit niet het geval. Zo voorkom je mogelijke allergische reacties en is het beter voor de darmflora van jouw hond. Het maakt jouw hond gezonder en energieker!

Waar moet je rekening mee houden?

Je moet natuurlijk biologische hondenvoeding kopen dat afgestemd is op de leeftijd van jouw hond. Een jonge pup heeft nu eenmaal een andere behoefte dan een senior hond. Het gewicht van jouw hond is ook belangrijk om rekening mee te houden. In dit artikel heb je onze favorieten kunnen lezen!

Je bent aan het einde gekomen van dit artikel en we hopen dat je er iets aan hebt gehad. Ook als je op basis van dit artikel biologische hondenvoeding hebt gekocht horen wij dat graag in de reacties hieronder!


kimberly

Over de auteur

Hoi! Ik ben Kimberly en ik ben schrijver voor Hondendeal. Als trots baasje van een Toller en mijn jarenlange ervaring met allerlei uiteenlopende hondenrassen help ik mijn bezoekers graag een goede keuze te maken. Dit kunnen nieuwe hondenproducten zijn, maar ik geef ook graag handige tips omtrent opvoeding en de leukste hondensporten. Als je een vraag hebt over één van de blogs op mijn website, neem dan gerust contact met mij op!

Plaats een reactie